Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 7 συμβουλές για την ανακούφιση

Ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται προσοχή. Σκεφτείτε επτά τρόπους για να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - από την καλή στάση του σώματος και τη σωματική δραστηριότητα σε συμπληρωματικές θεραπείες.

Ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια κοινή καταγγελία - και δεν είναι καμία κατάπληξη. Είσαι κερδίζουν βάρος, το κέντρο σας μεταβολών της βαρύτητας και των ορμονών σας χαλάρωση των συνδέσμων στη λεκάνη σας. Συχνά, όμως, μπορείτε να αποτρέψετε ή να διευκολύνει τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σκεφτείτε επτά τρόπους για να δώσει την εγκυμοσύνη πόνο στην πλάτη την εκκίνηση.

Νο 1: πρακτική καλή στάση του σώματος

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, το κέντρο βάρους σας μετατοπίζεται προς τα εμπρός. Για να αποφευχθεί η πτώση προς τα εμπρός, μπορεί να αντισταθμιστεί από την κλίση πίσω - η οποία μπορεί να στέλεχος τους μυς στο κάτω μέρος της πλάτης σας και να συμβάλει στον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κρατήστε αυτές τις αρχές της καλής στάσης του σώματος στο μυαλό:

  • Σηκωθείτε ίσια και ψηλά.
  • Κρατήστε το στήθος σας σε υψηλά επίπεδα.
  • Κρατήστε τους ώμους σας προς τα πίσω και χαλαρή.
  • Μην κλειδώσετε τα γόνατά σας.

Όταν στέκεσαι, χρησιμοποιήστε ένα άνετο φαρδύ για την καλύτερη υποστήριξη. Αν πρέπει να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, τοποθετήστε το ένα πόδι πάνω σε ένα χαμηλό σκαμνί βήμα - και να πάρει χρόνο για τακτικά διαλείμματα.

Η καλή στάση σημαίνει επίσης καθιστικό με προσοχή. Επιλέξτε μια καρέκλα που να υποστηρίζει την πλάτη σας, ή τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι πίσω κάτω μέρος της πλάτης σας. Σκεφτείτε υποστύλωση πόδια σας σε ένα χαμηλό σκαμνί.

Νο 2: να πάρει το σωστό εργαλείο

Φοράτε παπούτσια με χαμηλά τακούνια - δεν είναι επίπεδη - παπούτσια με καλή υποστήριξη καμάρας.

Μπορεί επίσης να εξετάσει φορώντας μια ζώνη στήριξης της μητρότητας. Αν και η έρευνα για την αποτελεσματικότητα των ζωνών υποστήριξη της μητρότητας είναι περιορισμένη, μερικές γυναίκες βρίσκουν την πρόσθετη ενίσχυση χρήσιμη.

Νο 3: σηκώστε σωστά

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 7 συμβουλές για την ανακούφιση.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 7 συμβουλές για την ανακούφιση.

Όταν σηκώνετε ένα μικρό αντικείμενο, οκλαδόν κάτω και σηκώστε με τα πόδια σας. Μη λυγίζετε στη μέση ή να άρει με την πλάτη σας. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας. Ζητήστε βοήθεια αν το χρειάζεστε.

Νο 4: κοιμούνται στο πλάι σας

Κοιμηθείτε στο πλάι σας, όχι την πλάτη σας. Κρατήστε το ένα ή και τα δύο γόνατα λυγισμένα. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την εγκυμοσύνη ή την υποστήριξη μαξιλάρια μεταξύ λυγισμένα τα γόνατα σας, κάτω από την κοιλιά σας και πίσω από την πλάτη σας.

Βλέπε επίσης

Ο πόνος στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 7 συμβουλές για την ανακούφιση

Νο 5: προσπαθήσουμε ζέστη, το κρύο ή μασάζ

Χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης για την εφαρμογή θερμότητας στην πλάτη σας, ή να δοκιμάσετε παγοκύστες. Τρίψτε την πλάτη σας, επίσης, μπορεί να βοηθήσει.

Νο 6: περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας

Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να κρατήσει μια δυναμική επιστροφή σας και θα μπορούσε πραγματικά να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Με OK παροχέα υπηρεσιών υγείας σας, δοκιμάστε ήπια δραστηριότητες - όπως το περπάτημα ή άσκηση στο νερό.

Μπορεί επίσης να επεκτείνετε κάτω μέρος της πλάτης σας. Ξεκουραστείτε στα χέρια και τα γόνατά σας με το κεφάλι σας στην ίδια ευθεία με την πλάτη σας. Τραβήξτε το στομάχι σας, η στρογγυλοποίηση πλάτη σας ελαφρώς. Κρατήστε για μερικά δευτερόλεπτα, στη συνέχεια χαλαρώστε το στομάχι και την πλάτη σας - κρατώντας την πλάτη σας όσο το δυνατόν επίπεδα. Σιγά-σιγά να εργάζονται έως 10 επαναλήψεις. Ρωτήστε το γιατρό σας για άλλες ασκήσεις stretching, πάρα πολύ.

Αρ. 7: θεωρούν συμπληρωματικές θεραπείες

Κάποια έρευνα δείχνει ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Χειροπρακτική θεραπεία φαίνεται να παρέχουν άνεση για μερικές γυναίκες, καθώς και. Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια συμπληρωματική θεραπεία, να συζητήσουν τις επιλογές με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

Μάθετε πότε πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Εάν έχετε σοβαρό πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή πόνο στην πλάτη που διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες, μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει φάρμακα, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή άλλες θεραπείες.

Λάβετε υπόψη ότι τον πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα σημάδι του πρόωρου τοκετού. Επίσης, πόνο στην πλάτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που είναι συνοδεύεται από κολπική αιμορραγία, πυρετό ή κάψιμο κατά την ούρηση μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης πρόβλημα που χρειάζεται άμεση προσοχή. Εάν ανησυχείτε για τον πόνο στην πλάτη σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας αμέσως.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα