Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Η προγεννητική φροντίδα: 3η επισκέψεις τρίμηνο

Κύηση και προγεννητική φροντίδα πάνε χέρι-χέρι, ακόμη και λόγω πλησιάζει η ημερομηνία σας. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, προγεννητική φροντίδα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κολπικές εξετάσεις για να ελέγξει τη θέση του μωρού.

Η προγεννητική φροντίδα είναι ένα σημαντικό μέρος μιας υγιούς εγκυμοσύνης, ειδικά επειδή πλησιάζει η ημερομηνία σας. Κατά τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης, περιμένουν κάθε εβδομάδα εξετάσεις.

Επαναλάβετε τη συνήθη τρυπάνι

Ο γιατρός σας θα συνεχίσει να παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση και το βάρος σας, καθώς και κτύπος της καρδιάς και τις κινήσεις του μωρού σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να παρακολουθείτε πόσο συχνά αισθάνεστε το μωρό να κινείται - και να ειδοποιήσει ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας αν το μωρό σταματά να κινείται όσο συνήθως.

Τεστ για την ομάδα Β strep

Αναμείνετε να ελέγχονται για την ομάδα Β στρεπτόκοκκου (GBS), κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. GBS είναι ένα κοινό βακτήριο που είναι συνήθως αβλαβείς σε ενήλικες - αλλά τα μωρά που μολύνονται με GBS μπορεί να γίνει σοβαρά άρρωστοι.

Για την οθόνη για GBS, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα πατσαβούρα κάτω μέρος του κόλπου σας και πρωκτική περιοχή. Το δείγμα θα πρέπει να σταλούν σε ένα εργαστήριο για έλεγχο.

Εάν το δείγμα θετικό σε GBS - ή δώσατε στο παρελθόν γεννήσει ένα μωρό που αναπτύχθηκε GBS νόσο - θα σας δοθεί ενδοφλέβια αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια της εργασίας. Τα αντιβιοτικά θα βοηθήσουν στην προστασία του μωρού σας από το βακτήριο.

Βλέπε επίσης

Η προγεννητική φροντίδα: 3η επισκέψεις τρίμηνο

Συνέχιση της πυέλου εξετάσεις

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που οφείλεται σας, προγεννητική επισκέψεις σας μπορεί να περιλαμβάνει εξετάσεις της πυέλου. Αυτές οι εξετάσεις βοηθούν το γιατρό σας ελέγξτε τη θέση του μωρού και τον εντοπισμό του τραχήλου της μήτρας αλλαγές.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ελέγξτε τη θέση του μωρού.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ελέγξτε τη θέση του μωρού.

Ελέγξτε τη θέση του μωρού
Κοντά στο τέλος της εγκυμοσύνης, ο γιατρός σας μπορεί να αισθανθεί το κεφάλι του μωρού σας στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας ή στο πάνω μέρος του καναλιού γέννησης.

Εάν το μωρό σας έχει τοποθετηθεί ορμητικά, είστε καλοί να πάτε.

Εάν το μωρό σας έχει τοποθετηθεί ουρά-πρώτα ή τα πόδια-πρώτο (ισχιακή προβολή), ο γιατρός σας μπορεί να προσπαθήσει να γυρίσει το μωρό με την εφαρμογή πίεσης στην κοιλιά σας. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως εξωτερική κεφαλική έκδοση.

Εάν το μωρό σας παραμένει σε κάθετη θέση, ίσως χρειαστεί ένα C-τμήμα παράδοσης.

Εντοπισμός του τραχήλου της μήτρας αλλαγές
Καθώς το σώμα σας προετοιμάζεται για τη γέννηση, του τραχήλου της μήτρας σας θα αρχίσουν να μαλακώνουν, ανοίξτε (διαστέλλονται) και λεπτή (εξαλείφω). Η πρόοδος είναι συνήθως εκφράζεται σε εκατοστά (cm) και σε ποσοστά.

Για παράδειγμα, ο τράχηλός σας θα μπορούσε να είναι 3 εκατοστά διαστολή και 30 τοις εκατό σβήνονται. Όταν είστε έτοιμοι να ωθήσει το μωρό σας έξω, του τραχήλου της μήτρας σας θα είναι 10 εκατοστά διαστολή και 100 τοις εκατό σβήνονται.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να βάλει πολύ υλικό σε αυτούς τους αριθμούς. Θα μπορούσατε να διασταλεί μέχρι 3 εκατοστά για εβδομάδες - ή μπορείτε να πάτε στην εργασία χωρίς καμία διαστολή ή εξάλειψη καθόλου.

Κρατήστε τις ερωτήσεις

Μπορεί να έχετε πολλές ερωτήσεις, όπως, λόγω πλησιάζει η ημερομηνία σας.

Είναι εντάξει να κάνετε σεξ; Πώς θα ξέρω ότι όταν είμαι στην εργασία; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί τον πόνο; Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο γέννηση;

Ρωτήστε μακριά! Αίσθημα έτοιμη να βοηθήσει ηρεμήσουν τα νεύρα σας πριν από την παράδοση.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα