Μακροσωμία του εμβρύου

Ορισμός

Μακροσωμία του εμβρύου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα νεογέννητο που είναι σημαντικά μεγαλύτερη από το μέσο όρο.

Ένα μωρό διαγνωστεί με την εμβρυϊκή μακροσωμία έχει ένα βάρος γέννησης πάνω από £ 8, 13 ουγγιές (4.000 γραμμάρια), ανεξάρτητα του ή της κύησης. Περίπου το 9 τοις εκατό των βρεφών που γεννιούνται σε όλο τον κόσμο ζυγίζει πάνω από £ 8, 13 ουγγιές. Ωστόσο, οι κίνδυνοι που συνδέονται με την εμβρυϊκή μακροσωμία αυξήσει σημαντικά όταν το βάρος γέννησης είναι πάνω από 9 κιλά 15 ουγκιά (4500 γραμμάρια).

Μακροσωμία του εμβρύου κάνει κολπικό τοκετό δύσκολη και βάζει το μωρό σε κίνδυνο τραυματισμού κατά τον τοκετό. Μακροσωμία του εμβρύου βάζει επίσης το μωρό σε αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας μετά τη γέννηση.

Συμπτώματα

Μακροσωμία του εμβρύου είναι δύσκολο να εντοπιστεί και να διαγνώσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πιθανά σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Μεγάλες fundal ύψος Κατά τη διάρκεια της προγεννητικής επισκέψεις, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να μετρήσει fundal ύψος σας -. Την απόσταση από την κορυφή της μήτρας σας στο ηβικό οστό σας. Μια fundal ύψος που μετρά μεγαλύτερη από την αναμενόμενη θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της εμβρυϊκή μακροσωμία.
 • Υπερβολική αμνιακό υγρό (πολυδράμνιο) Πάρα πολύ αμνιακό υγρό -. Το υγρό που περιβάλλει και προστατεύει το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το μωρό σας είναι μεγαλύτερο από το μέσο όρο. Η ποσότητα του αμνιακού υγρού αντανακλά την παραγωγή ούρων του μωρού σας, και ένα μεγαλύτερο μωρό παράγει περισσότερα ούρα. Κάποιοι όροι που αυξάνουν το μέγεθος ενός μωρού μπορούσε επίσης να αυξήσει του ή της εξόδου ούρων.

Αιτίες

Μακροσωμία του εμβρύου αναπτύσσεται συνήθως όταν ένα μωρό λαμβάνει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να προκληθεί από γενετικούς παράγοντες καθώς και της μητέρας συνθήκες, όπως η παχυσαρκία ή ο διαβήτης. Σπάνια, ένα μωρό μπορεί να έχει μια ιατρική κατάσταση που επιταχύνει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό που προκαλεί ένα μεγαλύτερο από το μέσο βάρος γέννησης παραμένει ανεξήγητη.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Πολλοί παράγοντες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του εμβρύου μακροσωμίας - κάποια τροποποιήσιμο, κάποιες όχι.

Για παράδειγμα:

 • Ο διαβήτης της μητέρας. Εάν είχατε διαβήτη πριν την εγκυμοσύνη (προ-διαβήτη κύησης) ή να αναπτύξουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (διαβήτης της κύησης), την εμβρυϊκή μακροσωμία είναι πιο πιθανό. Αν ο διαβήτης σας ελέγχεται ανεπαρκώς, το μωρό σας είναι πιθανό να έχουν μεγαλύτερα ώμους και μεγαλύτερες ποσότητες σωματικού λίπους από ό, τι θα ήταν ένα μωρό του οποίου η μητέρα δεν έχει διαβήτη.
 • Μια ιστορία από την εμβρυϊκή μακροσωμία. Εάν έχετε ήδη γεννήσει ένα μωρό διαγνωστεί με την εμβρυϊκή μακροσωμία, είστε σε αυξημένο κίνδυνο να έχουν ένα άλλο μωρό που έχει η κατάσταση. Επίσης, αν ζύγιζε περισσότερο από 8 κιλά, 13 ουγκιά κατά τη γέννηση, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχουν ένα μεγάλο μωρό.
 • Η παχυσαρκία της μητέρας. Μακροσωμία του εμβρύου είναι πιο πιθανό, αν είστε παχύσαρκοι.
 • Η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κερδίζοντας πάρα πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο του εμβρύου macrosomia.
 • Προηγούμενες εγκυμοσύνες. Ο κίνδυνος εμβρυϊκή μακροσωμία αυξάνεται με κάθε εγκυμοσύνη. Μέχρι την πέμπτη εγκυμοσύνη, το μέσο βάρος γέννησης για κάθε διαδοχική κύηση αυξάνει τυπικά μέχρι περίπου 4 ουγγιές (120 γραμμάρια).
 • Έχεις ένα αγόρι. Άντρας βρέφη συνήθως ζυγίζουν λίγο περισσότερο από τις γυναίκες βρέφη. Τα περισσότερα μωρά που ζυγίζουν πάνω από 9 κιλά, 15 ουγκιά (4.500 γραμμάρια) είναι άνδρες.
 • Εκπρόθεσμες εγκυμοσύνης. Εάν η εγκυμοσύνη σας συνεχίζεται με περισσότερο από δύο εβδομάδες σε καθυστέρηση την ημερομηνία σας, το μωρό σας είναι σε αυξημένο κίνδυνο εμβρυϊκή μακροσωμία.
 • Την ηλικία της μητέρας. Οι γυναίκες άνω των 35 ετών είναι πιο πιθανό να έχουν ένα μωρό διαγνωστεί με την εμβρυϊκή μακροσωμία.

Εμβρυϊκή μακροσωμίας είναι πιο πιθανό να είναι αποτέλεσμα της μητρικής κέρδους διαβήτη, παχυσαρκία ή το βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από άλλες αιτίες. Αν αυτοί οι παράγοντες κινδύνου δεν είναι παρόντες και εμβρυϊκή μακροσωμία είναι ύποπτο, είναι πιθανό ότι το μωρό σας μπορεί να έχει μια σπάνια ιατρική κατάσταση που επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει προγεννητικές διαγνωστικές εξετάσεις και ίσως μια επίσκεψη με ένα γενετικό σύμβουλο, ανάλογα με τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Μακροσωμία του εμβρύου ενέχει κινδύνους για την υγεία για εσάς και το μωρό σας - τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό.

Κινδύνων της μητρικής
Πιθανές επιπλοκές της μητέρας του εμβρύου μακροσωμίας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • Εργασιακά προβλήματα. Μακροσωμία του εμβρύου μπορεί να προκαλέσει ένα μωρό για να γίνει σφηνωμένο στο κανάλι γέννησης, τη διατήρηση τραυματισμοί γέννηση, ή απαιτούν τη χρήση των λαβίδων ή μια συσκευή κενού κατά την παράδοση (λειτουργική κολπικό τοκετό). Μερικές φορές ένα C-ενότητα είναι απαραίτητη.
 • . Γεννητικών ρήξεις σωλήνα κατά τον τοκετό, εμβρυϊκή μακροσωμία μπορεί να προκαλέσει ένα μωρό να τραυματίσει τον γεννητικό σωλήνα - όπως με σχίσιμο κολπικών ιστών και των μυών μεταξύ του κόλπου και του πρωκτού (μυς του περινέου).
 • Αιμορραγία μετά τον τοκετό. Μακροσωμία του εμβρύου αυξάνει τον κίνδυνο μύες της μήτρας σας δεν θα είναι σωστά σύμβαση μετά τον τοκετό (ατονία της μήτρας). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυνητικά σοβαρή αιμορραγία μετά τον τοκετό.
 • . Ρήξη της μήτρας Αν είχατε μια προηγούμενη καισαρική τομή ή μεγάλες μήτρας χειρουργική επέμβαση, την εμβρυϊκή μακροσωμία αυξάνει τον κίνδυνο ρήξης της μήτρας - μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή στην οποία τα δάκρυα μήτρα ανοιχτό κατά μήκος της γραμμής ουλή από την καισαρική τομή ή άλλη μήτρας χειρουργική επέμβαση. Μια επείγουσα καισαρική τομή είναι αναγκαία για να αποφευχθεί απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Τα νεογέννητα και η παιδική ηλικία κινδύνους
Πιθανές επιπλοκές του εμβρύου macrosomia για το μωρό σας μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Ένα μωρό διαγνωστεί με εμβρυϊκό μακροσωμίας είναι πιο πιθανό να έχουν γεννηθεί με ένα επίπεδο σακχάρου αίματος που είναι υψηλότερη από το κανονικό (διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη).
 • Η παιδική παχυσαρκία. Έρευνα υποδεικνύει ότι ο κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας αυξάνεται καθώς αυξάνεται το βάρος γέννησης.
 • . Μεταβολικό σύνδρομο μεταβολικό σύνδρομο είναι μια συστάδα των συνθηκών - αυξημένη αρτηριακή πίεση, υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα, το υπερβολικό σωματικό λίπος γύρω από τη μέση ή μη φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης - που εμφανίζονται μαζί, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και του διαβήτη. Εάν το μωρό σας έχει διαγνωστεί με την εμβρυϊκή μακροσωμία, αυτός ή αυτή είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο κατά την παιδική ηλικία.

Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί εάν αυτές οι επιδράσεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη των ενηλίκων, η παχυσαρκία και οι καρδιοπάθειες.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μακροσωμία του εμβρύου. Υπερβολική αμνιακό υγρό (πολυδράμνιο).
Μακροσωμία του εμβρύου. Υπερβολική αμνιακό υγρό (πολυδράμνιο).

Αν έχετε παράγοντες κινδύνου για την εμβρυϊκή μακροσωμία, το θέμα είναι πιθανό να καταλήξει σε συνήθη προγεννητική ραντεβού.

Παρακάτω είναι μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με την εμβρυϊκή μακροσωμία:

 • Τι προκαλεί την κατάσταση;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Τι πρέπει να γίνει τώρα;
 • Χρειάζεται να συμμορφώνεστε με τους περιορισμούς;
 • Πώς θα εμβρυϊκή μακροσωμία να επηρεάσει το μωρό μου;
 • Θα πρέπει να έχουν μια καισαρική τομή;
 • Θα το μωρό μου χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις ή ειδική φροντίδα μετά αυτός ή αυτή γεννιέται;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε προετοιμαστεί, μην διστάσετε να ζητήσετε άλλες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας - ειδικά εάν χρειάζονται διευκρινίσεις ή δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Εξετάσεις και διάγνωση

Εκτίμηση ή πρόβλεψη βάρος κατά τη γέννηση ενός μωρού είναι δύσκολη. Μια οριστική διάγνωση της εμβρυϊκής μακροσωμίας δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά το μωρό γεννιέται και ζυγίζεται. Αν έχετε παράγοντες κινδύνου για την εμβρυϊκή μακροσωμία, όμως, ο γιατρός σας είναι πιθανό να προσπαθήσει να εκτιμηθεί το βάρος γέννησης του μωρού σας πριν από την παράδοση.

Προς το τέλος του τρίτου τριμήνου σας, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας ή άλλο μέλος της ομάδας υγείας σας μπορεί να κάνει έναν υπέρηχο για να λαμβάνουν μετρήσεις των τμημάτων του σώματος του μωρού σας, όπως το κεφάλι, στην κοιλιά και το μηρό. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας θα καλύψει στη συνέχεια τις μετρήσεις σε έναν τύπο για τον υπολογισμό βάρος του μωρού σας.

Λάβετε υπόψη ότι κάθε εκτίμηση του μεγέθους ενός μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από την ακριβή γνώση του ή την ηλικία κύησης. Εάν ένα μωρό είναι μεγάλο για του ή της ηλικίας κύησης, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουν εάν προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της προθεσμίας σας είναι σωστή.

Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται εμβρυϊκή μακροσωμία, αυτός ή αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο nonstress να παρακολουθεί το μωρό σας ευημερία. Μια δοκιμή nonstress μετρά τον καρδιακό ρυθμό του μωρού ως απάντηση σε δικό του κινήσεις. Εάν υπάρχει υπερβολική ανάπτυξη του μωρού σας είναι πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα μιας μητέρας κατάσταση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει δύο δοκιμές nonstress κάθε εβδομάδα - αρχίζοντας από την 32η εβδομάδα της κύησης.

Πριν γεννηθεί το μωρό σας, μπορείτε επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων έναν παιδίατρο ο οποίος έχει εμπειρία στη θεραπεία μωρών που διαγνώστηκαν με την εμβρυϊκή μακροσωμία.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται εμβρυϊκή μακροσωμία, ένα κολπικό τοκετό δεν είναι απαραίτητα έξω από το θέμα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να γεννήσει σε νοσοκομείο - σε περίπτωση λαβίδα ή μια συσκευή κενού είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της παράδοσης ή καισαρική τομή καθίσταται αναγκαία.

Παρακίνηση εργασίας - την τόνωση της συστολές της μήτρας πριν από την εργασία αρχίζει από μόνη της - δεν είναι γενικά συνιστάται. Η έρευνα δείχνει ότι η επαγωγή της εργασίας δεν μειώνει τον κίνδυνο των επιπλοκών που σχετίζονται με την εμβρυϊκή μακροσωμία και μπορεί να αυξήσει την ανάγκη για καισαρική τομή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια καισαρική τομή. Για παράδειγμα:

 • Έχετε διαβήτη. Εάν είχατε διαβήτη πριν την εγκυμοσύνη ή να αναπτύξουν διαβήτη κύησης και την υγεία εκτιμήσεις σας φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ότι το μωρό σας ζυγίζει £ 9, 15 ουγκιές (4.500 γραμμάρια) ή περισσότερο, μια καισαρική τομή μπορεί να είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να παραδώσει το μωρό σας.
 • Το μωρό σας ζυγίζει £ 11 ή περισσότερο και δεν έχετε ιστορικό διαβήτη της μητέρας. Εάν δεν έχουν προ-κύησης ή διαβήτη της κύησης και παροχέα υπηρεσιών υγείας σας εκτιμά ότι το μωρό σας ζυγίζει £ 11 (5.000 γραμμάρια) ή περισσότερο, μια καισαρική τομή μπορεί να συνιστάται.
 • Θα παραδοθεί ένα μωρό του οποίου ώμο κόλλησε πίσω από οστά της λεκάνης σας (δυστοκία ώμου). Εάν έχετε παραδοθεί ένα μωρό με δυστοκία ώμου, είστε σε αυξημένο κίνδυνο το πρόβλημα που εμφανίζεται και πάλι. Μια καισαρική τομή μπορεί να συνιστάται για την αποφυγή των κινδύνων που συνδέονται με την δυστοκία ώμου, όπως ένα κάταγμα στην κλείδα.

Εάν ο γιατρός σας συνιστά μια εκλεκτική καισαρική τομή, να είστε βέβαιος να συζητήσει τους κινδύνους και τα οφέλη. Εάν ο γιατρός σας συνιστά μια καισαρική τομή πριν από την 39η εβδομάδα της κύησης, αυτός ή αυτή θα δοκιμάσει ένα δείγμα του αμνιακού υγρού - που περιβάλλει και προστατεύει το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - να καθοριστεί αν πνεύμονες του μωρού σας είναι αρκετά ώριμη για τη γέννηση (αμνιοπαρακέντηση ωριμότητα ).

Μετά το μωρό σας γεννιέται, αυτός ή αυτή είναι πιθανό να εξετάζονται για σημεία των τραυματισμών γέννησης, ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία) και μια αιματολογική διαταραχή που επηρεάζει την ερυθρών αιμοσφαιρίων (πολυκυτταραιμία). Αυτός ή αυτή μπορεί να χρειάζονται ειδική φροντίδα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου. Να θυμάστε ότι το μωρό σας μπορεί να είναι σε κίνδυνο της παιδικής παχυσαρκίας και την αντίσταση στην ινσουλίνη και πρέπει να παρακολουθούνται για αυτές τις συνθήκες κατά τις μελλοντικές εξετάσεις.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Μια ιστορία από την εμβρυϊκή μακροσωμία.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Μια ιστορία από την εμβρυϊκή μακροσωμία.

Επίσης, αν δεν έχετε ήδη διαγνωστεί με διαβήτη, μετά τον τοκετό, ο γιατρός σας θα σας εξετάσει για την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια μελλοντικές εγκυμοσύνες, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά για σημεία και συμπτώματα του διαβήτη κύησης - ένας τύπος διαβήτη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται εμβρυϊκή μακροσωμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να αισθάνεστε άγχος για τον τοκετό και την υγεία του μωρού σας - και ανησυχητική μπορεί να είναι δύσκολο να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσει την πίεση και να προωθήσει την υγεία του μωρού σας. Επίσης, σκεφτείτε αναζητώντας πληροφορίες και υποστήριξη από τις γυναίκες που είχα ένα μωρό διαγνωστεί με την εμβρυϊκή μακροσωμία.

Πρόληψη

Μπορεί να μην είναι σε θέση να αποτρέψει την εμβρυϊκή μακροσωμία, αλλά μπορείτε να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη.

Για παράδειγμα:

 • Προγραμματίστε ένα ραντεβού προκατάληψη. Εάν σκέφτεστε την εγκυμοσύνη, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει μια καθημερινή προγεννητική βιταμίνη. Εάν είστε παχύσαρκοι, αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να σας παραπέμψουν άλλους φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης - όπως ένα διαιτολόγο ή έναν ειδικό παχυσαρκία - που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να επιτευχθεί ένα υγιές βάρος πριν από την εγκυμοσύνη.
 • Παρακολουθήστε το βάρος σας Κερδίζοντας ένα υγιές ποσό του βάρους -. Συχνά 25 έως 35 λίρες (περίπου 11 έως 16 κιλά) - υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας. Δεν υπάρχει ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους προσέγγιση για την εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους, όμως. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσετε τι είναι σωστό για εσάς.
 • Τη διαχείριση του διαβήτη. Εάν είχατε διαβήτη πριν την εγκυμοσύνη ή να αναπτύξουν διαβήτη κύησης, εργάζονται με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να διαχειριστεί την κατάσταση. Ελέγχοντας το σάκχαρό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη επιπλοκών, συμπεριλαμβανομένης της εμβρυϊκής μακροσωμία.
 • Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ακολουθήστε τις συστάσεις παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για σωματική δραστηριότητα.

Βλέπε επίσης