Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Εγκυμοσύνη και ψάρια: τι είναι ασφαλή για κατανάλωση;

Αν είστε σε σύγχυση σχετικά με το αν είναι ασφαλές να τρώμε θαλασσινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, δεν είστε μόνοι. Κατανοήστε τις κατευθυντήριες γραμμές για την εγκυμοσύνη και τα ψάρια.

Εάν είστε έγκυος, μπορείτε να νιώθετε σαν να πρέπει να γίνει ένας εμπειρογνώμονας διατροφής διάρκεια της νύχτας. Μετά από όλα, ό, τι τρώτε και πίνετε - και τι να αποφύγετε - επηρεάζει την ανάπτυξη του μωρού σας. Μερικές επιλογές είναι λογικό, όπως η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών και την εξάλειψη αλκοόλ από τη διατροφή σας. Αλλά τι γίνεται με τα θαλασσινά;

Εδώ, Roger W. Harms, MD, ένας ειδικός της εγκυμοσύνης στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ της Μινεσότα, και την ιατρική εκδότης του "ιατρικού Οδηγός για μια υγιή εγκυμοσύνη," προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την εγκυμοσύνη και τα ψάρια.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ εγκυμοσύνης και τα ψάρια;

Θαλασσινά μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου και ψευδαργύρου - ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας. Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε πολλά ψάρια μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας.

Ωστόσο, ορισμένα είδη θαλασσινών - ιδιαίτερα μεγάλο, αρπακτικά ψάρια όπως καρχαρία, ξιφία, σκουμπρί και tilefish - μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου. Παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος στα θαλασσινά δεν είναι μια ανησυχία για τους περισσότερους ενήλικες, ειδικές προφυλάξεις ισχύουν εάν είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος. Εάν τρώτε τακτικά ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, η ουσία μπορεί να συσσωρεύονται στο αίμα σας την πάροδο του χρόνου. Με τη σειρά του, πάρα πολύ υδραργύρου στο αίμα σας θα μπορούσε να βλάψει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού σας και το νευρικό σύστημα.

Πόσο θαλασσινά συνιστάται;

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), λένε οι έγκυες γυναίκες μπορούν με ασφάλεια να φάει έως και 12 ουγγιές (340 γραμμάρια) των θαλασσινών την εβδομάδα. Ομοίως, το 2010 Διαιτητικές Οδηγίες για τους Ευρωπαίους συνιστούν 8 έως 12 ουγγιές του θαλασσινών την εβδομάδα για τις έγκυες γυναίκες - ή περίπου δύο μέσες γεύματα.

Δεν είναι όλοι οι ερευνητές συμφωνούν με αυτά τα όρια, ωστόσο, επικαλούμενος μια μελέτη που διαπίστωσε αρνητικές επιπτώσεις για τις γυναίκες που έτρωγαν περισσότερα θαλασσινά από το FDA, ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές.

Τι είναι ασφαλές να φάει;

Να τρώτε μια ποικιλία από θαλασσινά που είναι χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως:

 • Σολομός
 • Γαύρος
 • Ρέγγα
 • Σαρδέλες
 • Πέστροφα
 • Ατλαντικού και του Ειρηνικού σκουμπρί

Άλλες ασφαλείς επιλογές περιλαμβάνουν γαρίδες, Pollock, γατόψαρο και κονσέρβες τόνου φως. Ωστόσο, τον περιορισμό μακρύπτερο τόνο και φιλέτο τόνου σε όχι περισσότερο από 6 ουγγιές (170 γραμμάρια) την εβδομάδα.

Βλέπε επίσης

Εγκυμοσύνη και ψάρια: τι είναι ασφαλή για κατανάλωση;

Υπάρχουν και άλλες κατευθυντήριες γραμμές για την εγκυμοσύνη και τα ψάρια;

Εξετάστε αυτές τις προφυλάξεις:

 • Αποφύγετε μεγάλες, αρπακτικά ψάρια. Για να μειώσετε την έκθεσή σας στον υδράργυρο, μην τρώτε καρχαρία, ξιφία, σκουμπρί ή tilefish.
 • Αποφύγετε ωμά ψάρια και οστρακοειδή. Να αποφεύγουν την πρόσληψη επιβλαβή βακτήρια ή ιούς, αποφύγετε ωμά ψάρια και τα οστρακοειδή, όπως σούσι, σασίμι και ψύξη ψημένων θαλασσινών επισημαίνονται nova στυλ, LOX, kippered, καπνιστά ή σπασμωδικές.
 • Κατανοήστε τις τοπικές συμβουλές ψάρια. Εάν τρώτε ψάρια από τοπικά νερά, να δώσουν προσοχή στις τοπικές συμβουλές. Εάν η συμβουλή δεν είναι διαθέσιμα, να περιορίσει τα ψάρια από τοπικά νερά έως 6 ουγγιές (170 γραμμάρια) την εβδομάδα και δεν τρώνε άλλα ψάρια εκείνη την εβδομάδα.
 • Cook θαλασσινά σωστά. Μαγειρέψτε τα ψάρια σε μια εσωτερική θερμοκρασία των 145 F (63 C). Το ψάρι γίνεται όταν χωρίζει σε νιφάδες και εμφανίζεται αδιαφανές όλη. Cook γαρίδες, αστακό και χτένια μέχρι να είσαι γαλακτώδες λευκό. Cook κυδώνια, μύδια και τα στρείδια μέχρι τα κελύφη τους ανοικτά. Πετάξτε οποιοδήποτε που δεν ανοίγουν.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να πάρετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα;

Πέρα από τα θαλασσινά, περιλαμβάνουν και άλλες πηγές ωμέγα-3 λιπαρά οξέα:

 • . Τρόφιμα Flaxseed - αλεσμένοι σπόροι ή λάδι - λάδι canola, καρύδια, ηλιόσπορους, κουκουνάρι και σόγια (edamame) είναι όλες καλές πηγές ω-3 λιπαρά οξέα.
 • Εμπλουτισμένα τρόφιμα. Γιαούρτι, γάλα και τα αυγά μπορούν να εμπλουτιστούν με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
 • Συμπληρώματα. Συμπληρώματα συνήθως περιέχουν τα ιχθυέλαια ή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από θαλάσσιες πηγές των φυτών. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί αν τα ω-3 λιπαρών οξέων από φυτικές πηγές μπορεί να προωθήσει την εμβρυϊκή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ενώ οι έγκυες γυναίκες μπορούν να πάρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από πολλές πηγές, οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να τρώτε θαλασσινά για το σκοπό αυτό.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Αποφύγετε μεγάλες, αρπακτικά ψάρια.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Αποφύγετε μεγάλες, αρπακτικά ψάρια.

Αν και ο υδράργυρος μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο ενός αναπτυσσόμενου μωρού σας, το φαγητό κατά μέσο όρο ποσά των θαλασσινών που περιέχουν χαμηλά επίπεδα υδραργύρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί προβλήματα. Και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα σε πολλά είδη ψαριών - κυρίως ο σολομός και ο τόνος - μπορεί να προωθήσει την υγιή γνωστική ανάπτυξη. Εφ 'όσον μπορείτε να αποφύγετε τα ψάρια είναι γνωστό ότι είναι πλούσια σε υδράργυρο ή μολυσμένα με ρύπους, τα ψάρια μπορεί να είναι ένα κανονικό μέρος της υγιεινής διατροφής το σχέδιό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα