Ο διαβήτης κύησης

Ορισμός

Ο διαβήτης κύησης εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (κύησης). Όπως και άλλοι τύποι διαβήτη, ο διαβήτης της κύησης επηρεάζει το πώς τα κύτταρα σας χρησιμοποιούν σακχάρου (γλυκόζης) - το κύριο καύσιμο του σώματός σας. Ο διαβήτης κύησης προκαλεί υψηλό σάκχαρο του αίματος που μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας και την υγεία του μωρού σας.

Ο διαβήτης κύησης. Οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό υγείας.
Ο διαβήτης κύησης. Οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό υγείας.

Οποιαδήποτε επιπλοκή της εγκυμοσύνης είναι σχετικά, αλλά υπάρχει μια καλή είδηση. Οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να βοηθήσουν τον έλεγχο διαβήτη κύησης με την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, την άσκηση και, εάν είναι αναγκαίο, με τη χρήση φαρμάκων. Η καλή φροντίδα του εαυτού σας μπορεί να εξασφαλίσει μια υγιή εγκυμοσύνη για σας και ένα υγιές ξεκίνημα για το μωρό σας.

Σε διαβήτη κύησης, του σακχάρου στο αίμα συνήθως επανέρχεται στο φυσιολογικό σύντομα μετά τον τοκετό. Αλλά αν είχατε διαβήτη κύησης, θα είστε σε κίνδυνο για μελλοντική διαβήτη τύπου 2. Θα συνεχίσει να εργάζεται με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για την παρακολούθηση και τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα σας.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Για τις περισσότερες γυναίκες, ο διαβήτης της κύησης δεν προκαλεί εμφανή σημάδια ή συμπτώματα. Σπάνια, ο διαβήτης της κύησης μπορεί να προκαλέσει υπερβολική δίψα ή αυξημένη ούρηση.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν είναι δυνατόν, ζητήστε ιατρική περίθαλψη νωρίς - όταν πρώτα να σκεφτούμε προσπαθείτε να μείνετε έγκυος - έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει τον κίνδυνο για διαβήτη κύησης ως μέρος του συνολικού σχεδίου τεκνοποίησης ευεξία σας. Μόλις μείνετε έγκυος, ο γιατρός σας θα αντιμετωπίσει ο διαβήτης της κύησης, ως μέρος της τακτική προγεννητική φροντίδα σας. Εάν αναπτύξετε διαβήτη κύησης, μπορεί να χρειάζονται συχνότερη εξετάσεις. Αυτά είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης, όταν ο γιατρός σας θα σας παρακολουθεί προσεκτικά τα επίπεδα του σακχάρου σας και την υγεία του μωρού σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε πρόσθετες επαγγελματίες υγείας οι οποίοι ειδικεύονται στη διαχείριση του διαβήτη, όπως έναν ενδοκρινολόγο, διαιτολόγο ή τον εκπαιδευτή του διαβήτη. Μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε να διαχειρίζεστε τα επίπεδα του σακχάρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα του σακχάρου σας έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό μετά το μωρό σας γεννιέται, ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα ελέγξει το σάκχαρό σας αμέσως μετά την παράδοση και πάλι σε έξι εβδομάδες. Μόλις είχατε διαβήτη κύησης, είναι μια καλή ιδέα να έχουμε το σάκχαρό σας ελέγχεται τακτικά. Η συχνότητα των δοκιμών του σακχάρου στο αίμα θα εξαρτηθεί εν μέρει από τα αποτελέσματα των δοκιμών σας αμέσως μετά θα παραδώσει το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα ακριβώς γιατί ορισμένες γυναίκες να αναπτύξουν διαβήτη κύησης. Για να καταλάβουμε πώς ο διαβήτης της κύησης εμφανίζεται, μπορεί να βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς η εγκυμοσύνη επηρεάζει την κανονική επεξεργασία του σώματός σας της γλυκόζης.

Το σώμα σας αφομοιώνει την τροφή που τρώμε για την παραγωγή ζάχαρης (γλυκόζη) που εισέρχεται στο αίμα σας. Σε απάντηση, το πάγκρεας - ένας μεγάλος αδένας πίσω από το στομάχι σας - παράγει ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που βοηθάει τη γλυκόζη να μετακινούνται από το αίμα σας στα κύτταρα του σώματός σας, εκεί όπου χρησιμοποιείται ως ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο πλακούντας που συνδέει την ανάπτυξη του μωρού σας για παροχή αίματος σας παράγει υψηλά επίπεδα διαφόρων άλλων ορμονών. Σχεδόν όλοι τους βλάπτουν τη δράση της ινσουλίνης στα κύτταρα σας, την αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας. Συγκρατημένη αύξηση του σακχάρου του αίματος μετά από τα γεύματα είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, ο πλακούντας παράγει όλο και περισσότερη ινσουλίνη αποκλεισμού ορμονών. Σε διαβήτη κύησης, οι ορμόνες του πλακούντα προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα σε ένα επίπεδο που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ευημερία του μωρού σας. Ο διαβήτης κύησης αναπτύσσεται συνήθως κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού της κύησης - μερικές φορές ήδη από την 20η εβδομάδα, αλλά συνήθως όχι αργότερα.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Κάθε γυναίκα μπορεί να αναπτύξει διαβήτη κύησης, αλλά μερικές γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Οι παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη κύησης περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία άνω των 25. Οι γυναίκες ηλικίας άνω των 25 ετών είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη κύησης.
 • Οικογενειακό ή προσωπικό ιστορικό κίνδυνος για την υγεία σας να αναπτύξουν διαβήτη κύησης αυξάνει αν έχετε προδιαβήτη -. Ελαφρώς αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που μπορεί να είναι ένας πρόδρομος του διαβήτη τύπου 2 - ή εάν ένα στενό μέλος της οικογένειας, όπως ένα γονέα ή αδελφό, έχει διαβήτη τύπου 2. Είστε επίσης πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη κύησης αν το είχε κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης εγκυμοσύνης, αν παραδοθεί ένα μωρό που ζύγιζε περισσότερο από 9 κιλά (4,1 κιλά), ή εάν είχατε μια ανεξήγητη θνησιγένειας.
 • Το υπερβολικό βάρος. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη κύησης, εάν είστε σημαντικά υπέρβαρος, με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) 30 ή μεγαλύτερο.
 • Nonwhite αγώνα. Για λόγους που δεν είναι σαφείς, οι γυναίκες που είναι μαύρο, Ισπανόφωνος, Ευρωπαίες Ινδές ή της Ασίας είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη κύησης.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Οι επιπλοκές που μπορεί να επηρεάσει το μωρό σας.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Οι επιπλοκές που μπορεί να επηρεάσει το μωρό σας.

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν διαβήτη κύησης παραδώσει υγιή μωρά. Ωστόσο, ο διαβήτης της κύησης που δεν είναι προσεκτική διαχείριση μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσει προβλήματα για σας και το μωρό σας, όπως μια αυξημένη πιθανότητα να χρειάζεται παράδοση με καισαρική τομή.

Οι επιπλοκές που μπορεί να επηρεάσει το μωρό σας
Εάν έχετε διαβήτη κύησης, το μωρό σας μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο:

 • Το υπερβολικό βάρος γέννησης. Extra γλυκόζης στο αίμα σας διαπερνά τον πλακούντα, το οποίο ενεργοποιεί το πάγκρεας του μωρού σας να κάνετε επιπλέον ινσουλίνη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το μωρό σας να αυξηθεί πάρα πολύ μεγάλο (macrosomia). Πολύ μεγάλα μωρά είναι πιο πιθανό να γίνει σφηνωμένο στο κανάλι γέννησης, τη διατήρηση τραυματισμοί γέννηση ή να απαιτεί καισαρική τομή γέννηση.
 • Πρώιμη (πρόωρα) τη γέννηση και σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας. Υψηλό σάκχαρο στο αίμα της μητέρας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της να πάει στην εργασία νωρίς και την παράδοση το μωρό της πριν από την ημερομηνία λήξης της. Ή ο γιατρός της μπορεί να συστήσει έγκαιρη παράδοση, γιατί το μωρό μεγαλώνει τόσο μεγάλο. Τα μωρά που γεννιούνται νωρίς μπορεί να εμφανίσουν σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας - μια κατάσταση που καθιστά δύσκολη την αναπνοή. Τα μωρά με το σύνδρομο αυτό μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσει την αναπνοή μέχρι να ωριμάσουν οι πνεύμονές τους και να γίνει ισχυρότερη. Τα μωρά των μητέρων με διαβήτη κύησης μπορεί να εμφανίσουν σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας, ακόμη και αν δεν έχουν γεννηθεί πρόωρα.
 • Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία). Μερικές φορές τα μωρά από μητέρες με διαβήτη κύησης αναπτύξουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία), λίγο μετά τη γέννησή τους, επειδή το δικό παραγωγή ινσουλίνης τους είναι υψηλή. Σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις στο μωρό. Προτροπή τάισμα και μερικές φορές ένα ενδοφλέβιο διάλυμα γλυκόζης μπορεί να επιστρέψει στο αίμα του μωρού ζάχαρη στο φυσιολογικό.
 • Ίκτερος. Αυτό κιτρινωπό αποχρωματισμό του δέρματος και του λευκού των ματιών μπορεί να συμβεί εάν το ήπαρ ενός μωρού δεν είναι αρκετά ώριμη για να σπάσει μια ουσία που ονομάζεται χολερυθρίνη, η οποία συνήθως σχηματίζεται όταν ο οργανισμός ανακυκλώνει παλιά ή κατεστραμμένα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αν και ίκτερος συνήθως δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας, προσεκτική παρακολούθηση είναι σημαντική.
 • Ο διαβήτης τύπου 2 αργότερα στη ζωή. Μωρά των μητέρων που έχουν διαβήτη κύησης έχουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 αργότερα στη ζωή.

Ανεπεξέργαστα διαβήτη κύησης μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο ενός μωρού είτε πριν ή λίγο μετά τη γέννηση.

Οι επιπλοκές που μπορεί να σας επηρεάσει
Ο διαβήτης κύησης μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο της μητέρας του:

 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση, προεκλαμψία και εκλαμψία. Διαβήτης κύησης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο προεκλαμψίας και εκλαμψίας - δύο σοβαρές επιπλοκές της εγκυμοσύνης που προκαλούν υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα συμπτώματα που μπορεί να απειλήσει τη ζωή της μητέρας και του μωρού.
 • Μέλλον διαβήτη. Εάν έχετε διαβήτη κύησης, είναι πιο πιθανό να συμβεί και πάλι κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής εγκυμοσύνης. Είστε επίσης πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 καθώς γερνάτε. Ωστόσο, κάνοντας υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφών και την άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου των μελλοντικών διαβήτη τύπου 2. Από εκείνες τις γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης που φτάσει το ιδανικό βάρος του σώματός τους μετά τον τοκετό, λιγότεροι από ένας στους τέσσερις αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα διαπιστώσετε ότι έχετε διαβήτη κύησης ως αποτέλεσμα της δοκιμής ελέγχου εκτελούνται τακτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Αν το σάκχαρό σας δοκιμάζει υψηλή, τότε μάλλον θα πρέπει να ζητηθεί να έρθει για ένα ραντεβού αμέσως. Ο γιατρός σας θα προγραμματίσει επίσης πιο συχνή τακτική προγεννητική ραντεβού για να παρακολουθεί την πορεία της εγκυμοσύνης σας.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη και υπάρχει συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα για την προετοιμασία πριν από την ώρα για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Όταν κάνετε ραντεβού σας, ρωτήστε τον αν χρειάζεστε γρήγορα για το έργο του αίματος ή αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνετε για να προετοιμαστούν για τις διαγνωστικές εξετάσεις.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με διαβήτη κύησης. Παρά το γεγονός ότι ο διαβήτης της κύησης συνήθως δεν προκαλεί εμφανή συμπτώματα, είναι μια καλή ιδέα να κρατήσει ένα ημερολόγιο της κάτι ασυνήθιστο που θα παρατηρήσετε.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των over-the-counter φάρμακα και βιταμίνες ή συμπληρώματα, που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.

Ερωτήσεις για το γιατρό σας
Επειδή ο χρόνος με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, γράφοντας μια λίστα με ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το ραντεβού σας. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Για τον διαβήτη κύησης, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσει στον έλεγχο της κατάστασής μου;
 • Μπορείτε να μου συστήσετε μια εκπαιδευτικός διαιτολόγο ή διαβήτη που μπορεί να βοηθήσει τα γεύματα σχέδιο, ένα πρόγραμμα άσκησης, και στρατηγικές αντιμετώπισης που θα λειτουργήσει καλύτερα για μένα; Θα ασφαλιστική μου κάλυψη αυτή τη συμβουλή;
 • Τι θα καθορίσει αν θα χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μου;
 • Ποια συμπτώματα θα πρέπει να ωθούν να αναζητούν ιατρική φροντίδα;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε προετοιμαστεί εκ των προτέρων, μην διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για να διευκρινίσει κάτι που δεν καταλαβαίνετε.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να έχετε ερωτήσεις για σας, ειδικά αν είστε βλέποντας το άτομό του για πρώτη φορά. Όντας έτοιμη να ανταποκριθεί μπορεί να απελευθερώσει χρόνο για να επικεντρωθεί σε οποιοδήποτε σημείο θέλετε να μιλήσουμε για το βάθος. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Έχετε βιώσει κάποια αυξημένη δίψα ή υπερβολική ούρηση; Εάν ναι, πότε άρχισαν τα συμπτώματα; Πόσο συχνά μπορείτε να τους έχετε;
 • Έχετε παρατηρήσει οποιαδήποτε άλλα ασυνήθιστα συμπτώματα;
 • Έχετε ένα γονέα ή αδελφό που ποτέ έχουν διαγνωστεί με διαβήτη;
 • Έχετε μείνει έγκυος πριν; Μήπως έχετε διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυήσεων σας;
 • Μήπως έχετε οποιαδήποτε άλλα προβλήματα σε προηγούμενες εγκυμοσύνες;
 • Αν έχετε άλλα παιδιά, πόσα καθένα τους ζυγίζει κατά τη γέννηση;
 • Έχετε κερδίσει ή να χάσει πολύ βάρος σε οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή σας;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Μπορείτε να πάρετε μέτρα για τον έλεγχο διαβήτη κύησης με υγιεινές επιλογές, το συντομότερο είστε διαγνωστεί. Εάν ο γιατρός σας συνιστά περαιτέρω αξιολόγηση, κάνουν follow-up συναντήσεις σας το συντομότερο δυνατόν. Κάθε εβδομάδα που μετρά για εσάς και το μωρό σας. Ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας, και να πάρετε την καλή φροντίδα του εαυτού σας. Φάτε υγιεινά τρόφιμα, την άσκηση και να πάρει χρόνο για να μάθετε τόσο πολύ όπως μπορείτε για διαβήτη κύησης.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Ιατρικές εμπειρογνώμονες δεν έχουν θεσπίσει ένα ενιαίο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών ελέγχου για διαβήτη κύησης. Κάποιοι αμφισβητούν αν κύησης έλεγχο του διαβήτη είναι απαραίτητη, αν είστε κάτω των 25 και δεν έχουν παράγοντες κινδύνου. Άλλοι λένε ότι ο έλεγχος όλων των εγκύων γυναικών - δεν έχει σημασία η ηλικία τους - είναι ο καλύτερος τρόπος για να πιάσει όλες τις περιπτώσεις διαβήτη κύησης.

Κατά τη διαλογή
Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει πιθανό παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη κύησης νωρίς στην εγκυμοσύνη σας.

 • Αν είστε σε υψηλό κίνδυνο διαβήτη κύησης - για παράδειγμα, το σώμα σας δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) πριν την εγκυμοσύνη ήταν 30 ή υψηλότερο ή έχετε μια μητέρα, ο πατέρας, αδελφός ή παιδί με διαβήτη - ο γιατρός σας μπορεί να πραγματοποιήσει δοκιμές για το διαβήτη κατά την πρώτη σας προγεννητική επίσκεψη.
 • Αν είστε σε μέσο κίνδυνο του διαβήτη κύησης, είναι πιθανό να έχετε μια δοκιμή για διαβήτη κύησης κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου σας - μεταξύ 24 και 28 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Η εξέταση ρουτίνας για τον διαβήτη κύησης

 • Αρχική δοκιμή πρόκλησης με γλυκόζη. Θα αρχίσει η δοκιμασία πρόκλησης γλυκόζης πίνοντας ένα σιροπιαστά διάλυμα γλυκόζης. Μία ώρα αργότερα, θα έχετε μια εξέταση αίματος για να μετρήσει το σάκχαρό σας. Ένα επίπεδο σακχάρου στο αίμα κάτω από 130 έως 140 χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο (mg / dl), ή 7.2 έως 7.8 millimoles ανά λίτρο (mmol / L), είναι συνήθως θεωρείται φυσιολογική σε ένα τεστ πρόκλησης γλυκόζης, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει σε ειδικές κλινικές ή εργαστήρια. Αν το σάκχαρό σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, αυτό σημαίνει ότι έχετε μόνο έναν υψηλότερο κίνδυνο διαβήτη κύησης. Ο γιατρός σας θα σας διάγνωση μετά να σας δώσω μια εξέταση παρακολούθησης.
 • Συνέχεια δοκιμασία ανοχής γλυκόζης. Για την εξέταση παρακολούθησης, θα σας ζητηθεί να ακολουθούν ολονύκτια νηστεία και στη συνέχεια να έχουν νηστείας επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας μετριέται. Στη συνέχεια, θα πιείτε ένα γλυκό λύση - αυτό που περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση της γλυκόζης - και το σάκχαρο του αίματός σας θα πρέπει να ελέγχονται κάθε ώρα για μια περίοδο τριών ωρών. Εάν τουλάχιστον δύο από τις αναγνώσεις σακχάρου στο αίμα είναι υψηλότερο από το κανονικό, θα πρέπει να διαγνωστεί με διαβήτη κύησης.

Αν είστε διαγνωστεί με διαβήτη κύησης
Εάν έχετε διαβήτη κύησης, ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα συχνές εξετάσεις, ειδικά κατά τους τρεις τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας. Κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων, ο γιατρός σας θα παρακολουθεί προσεκτικά σακχάρου στο αίμα σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει επίσης να παρακολουθούν τη δική του σακχάρου στο αίμα σας καθημερινά, ως μέρος του σχεδίου θεραπείας σας.

Αν έχετε πρόβλημα έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας, ή θα πρέπει να πάρετε την ινσουλίνη, ή έχετε άλλες επιπλοκές της εγκυμοσύνης, μπορεί να χρειαστεί πρόσθετες δοκιμές για να αξιολογήσει τη γενική υγεία του μωρού σας. Αυτές οι δοκιμές αξιολογούν τη λειτουργία του πλακούντα, το όργανο που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά για το μωρό σας, συνδέοντας την παροχή αίματος του μωρού με τα δικά σας. Αν διαβήτη κύησης σας είναι δύσκολο να ελεγχθεί, μπορεί να επηρεάσει τον πλακούντα και να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στο μωρό. Οι δοκιμές για την παρακολούθηση του μωρού σας καλά-ον περιλαμβάνουν:

 • Οι nonstress δοκιμής. Αισθητήρες τοποθετούνται στο στομάχι σας και να συνδεθεί με μια οθόνη για τη μέτρηση του καρδιακού ρυθμού του μωρού σας, το οποίο θα πρέπει να αυξηθεί όταν το μωρό κινείται. Εάν η καρδιά του μωρού σας δεν χτυπά πιο γρήγορα κατά την κίνηση, το μωρό δεν μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο.
 • Βιοφυσικής προφίλ (BPP). Η δοκιμή αυτή συνδυάζει μια δοκιμή nonstress με μια μελέτη υπερηχογράφημα του μωρού σας. Υπάρχει ένα σύστημα βαθμολόγησης που επιτρέπει στο γιατρό σας να αξιολογήσει κτύπο της καρδιάς, οι κινήσεις του μωρού σας, την αναπνοή και τη συνολική μυϊκό τόνο, και να καθορίσουν εάν το μωρό σας είναι περιτριγυρισμένο από μια κανονική ποσότητα του αμνιακού υγρού. Αποτελέσματα του μωρού σας για καρδιακό παλμό, την αναπνοή και την κίνηση να βοηθήσει το γιατρό σας να σας πει αν το μωρό παίρνει αρκετό οξυγόνο. Όταν το αμνιακό υγρό είναι χαμηλή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το μωρό σας δεν έχει αρκετό ούρηση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι την πάροδο του χρόνου ο πλακούντας δεν έχει εργαστεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε.
 • Fetal καταμέτρηση κυκλοφορία. Μπορείτε να εκτελέσετε αυτή την απλή εξέταση ταυτόχρονα με τη δοκιμή nonstress ή το βιοφυσικό προφίλ. Μπορείτε απλά να μετρήσει πόσο συχνά το μωρό σας ξεκινά πάνω από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Σπάνια κίνηση μπορεί να σημαίνει το μωρό σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο.

Έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μετά τον τοκετό
Ο γιατρός σας θα ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μετά την παράδοση και πάλι σε έξι έως 12 εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο έχει επανέλθει στο κανονικό. Αν οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές - και οι περισσότεροι είναι - θα πρέπει να έχετε τον κίνδυνο διαβήτη σας αξιολογείται τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια. Εάν οι μελλοντικές δοκιμές δείχνουν διαβήτη ή προδιαβήτη - μια κατάσταση κατά την οποία η ζάχαρη στο αίμα σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, αλλά όχι αρκετά υψηλή για να θεωρηθεί ο διαβήτης - συζήτηση με το γιατρό σας σχετικά με την αύξηση των προσπαθειών πρόληψης σας ή την έναρξη ενός σχεδίου διαχείρισης του διαβήτη.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας για να κρατήσει το μωρό σας υγιή και να αποφευχθούν οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού σας. Θα ήθελα επίσης να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα μελλοντικά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Στρατηγικές θεραπείας σας μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Η παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα σας, ενώ είστε έγκυος, ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας μπορεί να σας ζητήσει να ελέγξετε το σάκχαρό σας τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα -. Το πρώτο πράγμα το πρωί και μετά τα γεύματα - για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο σας μένει σε μια υγιή σειρά. Αυτό μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο και δύσκολο, αλλά θα πάρει ευκολότερη με την πρακτική. Για να ελέγξετε το σάκχαρό σας, μπορείτε να σχεδιάσετε μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλό σας με μια μικρή βελόνα (Lancet), και στη συνέχεια τοποθετήστε το αίμα σε μια λουρίδα δοκιμής εισάγεται σε ένα μετρητή σακχάρου στο αίμα - μια συσκευή που μετρά και εμφανίζει το σάκχαρό σας.

  Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα παρακολουθήσει επίσης και τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα σας κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αν το σάκχαρο στο αίμα σας ανεβαίνει, το σώμα του μωρού σας μπορεί να απελευθερώσει τα υψηλά επίπεδα της ινσουλίνης - η οποία μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο μωρό σας αμέσως μετά τη γέννηση.

  Συνέχεια των ελέγχων σακχάρου στο αίμα είναι επίσης σημαντικό. Αφού διαβήτη κύησης, είστε σε αυξημένο κίνδυνο μετέπειτα διαβήτη τύπου 2. Εργασία με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για να κρατήσει ένα μάτι για τα επίπεδα σας. Η διατήρηση της υγείας, την προώθηση συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση, μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο.

 • Υγιεινή διατροφή. Τρώγοντας τα σωστά είδη και την ποσότητα των τροφίμων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας. Οι γιατροί δεν συμβουλεύει την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - το σώμα σας εργάζεται σκληρά για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του μωρού σας. Ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσουν να θέσετε στόχους αύξηση του σωματικού βάρους με βάση το βάρος σας πριν την εγκυμοσύνη. Κάνοντας υγιείς επιλογές τροφίμων μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους, η οποία μπορεί να σας βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών.

  Μια υγιεινή δίαιτα εστιάζει συχνά σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως - τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε διατροφή και φυτικές ίνες και χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες - και περιορίζει ιδιαίτερα επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως γλυκά. Δεν υπάρχει μία δίαιτα είναι δικαίωμα για κάθε γυναίκα. Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε ένα διαιτολόγο ή τον εκπαιδευτή του διαβήτη για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο γεύματος με βάση το τρέχον βάρος σας, τους στόχους της κύησης αύξηση βάρους, τα επίπεδα του σακχάρου, τις συνήθειες άσκησης, τις διατροφικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό.

 • Άσκηση. Τακτική σωματική δραστηριότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην ευεξία σχέδιο κάθε γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας με την τόνωση της το σώμα σας να κινηθεί γλυκόζης στα κύτταρα σας, εκεί όπου χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας. Η άσκηση αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων σας στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι το σώμα σας παράγει λιγότερη ινσουλίνη για τη μεταφορά ζάχαρης. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει ορισμένα συνηθισμένα ενοχλήματα της εγκυμοσύνης, όπως πόνο στην πλάτη, μυϊκές κράμπες, πρήξιμο, δυσκοιλιότητα και προβλήματα ύπνου. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει να σας πάρει το σχήμα για τη σκληρή δουλειά της εργασίας και την παράδοση.

  Με το ΟΚ του γιατρού σας, ο στόχος για μέτρια έντονη άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Εάν δεν έχουν δραστηριοποιηθεί για μια στιγμή, να αρχίσει σιγά-σιγά και να δημιουργήσουν σταδιακά. Περπάτημα, ποδηλασία και η κολύμβηση είναι συχνά καλές επιλογές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθημερινές δραστηριότητες, όπως δουλειές του σπιτιού και η κηπουρική και μετράνε.

 • Φαρμακευτική αγωγή. Εάν η διατροφή και η άσκηση δεν είναι αρκετές, μπορεί να χρειαστεί ενέσεις ινσουλίνης για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα σας. Μεταξύ 10 και 20 τοις εκατό των γυναικών με διαβήτη κύησης χρειάζονται ινσουλίνη για να φτάσουν στο αίμα τους στόχους τους ζάχαρη. Μερικοί γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσει μια προφορική σακχάρου στο αίμα φαρμακευτική αγωγή ελέγχου, όπως γλυμπουρίδη. Άλλοι γιατροί αισθάνονται απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιώσει ότι η από του στόματος φάρμακα είναι εξίσου ασφαλείς και αποτελεσματικές ως ενέσιμη ινσουλίνη για τον έλεγχο διαβήτη κύησης.
 • Κλείστε την παρακολούθηση του μωρού σας. Ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου θεραπείας σας είναι στενή παρακολούθηση του μωρού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να παρακολουθεί την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας με επαναλαμβανόμενες υπερήχους ή άλλες εξετάσεις. Αν δεν πάτε στην εργασία από την οφειλόμενη ημερομηνία σας - ή μερικές φορές νωρίτερα - ο γιατρός σας μπορεί να προκαλέσει την εργασία. Παράδοση μετά από την οφειλόμενη ημερομηνία σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών για εσάς και το μωρό σας.
 • Θηλάσετε το μωρό σας. Εάν σας ενδιαφέρει το θηλασμό και ταιριάζει με το χρονοδιάγραμμα το έργο σας και άλλες υποχρεώσεις, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μετά την εγκυμοσύνη τους στόχους σας βάρος και να αποφευχθεί αργότερα διαβήτη τύπου 2. Ο θηλασμός μπορεί επίσης να βοηθήσει το μωρό σας να αποφύγει αργότερα παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Δεν είναι εύκολο να μάθουν έχετε μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει την υγεία του αγέννητου μωρού σας. Και να ανησυχείτε για το μωρό σας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας τρώγοντας τα λάθος τρόφιμα ή δεν έχει την ενέργεια για άσκηση.

Λάβετε υπόψη ότι τα ίδια βήματα που θα βοηθήσει στον έλεγχο το σάκχαρό σας - όπως η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η τακτική άσκηση - μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και να θρέψει το μωρό σας. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 στο μέλλον. Αυτό κάνει την άσκηση και η καλή διατροφή ισχυρά εργαλεία για μια υγιή εγκυμοσύνη, καθώς και μια υγιή ζωή - για εσάς και το μωρό σας.

Θα πρέπει πιθανώς να αισθανθείτε καλύτερα αν μπορείτε να μάθετε τόσο πολύ όπως μπορείτε για διαβήτη κύησης. Συζήτηση για την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας. Διαβάστε βιβλία και άρθρα σχετικά με το διαβήτη κύησης. Γίνετε μέλος μιας ομάδας υποστήριξης για τις γυναίκες με διαβήτη κύησης. Όσο περισσότερα γνωρίζετε, τόσο περισσότερο έλεγχο θα αισθανθείτε.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, όταν πρόκειται για την πρόληψη διαβήτη κύησης - αλλά οι πιο υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε πριν από την εγκυμοσύνη, τόσο το καλύτερο. Εάν είχατε διαβήτη κύησης, οι υγιεινές επιλογές μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο να έχουν και πάλι στο μέλλον κατά την εγκυμοσύνη ή την ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2 κάτω από το δρόμο.

 • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Επιλέξτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Εστίαση σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Προσπάθεια για την ποικιλία για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας χωρίς να διακυβεύεται η γεύση ή τη διατροφή.
 • Ασκηθείτε. Άσκηση πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας προστατεύσει από την ανάπτυξη διαβήτη κύησης. Στόχος για 30 λεπτά μέτριας δραστηριότητας τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Πάρτε ένα γρήγορο περίπατο καθημερινά. Βόλτα με το ποδήλατό σας. Κολυμπήστε γύρους. Εάν δεν μπορεί να χωρέσει ένα μόνο 30 λεπτά προπόνηση στην πολυάσχολη ημέρα σας, αρκετές μικρότερες συνεδρίες μπορούν να κάνουν εξίσου καλά. Πάρκο στο μακρινό πολύ όταν τρέξει τα θελήματα. Κατεβείτε από το λεωφορείο μία στάση πριν φτάσετε στον προορισμό σας. Κάθε βήμα που παίρνετε αυξάνει τις πιθανότητές σας να μείνετε υγιείς.
 • . Χάστε τα περιττά κιλά πριν την εγκυμοσύνη Οι γιατροί δεν συνιστούν την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - το σώμα σας είναι ήδη εργάζονται υπερωρίες για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του μωρού σας. Αλλά αν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, να χάσουν επιπλέον βάρος των προτέρων μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μια υγιή εγκυμοσύνη. Εστίαση σε μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες. Παρακινεί τον εαυτό σας με την ανάμνηση τα μακροπρόθεσμα οφέλη της απώλειας βάρους, όπως μια υγιή καρδιά, περισσότερη ενέργεια και βελτίωση της αυτοεκτίμησης.

Βλέπε επίσης