Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη: ξέρουν τι να περιμένουν

Μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη μπορεί να είναι αγχωτική. Ξέρω τι είδους προγεννητική φροντίδα μπορεί να χρειαστεί και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τοκετό. Εάν έχετε μια κύηση υψηλού κινδύνου, εσείς και το μωρό σας μπορεί να χρειάζεται ειδική παρακολούθηση ή φροντίδα καθ 'όλη την εγκυμοσύνη σας. Κατανόηση του τι προκαλεί μια κύηση υψηλού κινδύνου, και τι μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας.

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για μια κύηση υψηλού κινδύνου;

Μερικές φορές, μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη είναι το αποτέλεσμα μιας ιατρικής κατάστασης σήμερα πριν από την εγκυμοσύνη. Σε άλλες περιπτώσεις, μία ιατρική πάθηση που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είτε για τη μαμά ή το μωρό προκαλεί μια εγκυμοσύνη να γίνει υψηλού κινδύνου.

Ειδικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια κύηση υψηλού κινδύνου περιλαμβάνουν:

 • Προχωρημένη ηλικία της μητέρας. Κινδύνους της εγκυμοσύνης είναι υψηλότερα για τις μητέρες ηλικίας 35 ετών και άνω.
 • Επιλογές στον τρόπο ζωής. Τσιγάρων κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση παράνομων ναρκωτικών μπορεί να βάλει μια εγκυμοσύνη σε κίνδυνο.
 • Ιατρικό ιστορικό Μια προηγούμενη καισαρική τομή, το χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης ή πρόωρο τοκετό -. Γέννησης πριν από 37 εβδομάδες κύησης - μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους για τις επόμενες εγκυμοσύνες. Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν εμβρύου γενετική κατάσταση, οικογενειακό ιστορικό γενετικών παθήσεων, ιστορικό αποβολών ή το θάνατο ενός μωρού λίγο μετά τη γέννηση.
 • Πίσω από τις συνθήκες χρόνιες παθήσεις -. Όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και την επιληψία - Κίνδυνοι κατά την εγκυμοσύνη αύξηση. Μια κατάσταση του αίματος, όπως αναιμία, μια μόλυνση ή μια υποκείμενη ψυχική κατάσταση της υγείας μπορεί επίσης να αυξήσουν τους κινδύνους της εγκυμοσύνης.
 • Επιπλοκές της κύησης. Διάφορες επιπλοκές που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της κύησης εγκυμονεί κινδύνους, όπως είναι τα προβλήματα με τη μήτρα, τον τράχηλο ή τον πλακούντα, ή σοβαρή πρωινή αδιαθεσία (υπερέμεση εγκυμοσύνης) που συνεχίζει μετά από το πρώτο τρίμηνο. Άλλες ανησυχίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πάρα πολύ αμνιακό υγρό (πολυδράμνιο) ή πολύ λίγο αμνιακό υγρό (ολιγοϋδράμνιου), περιορισμένη ανάπτυξη του εμβρύου ή Rh (ρέζους) ευαισθητοποίηση - μια δυνητικά σοβαρή πάθηση που μπορεί να συμβεί όταν η ομάδα του αίματός σας είναι ρέζους αρνητικό και η ομάδα αίματος του μωρού σας είναι ρέζους θετικό.
 • Η πολύδυμη κύηση. Κινδύνους της εγκυμοσύνης είναι υψηλότερα για τις γυναίκες που μεταφέρουν δίδυμα ή υψηλότερα πολλαπλάσια σειρά.
 • Εκπρόθεσμες εγκυμοσύνης. Ίσως να αντιμετωπίσουν επιπλέον κινδύνους εάν η εγκυμοσύνη σας συνεχίζεται πάρα πολύ πέρα από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας.

Τι μέτρα μπορώ να πάρω για να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη;

Είτε θέλετε να ξέρετε εκ των προτέρων ότι θα έχετε μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη ή απλά θέλετε να κάνετε ό, τι μπορεί για να αποτρέψει μια κύηση υψηλού κινδύνου, για να κολλήσει τα βασικά. Για παράδειγμα:

 • Προγραμματίστε ένα ραντεβού προκατάληψη. Εάν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συμβουλή σας για να αρχίσετε να παίρνετε μια καθημερινή προγεννητική βιταμίνη και να φτάσει ένα υγιές βάρος προτού μείνετε έγκυος. Εάν έχετε μια ιατρική κατάσταση, η θεραπεία σας μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί ώστε να προετοιμαστούν για την εγκυμοσύνη. Ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει, επίσης, τον κίνδυνο να έχουν ένα μωρό που έχει μια γενετική πάθηση.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (ART). Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσει την τέχνη για να πάρει έγκυος, σκεφτείτε πόσα έμβρυα θα εμφυτεύονται. Οι πολύδυμες κυήσεις φέρουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού.
 • Ζητήστε τακτική προγεννητική φροντίδα. Προγεννητική επισκέψεις μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας παρακολουθεί την υγεία σας και την υγεία του μωρού σας. Ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικό στην μητρική-εμβρυϊκή ιατρική, γενετική, παιδιατρική ή άλλες περιοχές.
 • Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα χρειαστείτε περισσότερο φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια καθημερινή προγεννητική βιταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τα κενά. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν έχετε ειδικές διατροφικές ανάγκες, λόγω της κατάστασης της υγείας, όπως ο διαβήτης.
 • Η αύξηση του βάρους με σύνεση Κερδίζοντας το σωστό ποσό του βάρους μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του μωρού σας -. Και να το καταστήσει ευκολότερο να ρίξει τα επιπλέον κιλά μετά τον τοκετό. Η αύξηση του σωματικού βάρους από 25 έως 35 λίρες (περίπου 11 έως 16 κιλά) είναι συχνά συνιστάται για τις γυναίκες που έχουν ένα υγιές βάρος πριν από την εγκυμοσύνη. Εάν είστε υπέρβαροι πριν από τη σύλληψη, ίσως χρειαστεί να αποκτήσουν λιγότερο βάρος. Αν είστε μεταφέρουν δίδυμα ή τρίδυμα, ίσως χρειαστεί να κερδίσουν περισσότερο βάρος. Εργασία με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσετε τι είναι σωστό για εσάς.
 • Αποφύγετε επικίνδυνες ουσίες. Εάν καπνίζετε, εγκαταλείψτε. Το αλκοόλ και τα παράνομα ναρκωτικά είναι εκτός ορίων, πάρα πολύ. Πάρτε OK παροχέα υπηρεσιών υγείας σας προτού να αρχίσετε - ή να σταματήσετε - λήψη οποιωνδήποτε φαρμάκων ή συμπληρωμάτων.

Χρειάζομαι ειδικές εξετάσεις;

Εάν έχετε μια κύηση υψηλού κινδύνου, θα μπορούσε να εξετάσει διάφορες δοκιμές ή διαδικασίες, εκτός από τους συνήθεις προγεννητικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου. Ανάλογα με τις περιστάσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει:

 • Εξειδικευμένες και στοχευμένες υπερηχογράφημα Αυτό το είδος του εμβρύου με υπερήχους -. Μια τεχνική απεικόνισης που χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για την παραγωγή εικόνων ενός μωρού στη μήτρα - στόχους μια υποψία του για πρόβλημα, όπως η ανώμαλη ανάπτυξη.
 • Αμνιοκέντηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένα δείγμα του υγρού που περιβάλλει και προστατεύει ένα μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (αμνιακό υγρό) αποσύρεται από τη μήτρα. Συνήθως γίνεται μετά την 15η εβδομάδα της κύησης, αμνιοκέντηση μπορεί να προσδιορίσει ορισμένες γενετικές παθήσεις, καθώς και ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα - σοβαρές ανωμαλίες του εγκεφάλου ή του νωτιαίου μυελού.
 • Χοριακής λάχνης (CVS). Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένα δείγμα των κυττάρων αφαιρείται από τον πλακούντα. Συνήθως γίνεται μεταξύ των εβδομάδων 10 και 12 της εγκυμοσύνης, CVS μπορεί να εντοπίσει ορισμένες γενετικές ασθένειες.
 • Ομφαλοπα-ρακέντηση. Αυτή η δοκιμή, επίσης γνωστή ως δειγματοληψία λώρο διαδερμική αίμα, είναι ένα πολύ εξειδικευμένο προγεννητική εξέταση στην οποία ένα δείγμα αίματος εμβρύου αφαιρείται από τον ομφάλιο λώρο. Συνήθως γίνεται μετά την 18η εβδομάδα της κύησης, το τεστ μπορεί να εντοπίσει χρωμοσωμικές συνθήκες, διαταραχές του αίματος και λοιμώξεις.
 • Τραχήλου της μήτρας μέτρηση του μήκους. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν υπέρηχο για να μετρήσετε το μήκος του τραχήλου της μήτρας σας σε προγεννητική ραντεβού για να καθορίσει εάν είστε σε κίνδυνο του πρόωρου τοκετού.
 • . Εργαστηριακές εξετάσεις παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να πάρει ένα επίχρισμα κολπικές εκκρίσεις σας για να ελέγξετε για την εμβρυϊκή φιμπρονεκτίνη - μια ουσία που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ του εμβρύου σάκο και η επένδυση της μήτρας. Η παρουσία ινονηκτίνης εμβρύου μπορεί να είναι ένα σημάδι του πρόωρου τοκετού.
 • Βιοφυσική προφίλ. Αυτό το προγεννητικό τεστ χρησιμοποιείται για να ελέγξει σε ένα μωρό ευημερία. Η δοκιμή συνδυάζει την παρακολούθηση του εμβρύου καρδιακού ρυθμού (δοκιμή nonstress) και του εμβρύου με υπερήχους.

Μερικά προγεννητικές διαγνωστικές εξετάσεις - όπως η αμνιοπαρακέντηση και λήψη τροφοβλάστης - φέρουν ένα μικρό κίνδυνο αποβολής. Τελικά, η απόφαση να συνεχίσει προγεννητικό έλεγχο σε εσάς και το σύντροφό σας. Συζήτηση για τους κινδύνους και τα οφέλη με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη: ξέρουν τι να περιμένουν

Μπορώ να έχω μια προγραμματισμένη γέννηση σπίτι;

Τοκετό στο σπίτι γενικά δεν συνιστάται για τις κυήσεις υψηλού κινδύνου. Εξαρτάται από το γιατί η εγκυμοσύνη σας έχει θεωρηθεί υψηλού κινδύνου, όμως. Κατά την προγεννητική φροντίδα σας, ο γιατρός σας θα επανεξετάσει τον κατάλογο των ιατρικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού που θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της σχεδιασμένης τοκετό στο σπίτι.

Ο γιατρός σας μπορεί να προειδοποιούν ενάντια σε προγραμματισμένη τοκετό στο σπίτι, εάν:

 • Έχετε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, μια διαταραχή κατάσχεση ή οποιαδήποτε χρόνια πάθηση
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καπνό ή παράνομα ναρκωτικά
 • Μπορείτε να αναπτύξετε μια επιπλοκή της κύησης, όπως η προεκλαμψία, πρόωρο τοκετό ή σημαντική αναιμία
 • Είσαι έγκυος με πολλαπλάσια
 • Το μωρό σας δεν εγκατασταθούν σε μια θέση που να επιτρέπει την παράδοση ορμητικά

Τι μπορώ να κάνω για να καταπραΰνει το άγχος μου;

Εάν έχετε μια κύηση υψηλού κινδύνου, μπορεί να αισθάνεστε φοβισμένοι ή αγχωμένοι για την εγκυμοσύνη σας. Ίσως να είναι απρόθυμοι να σκεφτούμε το μέλλον και νευρικός για προγεννητική επισκέψεις - για το φόβο ότι θα ακούσετε άσχημα νέα.

Δυστυχώς, το άγχος μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας και την υγεία του μωρού σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με υγιείς τρόπους για να χαλαρώσετε και να μείνετε ήρεμοι. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ορισμένες τεχνικές - όπως φαντάζεται ευχάριστη αντικείμενα ή εμπειρίες ή να ακούτε μουσική - μπορεί να μειώσει το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε για υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνης;

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Προχωρημένη ηλικία της μητέρας.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Προχωρημένη ηλικία της μητέρας.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με το πώς να διαχειριστεί οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και πώς για την υγεία σας μπορεί να επηρεάσει την εργασία και την παράδοση. Ρωτήστε τον γιατρό σας για να συζητήσετε ειδικά σημεία ή συμπτώματα να κοιτάξει έξω για, όπως:

 • Κολπική αιμορραγία
 • Επίμονες κεφαλαλγίες
 • Ο πόνος ή κράμπες στην κάτω κοιλιακή χώρα
 • Υδαρής κολπικό έκκριμα - σε μια έξαρση ή μια στάλα
 • Τακτικές ή συχνές συσπάσεις - μια σύσφιξη αίσθηση στην κοιλιά
 • Μειωμένη εμβρυϊκή δραστηριότητα
 • Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση
 • Οι αλλαγές στην όραση, όπως θολή όραση

Επίσης, μάθετε ποια σημεία ή συμπτώματα πρέπει να σας ζητήσει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και πότε πρέπει να αναζητήσει επείγουσα φροντίδα.

Μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα. Κάνετε το καλύτερό σας για να παραμείνουν θετικές, όπως μπορείτε να λάβει μέτρα για να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα