Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Εγκυμοσύνη και άσθμα: αντιμετώπιση των συμπτωμάτων σας

Το άσθμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία για εσάς και το μωρό σας. Μάθετε πώς να αποφύγει ωθήσεις και ασφαλή χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το άσθμα είναι μια χρόνια πάθηση των πνευμόνων. Εάν είστε έγκυος, το άσθμα μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία σας και την υγεία του μωρού σας. Μάθετε τι πρέπει να ξέρετε για το άσθμα και την εγκυμοσύνη.

Γιατί είναι το άσθμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια ανησυχία;

Αν είστε θεραπεία αποτελεσματικά το άσθμα σας και είναι καλά ελεγχόμενη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχει μικρή ή καθόλου κίνδυνο επιπλοκών σχετίζονται με το άσθμα. Ωστόσο, σοβαρή ή ανεπαρκώς ελεγχόμενο άσθμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων, όπως οι εξής:

 • Στέρηση οξυγόνου για το μωρό
 • Πρωινή αδιαθεσία
 • Κολπική αιμορραγία
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση και πρωτεΐνη στα ούρα μετά από 20 εβδομάδες κύησης (προεκλαμψία)
 • Περιορισμένη ανάπτυξη του εμβρύου
 • Περίπλοκες εργασίας
 • Ανάγκη για μια καισαρική τομή
 • Πρόωρος τοκετός
 • Το χαμηλό βάρος γέννησης

Σε ακραίες περιπτώσεις, η ζωή του μωρού θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο.

Μπορεί εγκυμοσύνη κάνει το άσθμα επιδεινώνεται;

Το άσθμα ταξινομούνται σε τέσσερις γενικές κατηγορίες, από τουλάχιστον ως την πιο σοβαρή. Συχνά, η εγκυμοσύνη δεν επηρεάζει τη σοβαρότητα του άσθματος. Για μερικές γυναίκες, όμως, το άσθμα βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν συμβαίνει αυτό, η βελτίωση είναι γενικά βαθμιαία καθώς προχωρά εγκυμοσύνης. Είναι επίσης δυνατό για το άσθμα να επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με συμπτώματα συνήθως αυξάνεται κατά την εβδομάδα 29 έως την εβδομάδα 36 της εγκυμοσύνης.

Δεν είναι σαφές γιατί τα συμπτώματα του άσθματος βελτίωση σε μερικές γυναίκες και να επιδεινώσει σε άλλους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι μερικές γυναίκες βιώνουν χειρότερα τα συμπτώματα του άσθματος στο τέλος της κύησης, επειδή σταματήσετε να παίρνετε τα φάρμακά τους μετά από να γίνει έγκυος. Τυχόν αλλαγές που κάνετε στη ρουτίνα φαρμάκων σας μπορεί να επηρεάσει και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του άσθματος.

Είναι ασφαλές να παίρνουν φάρμακα του άσθματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κάθε φάρμακο που παίρνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει το μωρό σας. Έχουν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη χρήση συστημικών γλυκοκορτικοειδών, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια κατάσταση κατά την οποία τα επινεφρίδια του μωρού δεν παράγουν αρκετή ορισμένων ορμονών αμέσως μετά τη γέννηση (νεογνών επινεφριδιακή ανεπάρκεια). Ωστόσο, τα περισσότερα φάρμακα για το άσθμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επίσης, είναι ασφαλέστερο να λάβουν φάρμακα για το άσθμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ό, τι είναι να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα του άσθματος ή μια κρίση άσθματος. Αν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, το μωρό σας δεν μπορεί να πάρει αρκετό οξυγόνο.

Αν χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο των συμπτωμάτων του άσθματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει το ασφαλέστερο φάρμακο στην πιο κατάλληλη δοσολογία. Πάρτε το φάρμακο ακριβώς όπως έχει συνταγογραφηθεί. Μην σταματήσετε τη λήψη του φαρμάκου ή να ρυθμίσετε τη δόση για τη δική σας. Ανάλογα με το είδος των φαρμάκων που παίρνετε και τα συμπτώματά σας, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να παρακολουθεί τον έλεγχο του άσθματος κατά τη διάρκεια της προγεννητικής επισκέψεις σας. Σε άλλες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό ή ειδικό άσθματος σε όλη την εγκυμοσύνη.

Αν αρχίσει μια πορεία ενέσεις πριν από την εγκυμοσύνη, μπορείτε να συνεχίσετε τις βολές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αρχίζει μια πορεία ενέσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συνιστάται. Πυροβολισμούς αλλεργία μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση είναι γνωστή ως αναφυλαξία - ειδικά πρώιμα στην πορεία της θεραπείας. Αναφυλαξία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για τη μητέρα και το μωρό.

Θα χρειαστεί ειδικές εξετάσεις;

Αν έχετε ελέγχεται ανεπαρκώς ή μέτρια έως σοβαρή άσθμα ή είστε ανάκτηση από μια σοβαρή κρίση άσθματος, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια σειρά από υπερήχων ξεκινώντας από την εβδομάδα 32 της εγκυμοσύνης για την παρακολούθηση της ανάπτυξης και τη δραστηριότητα του μωρού σας. Κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος, οι υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εικόνων του μωρού στη μήτρα σας.

Εάν τα συμπτώματα του άσθματος σας είναι συνεχώς επιδεινώνεται, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ηλεκτρονική παρακολούθηση του εμβρύου ή ένα βιοφυσικό προφίλ - ένα προγεννητικό τεστ χρησιμοποιείται για να ελέγξει σε ένα μωρό ευημερία. Η δοκιμή συνδυάζει εμβρύου παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και εμβρύου με υπερήχους. Κατά τη διάρκεια μιας βιοφυσικό προφίλ, τον καρδιακό ρυθμό του μωρού, την αναπνοή, οι κινήσεις, τον τόνο των μυών και του αμνιακού υγρού επίπεδο αξιολογούνται.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να προτείνουμε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο δραστηριότητας του μωρού σας.

Βλέπε επίσης

Εγκυμοσύνη και άσθμα: αντιμετώπιση των συμπτωμάτων σας

Τι πρέπει να κάνω για να προετοιμάσει για την εγκυμοσύνη;

Αν έχετε άσθμα, να προγραμματίσετε μια συνάντηση προκατάληψη με το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης που θα είναι το χειρισμό της εγκυμοσύνης σας, καθώς και τον οικογενειακό σας γιατρό, αλλεργιολόγο, πνευμονολόγο ή άλλα μέλη της ομάδας υγείας σας. Θα αξιολογήσει πόσο καλά είστε διαχείριση του άσθματος σας και να εξετάσει τυχόν αλλαγές θεραπείας μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πριν από την εγκυμοσύνη αρχίζει. Επειδή τα συμπτώματα του άσθματος μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα παρακολουθεί στενά την κατάστασή σας.

Τι μπορώ να κάνω για την πρόληψη των επιπλοκών;

Η καλή φροντίδα του εαυτού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού σας. Για παράδειγμα:

 • Κρατήστε προγεννητική ραντεβού σας. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας τακτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μοιραστείτε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Μένοντας ενημερώνεται μπορεί να βοηθήσει άγχος ευκολία, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα.
 • Πάρτε τα φάρμακά σας σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Εάν έχετε αμφιβολίες για τα φάρμακα που παίρνετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
 • Αποφυγή και τον έλεγχο ωθήσεις. Αποφύγετε την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα και άλλες πιθανές ερεθιστικές ουσίες, όπως η οργή ​​μούχλα, γύρη, σκόνη και των ζώων. Εάν η φυσική δραστηριότητα αποτελεί προκαλούν άσθμα για σας, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει θεραπείες για τη μείωση των συμπτωμάτων σας.
 • Έλεγχος γαστροοισοφαγική παλινδρομική νόσος (ΓΟΠΝ) GERD -. Μια χρόνια νόσος του πεπτικού, που προκαλεί την παλινδρόμηση οξέος και καούρα - μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του άσθματος. Εάν αναπτύξετε ΓΟΠΝ, να μειώσει τα συμπτώματα με την ανύψωση της κεφαλής του κρεβατιού σας, τρώτε μικρότερα γεύματα, περιμένουν τουλάχιστον τρεις ώρες μετά το φαγητό πριν την κατάκλιση και αποφυγή τροφών που φαίνεται να προκαλούν καούρα.
 • Ξέρετε τι είναι εκτός ορίων. Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει το άσθμα, και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας για εσάς και το μωρό σας.
 • Αναγνωρίστε τα προειδοποιητικά σημάδια. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τα πρώιμα σημάδια και συμπτώματα ότι το άσθμα σας επιδεινώνεται, όπως βήχα, σφίξιμο στο στήθος, δύσπνοια ή συριγμό. Συζητήστε με το γιατρό σας, τον οικογενειακό γιατρό ή ειδικό άσθματος για τις θεραπείες στο σπίτι και πότε να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.

Τι γίνεται με την εργασία και την παράδοση;

Οι περισσότερες γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα του άσθματος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ωστόσο, η συνεχής παρακολούθηση του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εργασίας και την παράδοση συνιστάται για όλες τις γυναίκες που έχουν άσθμα.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Κρατήστε προγεννητική ραντεβού σας.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Κρατήστε προγεννητική ραντεβού σας.

Αν παίρνετε φάρμακα του άσθματος, συνεχίσει να το πράττει κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Θα είμαι σε θέση να θηλάσετε το μωρό μου;

Ο θηλασμός ενθαρρύνεται για τις γυναίκες που πάσχουν από άσθμα - ακόμα κι αν παίρνετε φάρμακα.

Θα το μωρό μου έχει άσθμα;

Μια σειρά από παράγοντες που πιστεύεται ότι αυξάνουν τις πιθανότητες ενός ατόμου για την ανάπτυξη άσθματος, όπως έχει το αίμα σχέση - όπως ένα γονέα ή αδελφό - ο οποίος έχει άσθμα και με μια μητέρα που κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη. Να είστε βέβαιος να μιλήσει με το γιατρό του μωρού σας για οποιεσδήποτε ανησυχίες που μπορεί να έχουν για την υγεία του μωρού σας.

Το άσθμα δεν πρέπει να προκαλέσει προβλήματα υγείας για εσάς ή το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καταλάβετε πώς να διαχειριστεί τα συμπτώματα σας και να προωθήσετε μια υγιή εγκυμοσύνη.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα