Επαγωγή της εργασίας

Ορισμός

Επαγωγή της εργασίας - επίσης γνωστή ως εργασία που προκαλεί - είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για την τόνωση συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πριν από την εργασία αρχίζει από μόνη της. Επιτυχή επαγωγή της εργασίας οδηγεί σε ένα κολπικό τοκετό. Ένας φορέας παροχής υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να συνιστά πρόκληση τοκετού για διάφορους λόγους, κυρίως όταν υπάρχει ανησυχία για την υγεία της μητέρας ή την υγεία του μωρού.

Επαγωγή της εργασίας φέρει διάφορους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης και την ανάγκη για μια καισαρική τομή. Μερικές φορές, τα οφέλη της επαγωγής εργασίας υπερτερούν των κινδύνων, όμως. Εάν είστε έγκυος, η κατανόηση γιατί και πώς πρόκληση τοκετού γίνεται μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Για να προσδιορίσετε αν επαγωγή της εργασίας είναι απαραίτητη, ο γιατρός σας θα αξιολογήσει διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας σας, την υγεία του μωρού σας, την ηλικία κύησης και το μέγεθος του μωρού σας, τη θέση του μωρού στη μήτρα, και την κατάσταση του τραχήλου της μήτρας σας. Επαγωγή της εργασίας μπορεί να συνιστάται, εάν:

 • Είσαι πλησιάζει δύο εβδομάδες, πέρα ​​από την οφειλόμενη ημερομηνία σας, και η εργασία δεν έχει αρχίσει φυσικά
 • Το νερό σας έχει σπάσει, αλλά δεν είστε έχοντας συστολές
 • Υπάρχει μια μόλυνση στη μήτρα σας
 • Το μωρό σας έχει σταματήσει να αυξάνεται κατά τον αναμενόμενο ρυθμό
 • Δεν υπάρχει αρκετός αμνιακό υγρό που περιβάλλει το μωρό (ολιγάμνιο)
 • Πλακούντα σας έχει αρχίσει να επιδεινώνεται
 • Ο πλακούντας φλούδες μακριά από το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας πριν από την παράδοση - είτε μερικώς είτε πλήρως (αποκόλληση του πλακούντα)
 • Έχετε μια ιατρική κατάσταση που μπορεί να θέσει εσάς ή το μωρό σας σε κίνδυνο, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη

Μερικές φορές πρόκληση τοκετού είναι ένα πρακτικό θέμα. Εάν ζείτε μακριά από το νοσοκομείο ή το κέντρο τοκετού ή έχετε μια ιστορία των γρήγορων παραδόσεων, μια προγραμματισμένη επαγωγή μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα αφύλακτο παράδοση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο γιατρός σας θα επιβεβαιώσει ότι η ηλικία κύησης του μωρού σας είναι τουλάχιστον 39 εβδομάδων και άνω πριν από την επαγωγή να μειώσει τον κίνδυνο προβλημάτων υγείας για το μωρό σας.

Μερικές γυναίκες ζητούν επαγωγή της εργασίας για λόγους ευκολίας ή να αποφευχθεί μια ξαφνική διακοπή στο σπίτι ή την εργασία, αλλά αυτό δεν συνιστάται γενικά. Περιττές παρέμβαση προκαλεί περιττούς κινδύνους - όπως μια πιθανή καισαρική τομή, η οποία επίσης αυξάνει το χρόνο αποκατάστασης και το κόστος. Εμπιστευθείτε τον γιατρό σας για να σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη απόφαση για την περίπτωσή σας.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Επαγωγή της εργασίας. Η ανάγκη για ένα γ-τμήμα.
Επαγωγή της εργασίας. Η ανάγκη για ένα γ-τμήμα.

Επαγωγή της εργασίας φέρει διάφορους κινδύνους, όπως οι εξής:

 • . Η ανάγκη για καισαρική τομή επαγωγή εργασίας είναι πιο πιθανό να οδηγήσει στην ανάγκη για καισαρική τομή - ιδιαίτερα αν δεν έχετε γεννήσει πριν και ο τράχηλός σας δεν έχει ήδη αρχίσει να λεπταίνει, μαλακώνουν και διαστέλλονται (δυσμενείς τραχήλου της μήτρας ).
 • Η πρόωρη γέννηση. Εργασίας Inducing πολύ νωρίς μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για το μωρό, όπως δυσκολία στην αναπνοή.
 • Χαμηλός καρδιακός ρυθμός Το φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόκληση της εργασίας -. Ωκυτοκίνη ή προσταγλανδίνη - θα μπορούσε να προκαλέσει πάρα πολλές συσπάσεις, η οποία μπορεί να μειώσει την παροχή οξυγόνου του μωρού σας και το χαμηλότερο ρυθμό της καρδιάς του μωρού σας.
 • Λοίμωξη. Την πρόκληση τοκετού αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης τόσο για τη μητέρα και το μωρό.
 • Προβλήματα του ομφάλιου λώρου. Επαγωγή εργασίας αυξάνει τον κίνδυνο του ομφάλιου λώρου ολίσθηση μέσα στον κόλπο πριν από την παράδοση (λώρο πρόπτωση καλώδιο), το οποίο θα μπορούσε να συμπιέσει το καλώδιο και να μειώσει την παροχή οξυγόνου του μωρού.
 • Ρήξη της μήτρας. Ρήξη της μήτρας είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή επιπλοκή στην οποία τα δάκρυα μήτρα ανοίγει κατά μήκος της γραμμής ουλής από προηγούμενη καισαρική τομή ή μεγάλες μήτρας χειρουργική επέμβαση. Μια επείγουσα καισαρική τομή είναι αναγκαία για να αποφευχθεί απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.
 • Αιμορραγία μετά τον τοκετό. Επαγωγή εργασίας αυξάνει τον κίνδυνο μύες της μήτρας σας δεν θα είναι σωστά σύμβαση μετά τον τοκετό (ατονία της μήτρας), η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αιμορραγία μετά τον τοκετό.

Επαγωγή της εργασίας δεν είναι κατάλληλη για όλους. Επαγωγή της εργασίας δεν μπορεί να είναι μια επιλογή εάν:

 • Είχατε μια προηγούμενη καισαρική τομή με την κλασική τομή ή μείζονα χειρουργική επέμβαση στην μήτρα σας
 • Ο πλακούντας είναι το κλείδωμα του τραχήλου της μήτρας σας (πρόδρομος πλακούντας)
 • Το μωρό σας έχει πέσει σταυρωτά στη μήτρα (εγκάρσια εμβρύου ψέμα)
 • Έχετε μια ενεργή λοίμωξη των γεννητικών οργάνων έρπης
 • Κανάλι γέννησης σας είναι πολύ μικρό για να καταστεί δυνατή η κανονική εργασία ή τη γέννηση

Επιπλέον, εάν είχατε μια προηγούμενη καισαρική τομή με χαμηλή εγκάρσια τομή και προκάλεσαν εργασίας, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά. Αν είχατε μια προηγούμενη καισαρική τομή ή μεγάλες μήτρας χειρουργική επέμβαση και έχουν προκληθεί εργασίας, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα αποφύγει ορισμένα φάρμακα για να μειώσουν τον κίνδυνο ρήξης της μήτρας.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Επαγωγή της εργασίας γίνεται σε νοσοκομείο ή κέντρο γέννα, όπου εσείς και το μωρό σας μπορεί να παρακολουθείται και εργασίας και την παράδοση υπηρεσιών είναι άμεσα διαθέσιμα. Ωστόσο, ορισμένες προκαταρκτικές ενέργειες μπορεί να γίνει πριν από την εισαγωγή.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την εργασία επαγωγής. Ανάλογα με τις περιστάσεις, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα μπορούσε:

 • Γάζας ή σκουπίστε το αμνιακό μεμβράνες. Με την τεχνική αυτή, την υγεία ένθετα σας φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης του ή της γάντια δάχτυλο πέρα από το άνοιγμα του τραχήλου και περιστρέφεται να διαχωρίσει τον αμνιακό σάκο από το τοίχωμα της μήτρας σας. Η τεχνική αυτή μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ιατρείο και δεν προκαλεί πραγματικά εργασία. Ωστόσο, θα μπορούσε να επιταχύνει την έναρξη της αυθόρμητης εργασίας - ειδικά αν ο τράχηλός σας έχει ήδη αρχίσει να διαστέλλονται. Μπορεί να εμφανίσουν έντονο κράμπες και κηλίδες αίματος. Εάν η αιμορραγία γίνεται βαρύτερο από ένα κανονικό έμμηνο ρύση, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.
 • Ωριμάζουν τράχηλο της μήτρας. Μερικές φορές οι συνθετικές προσταγλανδίνες, οι οποίες μπορούν να ληφθούν από το στόμα ή να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κόλπου, που χρησιμοποιείται για την διαστολή του τραχήλου. Σε άλλες περιπτώσεις, οι μηχανικές διαστολείς χρησιμοποιούνται - όπως ένα μικρό μπαλόνι μύτες καθετήρα ή μικρές ράβδοι από φύκια (Laminaria). Το μπαλόνι μύτες καθετήρας εισάγεται πέρα ​​από το αυχενικό άνοιγμα. Αλατούχο διάλυμα εγχέεται μέσω του καθετήρα επεκτείνει το μπαλόνι, που προκαλεί ο τράχηλος να διευρύνεται. Διαστολείς στον τράχηλο απορροφούν την υγρασία και να πάρει παχύτερο, το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας. Χρήση laminaria μπορεί να προκαλέσει κράμπες. Οι τεχνικές ωρίμανσης του τραχήλου της μήτρας συνήθως γίνεται στο νοσοκομείο. Μετά τη χρήση προσταγλανδίνης, οι συσπάσεις σας και ο καρδιακός ρυθμός του μωρού σας αρχικά θα παρακολουθείται.
 • Σπάστε το νερό σας. Με την τεχνική αυτή, γνωστή και ως amniotomy ή ρήξη των μεμβρανών, παροχέα υπηρεσιών υγείας σας κάνει ένα μικρό άνοιγμα στον αμνιακό σάκο με ένα λεπτό πλαστικό γάντζο. Μπορεί να αισθανθείτε ένα ζεστό αναβλύζουν από ρευστό, όταν ο σάκος ανοίγει. Μια amniotomy γίνεται συνήθως μόνο αν ο τράχηλος διασταλεί εν μέρει και αραιώνονται και το κεφάλι του μωρού είναι βαθιά στην πύελο. Καρδιακό ρυθμό του μωρού σας θα πρέπει να παρακολουθούνται πριν και μετά τη διαδικασία. Ο γιατρός σας θα εξετάσει το αμνιακό υγρό για ίχνη κοπράνων αποβλήτων (μηκώνιο).
 • Χρησιμοποιήστε μια ενδοφλέβια φαρμακευτική αγωγή Στο νοσοκομείο, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει μια συνθετική εκδοχή της ωκυτοκίνης (Pitocin) -. Μια ορμόνη που προκαλεί τη μήτρα για την σύμβαση. Η ωκυτοκίνη είναι πιο αποτελεσματική στην πρόκληση τοκετού, αν ο τράχηλός σας έχει ήδη αρχίσει να διαστέλλονται και λεπτή. Το φάρμακο χρησιμοποιείται επίσης για να αυξήσει ή να διεγείρουν συστολές, αν η εργασία δεν προχωρεί. Συσπάσεις σας και ο καρδιακός ρυθμός του μωρού σας θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς.
Προβλήματα του ομφάλιου λώρου. Αιμορραγία μετά τον τοκετό.
Προβλήματα του ομφάλιου λώρου. Αιμορραγία μετά τον τοκετό.

Να θυμάστε ότι ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό των μεθόδων αυτών να προκαλέσουν τοκετό.

Πόσο καιρό παίρνει για την εργασία για να αρχίσει εξαρτάται από το πώς το σώμα σας ανταποκρίνεται στις τεχνικές επαγωγής. Αν ο τράχηλός σας χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσουν, μπορεί να χρειαστεί δύο ημέρες πριν εργασίας αρχίζει. Αν χρειάζεστε απλά μια μικρή ώθηση, ίσως να κρατάτε το μωρό σας στην αγκαλιά σας σε ένα θέμα ωρών.

Οι συσπάσεις μπορεί να γίνει ισχυρότερη και πιο επώδυνη νωρίτερα προκαλείται εργασίας από ό, τι θα έκαναν σε ένα φυσικό εργασίας. Αν χαλάρωσης και τεχνικές αναπνοής δεν είναι αρκετά για τον έλεγχο του πόνου, ρωτήστε για την ανακούφιση. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια επισκληρίδιο αναισθησία ή άλλες επιλογές.

Μετά τη διαδικασία
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επαγωγή της εργασίας οδηγεί σε επιτυχή κολπικό τοκετό. Εάν η επαγωγή της εργασίας δεν οδηγεί στην παράδοση, μια καισαρική τομή ενδέχεται να χρειαστούν.

Τα θέματα που οδηγούν σε επαγωγή μπορεί να απαιτούν ειδική φροντίδα κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης. Εάν έχετε μια επιτυχημένη κολπικό τοκετό μετά από επαγωγή, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις για τις μελλοντικές εγκυμοσύνες. Αν η επαγωγή οδηγεί σε καισαρική τομή, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν πρέπει να επιχειρήσει ένα κολπικό τοκετό με μια επόμενη εγκυμοσύνη ή για να προγραμματίσετε μια επανάληψη καισαρική τομή.

Βλέπε επίσης