Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: τι να περιμένουμε

Το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι κουραστική και άβολα. Εδώ είναι να βοηθήσει την ανακούφιση των συμπτωμάτων - και το άγχος - και λόγω πλησιάζει η ημερομηνία σας.

Το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά προκλητική. Το μέγεθος και τη θέση του μωρού σας μπορεί να είναι δύσκολο για σας να πάρει άνετα. Ίσως να είναι κουρασμένοι από την εγκυμοσύνη και πρόθυμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Αν έχετε ήδη ετοιμάζεται για την οφειλόμενη ημερομηνία σας, ίσως να είναι απογοητευμένος, αν έρχεται και φεύγει χωρίς απρόοπτα.

Προσπαθήστε να παραμείνει θετικό, όπως θα δούμε προς το τέλος της εγκυμοσύνης σας. Σύντομα θα κρατήσει το μωρό σας στην αγκαλιά σας! Εδώ είναι τι πρέπει να περιμένουμε στο μεταξύ.

Τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: το σώμα σας

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, του ή της κινήσεις θα γίνει πιο εμφανής. Αυτές οι συναρπαστικές αισθήσεις που συχνά συνοδεύεται από την αύξηση δυσφορία και άλλα συμπτώματα τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Η συνεχής αύξηση του μαστού
Μέχρι τώρα, μπορεί να έχετε ένα επιπλέον 2 λίρες (περίπου 1 κιλό) των ιστών του μαστού. Καθώς πλησιάζει η παράδοση, οι θηλές σας θα μπορούσε να αρχίζουν να διαρρέουν το πρωτόγαλα - το κιτρινωπό υγρό που θα θρέψει το μωρό σας κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής.

Η αύξηση του βάρους
Με την οφειλόμενη ημερομηνία σας, περιμένετε να ζυγίζει 25 έως 35 λίρες (περίπου 11 έως 16 κιλά) περισσότερο από ό, τι κάνατε πριν από την εγκυμοσύνη. Αντιπροσωπεύει το μωρό σας για μερικά από το κέρδος βάρους, αλλά το κάνουν τον πλακούντα, το αμνιακό υγρό, μεγαλύτερα στήθη και της μήτρας, επιπλέον αποθέματα λίπους, και την αύξηση του όγκου του αίματος και υγρού.

Συστολές Braxton Hicks
Αυτές οι συσπάσεις είναι warm-ups για το πραγματικό πράγμα. Είναι συνήθως αδύναμη και έρχονται και παρέρχονται απρόβλεπτα. True συστολές εργασίας πάρει πλέον, πιο ισχυρή και πιο κοντά. Αν έχετε συσπάσεις που είναι επώδυνες ή τακτική, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

Πόνοι στην πλάτη
Καθώς το μωρό σας συνεχίζει να κερδίσει το βάρος, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης χαλαρώνουν τις αρθρώσεις μεταξύ των οστών στην πυελική περιοχή σας. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι δύσκολο στην πλάτη σας.

Όταν κάθεστε, να επιλέξουν καρέκλες στηρίζει καλά την πλάτη. Εφαρμόστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης ή παγοκύστη στην επώδυνη περιοχή. Ζητήστε από το σύντροφό σας για ένα μασάζ. Φοράτε παπούτσια με χαμηλά τακούνια - αλλά όχι επίπεδη - παπούτσια με καλή υποστήριξη καμάρας. Αν ο πόνος στην πλάτη δεν πάει μακριά ή συνοδεύεται από άλλα σημεία και συμπτώματα, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

Δύσπνοια
Μπορείτε να πάρετε ασθμαίνων εύκολα καθώς η μήτρα σας επεκτείνεται κάτω από το διάφραγμα σας, ο μυς ακριβώς κάτω από τους πνεύμονές σας. Αυτό μπορεί να βελτιωθεί όταν το μωρό εγκαθιστά βαθύτερα στη λεκάνη σας πριν από την παράδοση. Εν τω μεταξύ, πρακτική καλή στάση του σώματος και τον ύπνο με το πάνω μέρος του σώματος σας, στηριγμένες πάνω σε μαξιλάρια για να ανακουφίσει την πίεση στους πνεύμονές σας.

Καούρα
Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, η αυξανόμενη μήτρα σας θα μπορούσε να ωθήσει το στομάχι σας από την κανονική του θέση - η οποία μπορεί να συμβάλει στην καούρα. Για να διατηρήσετε το γαστρικό οξύ, όπου ανήκει, να τρώτε μικρά γεύματα και να πίνετε πολλά υγρά μεταξύ των γευμάτων. Αποφύγετε τα τηγανητά, τα αεριούχα ποτά, τα εσπεριδοειδή και τους χυμούς και τα πικάντικα φαγητά. Εάν αυτές οι συμβουλές δεν βοηθήσουν, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με αντιόξινα.

Πρήξιμο
Ως αναπτυσσόμενη μήτρα σας ασκεί πίεση στις φλέβες που επιστρέφουν το αίμα από τα πόδια και τα πόδια σας, πρησμένα πόδια και τους αστραγάλους μπορεί να γίνει ένα ζήτημα. Την ίδια στιγμή, πρήξιμο στα πόδια, τα χέρια ή τα χέρια σου μπορούν να ασκήσουν πίεση στα νεύρα, προκαλεί τσούξιμο ή μούδιασμα. Κατακράτηση υγρών και διαστολή των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να αφήσει το πρόσωπό σας και τα βλέφαρα πρησμένα, ειδικά το πρωί. Αν έχετε επίμονη πρόσωπο ή το οίδημα βλεφάρων, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

Για να μειωθεί το πρήξιμο, να ξαπλώνει ή να χρησιμοποιήσετε ένα υποπόδιο. Μπορεί να αυξήσει ακόμη και τα πόδια και τα πόδια σας ενώ κοιμάστε. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να κολυμπήσετε ή απλά να σταθεί σε μια πισίνα.

Ευρυαγγείες, τους κιρσούς και τις αιμορροΐδες
Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει μικροσκοπικές κόκκινες φλέβες, που είναι γνωστή ως ευρυαγγείες, να εμφανίζονται στο δέρμα σας. Μπλε ή κοκκινωπή γραμμές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος (κιρσοί), επίσης, μπορεί να εμφανιστεί, ιδιαίτερα στα πόδια. Κιρσοί στο ορθό έντερο σας (αιμορροΐδες) είναι μια άλλη δυνατότητα.

Αν έχετε επώδυνες φλέβες, ανεβάζουν τα πόδια σας και να φορούν κάλτσες στήριξης. Για την πρόληψη των αιμορροΐδων, να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα. Συμπεριλάβετε πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας και να πίνετε υγρά.

Συχνουρία
Καθώς το μωρό σας κινείται βαθύτερα στη λεκάνη σας, θα αισθανθείτε μεγαλύτερη πίεση στην κύστη σας. Μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας ούρηση πιο συχνά, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή η επιπλέον πίεση μπορεί επίσης να σας αναγκάσει να διαρροή ούρων - ειδικά όταν γελάτε, βήχα ή φτάρνισμα. Εάν ανησυχείτε για διαρροή ούρων, σερβιετάκια μπορεί να προσφέρει ένα αίσθημα ασφάλειας.

Συνεχίστε να προσέχετε για ενδείξεις λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού, όπως η ούρηση ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο, κάψιμο κατά την ούρηση, πυρετό, κοιλιακό άλγος ή οσφυαλγία. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, λοιμώξεις αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών της κύησης.

Κολπικό έκκριμα
Δυνητικά βαριά κολπικό έκκριμα είναι κοινή στο τέλος της εγκυμοσύνης. Αν κορεστεί σερβιέτα μέσα σε λίγες ώρες ή να αναρωτιούνται εάν η απόρριψη έχει διαρροή αμνιακού υγρού, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: τι να περιμένουμε

Τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: συναισθήματά σας

Όπως αναμονή μεγαλώνει, οι φόβοι για τον τοκετό θα μπορούσε να γίνει πιο επίμονη. Πόσο θα βλάψει; Πόσο καιρό θα διαρκέσει; Πώς θα αντιμετωπίσει;

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να εξετάσει τη λήψη μαθήματα τοκετού. Θα μάθετε τι να περιμένουν - και να γνωρίσετε άλλους moms-να-να που μοιράζονται τον ενθουσιασμό και τις ανησυχίες σας. Μιλήστε με τις γυναίκες που είχα θετικές εμπειρίες τοκετού, και ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές για την ανακούφιση του πόνου. Πείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε απλά το καλύτερο που μπορείτε. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να έχουν ένα μωρό.

Η πραγματικότητα της πατρότητας μπορεί να αρχίσει να βυθιστεί σε, καθώς και. Μπορεί να αισθάνονται ανήσυχοι και συγκλονισμένοι, ειδικά αν αυτό είναι το πρώτο μωρό σας. Για να μείνετε ήρεμοι, απολαμβάνουν την εμπειρία του να είσαι έγκυος και να σκεφτούμε τη χαρά που θα έρθει από την αγάπη ενός νέου ανθρώπου. Σκεφτείτε:

  • Γράφοντας τις σκέψεις σας σε ένα περιοδικό
  • Μιλώντας για το μωρό σας
  • Λήψη φωτογραφιών των εγκύων κοιλιά σας να μοιραστείτε με το παιδί σας μια ημέρα

Είναι επίσης χρήσιμο να προγραμματίσουν το μέλλον. Αν θα είναι ο θηλασμός, να συγκεντρώσει τυχόν προμήθειες που μπορεί να χρειαστείτε, όπως ένα ειδικό μαξιλάρι για να χρησιμοποιήσουν κατά το θηλασμό και μια αντλία του μαστού. Αν είστε αναμένει ένα αγόρι - ή δεν ξέρετε το φύλο του μωρού σας - σκεφτείτε τι είναι σωστό για την οικογένειά σας σχετικά με την περιτομή. Εξετάστε ποιος θα είναι ο κύριος παροχέας φροντίδας του μωρού σας υγεία. Κάντε σχέδια για πρώτες εβδομάδες σας μαζί.

Ραντεβού με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να έρθει για συχνότερες εξετάσεις - ίσως και κάθε άλλη εβδομάδα που αρχίζει κατά την εβδομάδα 32, και κάθε εβδομάδα που αρχίζει κατά την εβδομάδα 36.

Όπως και οι προηγούμενες επισκέψεις, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας, θα ελέγξετε το βάρος σας και την αρτηριακή πίεση και να ρωτήσετε για οποιαδήποτε σημεία ή συμπτώματα που αντιμετωπίζετε. Ίσως χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για διάφορες συνθήκες, όπως οι εξής:

  • Ο διαβήτης κύησης. Αυτό είναι ένα είδος διαβήτη που εκδηλώνεται ορισμένες φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έγκαιρη θεραπεία και υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα του σακχάρου σας και να παραδώσει ένα υγιές μωρό.
  • Αναιμία. Αναιμία είναι μια αφύσικα χαμηλή στάθμη των ερυθρών αιμοσφαιρίων ή αιμοσφαιρίνης, μια πρωτεΐνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων που περιέχει σίδηρο. Σοβαρή αναιμία μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του μωρού σας ή να προκαλέσει πρόωρο τοκετό. Για τη θεραπεία της αναιμίας, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε συμπληρώματα σιδήρου.
  • Ομάδα Β strep. Ομάδα Β strep είναι ένα είδος βακτηρίων που μπορούν να ζουν στον κόλπο ή το ορθό σας. Δεν θα σας κάνει να άρρωστος, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή λοίμωξη για το μωρό σας μετά τη γέννηση. Αν είναι θετικό για την ομάδα Β strep, ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανότατα αντιβιοτικά, ενώ είστε στην εργασία.

Ο γιατρός σας θα ελέγχει, επίσης, το μέγεθος του μωρού σας και τον καρδιακό ρυθμό. Κοντά στο τέλος της εγκυμοσύνης σας, κολπικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας καθορίσει τη θέση του μωρού σας μέσα στη μήτρα σας. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε επίσης να ελέγξετε τραχήλου της μήτρας σας για να δείτε αν είναι αρχίσει να μαλακώνει ή να διαστέλλονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη γέννηση - αν και του τραχήλου της μήτρας εξετάσεις δεν είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να προβλέψουμε όταν η εργασία θα αρχίσει.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Η συνεχής ανάπτυξη του στήθους.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Η συνεχής ανάπτυξη του στήθους.

Αν έχετε συγκεκριμένες επιθυμίες ή προτιμήσεις για την εργασία και τη γέννηση - όπως δουλεύοντας σε νερό ή την αποφυγή φαρμάκων - ίσως να θέλετε να ορίσετε τις επιθυμίες σας σε ένα σχέδιο γέννησης. Αναθεώρηση του σχεδίου με το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης σας μπροστά από το χρόνο για να αποφευχθεί τυχόν παρεξηγήσεις.

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που οφείλεται σας, κρατήστε τις ερωτήσεις. Πώς μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ ψευδείς εργασίας και το πραγματικό πράγμα; Πότε πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο; Θα ήθελα να είναι πολύ αργά για επισκληρίδιο; Θυμηθείτε, δεν υπάρχει ανόητη ερώτηση. Η κατανόηση του τι συμβαίνει μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε την πιο θετική εμπειρία του τοκετού.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα