Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Ανάπτυξη του εμβρύου: το πρώτο τρίμηνο

Ανάπτυξη του εμβρύου αρχίζει σύντομα μετά από τη σύλληψη. Μάθετε πώς το μωρό σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Είσαι έγκυος. Συγχαρητήρια! Θα αναμφίβολα περνούν οι μήνες μπροστά αναρωτιούνται πώς το μωρό σας μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Τι κάνει το μωρό σας μοιάζει; Πόσο μεγάλος είναι αυτός ή αυτή; Πότε θα αισθάνεστε την πρώτη κλωτσιά;

Ανάπτυξη του εμβρύου συνήθως ακολουθεί μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Μάθετε τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου από τον έλεγχο αυτό το εβδομαδιαίο ημερολόγιο των εκδηλώσεων. Λάβετε υπόψη ότι οι μετρήσεις είναι κατά προσέγγιση.

Εβδομάδες 1 και 2: ετοιμάζεται

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά δεν είστε πραγματικά έγκυος την πρώτη εβδομάδα ή δύο από το χρόνο που αφιερώνεται για την εγκυμοσύνη σας. Ναι, διαβάζετε ότι σωστά!

Σύλληψη συμβαίνει συνήθως περίπου δύο εβδομάδες μετά την τελευταία περίοδο που ξεκινά. Για να υπολογίσετε την οφειλόμενη ημερομηνία σας, ο γιατρός σας θα μετρήσει μπροστά 40 εβδομάδων από την έναρξη της τελευταίας περιόδου σας. Αυτό σημαίνει ότι η περίοδός σας υπολογίζεται ως μέρος της εγκυμοσύνης σας - ακόμα κι αν δεν ήταν έγκυος εκείνη την εποχή.

Εβδομάδα 3: γονιμοποίηση

Το σπερματοζωάριο και το ωάριο ενωθούν σε μία από τις σάλπιγγες σας για να σχηματίσουν ένα μονοκύτταρο οντότητα που ονομάζεται ζυγωτό. Εάν περισσότερα από ένα ωάριο απελευθερώνεται και γονιμοποιημένα, μπορείτε να έχετε πολλαπλά ζυγωτά.

Το ζυγωτό έχει 46 χρωμοσώματα - 23 από εσάς και 23 από τον πατέρα. Αυτά τα χρωμοσώματα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το φύλο του μωρού σας, τα γνωρίσματα, όπως χρώμα ματιών και των μαλλιών, καθώς και, σε κάποιο βαθμό, την προσωπικότητα και τη νοημοσύνη.

Λίγο μετά τη γονιμοποίηση, το ζυγωτό ταξιδεύει κάτω από το σάλπιγγα προς τη μήτρα. Την ίδια στιγμή, θα αρχίσει να διαιρούνται ταχέως για να σχηματίσουν μια συστάδα των κυττάρων που μοιάζουν με ένα μικροσκοπικό βατόμουρο. Η εσωτερική ομάδα κυττάρων θα γίνει το έμβρυο. Η εξωτερική ομάδα κυττάρων που θα γίνουν οι μεμβράνες που θρέφουν και προστατεύουν.

Εβδομάδα 4: εμφύτευση

Μέχρι τη στιγμή που φτάνει στη μήτρα, το ταχέως διαιρούμενα σφαίρα των κυττάρων - τώρα γνωστή ως μια βλαστοκύστη - έχει διαχωριστεί σε δύο τμήματα.

Η εσωτερική ομάδα κυττάρων θα γίνει το έμβρυο. Η εξωτερική ομάδα θα γίνουν τα κύτταρα που θρέφουν και προστατεύουν. Σε περίπτωση επαφής, θα λαγούμι στο τοίχωμα της μήτρας για τροφή. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εμφύτευση.

Ο πλακούντας, που θα θρέψει το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρχίζει επίσης να σχηματιστεί.

Εβδομάδα 5: την εμβρυϊκή περίοδο που αρχίζει

Η πέμπτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, ή την τρίτη εβδομάδα μετά από τη σύλληψη, σηματοδοτεί την έναρξη της εμβρυϊκής περιόδου. Αυτό είναι όταν ο εγκέφαλος του μωρού, το νωτιαίο μυελό, καρδιά και άλλα όργανα αρχίζουν να διαμορφώνουν.

Το έμβρυο είναι τώρα κατασκευασμένο από τρία στρώματα. Το κορυφαίο στρώμα - το εξώδερμα - θα οδηγήσει σε εξωτερικό στρώμα του μωρού σας του δέρματος, κεντρικό και περιφερικό νευρικό σύστημα, τα μάτια, εσωτερικό αυτί, και πολλά συνδετικούς ιστούς.

Η καρδιά του μωρού σας και ένα πρωτόγονο κυκλοφορικό σύστημα θα αποτελέσει στο μεσαίο στρώμα των κυττάρων - το μεσόδερμα. Αυτό το στρώμα των κυττάρων που θα χρησιμεύσει επίσης ως βάση για τα οστά, οι μύες του μωρού σας, τα νεφρά και το μεγαλύτερο μέρος του αναπαραγωγικού συστήματος.

Το εσωτερικό στρώμα των κυττάρων - το ενδόδερμα - θα γίνει ένας απλός σωλήνας επενδεδυμένα με τους βλεννογόνους. Πνεύμονες, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη του μωρού σας θα αναπτύξει εδώ.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας είναι πιθανόν περίπου το μέγεθος της μύτης ενός στυλό.

Εβδομάδα 6: το νευρικό σωλήνα κλείνει

Η ανάπτυξη είναι ταχεία αυτή την εβδομάδα. Μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το νευρικό σωλήνα κατά μήκος της ράχης του μωρού σας είναι το κλείσιμο και την καρδιά του μωρού σας είναι η άντληση του αίματος.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ανάπτυξη του εμβρύου: το πρώτο τρίμηνο.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ανάπτυξη του εμβρύου: το πρώτο τρίμηνο.

Βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου θα αρχίσουν να εμφανίζονται, συμπεριλαμβανομένων των διαδρόμων που θα απαρτίζουν το εσωτερικό αυτί και καμάρες που θα συμβάλλουν στο σαγόνι. Το σώμα του μωρού σας αρχίζει να παίρνει ένα C-σχήμα καμπυλότητα. Μικρά μπουμπούκια θα γίνει σύντομα τα χέρια και τα πόδια.

Βλέπε επίσης

Ανάπτυξη του εμβρύου: το πρώτο τρίμηνο

Εβδομάδα 7: το κεφάλι του μωρού αναπτύσσεται

Επτά εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή πέντε εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τον εγκέφαλο και το πρόσωπο του μωρού σας αναπτύσσονται γρήγορα. Tiny ρουθούνια γίνονται ορατά, και οι φακοί των ματιών αρχίζουν να διαμορφώνουν. Οι οφθαλμοί βραχιόνων που φύτρωσαν την περασμένη εβδομάδα τώρα να λάβει το σχήμα των πτερυγίων.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από την κορυφή του μια γόμα μολυβιού.

Εβδομάδα 8: τα μάτια του μωρού είναι ορατά

Οκτώ εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα χέρια και τα πόδια του μωρού σας αυξάνονται πλέον, και τα δάχτυλα έχουν αρχίσει να μορφή. Το κέλυφος σε σχήμα τμήματα των αυτιών του μωρού σας, επίσης, σχηματίζουν, και τα μάτια του μωρού σας είναι ορατά. Το άνω χείλος και τη μύτη έχουν σχηματιστεί. Ο κορμός του σώματος του μωρού σας αρχίζει να ισιώσει.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 1/2 ίντσα (13 mm) καιρό.

Εβδομάδα 9: τα δάχτυλα των ποδιών του μωρού μορφή

Στην ένατη εβδομάδα της κύησης, ή επτά εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα χέρια του μωρού σας αυξάνεται, την ανάπτυξη των οστών και λυγίστε τους αγκώνες. Toes μορφή, και τα βλέφαρα και τα αυτιά του μωρού σας να συνεχίσει την ανάπτυξη.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 3/4 της ίντσας (20 mm) καιρό.

Εβδομάδα 10: το λαιμό του μωρού αρχίζει να αναπτύσσεται

Από την 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, ή οκτώ εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το κεφάλι του μωρού σας έχει γίνει πιο στρογγυλά. Ο λαιμός αρχίζει να αναπτύσσεται, και τα βλέφαρα του μωρού σας αρχίζουν να κλείσει για την προστασία του ή της τα μάτια την ανάπτυξη.

Εβδομάδα 11: τα γεννητικά όργανα του μωρού ανάπτυξη

Κατά την αρχή της 11ης εβδομάδας της κύησης, ή την ένατη εβδομάδα μετά από τη σύλληψη, το κεφάλι του μωρού σας κάνει ακόμη μέχρι περίπου το ήμισυ του μήκους του. Ωστόσο, το σώμα του μωρού σας είναι για να καλύψουν τη διαφορά, αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το μωρό σας είναι τώρα επίσημα περιγράφεται ως έμβρυο. Τα Αυτή την εβδομάδα το μωρό σας τα μάτια μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, τα βλέφαρα λιωμένο και τα αυτιά χαμηλή σύνολο. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν αρχίσει να σχηματίζεται στο συκώτι του μωρού σας. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, εξωτερικά γεννητικά όργανα του μωρού σας θα αρχίσει να εξελίσσεται σε ένα πέος ή την κλειτορίδα της και μεγάλων χειλέων.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να μετρά περίπου 2 ίντσες (50 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει σχεδόν το 1/3 ουγγιά (8 γραμμάρια).

Εβδομάδα 12: τα νύχια του μωρού ανάπτυξη

Δώδεκα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 10 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας αναπτύσσει τα νύχια. Το πρόσωπο του μωρού σας έχει τώρα ένα ανθρώπινο προφίλ.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 2 1/2 ίντσες (60 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 1/2 ουγγιά (14 γραμμάρια).

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα