Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους: τι είναι υγιές;

Από την προώθηση της ανάπτυξης του μωρού σας να ανοίξει ο δρόμος για την απώλεια βάρους μετά την εγκυμοσύνη, είναι εδώ γιατί τα θέματα κύησης αύξηση βάρους.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους είναι αναπόφευκτη. Ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού σας εξαρτώνται από αυτό. Τρώει για δύο δεν είναι μια άδεια για να φάνε τα διπλάσια, ως συνήθως, όμως. Χρησιμοποιήστε υγιείς συνήθειες του τρόπου ζωής να ελέγξει την εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού σας βάρους, υποστηρίζει την υγεία του μωρού σας και να το καταστήσει ευκολότερο να ρίξει τα επιπλέον κιλά μετά τον τοκετό.

Κατευθυντήριες γραμμές κύησης αύξηση βάρους

Δεν υπάρχει ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλους προσέγγιση για την εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους. Πόσο βάρος θα πρέπει να αποκτήσουν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των προ-εγκυμοσύνης βάρος σας και το δείκτη μάζας σώματος (BMI). Η υγεία σας και την υγεία του μωρού σας παίζουν επίσης ρόλο. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσετε τι είναι σωστό για εσάς.

Εξετάστε αυτές τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την αύξηση του βάρους της εγκυμοσύνης:

Βάρος προ-εγκυμοσύνης Προτείνεται αύξηση του σωματικού βάρους
Λιποβαρής (ΔΜΣ κάτω από 18,5) 28 έως 40 λίβρες (περίπου 13 έως 18 κιλά)
Φυσιολογικό βάρος (ΔΜΣ 18,5 έως 24,9) 25 έως 35 λίβρες (περίπου 11 έως 16 κιλά)
Υπέρβαρα (ΔΜΣ 25 έως 29,9) 15 έως 25 λίβρες (περίπου 7 έως 11 κιλά)
Παχύσαρκοι (ΔΜΣ 30 ή περισσότερο) 11 έως 20 λίρες (περίπου 5 έως 9 κιλά)

Όταν είστε μεταφέρουν δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια

Αν είστε μεταφέρουν δίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια, τότε μάλλον θα πρέπει να κερδίσουν περισσότερο βάρος. Και πάλι, η εργασία με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσετε τι είναι σωστό για εσάς.

Εξετάστε αυτές τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για την αύξηση του σωματικού βάρους της εγκυμοσύνης, αν είστε μεταφέρουν δίδυμα:

Βάρος προ-εγκυμοσύνης Προτείνεται αύξηση του σωματικού βάρους
Φυσιολογικό βάρος (ΔΜΣ 18,5 έως 24,9) 37 έως 54 λίρες (περίπου 17 έως 25 κιλά)
Υπέρβαρα (ΔΜΣ 25 έως 29,9) 31 έως 50 λίρες (περίπου 14 έως 23 κιλά)
Παχύσαρκοι (ΔΜΣ 30 ή περισσότερο) 25 - 42 λίρες (περίπου 11 έως 19 κιλά)

Όταν είστε υπέρβαροι

Το υπερβολικό βάρος πριν από την εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων επιπλοκών της κύησης, όπως ο διαβήτης της κύησης και η υψηλή πίεση του αίματος. Παρά το γεγονός ότι ένα ορισμένο ποσό της αύξησης του βάρους της εγκυμοσύνης συνιστάται για τις γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες πριν την εγκυμοσύνη, μερικές έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες μπορεί να κερδίσει με ασφάλεια λιγότερο βάρος από ό, τι συνιστούν οι κατευθυντήριες γραμμές. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσετε τι είναι καλύτερο για την περίπτωσή σας και να διαχειριστείτε το βάρος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επίσης, να θυμάστε ότι αν κερδίσουν περισσότερο από τη συνιστώμενη ποσότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να μην χάσετε το βάρος μετά τη γέννηση του μωρού, τα περιττά κιλά αυξάνουν τη δια βίου κινδύνους για την υγεία σας. Κερδίζοντας πάρα πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο του μωρού σας από τα προβλήματα υγείας κατά τη γέννηση και την παιδική παχυσαρκία.

Όταν είσαι λιποβαρής

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους: τι είναι υγιές;
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους: τι είναι υγιές;

Αν είσαι λιποβαρής, είναι απαραίτητο να αποκτήσουν ένα εύλογο ποσό του βάρους, ενώ είστε έγκυος. Χωρίς το επιπλέον βάρος, το μωρό σας μπορεί να γεννηθεί νωρίτερα ή μικρότερο από το αναμενόμενο.

Βλέπε επίσης

Εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους: τι είναι υγιές;

Πού την εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους πάτε;

Ας πούμε ότι το μωρό σας ζυγίζει σε 7 ή 8 λίρες (περίπου 3 έως 3,6 κιλά). Αυτό αντιπροσωπεύει μερικά από αύξηση του σωματικού βάρους της εγκυμοσύνης σας. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα; Εδώ είναι μια ανάλυση του δείγματος:

 • Μωρό: 7 έως 8 λίρες (περίπου 3 έως 3,6 κιλά)
 • Μεγαλύτερα στήθη: 2 λίβρες (περίπου 1 κιλό)
 • Μεγαλύτερη μήτρας: 2 λίβρες (περίπου 1 κιλό)
 • Πλακούντας: 1 1/2 λίβρες (περίπου 0,7 κιλό)
 • Αμνιακό υγρό: 2 λίβρες (περίπου 1 κιλό)
 • Η αύξηση του όγκου του αίματος: 3-4 λίρες (περίπου 1.4 με 1.8 κιλά)
 • Αύξηση του όγκου ρευστού: 3 έως 4 κιλά (περίπου 1.4 με 1.8 κιλά)
 • Fat καταστήματα: 6-8 λίρες (περίπου 2.7 έως 3.6 κιλά)

Κάνοντας σχετικά με τα κιλά

Στο πρώτο τρίμηνο, οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειάζεται να κερδίσει πολύ βάρος - το οποίο είναι καλά νέα, αν είστε αγωνίζονται με την πρωινή ναυτία.

Εάν ξεκινήσετε σε ένα υγιές ή φυσιολογικό βάρος, θα πρέπει να κερδίσει μόνο μερικά κιλά (λιγότερο από 2 κιλά) κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα επιπλέον 150 έως 200 θερμίδες την ημέρα, περίπου το ποσό σε 6 ουγγιές (170 γραμμάρια) της χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι με φρούτα.

Σταθερή αύξηση του σωματικού βάρους είναι πιο σημαντική κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο - ειδικά αν ξεκινήσετε σε ένα υγιές βάρος ή είστε λιποβαρή. Αυτό συχνά σημαίνει κερδίζοντας 3-4 λίρες (περίπου 1.4 με 1.8 κιλά) ένα μήνα μέχρι την παράδοση. Ένα επιπλέον 300 θερμίδες την ημέρα - το ήμισυ του ένα σάντουιτς και ένα ποτήρι άπαχο γάλα - μπορεί να είναι αρκετό για να σας βοηθήσει να επιτύχει τον στόχο αυτό. Αν άρχισε λιποβαρή της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός σας μπορεί να επανεξετάσει τη διατροφή σας και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας και να προτείνει την ενίσχυση θερμίδες σας περισσότερο.

Το μενού

Θα ήταν εύκολο να προσθέσετε θερμίδες στη διατροφή σας με πρόχειρο φαγητό, αλλά αυτό δεν θα δώσετε στο μωρό σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και ο ίδιος. Είναι πιο σημαντικό να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση τροφής και να κάνει πλούσια σε θρεπτικά συστατικά επιλογές. Εξετάστε αυτές τις προτάσεις:

 • Εμπόριο άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά για την ποικιλία ολικής αλέσεως.
 • Επιλέξτε μια σαλάτα με χαμηλά λιπαρά σάλτσα ή μαύρα φασόλια αντί για ένα burger και πατάτες τηγανιτές.
 • Φάτε φέτες φρούτα αντί ενός cookie.
 • Επιλέξτε χυμοί εμπλουτισμένα με ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας

Ο γιατρός σας θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το βάρος σας. Κάνετε το μέρος σας με την κατανάλωση μια υγιεινή διατροφή και διατήρηση προγεννητική ραντεβού σας. Για να διατηρήσετε την εγκυμοσύνη αύξηση του σωματικού βάρους σας στο στόχο, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να προσφέρει προτάσεις για την τόνωση θερμίδες ή μειώσεις, όπως απαιτείται.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα