Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Ανάπτυξη του εμβρύου: το δεύτερο τρίμηνο

Ανάπτυξη του εμβρύου αποκτά νέο νόημα στο δεύτερο τρίμηνο. Τα κυριότερα σημεία μπορεί να περιλαμβάνουν ανακαλύψει το φύλο του μωρού σας και το αίσθημα κίνηση το μωρό σας.

Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να φαίνεται πιο πραγματική. Μπορείτε να ακούσετε τον καρδιακό παλμό σε προγεννητική ραντεβού σας, και την κοιλιά που διευρύνεται σας μπορεί να σας αναγκάσει να βάλετε το αγαπημένο σας τζιν.

Ενώ είστε προσαρμογή στις αλλαγές στο σώμα σας, την εμβρυϊκή ανάπτυξη αποκτά νέο νόημα. Πριν από δύο μήνες, το μωρό σας ήταν απλά μια συστάδα των κυττάρων. Τώρα αυτός ή αυτή έχει τη λειτουργία των οργάνων, τα νεύρα και τους μυς. Μάθετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου από το check out αυτό το εβδομαδιαίο ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Λάβετε υπόψη ότι οι μετρήσεις είναι κατά προσέγγιση.

Εβδομάδα 13: μορφές ούρων

Δεκατρείς εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 11 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα έντερα του μωρού σας έχουν επιστρέψει για να του ή της κοιλιάς από τον ομφάλιο λώρο - όπου έχουν αυξάνεται για τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το μωρό σας είναι, επίσης, αρχίζουν να σχηματίζουν τα ούρα και απαλλαγή στο αμνιακό υγρό.

Ιστών που θα γίνει οστών είναι επίσης αναπτύσσεται γύρω από το κεφάλι του μωρού σας και εντός του ή της χέρια και τα πόδια.

Εβδομάδα 14: το φύλο του μωρού γίνεται πιο εμφανής

Δεκατέσσερα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 12 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα χέρια του μωρού σας έχουν φτάσει σχεδόν τις τελικές σχετικά μήκη θα είναι κατά τη γέννηση και το λαιμό του μωρού σας έχει γίνει πιο συγκεκριμένη. Ερυθρά αιμοσφαίρια σχηματίζουν στο σπλήνα του μωρού σας.

Το φύλο του μωρού σας θα γίνει εμφανής αυτή την εβδομάδα ή τις επόμενες εβδομάδες. Για τα κορίτσια, τα θυλάκια των ωοθηκών ξεκινήσει τη διαμόρφωση. Για τα αγόρια, ο προστάτης εμφανίζεται.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι σχεδόν 3 1/2 ίντσες (90 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 1 1/2 ουγγιές (40 γραμμάρια).

Εβδομάδα 15: σκελετός του μωρού αναπτύσσεται οστά

Δεκαπέντε εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 13 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Σκελετού του μωρού σας είναι η ανάπτυξη των οστών, η οποία θα γίνει ορατό στις εικόνες υπερήχων σε λίγες εβδομάδες. Τριχωτό της κεφαλής μοτίβο του μωρού σας μαλλιών είναι επίσης σχηματίζουν.

Εβδομάδα 16: Το μωρό μπορεί να κάνει κινήσεις το πιπίλισμα

Δεκαέξι εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 14 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα μάτια του μωρού σας έχουν αρχίσει να βλέπουν μπροστά και να κινούνται αργά. Τα αυτιά είναι κοντά στην επίτευξη τελική τους θέση. Το μωρό σας μπορεί να είναι σε θέση να κάνει κινήσεις το πιπίλισμα με το στόμα του.

Οι κινήσεις του μωρού σας να γίνει συντονισμένα και μπορεί να ανιχνευθεί κατά τη διάρκεια εξετάσεων υπερήχων.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι περισσότερο από 4 1/2 ίντσες (120 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς.

Εβδομάδα 17: το λίπος συσσωρεύεται

Δεκαεπτά εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 15 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, οι αποθήκες λίπους αρχίζουν να αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα του μωρού σας. Το λίπος θα παρέχουν ενέργεια και να βοηθήσει να κρατήσει το μωρό σας ζεστό μετά τη γέννηση.

Εβδομάδα 18: Το μωρό αρχίζει να ακούει

Δεκαοκτώ εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 16 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα αυτιά του μωρού σας αρχίζουν να ξεχωρίζουν στις πλευρές του το κεφάλι του. Το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να ακούει.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι 5 1/2 ίντσες (140 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει 7 ουγκιές (200 γραμμάρια).

Εβδομάδα 19: μορφές μήτρα μωρού

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ανάπτυξη του εμβρύου: το δεύτερο τρίμηνο.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ανάπτυξη του εμβρύου: το δεύτερο τρίμηνο.

Δεκαεννέα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 17 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, ένα λιπαρό, τυρί που μοιάζει με επίστρωση ονομάζεται vernix caseosa αρχίζει να καλύψει το μωρό σας. Η vernix caseosa προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας από εκδορές, σκάσιμο και τη σκλήρυνση που μπορεί να προκύψουν από την έκθεση σε αμνιακό υγρό.

Για τα κορίτσια, η μήτρα και ο κόλπος μπορεί να αρχίσει να σχηματίσουν αυτή την εβδομάδα.

Βλέπε επίσης

Ανάπτυξη του εμβρύου: το δεύτερο τρίμηνο

Εβδομάδα 20: το μέσον της διαδρομής

Στα μισά του δρόμου στην εγκυμοσύνη σας, ή 18 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, ίσως να είναι σε θέση να αισθάνονται πρώτα κινήσεις του μωρού σας, επίσης γνωστή ως επιτάχυνση. Αν έχετε μείνει έγκυος πριν, μπορεί να έχετε αρχίσει να αισθάνεστε κινήσεις του μωρού σας πριν από λίγες εβδομάδες.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 6 1/3 ίντσες (160 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς.

Εβδομάδα 21: Το μωρό μπορεί να καταπιεί

Είκοσι ένα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 19 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας είναι έτοιμη να κερδίσουν περισσότερο βάρος. Με αυτή την εβδομάδα το μωρό σας γίνεται όλο και πιο ενεργό και είναι σε θέση να καταπιούν.

Εβδομάδα 22: τα μαλλιά του μωρού γίνεται ορατή

Είκοσι δύο εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 20 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας είναι πλήρως καλυμμένο με μια λεπτή, κάτω σαν τα μαλλιά που ονομάζεται lanugo. Το χνούδι βοηθά κρατήστε το vernix caseosa στο δέρμα. Φρύδια του μωρού σας μπορεί να είναι ορατό.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι 7 1/2 ίντσες (190 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει £ 1 (460 γραμμάρια).

Εβδομάδα 23: τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα ίχνη σχηματίζουν

Είκοσι τρεις εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 21 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το δέρμα του μωρού σας είναι ζαρωμένο, πιο διαφανή από ό, τι πριν και ροζ με κόκκινο χρώμα.

Αυτή την εβδομάδα το μωρό σας αρχίζει να έχει ταχείες κινήσεις των οφθαλμών. Τη γλώσσα του μωρού σας θα αναπτύξει σύντομα γεύση. Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα ίχνη που σχηματίζουν. Για τα αγόρια, οι όρχεις κατεβαίνουν από την κοιλιά. Για τα κορίτσια, η μήτρα και οι ωοθήκες είναι σε θέση - πλήρης, με μια προσφορά ζωής των αυγών.

Με εντατική ιατρική φροντίδα, μερικά μωρά γεννιούνται αυτή την εβδομάδα να είναι σε θέση να επιβιώσουν.

Εβδομάδα 24: πραγματική τρίχα μεγαλώνει

Είκοσι τέσσερις εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 22 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας είναι τακτικά ύπνου και εγρήγορσης. Ρεάλ τρίχα αυξάνεται στο κεφάλι του.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 8 ίντσες (210 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζουν περισσότερο από 1 1/3 λίρες (630 γραμμάρια).

Εβδομάδα 25: Το μωρό ανταποκρίνεται στη φωνή σας

Είκοσι πέντε εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 23 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα χέρια του μωρού σας και αντανακλαστικό ξαφνιάσματος αναπτύσσουν. Το μωρό σας μπορεί να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οικείους ήχους, όπως η φωνή σας, με κίνηση.

Εβδομάδα 26: τα νύχια του μωρού ανάπτυξη

Είκοσι έξι εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 24 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας έχει νύχια.

Πνεύμονες του μωρού σας αρχίζουν να παράγουν επιφανειοδραστικό, η ουσία που επιτρέπει στους θύλακες αέρα στους πνεύμονες για να φουσκώνουν - και τους κρατά από την κατάρρευση και να κολλήσει μαζί, όταν ξεφουσκώσει.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι 9 ίντσες (230 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 2 λίβρες (820 γραμμάρια).

Εβδομάδα 27: δεύτερο τρίμηνο τελειώνει

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Στις 27 εβδομάδες ή 25 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τους πνεύμονες του μωρού σας και το νευρικό σύστημα συνεχίζουν να ωριμάσει - και αυτός ή αυτή ενδέχεται να έχει ήδη αυξάνεται σαν ζιζάνιο. Κορώνα-to-γλουτούς μήκος του μωρού σας μπορεί να έχουν τριπλασιαστεί από τις 12 εβδομάδων σήμα.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα