Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Twin εγκυμοσύνη: τι σημαίνει πολλαπλάσια για τη μαμά

Μια δίδυμη κύηση λαμβάνει ειδική μέριμνα. Μάθετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια δίδυμη εγκυμοσύνη σας, από τη διατροφή και την αύξηση του σωματικού βάρους σε πιθανές επιπλοκές.

Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι είστε μεταφέρουν δίδυμα ή ακόμα και τα τρίδυμα;

Μερικές φορές μια δίδυμη κύηση συμβαίνει ακριβώς. Σε άλλες περιπτώσεις, ειδικά παράγοντες που παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, μια δίδυμη κύηση είναι πιο πιθανό, όπως θα έχετε μεγάλα, διότι οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα από ένα ωάρια που θα κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο. Η χρήση των τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής - όπως η in vitro γονιμοποίηση - ενισχύει επίσης οι πιθανότητες δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια.

Αν είστε διαγνωστεί με μια δίδυμη κύηση ή άλλα πολλαπλάσια, εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να πάρει την καλή φροντίδα του εαυτού σας - και τα μωρά σας.

Πώς πολλαπλάσια γίνονται

Διζυγωτικά δίδυμα - το πιο κοινό είδος - συμβαίνουν όταν χρειάζονται δύο ξεχωριστά γονιμοποιημένα αυγά από δύο διαφορετικά σπερματοζωάρια. Κάθε δίδυμο έχει το δικό του πλακούντα και το αμνιακό σάκο. Τα δίδυμα μπορεί να είναι δύο κορίτσια, δύο αγόρια, ή ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Γενετικά, είναι όχι περισσότερο από όσο οποιαδήποτε άλλα αδέλφια.

Τα μονοζυγωτικά δίδυμα συμβαίνουν όταν ένα μόνο γονιμοποιημένο ωάριο χωρίζει και αναπτύσσεται σε δύο έμβρυα. Τα μονοζυγωτικά δίδυμα μπορεί να μοιράζονται έναν πλακούντα, αλλά κάθε μωρό έχει συνήθως ένα ξεχωριστό αμνιακό σάκο. Γενετικά, τα δύο μωρά είναι πανομοιότυπα. Θα είναι το ίδιο φύλο και να μοιραστούν φυσικά γνωρίσματα και χαρακτηριστικά. Σπάνια, πανομοιότυπα δίδυμα αποτυγχάνουν να διαχωριστούν πλήρως σε δύο άτομα. Αυτά τα μωρά είναι γνωστή ως σιαμαία δίδυμα.

Τρίδυμα και άλλα υψηλότερα πολλαπλάσια παραγγελία μπορεί να είναι πανομοιότυπα, αδελφικές ή ένα συνδυασμό και των δύο.

Διάγνωση μια δίδυμη κύηση

Ο γιατρός σας μπορεί να υποψιάζεστε μια δίδυμη κύηση, εάν η μήτρα σας είναι μεγαλύτερο από το κανονικό ή φαίνεται να υπάρχει περισσότερο από ένα εμβρυϊκό καρδιακό παλμό. Ένα ύποπτο δίδυμη κύηση είναι συνήθως επιβεβαιώνεται με ένα υπερηχογράφημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, τα ηχητικά κύματα χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσετε τις εικόνες της μήτρας και το μωρό σας - ή τα μωρά.

Μερικές φορές μια φαινομενικά φυσιολογική δίδυμη κύηση αργότερα βρέθηκε να έχει μόνο ένα μωρό. Αυτό είναι γνωστό ως εξαφανίζεται δίδυμο σύνδρομο. Ένα τέτοιο επεισόδιο μπορεί να είναι σπαρακτική, απογοητευτικό και προκαλεί σύγχυση. Συχνά, δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για την απώλεια.

Βλέπε επίσης

Twin εγκυμοσύνη: τι σημαίνει πολλαπλάσια για τη μαμά

Τι δίδυμη κύηση σημαίνει για τη μαμά

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Η πιο συχνή εξετάσεις.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Η πιο συχνή εξετάσεις.

Η καλή φροντίδα του εαυτού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσει τα μωρά σας. Κατά τη διάρκεια μιας δίδυμης εγκυμοσύνης, μπορείτε να περιμένετε:

  • Η πιο συχνή εξετάσεις. Θα δείτε τον γιατρό σας συχνά για να παρακολουθείτε την ανάπτυξη και την ανάπτυξη μωρά σας », παρακολουθεί την υγεία σας, και να προσέχετε για ενδείξεις πρόωρου τοκετού. Ίσως χρειαστεί συχνή υπερήχους ή άλλες δοκιμές, ιδίως καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται.
  • Περισσότερη έμφαση σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Θα χρειαστεί περισσότερο φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αν είστε ήδη τρώει μια υγιεινή διατροφή, να το κρατήσει μέχρι - και να είστε βέβαιος να λάβει μια ημερήσια προγεννητική βιταμίνη. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα συμπλήρωμα σιδήρου, καθώς και.
  • Περισσότερα αύξηση του σωματικού βάρους. Κερδίζοντας το σωστό ποσό του βάρους μπορεί να υποστηρίξει την υγεία τα μωρά σας ». Καθιστά επίσης ευκολότερο να ρίξει τα επιπλέον κιλά μετά τον τοκετό. Για δίδυμα, η σύσταση είναι συχνά 37 έως 54 λίρες (περίπου 17 έως 25 κιλά) για τις γυναίκες που έχουν ένα υγιές βάρος πριν από την εγκυμοσύνη - η οποία θα μπορούσε να απαιτήσει περίπου 600 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσετε τι είναι σωστό για εσάς.
  • Περισσότερα προφυλάξεις γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να περιορίσει κάποιες από τις δραστηριότητές σας -. Όπως η εργασία, τα ταξίδια και τη σωματική δραστηριότητα - καθώς η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται. Αν και ξεκούραση στο κρεβάτι δεν έχει αποδειχθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη πρόωρου τοκετού, είναι μερικές φορές προτείνεται ως προληπτικό μέτρο για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του εμβρύου και να μειώσουν τον κίνδυνο των επιπλοκών.

Εξετάστε επιπλοκές

Οι υγιείς πολλαπλάσια γεννιούνται κάθε μέρα. Ακόμα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τις πιθανές επιπλοκές. Για παράδειγμα:

  • Η υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι μητέρες των πολλαπλασίων είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν η υψηλή αρτηριακή πίεση συνδυάζεται με την πρωτεΐνη στα ούρα, η κατάσταση είναι γνωστή ως προεκλαμψία. Η προσεκτική διαχείριση είναι απαραίτητη για την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών για τη μητέρα και το μωρό.
  • Η πρόωρη γέννηση. Οι περισσότερες μωρά είστε μεταφέρουν, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να φέρει την εγκυμοσύνη σας εις πέρας. Εάν έχετε συμπτώματα του πρόωρου τοκετού, μπορεί να σας δώσει ενέσεις στεροειδών φαρμάκων για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των πνευμόνων τα μωρά σας ». Ακόμα και τότε, ωστόσο, τα μικρότερα πρόωρα ενδέχεται αγώνα για να επιβιώσουν. Οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση, την αναπνοή και πεπτικά προβλήματα, και υπανάπτυκτες όργανα. Σπάνια, ένα μωρό έχει παραδοθεί πρόωρα και το άλλο μωρό ή τα μωρά είναι σε θέση να συνεχίσει να αναπτύσσεται στη μήτρα. Αυτό είναι γνωστό ως μια καθυστερημένη διαστήματος παράδοση.
  • Twin-twin μετάγγιση. Με πανομοιότυπα δίδυμα, είναι δυνατό για ένα αιμοφόρο αγγείο στον πλακούντα για να συνδεθούν τα συστήματα κυκλοφορικό των μωρών. Αυτό προκαλεί ένα μωρό να λάβει πάρα πολύ αίμα και το άλλο πολύ λίγο. Αυτή είναι μια σοβαρή επιπλοκή για τα δύο μωρά που μπορεί να απαιτούν επιθετική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συχνά, τα μωρά σε αυτή την κατάσταση παράδοσή του το συντομότερο τα οφέλη της πρόωρης γέννησης αντισταθμίζουν τα πιθανά προβλήματα της προωρότητας.
  • C-τμήμα παράδοσης. Για δίδυμα, κολπικό τοκετό είναι συχνά δυνατό, αν το πρώτο μωρό είναι σε ένα κεφάλι προς τα κάτω. Αν όχι, ένα C-τμήμα μπορεί να συνιστάται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιπλοκές μετά την κολπική παράδοση του πρώτου δίδυμο θα μπορούσε να απαιτήσει μια C-τμήμα παράδοσης για το δεύτερο δίδυμο. Για τρίδυμα, κολπικό τοκετό δεν είναι απαραίτητα έξω από το ερώτημα - αν και C-τμήματα γενικά προτείνεται για τρίδυμα και υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά.

Φροντίδα για τα πολλαπλάσια

Υγιή πολλαπλάσια έχουν τις ίδιες ανάγκες με άλλα νεογνά. Ωστόσο, με τα δίδυμα, θα έχετε μια διπλή δόση. Ίσως χρειαστεί περισσότερη ξεκούραση και υποστήριξη από ό, τι έχετε φανταστεί, ειδικά αν είναι τα μωρά σας γεννηθεί πρόωρα ή χρειάζονται ειδική ιατρική φροντίδα μετά τον τοκετό. Πάρτε το χρόνο για να απολαύσετε τα μωρά σας - και να ζητήσει από τους φίλους, συγγενείς και άλλους για βοήθεια όταν τη χρειάζεστε.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα