Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Ανάπτυξη του εμβρύου: το τρίτο τρίμηνο

Ανάπτυξη του εμβρύου συνεχίζεται κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Το μωρό σας θα ανοίξει τα μάτια του, να αποκτήσει περισσότερο βάρος, και να προετοιμαστούν για την παράδοση.

Το τέλος της εγκυμοσύνης σας είναι κοντά! Μέχρι τώρα, ίσως να είναι κουρασμένος της ύπαρξης έγκυος - και πρόθυμοι να συναντηθούν πρόσωπο με το μωρό σας στο πρόσωπο. Η μήτρα σας, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα πολυσύχναστο μέρος. Κατανοήστε πώς η εμβρυϊκή ανάπτυξη συνεχίζεται καθώς πλησιάζετε την οφειλόμενη ημερομηνία σας. Εδώ είναι ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο των εκδηλώσεων για το τρίτο τρίμηνο. Λάβετε υπόψη ότι οι μετρήσεις είναι κατά προσέγγιση.

Εβδομάδα 28: Τα μάτια του μωρού ανοίξει

Είκοσι οκτώ εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 26 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα βλέφαρα του μωρού σας είναι μερικώς ανοιχτά και τις βλεφαρίδες έχουν σχηματιστεί. Το μωρό σας κερδίζει βάρος, το οποίο έχει την εξομάλυνση πολλές από τις ρυτίδες στο δικό του ή το δέρμα της.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 10 ίντσες (250 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 2 1/4 λίβρες (1.000 γραμμάρια). Κατά τα άλλα υγιή μωρά που γεννιούνται αυτή την εβδομάδα έχουν 90 τοις εκατό πιθανότητες επιβίωσης χωρίς φυσική ή νευρολογική δυσλειτουργία - και οι αποδόσεις βελτιώνονται με κάθε εβδομάδα που περνά.

Εβδομάδα 29: Τα οστά του μωρού δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως

Είκοσι εννέα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 27 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα οστά του μωρού σας αναπτυχθεί πλήρως, αλλά είναι ακόμα μαλακό και εύκαμπτο.

Εβδομάδα 30: Τα μάτια του μωρού είναι ορθάνοιχτη

Τριάντα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 28 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα μάτια του μωρού σας είναι να ανοίξει διάπλατα ένα μεγάλο μέρος του χρόνου. Το μωρό σας μπορεί να έχει μια καλή κεφάλι της τρίχας από αυτή την εβδομάδα. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τώρα σχηματίζουν στο μυελό των οστών του μωρού σας.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι πάνω από 10 1/2 ίντσες (270 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει περίπου 3 λίβρες (1.300 γραμμάρια).

Εβδομάδα 31: σεξουαλική ανάπτυξη συνεχίζεται

Τριάντα ένας εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 29 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το κεντρικό νευρικό σύστημα του μωρού σας έχει ωριμάσει σε σημείο που να μπορεί να ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος.

Εβδομάδα 32: πρακτικές μωρό αναπνέει

Τριάντα δύο εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 30 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα νύχια του μωρού σας είναι ορατά.

Αν και δεν είναι οι πνεύμονες του μωρού σας πλήρως διαμορφωμένο, αυτός ή αυτή αναπνευστικές πρακτικές. Σώμα του μωρού σας αρχίζει απορροφά ζωτικής σημασίας μέταλλα, όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο από τον εντερικό σωλήνα. Το στρώμα από μαλακό, περονόσπορος μαλλιά που καλύπτει το δέρμα του μωρού σας για τους τελευταίους μήνες - γνωστή ως lanugo - αρχίζει να πέσει αυτή την εβδομάδα.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ανάπτυξη του εμβρύου: το τρίτο τρίμηνο.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ανάπτυξη του εμβρύου: το τρίτο τρίμηνο.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι 11 ίντσες (280 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς και ζυγίζει 3 3/4 λίβρες (1.700 γραμμάρια).

Εβδομάδα 33: Το μωρό ανιχνεύει το φως

Τριάντα τρεις εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή στις 31 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, οι μαθητές του μωρού σας μπορεί να συστέλλονται, διαστέλλονται και ανίχνευση φωτός που εισέρχεται τα μάτια του.

Βλέπε επίσης

Ανάπτυξη του εμβρύου: το τρίτο τρίμηνο

Εβδομάδα 34: τα νύχια του μωρού αυξάνονται

Τριάντα τέσσερις εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 32 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα νύχια του μωρού σας έχουν φτάσει του ή τα δάχτυλά της.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 12 ίντσες (300 mm) καιρό από το κεφάλι στους γλουτούς. Η συγκολλητική ουσία λευκή επίστρωση που προστατεύει το δέρμα του μωρού σας - η vernix caseosa - είναι έτοιμος να πάρει παχύτερο.

Εβδομάδα 35: προστατευτικό στρώμα πυκνώνει

Τριάντα πέντε εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 33 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, τα άκρα του μωρού σας γίνονται όλο και παχουλός. Το μωρό σας κερδίζει βάρος γρήγορα - περίπου 1 / £ 2 (230 γραμμάρια), μια εβδομάδα για τον επόμενο μήνα.

Εβδομάδα 36: ταχεία αύξηση του σωματικού βάρους αρχίζει

Τριάντα έξι εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 34 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, οι συνθήκες συνωστισμού μέσα στη μήτρα σας μπορεί να είναι πιο δύσκολο για το μωρό σας για να σας δώσει μια γροθιά. Ωστόσο, θα πρέπει πιθανώς να αισθάνονται ακόμα πολλά ρολά τεντώματα, και wiggles. Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε για τις κινήσεις του μωρού σας από καιρό σε καιρό (kick count) - ειδικά αν νομίζετε ότι τα έχετε παρατηρήσει μειωμένη δραστηριότητα. Ρωτήστε τον γιατρό σας πόσες κινήσεις θα πρέπει να εντοπίσει σε ένα ορισμένο αριθμό ωρών.

Εβδομάδα 37: Το μωρό είναι πλήρη θητεία

Τριάντα επτά εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 35 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας θα πρέπει να θεωρούνται πλήρη θητεία. Όργανα του μωρού σας είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν από μόνα τους.

Για να προετοιμαστούν για τη γέννηση, το κεφάλι του μωρού σας μπορεί να αρχίσει κάθοδο στη λεκάνη σας. Εάν το μωρό σας δεν έχει το κεφάλι κάτω, ο γιατρός σας θα σας μιλήσει σχετικά με τους τρόπους για να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Εβδομάδα 38: Το μωρό αναπτύσσει μια σταθερή κατανόηση

Τριάντα οκτώ εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 36 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας αναπτύσσει μια σταθερή κατανόηση.

Νύχια του μωρού σας έχουν φτάσει τις συμβουλές του ή τα δάχτυλα των ποδιών της. Του ή της εγκεφάλου μπορεί να ζυγίζει περίπου 14 ουγγιές (400 γραμμάρια). Μετά τη γέννηση, ο εγκέφαλος του μωρού σας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Το μωρό σας έχει ρίξει επί το πλείστον όλα του ή lanugo της.

Μέχρι τώρα το μωρό σας μπορεί να ζυγίζουν περίπου 6 1/2 λίβρες (2.900 γραμμάρια).

Εβδομάδα 39: πλακούντας παρέχει αντισώματα

Τριάντα εννέα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 37 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το στήθος του μωρού σας γίνεται όλο και πιο εμφανείς. Για τα αγόρια, οι όρχεις συνεχίζουν να κατεβαίνουν στο όσχεο.

Ο πλακούντας εξακολουθεί να καλύπτει το μωρό σας με τα αντισώματα που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της λοίμωξης μετά τη γέννηση. Εάν θηλάζετε το μωρό σας, το γάλα σας θα παρέχει επιπλέον αντισώματα.

Εβδομάδα 40: ημερομηνία λήξης της προθεσμίας σας φτάνει

Σαράντα εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης σας, ή 38 εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το μωρό σας μπορεί να είναι περίπου 18 έως 20 ίντσες (450 έως το 500 χιλιοστόμετρα) μήκος και ζυγίζουν 6 1/2 λίβρες (2.900 γραμμάρια) ή περισσότερο. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι τα υγιή μωρά έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη.

Μην ανησυχήσετε εάν οφειλόμενη ημερομηνία σας έρχεται και φεύγει χωρίς περιστατικό. Είναι εξίσου φυσιολογικό να παραδώσει ένα μωρό μια εβδομάδα ή δύο αργά - ή στις αρχές - όπως είναι να παραδώσει την οφειλόμενη ημερομηνία σας.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα