Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Η προγεννητική φροντίδα: 2ο επισκέψεις τρίμηνο

Κύηση και προγεννητική φροντίδα πάνε χέρι-χέρι. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, προγεννητική φροντίδα περιλαμβάνει συνήθεις εργαστηριακές εξετάσεις και οι μετρήσεις της ανάπτυξης του μωρού σας. Θα μπορούσε να εξετάσει προγεννητικό έλεγχο, πάρα πολύ.

Η προγεννητική φροντίδα είναι ένα σημαντικό μέρος μιας υγιούς εγκυμοσύνης, ξεκινώντας το συντομότερο νομίζετε ότι είστε έγκυος. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, θα συνεχίσουν να επισκεφθείτε το γιατρό σας τακτικά - κατά πάσα πιθανότητα μία φορά το μήνα σε όλο το δεύτερο τρίμηνο, ή τις εβδομάδες 14 έως 27 της εγκυμοσύνης.

Εδώ είναι τι να περιμένουμε στο δεύτερο ραντεβού τριμήνου σας προγεννητική.

Εξετάστε τα βασικά

Ο γιατρός σας θα ελέγξει την αρτηριακή πίεση και το βάρος σας σε κάθε επίσκεψη. Αναφέρετε οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα που έχετε αντιμετωπίζετε.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Παρακολουθήστε την ανάπτυξη του μωρού σας.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Παρακολουθήστε την ανάπτυξη του μωρού σας.

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα για το μωρό σας να πάρει το κεντρικό στάδιο. Ο γιατρός σας ενδέχεται να:

  • Παρακολουθήστε την ανάπτυξη του μωρού σας. Μετρώντας την κοιλιά σας από την κορυφή της μήτρας σας στο ηβικό οστό σας, ο γιατρός σας μπορεί να μετρήσει την ανάπτυξη του μωρού σας. Αυτή η μέτρηση σε εκατοστά ισούται συχνά τον αριθμό των εβδομάδων της εγκυμοσύνης σας μέχρι σήμερα.
  • Ακούστε κτύπο της καρδιάς του μωρού σας. Στη δεύτερη επισκέψεις τριμήνου, ίσως να ακούσετε κτύπο της καρδιάς του μωρού σας χρησιμοποιώντας ένα μέσο Doppler ή περιστασιακά ένα τροποποιημένο στηθοσκόπιο. Το μέσο Doppler ανιχνεύει κίνηση και μεταφέρει ως ήχο, το οποίο σας επιτρέπει να «ακούσουν» την κίνηση του μωρού.
  • Αξιολογήστε την κινητικότητα του εμβρύου. Ενημερώστε το γιατρό σας όταν αρχίσετε να παρατηρήσει φτερουγίζει ή κλωτσιές. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά περίπου 20 εβδομάδες - ή ίσως και νωρίτερα, αν έχετε μείνει έγκυος πριν.

Αναμείνετε συνήθεις εργαστηριακές εξετάσεις

Ίσως χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις αίματος για να ελέγξει για τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή διαβήτη της κύησης, ένας τύπος διαβήτη που μπορεί να αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν έχετε ρέζους αρνητικό αίμα - αποτελεί κληρονομικό χαρακτηριστικό που αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος - μπορεί να χρειαστεί μια εξέταση αίματος για να ελέγξει για Rh αντισώματα. Αυτά τα αντισώματα μπορεί να αναπτυχθεί εάν το μωρό σας έχει ρέζους θετικό αίματος και Rh αρνητικό αίμα σας αναμιγνύει με το αίμα του μωρού σας. Χωρίς θεραπεία, τα αντισώματα μπορεί να διαπεράσει τον πλακούντα και να προσβάλλουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού - ιδιαίτερα σε μια επόμενη εγκυμοσύνη με ρέζους θετικό μωρό.

Ένα δείγμα ούρων θα μπορούσε να ελέγχεται για σημάδια μιας κύστης, του ουροποιητικού συστήματος ή λοίμωξη των νεφρών.

Βλέπε επίσης

Η προγεννητική φροντίδα: 2ο επισκέψεις τρίμηνο

Εξετάστε το ενδεχόμενο προγεννητικό έλεγχο

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, μπορεί να σας προσφέρει διάφορα προγεννητική προβολές ή τις δοκιμές:

  • Οι εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις αίματος μπορεί να γίνει για την οθόνη για αναπτυξιακές ή χρωμοσωμικές συνθήκες, όπως η δισχιδής ράχη ή σύνδρομο Down.
  • Εμβρύου με υπερήχους. Εμβρύου με υπερήχους είναι μια απεικονιστική τεχνική που χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για την παραγωγή εικόνων ενός μωρού στη μήτρα. Ένας υπέρηχος μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας αξιολογήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας. Επίσης, σας δίνει μια συναρπαστική γεύση του μωρού σας.
  • . Διαγνωστικές εξετάσεις Εάν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης αίματος ή υπερηχογράφημα είναι ανησυχητική ή την ιστορία σας προτείνει υψηλού κινδύνου, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια πιο επεμβατική διαγνωστική εξέταση - όπως η αμνιοπαρακέντηση. Κατά τη διάρκεια της αμνιοκέντηση, ένα δείγμα του αμνιακού υγρού - υγρού που περιβάλλει και προστατεύει ένα μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - αφαιρείται από τη μήτρα για τη δοκιμή.

Κρατήστε το γιατρό σας ενημέρωσε

Το δεύτερο τρίμηνο φέρνει συχνά μια ανανεωμένη αίσθηση της ευημερίας. Ακόμα, υπάρχει ένα χάπενινγκ πολλά.

Ενημερώστε το γιατρό σας τι είναι στο μυαλό σας, ακόμα κι αν φαίνεται ανόητο ή ασήμαντο. Τίποτα δεν είναι πάρα πολύ απλή υπόθεση, όταν πρόκειται για την υγεία σας - ή την υγεία του μωρού σας.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα