Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Η προγεννητική φροντίδα: 1ο επισκέψεις τρίμηνο

Κύηση και προγεννητική φροντίδα πάνε χέρι-χέρι. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, προγεννητική φροντίδα περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, μια φυσική εξέταση, συζητήσεις για τον τρόπο ζωής και πολλά άλλα.

Η προγεννητική φροντίδα είναι ένα σημαντικό μέρος μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Είτε επιλέξετε ένα οικογενειακό γιατρό, γυναικολόγος, η μαία ή ομάδα προγεννητική φροντίδα, εδώ είναι τι να περιμένουμε κατά τη διάρκεια των πρώτων προγεννητική ραντεβού.

Η προγεννητική φροντίδα: η πρώτη επίσκεψη

Μόλις νομίζετε ότι είστε έγκυος, προγραμματίζετε την πρώτη προγεννητική ραντεβού σας. Να αναιρέσει αρκετό χρόνο για την επίσκεψη. Εσείς και ο γιατρός σας έχει πολλά να συζητήσουμε! Μπορεί να θέλετε να συμπεριλάβετε το σύντροφό σας στο ραντεβού, καθώς και.

Ιατρικό ιστορικό
Ο γιατρός σας θα ζητήσει πολλά ερωτήματα, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με:

  • Εμμηνορροϊκό κύκλο σας
  • Η χρήση του ελέγχου των γεννήσεων
  • Προηγούμενες εγκυμοσύνες
  • Ατομικό ιατρικό ιστορικό
  • Οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας
  • Χρήση φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων συνταγή και over-the-counter φάρμακα ή συμπληρώματα

Να είστε βέβαιος να αναφέρω ακόμα και ευαίσθητα θέματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η άμβλωση ή το παρελθόν χρήση ναρκωτικών. Θυμηθείτε, οι πληροφορίες που μοιράζεστε θα βοηθήσει τον γιατρό σας να λάβει την καλύτερη φροντίδα από εσάς - και το μωρό σας.

Εάν υπάρχει οποιοδήποτε μέρος του ιατρικού ιστορικού σας που δεν θέλετε να μοιραστείτε με τον σύντροφό σας ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα, να αναφέρω για να παροχέα υπηρεσιών υγείας σας ιδιωτικά.

Ημερομηνία λήξης
Λίγες γυναίκες δίνουν πραγματικά τη γέννηση σε προθεσμία εξόφλησής τους. Ακόμα, για τη θέσπιση οφειλόμενη ημερομηνία σας - ή κατ 'εκτίμηση ημερομηνία παράδοσης - είναι σημαντικό. Μια ακριβής ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιτρέπει παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να παρακολουθεί την ανάπτυξη του μωρού σας και την πρόοδο της εγκυμοσύνης σας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ορισμένες δοκιμές ή διαδικασίες σε πιο κατάλληλη στιγμή.

Για την εκτίμηση οφειλόμενη ημερομηνία σας, ο γιατρός σας είναι πιθανό να μετράει πριν 40 εβδομάδες από την έναρξη της τελευταίας περιόδου σας - ή να προσθέσετε επτά ημέρες για την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου σας και στη συνέχεια αφαιρέστε τρεις μήνες.

Αν υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά με την οφειλόμενη ημερομηνία σας - αν δεν γνωρίζετε την ημερομηνία της τελευταίας περιόδου σας ή η περίοδός σας είναι ακανόνιστη, για παράδειγμα - ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα πρώιμο υπερηχογράφημα για να σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε την ημερομηνία.

Φυσική εξετάσεις
Ο γιατρός σας θα ελέγχει το βάρος σας, το ύψος και την αρτηριακή πίεση. Αυτός ή αυτή θα ακούσετε την καρδιά σας και να αξιολογήσει τη γενική υγεία σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να εξετάσει τον κόλπο σας και το άνοιγμα στη μήτρα σας (τράχηλος της μήτρας) για τυχόν λοιμώξεις ή ανωμαλίες. Αλλαγές στον τράχηλο και στο μέγεθος της μήτρας σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιβεβαιώσετε το στάδιο της εγκυμοσύνης σας.

Ίσως χρειαστεί ένα τεστ Παπανικολάου για την οθόνη για τον καρκίνο του τραχήλου, καθώς και, ανάλογα με το πόσο καιρό έχουν περάσει από την τελευταία προβολή σας.

Εργαστηριακές εξετάσεις
Κατά την πρώτη προγεννητική επίσκεψη σας, οι εξετάσεις αίματος μπορεί να γίνει για:

  • Ελέγξτε τον τύπο του αίματός σας. Αυτό περιλαμβάνει Rh την κατάστασή σας. Ρέζους (Rh) παράγοντας είναι μια κληρονομική γνώρισμα που αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η εγκυμοσύνη σας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, αν είστε ρέζους αρνητικό και ο πατέρας του μωρού σας είναι ρέζους θετικό.
  • Μετρήστε αιμοσφαιρίνη σας. Αιμοσφαιρίνη είναι μια πλούσια σε σίδηρο πρωτεΐνη που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια που επιτρέπει στα κύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες σε άλλα μέρη του σώματός σας, και να μεταφέρει το διοξείδιο του άνθρακα από άλλα μέρη του σώματός σας στους πνεύμονές σας, έτσι ώστε να μπορεί να εκπνέεται. Χαμηλή αιμοσφαιρίνη είναι ένα σημάδι της αναιμίας - έλλειψη υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Ελέγξτε ανοσία σε ορισμένες λοιμώξεις Αυτό περιλαμβάνει συνήθως ερυθράς και της ανεμοβλογιάς (ανεμευλογιάς) -. Εκτός εάν η απόδειξη του εμβολιασμού ή φυσική ανοσία τεκμηριώνεται στο ιατρικό ιστορικό σας.
  • Εντοπισμός έκθεση σε άλλες λοιμώξεις. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να συστήσει να κάνετε εξετάσεις αίματος για την ανίχνευση διαφόρων άλλων λοιμώξεων, όπως η ηπατίτιδα Β, η τοξοπλάσμωση, η σύφιλη, η γονόρροια ή χλαμύδια. Μπορεί επίσης να προσφερθεί μια δοκιμή για να ελέγξει για τον ιό HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS.

Ένα δείγμα ούρων θα μπορούσε να ελέγχεται για σημάδια μιας κύστης, του ουροποιητικού συστήματος ή λοίμωξη των νεφρών.

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ελέγξτε τον τύπο του αίματός σας.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Ελέγξτε τον τύπο του αίματός σας.

Θέματα Lifestyle
Ο γιατρός σας θα συζητήσει τη σημασία της σωστής διατροφής και προγεννητικές βιταμίνες. Πρώτη προγεννητική επίσκεψη σας είναι μια καλή στιγμή για να συζητήσουν την άσκηση, το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και άλλα θέματα τρόπου ζωής. Μπορείτε να συζητήσουν επίσης το περιβάλλον εργασίας σας και τη χρήση των φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας για τις προτάσεις για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα.

Οι δοκιμές διαλογής για τις εμβρυϊκές ανωμαλίες
Προγεννητικές εξετάσεις μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία του μωρού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να προσφέρει υπερηχογράφημα, εξετάσεις αίματος ή και άλλες εξετάσεις για την ανίχνευση ανωμαλιών του εμβρύου.

Βλέπε επίσης

Η προγεννητική φροντίδα: 1ο επισκέψεις τρίμηνο

Η προγεννητική φροντίδα: άλλες πρώτες επισκέψεις τρίμηνο

Μεταγενέστερες προγεννητική επισκέψεις - που συχνά έχει προγραμματιστεί για κάθε τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου - πιθανότατα θα είναι μικρότερη από ό, τι το πρώτο. Ο γιατρός σας θα ελέγχει το βάρος σας και την αρτηριακή πίεση, και θα συζητήσει τα σημεία και τα συμπτώματα σας.

Κοντά στο τέλος του πρώτου τριμήνου - από περίπου εννέα έως 12 εβδομάδες της κύησης - ίσως να είναι σε θέση να ακούσετε κτύπο της καρδιάς του μωρού σας με μια μικρή συσκευή που αναπηδά τα ηχητικά κύματα από την καρδιά του μωρού σας (Doppler).

Πιθανώς δεν θα χρειαστεί άλλη γυναικολογική εξέταση αργότερα στην εγκυμοσύνη σας.

Θυμηθείτε, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας είναι εκεί για να σας στηρίξει σε όλη την εγκυμοσύνη σας. Προγεννητική ραντεβού σας είναι μια ιδανική στιγμή για να συζητήσουμε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες - συμπεριλαμβανομένων των πραγμάτων που μπορεί να είναι δυσάρεστη ή ενοχλητική.

Επίσης, μάθετε πώς να φτάσετε παροχέα υπηρεσιών υγείας σας μεταξύ των ραντεβού. Γνωρίζοντας βοήθεια είναι διαθέσιμη όταν τη χρειάζεστε μπορεί να προσφέρει πολύτιμες ειρήνη του μυαλού.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα