Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Προγεννητικός έλεγχος: Είναι σωστό για σας;

Προγεννητικός έλεγχος μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία του μωρού σας. Κατανοήστε τους κινδύνους και τα οφέλη, και πώς προγεννητικό έλεγχο μπορεί να επηρεάσει προγεννητική φροντίδα.

Η εγκυμοσύνη είναι μια εποχή μεγάλης αναμονή - και το άγχος.

Ίσως να αναρωτιέστε αν θα παρουσιάσουν επιπλοκές ή εάν το μωρό σας θα έχει προβλήματα υγείας. Πάρτε την άνεση στο γεγονός ότι τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται υγιή. Ακόμα, ίσως να θέλετε λεπτομέρειες για την υγεία του μωρού σας πέρα ​​από ό, τι παροχέα υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να παρατηρήσει.

Εισάγετε προγεννητικό έλεγχο.

Τύποι προγεννητικό έλεγχο

Προγεννητικός έλεγχος περιλαμβάνει τόσο δοκιμών ελέγχου και διαγνωστικές εξετάσεις:

  • . Οι δοκιμές διαλογής προγεννητικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου μπορεί να προσδιορίσει αν το μωρό σας είναι πιο πιθανό να έχουν ορισμένες προϋποθέσεις - αλλά συνήθως δεν μπορεί να κάνει μια οριστική διάγνωση. Γενικά εξετάσεων, όπως εξετάσεις αίματος και τα υπερηχογραφήματα, είναι ρουτίνα στις περισσότερες εγκυμοσύνες. Ειδικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, όπως το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο διαλογής για τα μη φυσιολογικά χρωμοσώματα, επίσης, θα μπορούσε να προσφέρει. Οι δοκιμές διαλογής δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για τη μητέρα ή το μωρό.
  • Διαγνωστικές εξετάσεις Εάν μια δοκιμή διαλογής δείχνει ένα πιθανό πρόβλημα -. Ή την ηλικία σας, το οικογενειακό ιστορικό ή το ιατρικό ιστορικό σας θέτει σε αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με γενετικό πρόβλημα - θα μπορούσε να εξετάσει μια πιο επεμβατική προγεννητική διαγνωστική εξέταση. Ένα διαγνωστικό τεστ είναι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι για τη διάγνωση. Ορισμένες διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η βιοψία χοριακών λαχνών ή αμνιοπαρακέντηση, φέρει ένα μικρό κίνδυνο αποβολής.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Τι θα κάνετε με τα αποτελέσματα των δοκιμών;
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Τι θα κάνετε με τα αποτελέσματα των δοκιμών;

Παρά τις σαφείς ορισμούς, οι πρόσφατες αλλαγές στην τεχνολογία έχουν θολώσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των παραδοσιακών ελέγχου και διαγνωστικές εξετάσεις.

Για παράδειγμα, μια νέα εξέταση αίματος για το σύνδρομο Down είναι τώρα διαθέσιμη σε ορισμένες περιοχές. Η δοκιμή αναλύει εμβρυϊκό DNA που κυκλοφορεί στο αίμα της μητέρας. Αν η μία παραδοσιακή δοκιμή διαλογής δείχνει υψηλό κίνδυνο του συνδρόμου Down, το νέο τεστ αίματος μπορεί να καθορίσει τον κίνδυνο με μεγαλύτερη σαφήνεια. Αν και δεν θεωρείται ένα διαγνωστικό τεστ, ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη για περισσότερο επεμβατικές διαγνωστικές δοκιμές.

Βλέπε επίσης

Προγεννητικός έλεγχος: Είναι σωστό για σας;

Ερωτήσεις για να εξετάσει

Προγεννητικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για εμβρυϊκές ανωμαλίες είναι προαιρετική. Είναι σημαντικό να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με προγεννητικό έλεγχο, ειδικά αν είστε έλεγχο για την εμβρυϊκή συνθήκες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

  • Τι θα κάνετε με τα αποτελέσματα των δοκιμών; φυσιολογικά αποτελέσματα μπορεί να διευκολύνει το άγχος σας. Ωστόσο, εάν προγεννητικό έλεγχο προκύψει ότι το μωρό σας μπορεί να έχει ένα εκ γενετής ελάττωμα, θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με στρέψει αποφάσεις - όπως το αν θα συνεχίσει την εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να χαιρετίσει την ευκαιρία να σχεδιάσουν για τη φροντίδα του μωρού σας εκ των προτέρων.
  • Θα τις πληροφορίες που διαμορφώνουν προγεννητική φροντίδα σας; Μερικά προγεννητικές εξετάσεις εντοπίζουν τα προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε άλλες περιπτώσεις, προγεννητικό έλεγχο ειδοποιεί το γιατρό σας σε μια κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση μετά τη γέννηση.
  • Πόσο ακριβή είναι τα αποτελέσματα; Προγεννητικός έλεγχος δεν είναι τέλεια. Το ποσοστό των ψευδώς-αρνητικών και ψευδώς θετικά αποτελέσματα ποικίλλει από δοκιμή σε δοκιμή.
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι σταθμίσουν τους κινδύνους των συγκεκριμένων προγεννητικού ελέγχου - όπως είναι το άγχος, τον πόνο ή την πιθανή αποβολή - κατά την αξία του να γνωρίζει τα αποτελέσματα.
  • Ποιο είναι το κόστος; Ασφαλιστική κάλυψη για προγεννητικό έλεγχο ποικίλλει. Εάν η δοκιμή σκέφτεστε δεν καλύπτεται από το ασφαλιστικό σχέδιο σας, είστε πρόθυμοι και σε θέση να καλύψει το κόστος της δοκιμής για τη δική σας;

Η απόφαση είναι δική σας

Προγεννητικός έλεγχος μπορεί να παρέχει πληροφορίες που επηρεάζουν την προγεννητική φροντίδα σας. Να θυμάστε, όμως, κάποιες δοκιμασίες προσυμπτωματικού ελέγχου εισάγουν την ανάγκη για προσεκτική προσωπικές αποφάσεις. Τελικά, η απόφαση να συνεχίσει προγεννητικό έλεγχο είναι στο χέρι σας.

Αν έχετε απορίες σχετικά με προγεννητικό έλεγχο, να συζητήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας. Μπορεί επίσης να συναντηθεί με έναν σύμβουλο γενετικής για μια πιο εμπεριστατωμένη αξιολόγηση.

Μια γενετική σύμβουλος μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε:

  • Οι πιθανότητες του μωρού σας την ανάπτυξη μιας συγκεκριμένης κατάστασης
  • Πώς η κατάσταση θα επηρεάσει τη ζωή του μωρού σας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης και της ποιότητας του μωρού σας της ζωής
  • Πιθανές επιλογές θεραπείας, είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τη γέννηση

Λαμβάνοντας το χρόνο για να αξιολογήσουν τις επιλογές σας θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη απόφαση για σας και το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα