Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Τοκετό στο σπίτι: γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Αναρωτιέστε αν μια προγραμματισμένη τοκετό στο σπίτι είναι κατάλληλο για σας; πάρετε τα γεγονότα σχετικά με το τι μια γέννηση σπίτι περιλαμβάνει, τους πιθανούς κινδύνους και πώς να προετοιμαστεί για τη μεγάλη ημέρα.

Εάν σκέφτεστε να κάνετε μια προγραμματισμένη τοκετό στο σπίτι, έχετε πιθανώς ερωτήσεις. Είναι ασφαλές; Θα χρειαστείτε μια μαία ή doula; Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό σχέδιο; Μάθετε τι είναι που εμπλέκονται σε μια προγραμματισμένη γέννηση σπίτι και πώς να αποφασίσει εάν αυτό τοκετού μέθοδος είναι σωστή για σας.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης τοκετό στο σπίτι;

Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης τοκετό στο σπίτι που θα γεννήσει στο σπίτι σας, αντί σε ένα νοσοκομείο ή μαιευτήριο. Θα πρέπει να επικουρείται κατά τη διάρκεια του τοκετού από μαία ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα γιατρό. Κατά την προγεννητική φροντίδα σας παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα επανεξετάσει τον κατάλογο των όρων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού που θα χρειαστεί θεραπευτική αγωγή από γιατρό και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας σχεδιαζόμενης τοκετό στο σπίτι. Ο γιατρός σας θα εξετάσει επίσης τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του τοκετού, πώς αυτός ή αυτή - σε σύγκριση με ένα νοσοκομείο - θα τα χειριστεί, και οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία για εσάς και το μωρό σας.

Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Επιλέγοντας ένα εκπαιδευμένο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης για να βοηθήσει.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Επιλέγοντας ένα εκπαιδευμένο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης για να βοηθήσει.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα τακτά χρονικά διαστήματα - και όχι συνεχώς - να παρακολουθεί τη θερμοκρασία σας, το σφυγμό, την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό του μωρού σας. Μετά τον τοκετό, θα είστε κοντά στο μωρό σας. Ο γιατρός σας θα εξετάσει το νεογέννητο παιδί σας και να καθορίσει αν αυτός ή αυτή πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Επιπλέον, ο γιατρός σας θα σας δώσει πληροφορίες για το πώς να φροντίσει για το νεογέννητό σας. Παρακολούθηση και φροντίδα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κατ 'οίκον επισκέψεις και υποστήριξη του θηλασμού.

Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν προγραμματισμένες γέννες στο σπίτι;

Μπορείτε να επιλέξετε μια προγραμματισμένη γέννηση σπίτι για πολλούς λόγους, όπως οι εξής:

 • Μια επιθυμία να γεννήσει σε ένα οικείο και χαλαρωτικό περιβάλλον που περιβάλλεται από ανθρώπους της επιλογής σας
 • Μια επιθυμία να φορούν τα ρούχα σας, πάρτε ένα ντους ή μπάνιο, φαγητό, ποτό και να μετακινούνται ελεύθερα κατά τη διάρκεια της εργασίας
 • Μια επιθυμία να ελέγξει τη θέση εργασίας σας ή σε άλλες πτυχές της γέννας
 • Μια επιθυμία να γεννήσει χωρίς ιατρική παρέμβαση, όπως η φαρμακευτική αγωγή του πόνου
 • Πολιτιστικά ή θρησκευτικά πρότυπα ή ανησυχίες
 • Η ιστορία του fast εργασίας
 • Χαμηλότερο κόστος

Υπάρχουν περιπτώσεις, όταν μια προγραμματισμένη γέννηση σπίτι δεν συνιστάται;

Μια προγραμματισμένη τοκετό στο σπίτι δεν είναι σωστό για όλους. Ο γιατρός σας μπορεί να προειδοποιούν ενάντια σε προγραμματισμένη τοκετό στο σπίτι, αν:

 • Έχετε διαβήτη, χρόνια υπέρταση, μια διαταραχή κατάσχεση ή οποιαδήποτε χρόνια πάθηση
 • Προηγουμένως είχε μια καισαρική τομή
 • Χρήση καπνού ή παράνομα ναρκωτικά
 • Αναπτύξτε μια επιπλοκή της κύησης, όπως η προεκλαμψία, πρόωρο τοκετό ή σημαντική αναιμία
 • Είναι έγκυος με πολλαπλάσια ή το μωρό σας δεν εγκατασταθούν σε μια θέση που να επιτρέπει την παράδοση ορμητικά
 • Είναι μικρότερη των 37 εβδομάδων ή μεγαλύτερη των 41 εβδομάδων έγκυος

Βλέπε επίσης

Τοκετό στο σπίτι: γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Τι μπορεί να προκαλέσει την ανάγκη για μεταφορά σε νοσοκομείο;

Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης τοκετό στο σπίτι, ίσως χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για παρακολούθηση και θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη μεταφορά σε νοσοκομείο, εάν:

 • Η εργασία δεν προχωρεί
 • Ίχνη των κοπράνων αποβλήτων (μηκώνιο) εμφανίζονται στο αμνιακό υγρό σας
 • Ο πλακούντας φλούδες μακριά από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας σας, πριν από την παράδοση (αποκόλληση του πλακούντα)
 • Ο ομφάλιος λώρος πέφτει στον κόλπο σας μπροστά από το μωρό (λώρο πρόπτωση καλώδιο)
 • Έχετε κολπική αιμορραγία που δεν συνδέονται με την αιματηρή παράσταση - ένα παχύ βύσμα βλέννας που εμποδίζει το άνοιγμα του τραχήλου και πέφτει έξω όταν ο τράχηλος λεπταίνει και ανοίγει
 • Δεν παραδίδουν τον πλακούντα ή δεν είναι παραδόθηκαν άθικτες
 • Το μωρό σας δείχνει σημάδια κόπωσης, όπως ένα φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι από μια προγραμματισμένη τοκετό στο σπίτι;

Ενώ οι περισσότερες έγκυες γυναίκες που επιλέγουν να έχουν προγραμματισμένες γέννες στο σπίτι διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο των επιπλοκών που οφείλονται σε προσεκτική εξέταση, οι προγραμματισμένες γέννες στο σπίτι που συνδέεται με ένα διπλό να τριπλασιάσει τον κίνδυνο θανάτου βρέφους από ό, τι έχουν προγραμματιστεί προσφυγή στο νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, ακόμη και με την αύξηση αυτή, ο συνολικός κίνδυνος θανάτου των βρεφών είναι χαμηλή.

Πώς μπορώ να προετοιμαστούν για ένα τοκετό στο σπίτι;

Μπορείτε να προετοιμαστούν για μια προγραμματισμένη γέννηση καταγωγής:

 • Επιλέγοντας ένα εκπαιδευμένο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης για να βοηθήσει. Επιλέξτε ένα πιστοποιημένο νοσοκόμα-μαία, ένα πιστοποιημένο μαία ή ένα γιατρό ο οποίος έχει επίσημη σχέση με ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εποπτεύεται από το τμήμα υγείας σας κατάσταση ή την Κοινή Επιτροπή. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή έχει εύκολη πρόσβαση σε διαβούλευση με τους γιατρούς ή ειδικούς σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία, εάν είναι απαραίτητο. Αν σας ενδιαφέρει σε πρόσθετη σωματική και συναισθηματική υποστήριξη, να εξετάσει την πρόσληψη ενός doula - μια επαγγελματική βοηθό εργασίας.
 • Δημιουργώντας ένα σχέδιο γέννησης. Σε περίπτωση που σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τον τοκετό; Θα χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες μεθόδους, όπως Lamaze, για να αντιμετωπίσουν τον πόνο; Σκοπεύετε να έχετε μια γέννηση νερού; Θα θηλάζετε το μωρό σας αμέσως μετά τον τοκετό; Τι άλλα μέλη της οικογένειας ή τους ανθρώπους υποστήριξης θα είναι παρόντες; Να είστε βέβαιος να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου τοκετού σας με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας. Ρωτήστε τον γιατρό σας τι είδος των προμηθειών που θα πρέπει να παρέχουν, όπως πετσέτες, σεντόνια ή άλλα προστατευτικά καλύμματα για το πάτωμά σας ή στρώμα.
 • Προετοιμασία για τη μεταφορά στο νοσοκομείο. Συζητήστε με το γιατρό σας, τα σημεία και τα συμπτώματα που μπορεί να απαιτήσει τη μετάβαση σε ένα νοσοκομείο και πως η μεταφορά του νοσοκομείου θα επηρεάσουν το σχέδιο τοκετού σας. Στην ιδανική περίπτωση, το σπίτι σας ή άλλες προγραμματισμένες τοποθεσία γέννησης είναι εντός 15 λεπτών από ένα νοσοκομείο με 24-ωρη φροντίδα της μητρότητας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς. Ρωτήστε τον γιατρό σας για να προβεί σε ρυθμίσεις με ένα κοντινό νοσοκομείο για να εξασφαλίσει ότι μπορείτε να πρέπει να μεταφερθεί αμέσως και να αντιμετωπίζεται, εάν είναι απαραίτητο.
 • Επιλέγοντας έναν παιδίατρο. Προγραμματίστε μια ιατρική εξέταση για το μωρό σας μέσα σε λίγες ημέρες από τη γέννηση.
 • Τακτοποίηση για βοήθεια μετά τον τοκετό. Μετά την παράδοση, μπορεί να χρειαστεί βοήθεια φροντίδα για τον εαυτό σας και το νέο μωρό σας. Κανονίστε για την οικογένεια ή τους φίλους για να βοηθήσει. Ένα doula μπορούν επίσης να παρέχουν υποστήριξη μετά τον τοκετό.

Τι άλλο χρειάζεται να ξέρετε για μια προγραμματισμένη γέννηση στο σπίτι;

Με προσεκτικό σχεδιασμό, ένα τοκετό στο σπίτι μπορεί να είναι μια θετική και ανταμείβοντας εμπειρία. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι απειλητικές για τη ζωή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του τοκετού, χωρίς προειδοποίηση. Στις περιπτώσεις αυτές, η ανάγκη να μεταφέρει εσάς και το μωρό σας σε ένα νοσοκομείο θα μπορούσε να καθυστερήσει την περίθαλψη, η οποία θα μπορούσε να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Η κατανόηση των κινδύνων και τα οφέλη μιας τοκετό στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το πώς σκοπεύετε να γεννήσει.

Βλέπε επίσης