Η προεκλαμψία

Ορισμός

Προεκλαμψία ορίζεται ως υψηλή αρτηριακή πίεση και η περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα μετά από 20 εβδομάδες κύησης σε μια γυναίκα που προηγουμένως είχαν φυσιολογική αρτηριακή πίεση. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στην πίεση του αίματος μπορεί να είναι ένα σημάδι της προεκλαμψίας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η προεκλαμψία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές - ακόμη και θανατηφόρα - επιπλοκές τόσο για εσάς και το μωρό σας.

Η προεκλαμψία. Άλλες διαταραχές της υψηλής πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η προεκλαμψία. Άλλες διαταραχές της υψηλής πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν έχετε προεκλαμψία, η μόνη θεραπεία είναι η παράδοση του μωρού σας. Αν είστε διαγνωστεί με προεκλαμψία πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη σας για την παράδοση να είναι μια επιλογή, εσείς και ο γιατρός σας να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο έργο. Το μωρό σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ωριμάσουν, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε να βάλουμε τον εαυτό σας ή το μωρό σας σε κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Η προεκλαμψία μπορεί να εξελιχθεί σταδιακά, αλλά συχνά ξεκινά απότομα, μετά από 20 εβδομάδες κύησης. Προεκλαμψία μπορεί να κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή. Αν η αρτηριακή σας πίεση ήταν φυσιολογική πριν την εγκυμοσύνη σας, τα σημεία και τα συμπτώματα της προεκλαμψίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) - 140/90 χιλιοστά στήλης υδραργύρου (mm Hg) ή μεγαλύτερη - τεκμηριώνεται στις δύο περιπτώσεις, τουλάχιστον έξι ώρες αλλά όχι περισσότερο από επτά ημέρες, εκτός
 • Η περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα (πρωτεϊνουρία)
 • Σοβαρή πονοκεφάλους
 • Οι αλλαγές στην όραση, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής απώλειας της όρασης, θολή όραση ή ευαισθησία στο φως
 • Άνω κοιλιακό άλγος, συνήθως κάτω από τα πλευρά σας στη δεξιά πλευρά
 • Ναυτία ή εμετό
 • Ζάλη
 • Μειωμένη παραγωγή ούρων
 • Ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους, συνήθως περισσότερο από 2 κιλά (0,9 κιλό) την εβδομάδα

Πρήξιμο (οίδημα), κυρίως στο πρόσωπο και τα χέρια σας, συχνά συνοδεύει προεκλαμψία. Οίδημα δεν θεωρείται αξιόπιστο σημάδι της προεκλαμψίας, ωστόσο, επειδή το ίδιο συμβαίνει και σε πολλές φυσιολογικές εγκυμοσύνες.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή πηγαίνετε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, αν έχετε έντονους πονοκεφάλους, θολή όραση ή πόνο στην κοιλιά σας.

Επειδή πονοκεφάλους, ναυτία και πόνους και τους πόνους είναι κοινά παράπονα της εγκυμοσύνης, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε νέα συμπτώματα είναι απλά μέρος του να είσαι έγκυος και όταν μπορεί να υποδεικνύει ένα σοβαρό πρόβλημα - ειδικά αν είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη. Εάν ανησυχείτε για τα συμπτώματά σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Προεκλαμψία χρησιμοποιείται για να ονομάζεται toxemia επειδή πιστεύεται ότι προκαλείται από μια τοξίνη στο αίμα μιας εγκύου γυναίκας. Αυτή η θεωρία έχει απορριφθεί, αλλά οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καθοριστεί τι προκαλεί προεκλαμψία. Πιθανές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ανεπαρκή ροή αίματος στη μήτρα
 • Βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία
 • Ένα πρόβλημα με το ανοσοποιητικό σύστημα
 • Κακή διατροφή

Άλλες διαταραχές της υψηλής πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Η προεκλαμψία χαρακτηρίζεται ως μία από τις τέσσερις παθήσεις υψηλή αρτηριακή πίεση που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι άλλες τρεις είναι:

 • Υπέρταση κύησης. Οι γυναίκες με υπέρταση κύησης έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά όχι περίσσεια πρωτεΐνης στα ούρα τους. Μερικές γυναίκες με υπέρταση κύησης τελικά να αναπτύξουν προεκλαμψία.
 • Χρόνια υπέρταση. Χρόνια υπέρταση είναι η υψηλή πίεση του αίματος που εμφανίζεται πριν από τις 20 εβδομάδες κύησης ή διαρκεί περισσότερο από 12 εβδομάδες μετά τον τοκετό. Συνήθως, χρόνια υπέρταση ήταν παρόντες - αλλά δεν ανιχνεύθηκε - πριν από την εγκυμοσύνη.
 • Η προεκλαμψία επάνω σε χρόνια υπέρταση. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει σε γυναίκες που πάσχουν από χρόνια υψηλή πίεση του αίματος πριν από την εγκυμοσύνη που αναπτύσσουν στη συνέχεια επιδείνωση υψηλή αρτηριακή πίεση και πρωτεΐνη στα ούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Η προεκλαμψία αναπτύσσεται μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν:

 • Ιστορία της προεκλαμψίας. Ένα προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό προεκλαμψίας αυξάνει τον κίνδυνο για εκδήλωση της πάθησης.
 • Πρώτη εγκυμοσύνη. Ο κίνδυνος εμφάνισης προεκλαμψίας είναι υψηλότερος κατά την πρώτη εγκυμοσύνη σας.
 • Νέα πατρότητας. Κάθε εγκυμοσύνη με ένα νέο εταίρο αυξάνει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας πάνω από μια δεύτερη ή τρίτη εγκυμοσύνη με τον ίδιο σύντροφο.
 • Ηλικία. Ο κίνδυνος προεκλαμψίας είναι υψηλότερος για τις έγκυες γυναίκες ηλικίας κάτω των 20 και άνω των 40 ετών.
 • Η παχυσαρκία. Ο κίνδυνος προεκλαμψίας είναι υψηλότερη εάν είστε παχύσαρκοι.
 • Η πολύδυμη κύηση. Προεκλαμψία είναι πιο κοινή σε γυναίκες που μεταφέρουν δίδυμα, τρίδυμα ή άλλα πολλαπλάσια.
 • Παρατεταμένο διάστημα μεταξύ των κυήσεων. Αυτό φαίνεται να αυξήσει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας.
 • Διαβήτη και διαβήτη κύησης. Οι γυναίκες που αναπτύσσουν διαβήτη κύησης έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν προεκλαμψία καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά.
 • . Ιστορία ορισμένων προϋποθέσεων Έχοντας ορισμένες προϋποθέσεις πριν μείνετε έγκυος - όπως η χρόνια υψηλή αρτηριακή πίεση, ημικρανίες, σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική νόσο, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα ή λύκος - αυξάνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες
Οι ερευνητές μελετούν κατά πόσον αυτοί οι παράγοντες μπορεί να σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο προεκλαμψίας:

 • Έχοντας άλλες συνθήκες υγιεινής. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι και οι δύο λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και της περιοδοντικής νόσου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο προεκλαμψίας, που μπορεί να σημαίνει ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα ρόλο στην πρόληψη της προεκλαμψίας. Απαιτείται περισσότερη μελέτη.
 • Η βιταμίνη D ανεπάρκεια. Υπάρχει επίσης κάποιες ενδείξεις ότι η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμίνης D αυξάνει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας, και ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D στην αρχή της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο στην πρόληψη. Απαιτείται περισσότερη μελέτη.
 • Έχουν υψηλά επίπεδα ορισμένων πρωτεϊνών. Οι έγκυες γυναίκες που είχαν υψηλά επίπεδα ορισμένων πρωτεϊνών στο αίμα ή τα ούρα τους έχουν βρεθεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προεκλαμψία ό, τι οι άλλες γυναίκες. Αυτές οι πρωτεΐνες παρεμβαίνουν με την ανάπτυξη και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων - αποδεικτικά δανεισμού στην θεωρία ότι η προεκλαμψία προκαλείται από ανωμαλίες στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον πλακούντα. Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, η ανακάλυψη δείχνει ότι μια εξέταση αίματος ή ούρων μπορεί μια μέρα να χρησιμεύσουν ως αποτελεσματικό εργαλείο ελέγχου για προεκλαμψία.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Οι περισσότερες γυναίκες με προεκλαμψία παραδώσει υγιή μωρά. Η πιο σοβαρή προεκλαμψία σας και όσο νωρίτερα εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη σας, ωστόσο, η μεγαλύτερη των κινδύνων για σας και το μωρό σας. Η προεκλαμψία μπορεί να απαιτήσει προκαλείται εργασίας και την παράδοση. Καισαρική γέννηση δεν είναι πάντα απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει καισαρική τομή, εάν εργασίας που προκαλεί καθίσταται δύσκολη λόγω της ηλικίας κύησης του μωρού σας. Όσο νωρίτερα η ηλικία κύησης, η πιο δύσκολη εργασία που προκαλεί μπορεί να είναι.

Οι επιπλοκές της προεκλαμψίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Έλλειψη της ροής του αίματος προς τον πλακούντα. Προεκλαμψία επηρεάζει τις αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα στον πλακούντα. Εάν ο πλακούντας δεν παίρνει αρκετό αίμα, το μωρό σας μπορεί να λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο και λιγότερα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση της ανάπτυξης, χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρου τοκετού και δυσκολίες στην αναπνοή για το μωρό σας.
 • Αποκόλληση του πλακούντα. Προεκλαμψία αυξάνει τον κίνδυνο αποκόλλησης του πλακούντα, όπου ο πλακούντας χωρίζει από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας σας, πριν από την παράδοση. Σοβαρή πλακούντα μπορεί να προκαλέσει βαριά αιμορραγία και την καταστροφή του πλακούντα, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή για σας και το μωρό σας.
 • HELLP σύνδρομο HELLP -. Που σημαίνει αιμόλυση (καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων), αυξημένα ηπατικά ένζυμα και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων - σύνδρομο αυτό μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή σας και το μωρό σας. Τα συμπτώματα του συνδρόμου HELLP περιλαμβάνουν ναυτία και έμετο, κεφαλαλγία και άνω δεξιά κοιλιακό άλγος. HELLP σύνδρομο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, επειδή μπορεί να συμβεί πριν από σημεία ή συμπτώματα της προεκλαμψίας εμφανίζονται.
 • . Eclampsia Όταν η προεκλαμψία δεν ελέγχεται, εκλαμψία - το οποίο είναι ουσιαστικά προεκλαμψία καθώς και επιληπτικές κρίσεις - μπορεί να αναπτυχθεί. Τα συμπτώματα της εκλαμψίας περιλαμβάνουν επάνω δεξιά κοιλιακό άλγος, έντονος πονοκέφαλος, προβλήματα όρασης και την αλλαγή της νοητικής κατάστασης, όπως η μειωμένη εγρήγορση. Εκλαμψία μπορεί να βλάψει μόνιμα τα ζωτικής σημασίας όργανα σας, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, του ήπατος και των νεφρών σας. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, εκλαμψία μπορεί να προκαλέσει κώμα, εγκεφαλική βλάβη και θάνατο τόσο για εσάς και το μωρό σας.
 • Η καρδιαγγειακή νόσος. Έχοντας προεκλαμψία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μελλοντικής καρδιαγγειακής νόσου.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας με το μαιευτήρα σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Υπέρταση κύησης.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Υπέρταση κύησης.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, ακόμη και αν νομίζετε ότι είναι φυσιολογική συμπτώματα της εγκυμοσύνης.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Προετοιμάζοντας μια λίστα ερωτήσεων μπροστά από την εποχή θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό. Για την προεκλαμψία, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Είναι η κατάστασή μου ήπια ή σοβαρή;
 • Είναι ασφαλές να συνεχίσει την εγκυμοσύνη;
 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Τι περιορισμούς θα πρέπει να ακολουθήσω;
 • Θα είναι απαραίτητο να προκαλέσει πρόωρη εργασίας;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Οι ερωτήσεις ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να περιλαμβάνει:

 • Είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη ή η πρώτη σας εγκυμοσύνη με τον πατέρα αυτού του μωρού;
 • Είχατε οποιαδήποτε ασυνήθιστα συμπτώματα τον τελευταίο καιρό, όπως θολή όραση ή πονοκεφάλους;
 • Αισθάνεστε ποτέ πόνο στην άνω κοιλιακή χώρα σας, που φαίνεται να σχετίζεται με κινήσεις του μωρού σας;
 • Έχετε συνήθως υψηλή αρτηριακή πίεση;
 • Μήπως έχετε προεκλαμψία, με οποιοδήποτε προηγούμενες εγκυμοσύνες;
 • Είχατε άλλες επιπλοκές κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης εγκυμοσύνης;
 • Μήπως έχετε οποιαδήποτε άλλα προβλήματα υγείας που θα πρέπει να γνωρίζουν;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Η προεκλαμψία συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας προγεννητικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης που ακολουθείται από μια εξέταση ούρων. Η διάγνωση εξαρτάται από την παρουσία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της πρωτεΐνης στα ούρα μετά από 20 εβδομάδες κύησης. Ουσίες που ονομάζονται βιοχημικών δεικτών στο αίμα και τα ούρα σας μπορεί να είναι προειδοποιητικά σημάδια της προεκλαμψίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους είναι απαραίτητο να επιδιώξουν την έγκαιρη και τακτική προγεννητική φροντίδα σε όλη την εγκυμοσύνη σας.

Μια ανάγνωση αρτηριακή πίεση άνω των 140/90 mm Hg είναι φυσιολογική στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, μια ενιαία υψηλή αρτηριακή πίεση ανάγνωση δεν σημαίνει ότι έχετε προεκλαμψία. Αν έχετε μία ανάγνωση σε ανώμαλη περιοχή - ή μια ανάγνωση που είναι σημαντικά υψηλότερο από το συνηθισμένο αρτηριακή σας πίεση - ο γιατρός σας θα παρακολουθεί στενά τους αριθμούς σας. Έχοντας μια δεύτερη μη φυσιολογική αρτηριακή πίεση ανάγνωση έξι ώρες μετά την πρώτη μπορεί να επιβεβαιώσει υποψία του γιατρού σας προεκλαμψίας. Μπορεί επίσης να χρειάζεται περαιτέρω μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης και του ουροποιητικού μετρήσεις πρωτεϊνών.

Πρόσθετες δοκιμές
Αν είστε διαγνωστεί με προεκλαμψία, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πρόσθετες εξετάσεις, όπως οι εξής:

 • . Οι εξετάσεις αίματος Αυτά μπορεί να καθορίσει πόσο καλά λειτουργεί το ήπαρ και τα νεφρά σας λειτουργούν και κατά πόσο το αίμα σας έχει φυσιολογικό αριθμό αιμοπεταλίων - τα κύτταρα που βοηθούν στην πήξη του αίματος.
 • Η παρατεταμένη δοκιμή συλλογής ούρων. Δείγματα ούρων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια τουλάχιστον 12 ωρών και μέχρι 24 ώρες μπορεί να ποσοτικοποιήσει πόση πρωτεΐνη χάνεται στα ούρα, μια ένδειξη της σοβαρότητας της προεκλαμψίας.
 • Εμβρύου με υπερήχους. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει επίσης στενή παρακολούθηση της ανάπτυξης του μωρού σας, συνήθως μέσω υπερήχων. Η δοκιμή αυτή κατευθύνει υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα σε ιστούς στην κοιλιακή περιοχή σας. Αυτά τα ηχητικά κύματα ανακλώνται από τις καμπύλες και τις διακυμάνσεις στο σώμα σας, όπως το μωρό σας. Τα ηχητικά κύματα μετατρέπονται σε ένα μοτίβο φωτεινών και σκοτεινών περιοχών - δημιουργώντας εικόνες του μωρού σας σε μια οθόνη που μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά ή σε φιλμ για μια ματιά στο εσωτερικό της μήτρας σας.
 • Δοκιμή nonstress ή βιοφυσικό προφίλ. Αυτά βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας παίρνει αρκετό οξυγόνο και τροφή. Μια δοκιμή nonstress είναι μια απλή διαδικασία που ελέγχει τον τρόπο με τον καρδιακό ρυθμό του μωρού σας αντιδρά όταν το μωρό σας κινείται. Το μωρό σας είναι μια χαρά, αν ο καρδιακός ρυθμός αυξάνεται τουλάχιστον 15 παλμούς το λεπτό για 15 δευτερόλεπτα τουλάχιστον δύο φορές σε ένα χρονικό διάστημα 20 λεπτών. Μια βιοφυσικό προφίλ συνδυάζει έναν υπέρηχο με ένα τεστ nonstress να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναπνοή, τον τόνο του μωρού σας, την κυκλοφορία και τον όγκο του αμνιακού υγρού στη μήτρα σας.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η μόνη θεραπεία για την προεκλαμψία είναι η παράδοση. Είστε σε αυξημένο κίνδυνο κρίσεων, αποκόλληση του πλακούντα, εγκεφαλικό επεισόδιο και, ενδεχομένως, σοβαρή αιμορραγία μέχρι την αρτηριακή σας πίεση μειώνεται. Φυσικά, αν είναι πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη σας, η παράδοση μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα για το μωρό σας.

Αν είχατε προεκλαμψία σε μία ή περισσότερες προηγούμενες εγκυμοσύνες, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν πιο συχνή προγεννητική επισκέψεις από ό, τι συνήθως συνιστάται για την εγκυμοσύνη. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να έρθει σε κάθε δύο εβδομάδες μεταξύ της 20ης και της 32ης εβδομάδας της κύησης σας, και κάθε εβδομάδα μετά από αυτό μέχρι την παράδοση.

Φάρμακα
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τα εξής:

 • Τα φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Αυτά τα φάρμακα, που ονομάζεται αντιυπερτασικών, χρησιμοποιείται για να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση μέχρι την παράδοση.
 • Τα κορτικοστεροειδή. Εάν έχετε σοβαρή προεκλαμψία ή σύνδρομο HELLP, κορτικοστεροειδή φάρμακα μπορεί να βελτιώσει προσωρινά ήπαρ και αιμοπεταλίων λειτουργία για να βοηθήσει να παρατείνει την εγκυμοσύνη σας. Τα κορτικοστεροειδή μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους πνεύμονες του μωρού σας να γίνει πιο ώριμη σε μόλις 48 ώρες - ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει το πρόωρο μωρό προετοιμαστούν για τη ζωή έξω από τη μήτρα.
 • Αντιεπιληπτικά φάρμακα. Εάν η προεκλαμψία σας είναι σοβαρή, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αντιεπιληπτικά φάρμακα, όπως θειικό μαγνήσιο, για να αποφευχθεί η πρώτη κρίση.

Ξεκούραση στο κρεβάτι
Εάν δεν είστε κοντά στο τέλος της εγκυμοσύνης σας και έχετε μια ήπια περίπτωση της προεκλαμψίας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ξεκούραση στο κρεβάτι για να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να αυξήσει τη ροή του αίματος προς τον πλακούντα σας, δίνοντας χρόνο το μωρό σας για να ωριμάσουν. Μπορεί να χρειαστεί να ξαπλώσει στο κρεβάτι, μόνο όρθια και καθιστή θέση όταν είναι απαραίτητο. Ή μπορεί να είναι σε θέση να καθίσει στον καναπέ ή στο κρεβάτι και να περιορίζουν αυστηρά τις δραστηριότητές σας. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να σας δούμε μερικές φορές την εβδομάδα, για να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση, τα επίπεδα της πρωτεΐνης στα ούρα και το μωρό σας ευημερία.

Αν έχετε πιο σοβαρή προεκλαμψία, μπορεί να χρειαστεί ξεκούραση στο κρεβάτι στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο, μπορεί να έχετε τακτικές εξετάσεις nonstress ή βιοφυσικών προφίλ για να παρακολουθεί το μωρό σας ευημερία και τη μέτρηση του όγκου του αμνιακού υγρού. Η έλλειψη του αμνιακού υγρού είναι ένα σημάδι της κακής παροχής αίματος στο μωρό.

Διανομή
Αν είστε διαγνωστεί με προεκλαμψία κοντά στο τέλος της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει εργασίας που προκαλεί αμέσως. Η ετοιμότητα του τραχήλου της μήτρας σας - είτε πρόκειται αρχίζει να ανοίγει (διαστέλλονται), λεπτό (εξαλείφω) και να μαλακώσουν (ωριμάζουν) - μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας στον καθορισμό του κατά πόσον ή όταν η εργασία θα προκληθεί.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι δυνατόν να εξεταστεί ηλικία κύησης του μωρού σας ή την προθυμία του τραχήλου της μήτρας σας. Αν δεν είναι δυνατό να περιμένει, ο γιατρός σας μπορεί να προκαλέσει την εργασία ή να προγραμματίσετε μια καισαρική τομή νωρίτερα στην εγκυμοσύνη σας. Κατά την παράδοση, μπορεί να σας δοθεί θειικό μαγνήσιο ενδοφλεβίως για την αύξηση της ροή αίματος στη μήτρα και την πρόληψη κρίσεων.

Μετά την παράδοση, αναμένουμε την αρτηριακή σας πίεση να επιστρέψει στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Ανακαλύπτοντας ότι έχετε μια δυνητικά σοβαρή επιπλοκή της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι τρομακτική. Αν είστε διαγνωστεί με προεκλαμψία αργά στην εγκυμοσύνη σας, μπορείτε να εκπλαγείτε και να φοβάται να ξέρετε ότι θα πρέπει να προκαλείται αμέσως. Εάν διαγνωστεί νωρίτερα στην εγκυμοσύνη σας, μπορείτε να περάσετε πολλές ώρες ξεκούραση στο κρεβάτι ανησυχούν για την υγεία του μωρού σας.

Μπορεί να βοηθήσει να μάθετε τόσο πολύ όπως μπορείτε για την κατάστασή σας. Εκτός από τη συζητήσετε με το γιατρό σας, κάνετε κάποια έρευνα. Από την άλλη πλευρά, αν ανάγνωση σχετικά με προεκλαμψία και τις πιθανές επιπλοκές της κάνει μόνο εσείς πιο νευρικός και ανήσυχος, να βρουν μια απόσπαση της προσοχής. Σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε πότε πρέπει να καλέσετε το γιατρό σας, και στη συνέχεια να βρει κάτι άλλο να καταλάβει το χρόνο σας.

Αντιμέτωποι με ξεκούραση στο κρεβάτι
Για τις πρώτες λίγες ώρες, ξεκούραση στο κρεβάτι μπορεί να φαίνεται υπέροχο. Αλλά η πραγματικότητα της ζωής στο κρεβάτι - αναμονής και ανησυχητική - συχνά δεν είναι τόσο υπέροχο. Μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι από την αναγκαστική έλλειψη δραστηριότητας, ειδικά αν δεν είχαν το χρόνο να τελειώσει τις προετοιμασίες για την άφιξη του μωρού σας.

Για να κάνετε ξεκούραση στο κρεβάτι ανεκτή, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους βασικούς κανόνες. Ρωτήστε το γιατρό σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Ποια θέση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ενώ βρίσκεται κάτω; Μπορείς να καθίσει κατά καιρούς; Αν ναι, για πόσο χρονικό διάστημα; Είστε επιτρέπεται οποιοδήποτε άλλο είδος της σωματικής δραστηριότητας;
 • Ετοιμάστε ανάπαυσης δωμάτιό σας. Είτε επιλέξετε να περάσετε το χρόνο σας στην κρεβατοκάμαρά σας ή ένα κεντρικό σημείο στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι όλα όσα χρειάζεστε είναι εφικτός.
 • Οργανώστε τη μέρα σας. Οι ώρες θα περάσει πιο γρήγορα, αν έχετε κάποιο είδος της ρουτίνας. Προγραμματίστε συγκεκριμένες ώρες στο τηλέφωνο του γραφείου, να παρακολουθήσετε τηλεόραση και να διαβάσετε. Μπορεί να βοηθήσει να επιμείνουμε σε ορισμένα μέρη της κανονικής πρόγραμμά σας, όπως το μεσημέρι και τα φώτα έξω.
 • Κρατήστε απασχολημένος. Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας για να εξισορροπήσει το καρνέ επιταγών, την οργάνωση άλμπουμ φωτογραφιών σας ή να καλύψουν τη διαφορά σε τηλεφωνικές κλήσεις. Shop για τις προμήθειες μωρό, είτε online είτε από τους καταλόγους. Πάρτε ένα νέο χόμπι, όπως το πλέξιμο. Ή μάθετε τεχνικές χαλάρωσης και απεικόνισης. Θα βοηθήσει όχι μόνο κατά τη διάρκεια ξεκούραση στο κρεβάτι, αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Κάντε το καλύτερο της κατάστασης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι έχετε κάνει ό, τι είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος για την πρόληψη της προεκλαμψίας. Τρώτε λιγότερο αλάτι ή την αλλαγή των δραστηριοτήτων σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν μειώνει τον κίνδυνο. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσετε τον εαυτό σας - και το μωρό σας - είναι να επιδιώξουν την έγκαιρη και τακτική προγεννητική φροντίδα. Αν προεκλαμψία ανιχνεύεται νωρίς, εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να λειτουργήσει από κοινού για την πρόληψη επιπλοκών.

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λήψη ορισμένων βιταμινών, όπως η βιταμίνη D, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της προεκλαμψίας. Ρωτήστε το γιατρό σας τι αυτός ή αυτή συνιστά. Μην πάρετε τίποτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χωρίς την έγκριση του γιατρού σας.

Βλέπε επίσης