Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη: να κατανοήσουν τους κινδύνους

Αναρωτιέμαι σχετικά με τους κινδύνους του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πώς να σταματήσουν το κάπνισμα; αν σταματήσουν το κάπνισμα τα προϊόντα είναι ασφαλή για το μωρό; εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το κάπνισμα και την εγκυμοσύνη.

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη δεν ανακατεύουμε καλά - αλλά μπορείτε να λάβετε μέτρα για να ενισχύσει τις πιθανότητές σας της διακοπής του καπνίσματος για τα καλά. Έναρξη με να πάρει τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μήπως το κάπνισμα επηρεάζει τη γονιμότητα;

Γνωρίζετε πολύ καλά τους γενικούς κινδύνους του καπνίσματος - από δύσοσμα ρούχα και τις ρυτίδες με τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο του πνεύμονα. Εάν καπνίζετε και είστε έγκυος ή σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, ωστόσο, έχετε ακόμη περισσότερο κίνητρο για να σταματήσουν το κάπνισμα. Το κάπνισμα μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο για σας να μείνετε έγκυος. Το κάπνισμα επίσης αυξάνει τον κίνδυνο έκτοπης κύησης - όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα, συνήθως σε μια σάλπιγγα.

Πώς το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη επηρεάζει ένα μωρό;

Κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκθέτει ένα μωρό με το μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο περιορίζει την παροχή του μωρού του οξυγόνου και την παράδοση των θρεπτικών ουσιών. Η έκθεση σε νικοτίνη αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό του μωρού και μειώνει τις κινήσεις του εμβρύου αναπνοή.

Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχει συνδεθεί με άλλα προβλήματα, καθώς, όπως οι εξής:

 • Κολπική αιμορραγία
 • Προβλήματα με τον πλακούντα, όπως όταν ο πλακούντας μερικώς ή εντελώς καλύπτει τον τράχηλο (πρόδρομος πλακούντας) ή όταν ο πλακούντας διαχωρίζεται από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας πριν από την παράδοση (αποκόλληση του πλακούντα)
 • Το χαμηλό βάρος γέννησης
 • Πρόωρα πρόωρη ρήξη των μεμβρανών - όταν το υγρό γεμάτο μεμβράνη που περιβάλλει και τα μαξιλάρια του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (αμνιακό σάκο) διαρροές ή τα διαλείμματα εργασίας πριν αρχίσει και πριν από την εβδομάδα 37 της εγκυμοσύνης
 • Ο πρόωρος τοκετός
 • Πρόωρος τοκετός
 • Γενετικές ανωμαλίες που αφορούν την καρδιά, τα άκρα, το κρανίο, τους μύες και σε άλλους τομείς
 • Η απώλεια της εγκυμοσύνης

Το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να επηρεάσει ένα μωρό μετά αυτός ή αυτή γεννιέται, αυξάνοντας τον κίνδυνο:

 • Το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS)
 • Κωλικός
 • Άσθμα
 • Λοιμώξεις του αναπνευστικού
 • Η παιδική παχυσαρκία

Κάποια έρευνα δείχνει επίσης ότι το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, τη συμπεριφορά και την ικανότητα να μάθουν. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει ακόμα και το δικό γονιμότητα ενός παιδιού.

Πώς η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα επηρεάζει την εγκυμοσύνη;

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Κάπνισμα και εγκυμοσύνη: να κατανοήσουν τους κινδύνους.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Κάπνισμα και εγκυμοσύνη: να κατανοήσουν τους κινδύνους.

Αναπνοή παθητικό κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του μωρού σας. Οι γυναίκες που δεν καπνίζουν αλλά εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο απώλειας κύησης ή που έχουν ένα μωρό που έχει εκ γενετής ανωμαλίες ή χαμηλό βάρος γέννησης.

Βλέπε επίσης

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη: να κατανοήσουν τους κινδύνους

Μπορεί διακοπή του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη μειώνει τους κινδύνους για την υγεία του μωρού;

Απολύτως. Εάν καπνίζετε, η διακοπή του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσετε στο μωρό σας ένα υγιές ξεκίνημα. Αν κλείσετε κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της εγκυμοσύνης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης με εκείνη ενός μη καπνιστική γυναίκας. Η διακοπή του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, η απώλεια της εγκυμοσύνης, θανάτου του βρέφους και άλλες επιπλοκές.

Η μείωση της ποσότητας που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η διακοπή του καπνίσματος θα έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην υγεία σας και την υγεία του μωρού σας.

Τι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να σταματήσουν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να σταματήσουν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι χωρίς τη βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής. Ξεκινήστε από διαβούλευση με το γιατρό σας για συμβουλές ή να επιδιώκουν την παροχή συμβουλών. Τότε σκεφτείτε αυτές τις πρακτικές συμβουλές:

 • Λίστα με τους λόγους που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα, όπως η προστασία της υγείας του μωρού σας.
 • Απαλλαγείτε από οποιαδήποτε υλικά καπνίσματος - στο σπίτι, στη δουλειά, στις τσάντες σας και στο αυτοκίνητο.
 • Αποφύγετε καταστάσεις που σας κάνουν να θέλετε να καπνίσετε.
 • Περάστε χρόνο με ανθρώπους που δεν καπνίζουν, και να επισκεφθείτε χώρους όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.
 • Περιμένετε από τους πόθους, εκτελώντας ένα θέλημα ή τρώγοντας ένα υγιεινό σνακ.
 • Με OK παροχέα υπηρεσιών σας, χρησιμοποιήστε τη σωματική δραστηριότητα για τη διαχείριση των συμπτωμάτων στέρησης.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον που μπορεί να μιλήσει για το πότε θα πρέπει να έχετε υποστήριξη.
 • Διερεύνηση της δυνατότητας καθορισμού ενός στόχου και τη δημιουργία μια ανταμοιβή για την εκπλήρωση του. Για παράδειγμα, αν σταματήσουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε ό, τι θα έχουν περάσει στα τσιγάρα για να αγοράσετε κάτι για τον εαυτό σας ή το μωρό - ή να βάλει τα χρήματα σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου για το μωρό σας.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε σταματήσουν το κάπνισμα τα προϊόντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα διακοπή του καπνίσματος, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με προϊόντα αντικατάστασης νικοτίνης - όπως μπάλωμα νικοτίνης ή εισπνοής ή τσίχλες νικοτίνης, παστίλιες ή ρινικό σπρέι. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτά τα προϊόντα να σταματήσουν το κάπνισμα θα φεισθεί την έκθεση του μωρού σας σε πολλές από τις βλαβερές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τσιγάρα.

Πολλά προϊόντα αντικατάστασης νικοτίνης είναι διαθέσιμες over-the-counter. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το έμπλαστρο νικοτίνης, ελαχιστοποίηση της έκθεσης του μωρού σας από τη νικοτίνη με την αφαίρεση του εμπλάστρου, ενώ έχετε κοιμηθεί. Όπως πόθους σας και την απόσυρση fade συμπτώματα, εργάζονται με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να σταδιακά να μειώσει το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το έμπλαστρο ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν αντικατάστασης νικοτίνης.

Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο μη-νικοτίνης να σταματήσουν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αντικαταθλιπτικό βουπροπιόνη (Zyban) θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να σταθμίσουν τους κινδύνους και τα οφέλη για την περίπτωσή σας.

Είναι μετά τον τοκετό υποτροπή κοινό;

Ρύθμιση για τη ζωή με ένα νεογέννητο μπορεί να είναι αγχωτική. Ως αποτέλεσμα, πολλές γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της υποτροπής της εγκυμοσύνης αμέσως μετά τον τοκετό. Οι γυναίκες που υποτροπής είναι πιο πιθανό να έχουν φίλους και τους αγαπημένους αυτούς που καπνίζουν τείνουν να έχουν μικρότερη κοινωνική υποστήριξη. Αν κόψετε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναγνωρίζουν τον κίνδυνο υποτροπής μετά το μωρό σας γεννιέται και συμβουλευτείτε το γιατρό σας για συμβουλές για το πώς να αποφύγει την έναρξη πάλι το κάπνισμα.

Να θυμάστε ότι η αναπνοή παθητικό κάπνισμα ενέχει κινδύνους για την υγεία για ένα νεογέννητο, όπως αυξημένο κίνδυνο για άσθμα και SIDS. Εάν θηλάζετε το μωρό σας, αυτός ή αυτή θα εκτεθεί σε πολλές βλαβερές χημικές ουσίες μέσω του μητρικού γάλακτος. Το κάπνισμα θα μειώσει επίσης την παραγωγή γάλακτος σας και μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να θηλάσετε, για όσο χρονικό διάστημα θέλετε. Εάν καπνίζετε μετά τον τοκετό, μην καπνίζετε κοντά το μωρό σας ή ενώ θηλάζετε. Το πιο σημαντικό, κάνουν σχέδια για να σταματήσουν το κάπνισμα και πάλι.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι σπάνια εύκολη. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα για το καλό. Να θυμάστε, ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει - και όλη την οικογένεια σας θα καρπωθούν τα οφέλη.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα