Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τι είναι εντάξει, ό, τι δεν είναι

Έχει εγκυμοσύνης εξάψει το ενδιαφέρον σας για το σεξ; ή είναι το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό σας; Είτε έτσι είτε αλλιώς, εδώ είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν θέλετε να μείνετε έγκυος, έχετε σεξ. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Αλλά τι γίνεται με το σεξ, ενώ είστε έγκυος; Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα τόσο προφανής.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι εντάξει να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Όσο η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά, μπορείτε να έχετε σεξ όσο συχνά θέλετε - αλλά μπορεί να μην θέλουν πάντα να.

Κατά την πρώτη, ορμονικές διακυμάνσεις, κόπωση και ναυτία μπορεί να υποσκάψει τη σεξουαλική επιθυμία σας. Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, αύξηση του σωματικού βάρους, πόνο στην πλάτη και άλλα συμπτώματα μπορεί να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό σας για το σεξ.

Συναισθήματά σας μπορεί να πάρει έναν φόρο για σεξουαλική ορμή σας, πάρα πολύ.

Οι ανησυχίες σχετικά με το πώς εγκυμοσύνη ή το μωρό θα αλλάξει τη σχέση σας με το σύντροφό σας μπορεί να βαραίνουν στο μυαλό σας - ακόμη και ενώ είστε ανυπόμονοι για την προσθήκη στην οικογένειά σας. Φόβοι για σεξουαλική δραστηριότητα βλάπτουν το μωρό ή το άγχος για τον τοκετό θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να σφρίγος σεξουαλική ορμή σας. Αλλαγές στην εικόνα του εαυτού σας μπορεί να παίξει ένα ρόλο, καθώς, ειδικά με την πρόοδο της εγκυμοσύνης σας.

Μπορεί το σεξ κατά την εγκυμοσύνη να προκαλέσει αποβολή;

Παρά το γεγονός ότι πολλά ζευγάρια ανησυχούν ότι το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα προκαλέσει μια αποβολή, το σεξ δεν είναι γενικά μια ανησυχία. Οι πρόωρες αποβολές συνήθως σχετίζονται με χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή άλλα προβλήματα στον αναπτυσσόμενο μωρό - για να μην οτιδήποτε κάνετε ή δεν κάνετε.

Μήπως το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάψει το μωρό;

Αναπτυσσόμενο μωρό σας προστατεύεται από το αμνιακό υγρό μέσα στη μήτρα σας, καθώς και τα ισχυρά μύες της μήτρας ίδια. Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν θα επηρεάσει το μωρό σας.

Ποιες είναι οι καλύτερες σεξουαλικές θέσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εφ 'όσον είστε άνετοι, πιο σεξουαλικές θέσεις είναι εντάξει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται, πειραματιστείτε για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα. Αντί να βρίσκεται στην πλάτη σας, για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να βρίσκονται δίπλα στο σύντροφό σας στο πλάι ή να τοποθετήσετε τον εαυτό σας πάνω από το σύντροφό σας ή μπροστά από το σύντροφό σας.

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να αναλάβει, για όσο διάστημα σας κρατήσει την αμοιβαία ευχαρίστηση και την άνεση στο μυαλό.

Τι γίνεται με από του στόματος και πρωκτικό σεξ;

Στοματικό σεξ είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν λάβετε στοματικό σεξ, όμως, βεβαιωθείτε ότι ο συνεργάτης σας δεν φυσήξει αέρας μέσα στον κόλπο σας. Σπάνια, μια έκρηξη του αέρα μπορεί να εμποδίσει ένα αιμοφόρο αγγείο (αέρα εμβολή) - η οποία θα μπορούσε να είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση για σας και το μωρό.

Σε γενικές γραμμές, το πρωκτικό σεξ δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι δυσάρεστη, αν έχετε την εγκυμοσύνη σχετίζονται με αιμορροΐδες. Περισσότερα σχετικά, το πρωκτικό σεξ μπορεί να επιτρέψει μόλυνση που προκαλούν τα βακτηρίδια να εξαπλωθεί από τον πρωκτό στον κόλπο.

Βλέπε επίσης

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τι είναι εντάξει, ό, τι δεν είναι

Είναι αναγκαία προφυλακτικά;

Η έκθεση σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο των λοιμώξεων που μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη σας και την υγεία του μωρού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα προφυλακτικό, εάν:

  • Ο συνεργάτης σας έχει ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα
  • Δεν είστε σε μια αμοιβαία μονογαμική σχέση
  • Μπορείτε να επιλέξετε να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μπορεί οργασμούς να προκαλέσει πρόωρο τοκετό;

Οργασμοί μπορεί να προκαλέσει συστολές της μήτρας, αλλά οι συσπάσεις αυτές είναι διαφορετικές από τις συσπάσεις θα νιώσετε κατά τη διάρκεια της εργασίας. Οργασμοί - με ή χωρίς επαφή - δεν είναι πιθανό να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή πρόωρου τοκετού.

Ομοίως, το σεξ δεν είναι πιθανό να προκαλέσει εργασίας, έστω και λόγω πλησιάζει η ημερομηνία σας.

Υπάρχουν φορές όταν το σεξ πρέπει να αποφεύγονται;

Αν και οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να έχουν ασφάλεια σεξ σε όλη την εγκυμοσύνη, μερικές φορές είναι καλύτερο να είμαστε προσεκτικοί.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την αποφυγή φύλου, εφόσον:

  • Έχετε ένα ιστορικό πρόωρου τοκετού ή πρόωρο τοκετό
  • Έχετε ανεξήγητη κολπική αιμορραγία
  • Είσαι διαρροή αμνιακού υγρού
  • Τραχήλου της μήτρας σας αρχίζει να ανοίγει πρόωρα (ανικανότητα λειτουργίας του τραχήλου)
  • Πλακούντα σας εν μέρει ή πλήρως καλύπτει το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας σας (πρόδρομος πλακούντας)

Αυτό αν δεν κάνω θέλει να κάνει σεξ;

Αυτό είναι εντάξει. Υπάρχει περισσότερο σε μια σεξουαλική σχέση από επαφή.

Μοιραστείτε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας με το σύντροφό σας σε ένα ανοικτό και στοργικό τρόπο. Αν το σεξ είναι δύσκολο, απωθητικό ή εκτός ορίων, δοκιμάστε ένα άλλο είδος επαφής - όπως χάδια, φιλιά ή μασάζ.

Μετά τη γέννηση του μωρού, πόσο σύντομα μπορώ να έχω σεξ;

Είτε θέλετε να γεννήσει κολπικά ή με καισαρική τομή, το σώμα σας θα χρειαστεί χρόνο για να επουλωθούν. Πολλοί φορείς παροχής υγειονομικής περίθαλψης συνιστούν να περιμένει τέσσερις έως έξι εβδομάδες πριν από την επανέναρξη επαφή. Αυτό επιτρέπει το χρόνο για τραχήλου της μήτρας σας να κλείσει και κάθε δάκρυα ή επισκευαστεί περινεοτομή για να επουλωθούν.

Εάν είστε πάρα πολύ πόνο ή εξάντληση να σκεφτείτε ακόμη και για το σεξ, τη διατήρηση οικειότητα με άλλους τρόπους. Μείνετε συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας με σύντομες τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα e-mail ή μηνύματα κειμένου. Αποθεματικό μερικές ήσυχες λεπτά για κάθε άλλο πριν από την ημέρα αρχίζει ή ενώ είστε εκκαθάρισης κάτω πριν από το κρεβάτι.

Όταν είστε έτοιμοι να κάνουν σεξ, πάρτε αργό - και να χρησιμοποιήσετε μια αξιόπιστη μέθοδο αντισύλληψης, αν θέλετε να αποφευχθεί μια επόμενη εγκυμοσύνη.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα