Εμβρύου με υπερήχους

Ορισμός

Μια εμβρύου με υπερήχους, ή υπερηχογράφημα, είναι μια απεικονιστική τεχνική που χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για την παραγωγή εικόνων ενός μωρού στη μήτρα.

Εμβρύου εικόνες υπερήχων μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας αξιολογήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας και να καθορίσει πώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται. Μια εμβρύου με υπερήχους μπορεί επίσης να σας δώσει την ευκαιρία να μελετήσει μήνες το προφίλ του μωρού σας πριν από την παράδοση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμβρύου με υπερήχους χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει τα πιθανά προβλήματα ή να επιβεβαιώσει μια διάγνωση.

Εμβρύου με υπερήχους γίνεται συχνά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου να επιβεβαιώσει και σήμερα την εγκυμοσύνη και ξανά κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου - μεταξύ 18 και 20 εβδομάδων - όταν ανατομικές λεπτομέρειες είναι ορατές. Εάν η υγεία του μωρού σας πρέπει να παρακολουθείται πιο στενά, υπέρηχοι μπορεί να επαναληφθεί σε όλη την εγκυμοσύνη.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Μια εμβρύου με υπερήχους μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εμβρύου με υπερήχους για:

 • Επιβεβαιώστε την εγκυμοσύνη και την τοποθεσία του. Μερικά έμβρυα αναπτυχθούν στη σάλπιγγα, αντί στη μήτρα. Μια εμβρύου με υπερήχους μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας εντοπίσει ένα σαλπίγγων (έκτοπη) κύηση.
 • Καθορίστε την ηλικία κύησης του μωρού σας. Γνωρίζοντας την ηλικία του μωρού μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας καθορίσει ημερομηνία λήξης της προθεσμίας σας και να παρακολουθείτε διάφορα ορόσημα σε όλη την εγκυμοσύνη σας.
 • Επιβεβαιώστε τον αριθμό των βρεφών. Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται μια πολύδυμη κύηση, ένα υπερηχογράφημα μπορεί να γίνει για να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των βρεφών.
 • Αξιολογήσει την ανάπτυξη του μωρού σας. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να χρησιμοποιούν υπερήχους για να διαπιστωθεί αν το μωρό σας αυξάνεται σε κανονικό ρυθμό. Υπέρηχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κίνησης του μωρού σας, την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό, καθώς και.
 • Μελέτη του πλακούντα και του αμνιακού υγρού επίπεδα. Ο πλακούντας παρέχει στο μωρό σας με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες και πλούσιο σε οξυγόνο αίμα. Πάρα πολύ ή πολύ λίγο αμνιακό υγρό - το υγρό που περιβάλλει το έμβρυο στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - ή επιπλοκές με τον πλακούντα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
 • Προσδιορίστε γενετικές ανωμαλίες. Ένας υπέρηχος μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας εντοπίσει διάφορες γενετικές ανωμαλίες.
 • Διερεύνηση σημεία ή συμπτώματα. Εάν είστε αιμορραγία ή έχουν άλλες επιπλοκές, ένα υπερηχογράφημα μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας να προσδιορίσει την αιτία.
 • Εκτελέστε άλλες προγεννητικές εξετάσεις. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να χρησιμοποιήσει υπερηχογράφημα για να καθοδηγήσει την τοποθέτηση της βελόνας κατά τη διάρκεια ορισμένων προγεννητικές εξετάσεις, όπως η αμνιοπαρακέντηση ή λήψη τροφοβλάστης.
 • Καθορίστε εμβρυακή θέση πριν από την παράδοση. A καισαρική τομή μπορεί να χρειάζεται εάν το μωρό είναι σε μια ανώμαλη κατάσταση.
Εμβρύου με υπερήχους. Επιβεβαιώστε την εγκυμοσύνη και τη θέση του.
Εμβρύου με υπερήχους. Επιβεβαιώστε την εγκυμοσύνη και τη θέση του.

Εμβρύου με υπερήχους δεν συνιστάται απλώς να καθοριστεί το φύλο του μωρού - αλλά θα μπορούσε να είναι ένα μπόνους για τους πιστούς θαυμαστές τους γονείς, όταν ένας υπέρηχος γίνεται για ιατρικούς λόγους. Ομοίως, εμβρύου με υπερήχους δεν συνιστάται αποκλειστικά για το σκοπό της παραγωγής βίντεο αναμνηστικό ή εικόνες.

Εάν ο γιατρός σας δεν προτείνει μια εμβρύου με υπερήχους, αλλά θα θέλατε τη διαβεβαίωση η εξέταση μπορεί να προσφέρει, μοιραστείτε τις επιθυμίες σας καθώς εργάζεστε μαζί για να καθορίσουν τι είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Οι συνήθεις εμβρύου υπερήχων θεωρείται ασφαλής τόσο για τη μητέρα και το μωρό. Οι ερευνητές δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβρύου υπερήχων σε παιδιά που ακολουθήθηκε για πολλά χρόνια μετά τη γέννηση.

Ακόμα, προσοχή παραμένει σημαντική. Η χρήση του εμβρύου με υπερήχους αποκλειστικά για τη δημιουργία αναμνηστικά δεν συνιστάται.

Εμβρύου με υπερήχους έχει και περιορισμούς. Εμβρύου με υπερήχους μπορεί να μην ανιχνεύσει όλες τις γενετικές ανωμαλίες - ή θα μπορούσε εσφαλμένα να προτείνει ένα εκ γενετής ελάττωμα είναι παρόντες, όταν δεν είναι.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μπορεί να σας ζητηθεί να πιείτε ένα ορισμένο ποσό των υγρών ή την αποφυγή ούρηση πριν εμβρύου με υπερήχους, ανάλογα με το είδος των υπερήχων. Κατά το σχεδιασμό σας με υπερήχους, ρωτήστε το γιατρό σας για συγκεκριμένες οδηγίες.

Επίσης να γνωρίζετε ότι το εμβρυϊκό υπερηχογράφημα μπορεί να γίνει μέσω του κόλπου (διακολπικό) ή πάνω από την κοιλιά (διακοιλιακό), ανάλογα με το γιατί αυτό είναι που κάνει ή το στάδιο της εγκυμοσύνης σας. Εάν έχετε ένα διακοιλιακό υπερηχογράφημα, θεωρούν φορώντας loosefitting ρούχα έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να εκθέσει την κοιλιά σας.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εμβρύου εξετάσεις υπερήχων:

 • Διακολπικό υπερηχογράφημα. Με αυτόν τον τύπο του εμβρύου με υπερήχους, ένα ραβδί-όπως αισθητήριο τοποθετείται στον κόλπο σας για να στείλει τα ηχητικά κύματα και να συγκεντρώσει τις αντανακλάσεις. Οι Διακολπικό υπέρηχοι χρησιμοποιούνται πιο συχνά κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης, όταν η μήτρα και τις σάλπιγγες είναι πιο κοντά στον κόλπο από την κοιλιακή επιφάνεια.
 • . Διακοιλιακοί υπερηχογράφημα Μια διακοιλιακό εμβρύου με υπερήχους γίνεται με τη μετακίνηση ενός μετατροπέα - μια μικρή πλαστική συσκευή που στέλνει και λαμβάνει τα ηχητικά κύματα - πάνω από την κοιλιά σας. Αυτό το είδος του εμβρύου με υπερήχους βοηθά παροχέα υπηρεσιών υγείας σας καθορίσει την ηλικία κύησης του μωρού σας και να αξιολογήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας. Η εξέταση διαρκεί συνήθως περίπου 20 λεπτά.

Διάφοροι άλλοι τύποι διακοιλιακό υπέρηχοι είναι διαθέσιμες, όπως οι εξής:

 • Εξειδικευμένες και στοχευμένες υπερηχογράφημα. Αυτό το είδος του εμβρύου με υπερήχους στοχεύει σε μια υποψία προβλήματος και χρησιμοποιεί το πιο εξελιγμένο εξοπλισμό από ό, τι μια τυπική εμβρύου με υπερήχους. Η εξέταση μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως αρκετές ώρες.
 • 3-d υπερηχογράφημα. A 3-D εμβρύου με υπερήχους μπορεί να παρέχει εικόνες ενός μωρού με φωτογραφικής ποιότητας λεπτομέρειες. Αυτό το είδος των υπερήχων είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης αξιολογήσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού, καθώς και τον εντοπισμό του προσώπου ανωμαλίες ή ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα.
 • Υπερηχογράφημα Doppler. Ένα υπερηχογράφημα Doppler μετρά μικρές αλλαγές στα κύματα υπερήχων καθώς αναπήδηση από κινούμενα αντικείμενα, όπως τα κύτταρα του αίματος. Ένα υπερηχογράφημα Doppler μπορεί να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία ενός μωρού.
 • Εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία. Αυτό το είδος του εμβρύου με υπερήχους παρέχει μια λεπτομερή εικόνα της καρδιάς του μωρού. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.
Καθορίστε την ηλικία κύησης του μωρού σας. Επιβεβαιώστε τον αριθμό των βρεφών.
Καθορίστε την ηλικία κύησης του μωρού σας. Επιβεβαιώστε τον αριθμό των βρεφών.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων
Κατά τη διάρκεια μιας διακοιλιακό εμβρύου με υπερήχους, θα ξαπλώσει σε ένα τραπέζι εξετάσεις και να εκθέσει την κοιλιά σας. Ο γιατρός σας ή τεχνικός θα εφαρμόσει ένα ειδικό gel στην κοιλιά σας. Αυτό θα βελτιώσει την αγωγιμότητα των ηχητικών κυμάτων και την εξάλειψη του αέρα μεταξύ του δέρματος και του μετατροπέα - η μικρή πλαστική συσκευή που στέλνει ηχητικά κύματα και λαμβάνει αυτές που αναπηδήσει πίσω.

Ο γιατρός σας ή ο τεχνικός θα κινηθεί το αισθητήριο εμπρός και πίσω πάνω από την κοιλιά σας. Τα ηχητικά κύματα ανακλώνται από τα οστά σας και σε άλλους ιστούς θα μετατραπούν σε μαύρο και άσπρο ή γκρι εικόνες σε μια οθόνη.

Ο γιατρός σας ή τεχνικός θα μετρήσει το κεφάλι του μωρού σας, την κοιλιά, το μηρό και άλλες δομές. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε να εκτυπώσετε ή να αποθηκεύσετε ορισμένες εικόνες να τεκμηριώσει σημαντικές δομές. Θα πιθανό να δοθούν αντίγραφα μερικών από τις εικόνες.

Ανάλογα με τη θέση του μωρού σας και το στάδιο της ανάπτυξης, ίσως να είναι σε θέση να κάνουν ένα πρόσωπο, τα χέρια και τα δάχτυλα ή τα χέρια και τα πόδια. Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να "δείτε" το μωρό σας. Εικόνες υπερήχων μπορεί να είναι δύσκολο για ένα ανεκπαίδευτο παρατηρητή να αποκρυπτογραφήσει. Ρωτήστε τον γιατρό σας ή τον τεχνικό για να εξηγήσει τι είναι στην οθόνη.

Η διαδικασία για άλλους τύπους εμβρύου εξετάσεις υπερήχων είναι παρόμοια. Εάν έχετε ένα διακολπικό υπερηχογράφημα, ωστόσο, θα σας ζητηθεί να αλλάξετε σε μια νοσοκομειακή ποδιά ή γδύνομαι από τη μέση και κάτω. Θα πλαγιάζω σε ένα τραπέζι εξετάσεις και τοποθετήστε τα πόδια σας σε στηρίγματα. Ο γιατρός σας ή τεχνικός θα τοποθετήσει ένα λιπαντικό αισθητήριο στον κόλπο σας, αντί να το μετακινήσετε σε όλη την κοιλιά σας.

Μετά τις εξετάσεις
Μπορείτε να σκουπίσετε τα υπολείμματα τζελ ή λιπαντικό. Αν είχατε μια πλήρη κύστη κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, θα είστε σε θέση να ουρήσει μετά τις εξετάσεις.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Τυπικά, μια εμβρύου με υπερήχους προσφέρει διαβεβαίωση ότι ένα μωρό που μεγαλώνει και αναπτύσσεται κανονικά. Εάν ο γιατρός σας θέλει περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία του μωρού σας, αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει πρόσθετες δοκιμές.

Βλέπε επίσης