Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Εγκυμοσύνη και διαβήτης: Γιατί μετράει lifestyle

Εγκυμοσύνη και ο διαβήτης παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις. Εξετάστε το στόχο - ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα - και τι μπορείτε να κάνετε για να το επιτύχει.

Όταν έχετε διαβήτη - είτε τύπου 1 ή τύπου 2 - κύηση παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις. Φυσικά, είστε ανησυχούν για το διαβήτη επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία σας και την υγεία του μωρού σας. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη, όμως. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για την εγκυμοσύνη και τον διαβήτη - και την παράδοση ενός υγιούς μωρού.

Εγκυμοσύνη και διαβήτης: ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας

Διαβήτη σας ομάδα της υγειονομικής περίθαλψης περιλαμβάνει πιθανότατα έναν ενδοκρινολόγο ή άλλον ειδικό διαβήτη, έναν εκπαιδευτή για το διαβήτη και έναν διαιτολόγο. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας και να ρυθμίσετε το διαβήτη σας σχέδιο θεραπείας, όπως απαιτείται.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Μειώστε τον κίνδυνο αποβολής και θνησιγένειας.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Μειώστε τον κίνδυνο αποβολής και θνησιγένειας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε άλλους ειδικούς, καθώς:

 • Ένας γυναικολόγος. Επιλέξτε ένα μαιευτήρα που χειρίζεται κυήσεις υψηλού κινδύνου και έχει φροντίσει για άλλες έγκυες γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη. Γυναικολόγος σας θα παρακολουθεί προσεκτικά την υγεία σας και την υγεία του μωρού σας σε όλη την εγκυμοσύνη.
 • Μια οφθαλμίατρο. Οφθαλμίατρο μπορεί να παρακολουθεί το διαβήτη που σχετίζονται με βλάβες στα μικρά αιμοφόρα αγγεία στα μάτια σας, η οποία μπορεί να εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Ένας παιδίατρος. Ίσως επίσης να θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση με το γιατρό που θα φροντίσει για το μωρό σας, αφού αυτός ή αυτή γεννιέται.

Ο στόχος: αυστηρό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Ελέγχοντας το σάκχαρό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη. Στην πραγματικότητα, όταν πρόκειται για την εγκυμοσύνη και τον διαβήτη, τον έλεγχο του σακχάρου είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Ο καλός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να:

 • Μειώστε τον κίνδυνο αποβολής και θνησιγένειας καλός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μειώνει τον κίνδυνο αποβολής και γέννησης νεκρού παιδιού -. Αρχικές ανησυχίες για την εγκυμοσύνη και τον διαβήτη.
 • Μειώστε τον κίνδυνο του πρόωρου τοκετού. Η καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να πάει σε πρόωρο τοκετό.
 • Μειώστε τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών. Καλό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο του μωρού σας από γενετικές ανωμαλίες, ιδιαίτερα εκείνων που επηρεάζουν τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και την καρδιά.
 • Μειώστε τον κίνδυνο της υπερβολικής ανάπτυξης. Εάν έχετε κακή ρύθμιση του σακχάρου, επιπλέον της γλυκόζης μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα. Αυτό προκαλεί στο πάγκρεας του μωρού σας να κάνετε επιπλέον ινσουλίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει το μωρό σας να αυξηθεί πάρα πολύ μεγάλο (macrosomia). Ένα μεγάλο μωρό κάνει κολπικό τοκετό δύσκολη και βάζει το μωρό σε κίνδυνο τραυματισμού κατά τον τοκετό.
 • Πρόληψη των επιπλοκών για τη μαμά καλός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μειώνει τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος, προεκλαμψία -. Που είναι η υψηλή πίεση του αίματος και περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα μετά από 20 εβδομάδες κύησης - και άλλα δυνητικά σοβαρές επιπλοκές της κύησης.
 • Πρόληψη των επιπλοκών για το μωρό. Μερικές φορές τα μωρά των οποίων οι μητέρες έχουν διαβήτη εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπογλυκαιμία), λίγο μετά τη γέννησή τους, επειδή το δικό παραγωγή ινσουλίνης τους είναι υψηλή. Ο καλός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση ενός υγιούς επιπέδου του σακχάρου στο αίμα για το μωρό σας, καθώς και υγιή επίπεδα ασβεστίου και μαγνησίου στο αίμα. Ο καλός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα βοηθά επίσης να αποτρέψει ένα κιτρινωπό αποχρωματισμό του δέρματος και των ματιών (ίκτερος) μετά τη γέννηση.

Βλέπε επίσης

Εγκυμοσύνη και διαβήτης: Γιατί μετράει lifestyle

Το σχέδιο δράσης

Διαβήτη σας ομάδα υγειονομικής περίθαλψης θα σας βοηθήσει να καθορίσει στόχος σειρά σας του σακχάρου στο αίμα. Τότε είναι στο χέρι σας να κάνουν υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής και την παρακολούθηση του διαβήτη σας σχέδιο θεραπείας.

Θυμηθείτε τα βασικά:

 • . Ελέγξτε τα επίπεδα του σακχάρου σας συχνά συχνός έλεγχος του σακχάρου στο αίμα - ίσως έως και επτά ή περισσότερες φορές την ημέρα - μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Να θυμάστε, τον έλεγχο το σάκχαρό σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη και την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη.
 • Πάρτε ινσουλίνη ή άλλα φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες. Παρά το γεγονός ότι οι από του στόματος φάρμακα διαβήτη που χρησιμοποιείται μερικές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη μετάβαση στην ινσουλίνη αντ 'αυτού. Ορισμένα φάρμακα - συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμάκων για τη θεραπεία της υψηλής πίεσης του αίματος ή νεφρικά προβλήματα - δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Να είστε ευέλικτοι. Θα χρειαστεί να ρυθμίσει τη δόση της ινσουλίνης σας, ανάλογα με το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σας, τι τρώτε, αν είστε εμετό και διάφορους άλλους παράγοντες. Το στάδιο σας θέματα εγκυμοσύνης, πάρα πολύ. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης, για παράδειγμα, ορμόνες που παράγονται από τον πλακούντα για να βοηθήσει το μωρό μεγαλώνει μπορεί να εμποδίσει τη δράση της ινσουλίνης στο σώμα σας. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη ινσουλίνη από ότι συνήθως.
 • Θυμηθείτε υγιεινής διατροφής αρχές. Διατροφή διαβήτη σας περιλαμβάνει πιθανώς πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αν μπορείτε να φάτε τα ίδια τρόφιμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας ή διαιτολόγο θα μπορούσε να προτείνει αλλαγές στο σχέδιο το γεύμα σας για να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα με χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ή υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι επίσης σημαντικό να λάβει προγεννητικές βιταμίνες που περιέχει και φυλλικό οξύ.
 • Περιλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Σωματική δραστηριότητα είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του σχεδίου θεραπείας του διαβήτη σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πάρτε παροχέα υπηρεσιών υγείας σας είναι εντάξει να ασκήσει. Στη συνέχεια, επιλέξτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, όπως το περπάτημα, το κολύμπι ή το στατικό ποδήλατο. Στόχος για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας αερόβιας δραστηριότητας - με βάση Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών κατευθυντήριες γραμμές για την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν δεν έχουν δραστηριοποιηθεί για μια στιγμή, να αρχίσει σιγά-σιγά και να δημιουργήσουν σταδιακά. Επίσης, να θυμάστε ότι η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει σακχάρου στο αίμα. Ελέγξτε το σάκχαρό σας πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα, ειδικά αν παίρνετε ινσουλίνη. Ίσως χρειαστεί να φάτε ένα σνακ ή να ρυθμίσετε το βασικό ρυθμό αντλία ινσουλίνης σας πριν από την άσκηση για να βοηθήσει στην πρόληψη χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
 • Προγραμματίστε τακτικές προγεννητικές εξετάσεις. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να συστήσει τακτικές υπερήχους ή άλλες προγεννητικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για να παρακολουθεί την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας.

Θυμηθείτε, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας και την πρόληψη των επιπλοκών. Αν έχετε απορίες ή ανησυχίες, μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια.

Εργασίας και την παράδοση: τι να περιμένουν

Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα σας βοηθήσει να καθορίσει τον καλύτερο χρόνο και ασφαλέστερος τρόπος για να παραδώσει το μωρό σας. Μερικές φορές εργασίας επιτρέπεται να αρχίσει φυσικά. Σε άλλες περιπτώσεις, η εργασία που προκαλείται νωρίς για να μειώσουν τον κίνδυνο των επιπλοκών για τη μητέρα ή το μωρό. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα παρακολουθεί στενά τα επίπεδα του σακχάρου σας και να προσαρμόσετε τη δόση της ινσουλίνης σας αναλόγως. Εάν το μωρό σας είναι πολύ μεγάλο, η επαγωγή δεν είναι επιτυχής ή να αναπτύξουν επιπλοκές, μπορεί να χρειαστεί να παραδώσει το μωρό σας με καισαρική τομή.

Μετά την παράδοση, την προσοχή σας θα γυρίσει στο μωρό σας - αλλά είναι ακόμα σημαντικό να ληφθεί η καλή φροντίδα του εαυτού σας. Συνεχίστε να ελέγξετε το σάκχαρό σας συχνά, ειδικά αν είστε θηλάζετε. Κρατώντας τον εαυτό σας υγιή είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα