Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: τι να περιμένουμε

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι συχνά η πιο ευχάριστη. Μάθετε πώς να ανακουφίσει κοινά συμπτώματα - και να εξετάσει τρόπους για την προετοιμασία για το τι είναι μπροστά.

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης φέρνει συχνά μια ανανεωμένη αίσθηση της ευημερίας. Το χειρότερο της ναυτίας συνήθως έχει περάσει, και το μωρό σας δεν είναι αρκετά μεγάλη για να πλήθος κοιλιακά όργανα και να σας κάνουν να νιώθεις άβολα. Ωστόσο, δραματική συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι στον ορίζοντα. Εδώ είναι τι να περιμένουν.

Δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: το σώμα σας

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης, μπορεί να παρατηρήσετε φυσικές αλλαγές από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα.

Μεγαλύτερα στήθη
Διεγείρεται από τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, τα γάλα που παράγουν αδένες στο εσωτερικό στήθη σας μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Επιπλέον λίπος, επίσης, μπορεί να συσσωρεύονται στο στήθος σας. Αν και ορισμένες από την αρχική ευαισθησία στο στήθος κατά πάσα πιθανότητα θα βελτιωθεί, θηλή τρυφερότητα μπορεί να συνεχιστεί σε όλη την εγκυμοσύνη. Η υποστηρικτική σουτιέν είναι ένας μούστος.

Καλλιέργεια κοιλιά
Καθώς η μήτρα σας γίνεται πιο βαριά και επεκτείνεται για να κάνει χώρο για το μωρό, κοιλιά σας επεκτείνεται - μερικές φορές γρήγορα. Ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται να κερδίσει 3 έως 4 κιλά (περίπου 1.4 έως 1.8 κιλά) ένα μήνα μέχρι την παράδοση.

Συστολές Braxton Hicks
Η μήτρα σας μπορεί να αρχίσει αναθέτουσες να χτίσει τη δύναμη για τη μεγάλη δουλειά μπροστά μας. Μπορεί να αισθανθείτε αυτά τα warm-ups, που ονομάζεται συστολές Braxton Hicks, στην κάτω κοιλιακή χώρα και στη βουβωνική χώρα σας. Είναι συνήθως αδύναμη και έρχονται και παρέρχονται απρόβλεπτα. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας, εάν οι συστολές γίνονται επίπονες ή τακτική. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του πρόωρου τοκετού.

Δερματικές αλλοιώσεις
Καθώς ο αριθμός των χρωστικών κυττάρων που φέρουν σε αυξήσεις του δέρματος σας, μπορείτε να παρατηρήσετε τα σκοτεινά σημεία στο στήθος σας ή το εσωτερικό των μηρών. Μπορείτε επίσης να δείτε μια αμυδρή, σκοτεινή γραμμή κάτω από την κοιλιά σας (linea nigra).

Σκοτεινές κηλίδες (μέλασμα) μπορεί να εμφανίζονται στο πρόσωπό σας, καθώς και. Έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε άφθονο αντηλιακό.

Οι ραγάδες
Μπορείτε να παρατηρήσετε ροζ, κόκκινο ή μωβ ραβδώσεις κατά μήκος της κοιλιάς, το στήθος σας, τα μπράτσα, τους γλουτούς ή τους μηρούς κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Τεντώνοντας το δέρμα σας μπορεί επίσης να έχει φαγούρα. Ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει. Αν και οι ραγάδες δεν μπορεί να προληφθεί, οι περισσότεροι ραγάδες τελικά ξεθωριάζουν σε ένταση.

Ρινικό και τα προβλήματα των ούλων
Καθώς η εγκυμοσύνη αυξάνει την κυκλοφορία σας, περισσότερο αίμα ρέει μέσα από τους βλεννογόνους του σώματος σας. Αυτό προκαλεί το βλεννογόνο της μύτης και των αεραγωγών σας να πρηστεί, η οποία μπορεί να περιορίσει την ροή του αέρα και να οδηγήσει σε ροχαλητό, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και ρινορραγίες. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος μπορεί να μαλακώσει και τα ούλα σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει μικρή αιμορραγία κατά το βούρτσισμα ή οδοντικό νήμα τα δόντια σας. Η στροφή σε μια πιο ήπια οδοντόβουρτσα μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του ερεθισμού.

Ζάλη
Διαστέλλει τα αγγεία σε απάντηση ορμόνες της εγκυμοσύνης. Μέχρι τον όγκο του αίματος σας επεκτείνεται για την κάλυψή τους, η αρτηριακή σας πίεση θα πέσει και ίσως αντιμετωπίσετε περιστασιακά ζάλη. Αν έχετε πρόβλημα με ζάλη, να πίνετε πολλά υγρά και να ανέβει σιγά σιγά μετά από ύπτια ή καθήμενη κάτω. Όταν αισθάνεστε ζαλάδα, βρίσκονται στην αριστερή πλευρά για να αποκαταστήσει την αρτηριακή σας πίεση.

Κράμπες στα πόδια
Κράμπες στα πόδια είναι κοινά καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, συχνά εντυπωσιακό το βράδυ. Για να βοηθήσει στην πρόληψη κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τεντώστε τους μυς της γάμπας σας πριν από το κρεβάτι. Βοηθά επίσης να παραμείνουν σωματικά ενεργοί και να πίνετε πολλά υγρά. Εάν ένας απεργίες κράμπες στα πόδια, τέντωμα των μυών μόσχων στην προσβεβλημένη πλευρά. Ένα ζεστό ντους, ζεστό μπάνιο ή μασάζ πάγου μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Δύσπνοια
Οι πνεύμονές σας επεξεργάζονται περισσότερο αέρα από ό, τι έκαναν πριν από την εγκυμοσύνη σας. Αυτό επιτρέπει στο αίμα σας να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους πλακούντα σας και το μωρό - και θα μπορούσε να σας αφήσει αναπνοή ελαφρώς ταχύτερη και δύσπνοια.

Κολπικό έκκριμα
Μπορεί να παρατηρήσετε μια λεπτή, λευκή κολπική έκκριση. Αυτό το όξινο απαλλαγή πιστεύεται να βοηθήσει να καταστείλει την ανάπτυξη των δυνητικά επιβλαβών βακτηρίων ή ζύμης. Μπορεί να θέλετε να φορούν σερβιετάκια για την άνεση. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν η απόρριψη γίνεται έντονη μυρωδιά, πράσινο ή κίτρινο, ή αν είναι συνοδεύεται από ερυθρότητα, φαγούρα ή ερεθισμό. Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια κολπική μόλυνση.

Της ουροδόχου κύστης και των νεφρών λοιμώξεις
Ορμονικές αλλαγές επιβραδύνει τη ροή των ούρων, και την επέκταση της μήτρας σας μπορεί να πάρει με τον τρόπο - και οι δύο παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο της ουροδόχου κύστης και του νεφρού. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας αν παρατηρήσετε ένα αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, ή έχετε πυρετό, κοιλιακό άλγος ή οσφυαλγία. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, λοιμώξεις αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών της κύησης.

Βλέπε επίσης

Δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: τι να περιμένουμε

Δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: συναισθήματά σας

Η εγκυμοσύνη είναι ένα ψυχολογικό ταξίδι, καθώς και ένα βιολογικό. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ίσως να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι και περισσότερο μέχρι την πρόκληση της προετοιμασίας ένα σπίτι για το μωρό σας. Βράση κολλάει το σίδερο είναι ζεστό! Έλεγχος σε κατηγορίες τοκετού. Βρείτε έναν παροχέα υγειονομικής περίθαλψης για το μωρό σας. Διαβάστε σχετικά με τον θηλασμό.

Αν σκοπεύετε να συνεχίσουν να εργάζονται μετά το μωρό γεννιέται, να εξοικειωθεί με την πολιτική της άδειας μητρότητας του εργοδότη σας και να διερευνήσει τις επιλογές φροντίδας των παιδιών. Σε ορισμένες περιοχές, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε πολύ νωρίς ψάχνει για τη φροντίδα των παιδιών.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Συστολές Braxton Hicks.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Συστολές Braxton Hicks.

Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, οι αλλαγές στο σχήμα και τη λειτουργία του σώματός σας μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά σας. Μερικές γυναίκες αισθάνονται μια αυξημένη σεξουαλικότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Άλλοι αισθάνονται ελκυστική - ειδικά καθώς μεγαλώνουν τις κοιλιές τους. Αν είστε αγωνίζονται με την εικόνα του σώματός σας, συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας με το σύντροφό σας. Express αγάπη και στοργή με τρόπους που σας βοηθούν να αισθάνεστε πιο άνετα.

Ενώ οι αναρτήσεις αναμονή, μπορεί να ανησυχείτε για την εργασία, την παράδοση ή την επικείμενη μητρότητα. Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να σχεδιάσετε ή να ελέγχει τα πάντα για την εγκυμοσύνη σας. Αντ 'αυτού, να μάθουν όσο μπορείτε. Έμφαση στην κάνοντας υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής που θα δώσετε στο μωρό σας το καλύτερο ξεκίνημα.

Ραντεβού με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η προγεννητική ραντεβού σας θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του μωρού σας, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας σας και τον εντοπισμό τυχόν προβλήματα με την υγεία σας.

Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει με τον έλεγχο του βάρους σας και την αρτηριακή πίεση. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να μετρήσει το μέγεθος της μήτρας σας, ελέγχοντας fundal ύψος σας - η απόσταση από την κορυφή της μήτρας (βυθό) στο ηβικό οστό σας. Πυέλου εξετάσεις είναι συχνά αναγκαία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, εκτός εάν κάτι ασυνήθιστο ανάγκες που πρέπει να διερευνηθούν.

Σε αυτό το στάδιο, το αποκορύφωμα της προγεννητικής επισκέψεις σας μπορεί να ακούει τον παλμό της καρδιάς του μωρού σας με μια ειδική συσκευή που ονομάζεται Doppler. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ένα υπερηχογράφημα ή άλλες εξετάσεις αυτό το τρίμηνο. Μπορεί επίσης να μάθετε το φύλο του μωρού σας - αν επιλέξετε.

Να είστε βέβαιος να αναφέρουν τυχόν σημεία ή συμπτώματα που σας αφορούν, ακόμη και αν φαίνεται ανόητο ή ασήμαντο. Μιλώντας στο παροχέα υπηρεσιών υγείας σας είναι πιθανό να βάλει το μυαλό σας άνετα.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα