Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Πόνο της εργασίας: ζυγίζουν τις επιλογές σας για την ανακούφιση

Πόνο της εργασίας στο μυαλό σας; Κατανόηση των επιλογών ανακούφιση από τον πόνο μπορεί να σας δώσει περισσότερο έλεγχο πάνω στη διαδικασία του τοκετού.

Η εργασία είναι μια φυσική - αν και προκλητική - διαδικασία. Δεν υπάρχουν δύο γυναίκες έχουν τον ίδιο βαθμό από τον πόνο της εργασίας, και δεν υπάρχουν δύο άθλους είναι ακριβώς όμοια. Τελικά, θα πρέπει να επιλέξετε την επιλογή ανακούφιση από τον πόνο που είναι κατάλληλη για σας.

Η καλύτερη προσέγγιση στην ανακούφιση του πόνου εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και τον τρόπο εργασίας σας εξελίσσεται. Μερικές φορές, δεν θα ξέρετε τι είδους ανακούφιση από τον πόνο που θέλετε μέχρι να είστε στην εργασία. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή ιδέα να σκεφτείτε για τις επιλογές σας για τη διαχείριση του πόνου εργασίας μπροστά από το χρόνο. Μάθετε τι είναι διαθέσιμο στο νοσοκομείο σας ή το κέντρο τοκετού, και να συζητήσουν τις προτιμήσεις σας με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας.

Εξετάστε τις επιλογές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διευκολύνει και τον έλεγχο του πόνου εργασίας. Ασκήσεις χαλάρωσης, τεχνικές αναπνοής και οι συχνές αλλαγές της θέσης βοηθούν συχνά - ιδίως κατά τα πρώτα στάδια της εργασίας. Ο σύντροφός σας ή πούλμαν εργασίας μπορεί μασάζ ή πιέστε σταθερά στο κάτω μέρος της πλάτης σας, ή να εφαρμόσει πάγο ή θερμότητα κάτω μέρος της πλάτης σας. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν παίζει μουσική και παίρνοντας ένα ντους ή μπανιέρα.

Όπως εργασίας προχωρά - και συσπάσεις να γίνει ισχυρότερη και πιο συχνά - πολλές γυναίκες προσθέτουν φάρμακα στο οπλοστάσιό τους επιλογές ανακούφιση από τον πόνο. Επισκληρίδιο και του νωτιαίου μπλοκ, για παράδειγμα, μπλοκ προσωρινά τον πόνο στο κάτω μέρος του σώματος. Ένας επισκληρίδιος μπορεί να χρησιμοποιείται συνεχώς καθ 'όλη την εργασία, ενώ ένα νωτιαίο μπλοκ χρησιμοποιείται συνήθως λίγο πριν από την παράδοση. Εναλλακτικά, ναρκωτικά ή άλλα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μεταβάλλουν την αντίληψη του πόνου.

Nontraditional επιλογές για τη διαχείριση του πόνου εργασίας θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ύπνωση, ο βελονισμός, εμβάπτιση σε νερό ή ρεφλεξολογία. Αυτές οι τεχνικές δεν θα σταματήσει τον πόνο των συσπάσεων, αλλά θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο χαλαρή και σε καλύτερη θέση να χειριστεί τον πόνο της εργασίας.

Κατανοήσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Κάθε επιλογή διαχείριση του πόνου έχει τα υπέρ και τα κατά. Τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή και να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε μια καλύτερη αίσθηση του ελέγχου, αλλά δεν μπορεί να θαμπό τον πόνο. Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να κάνει συσπάσεις λιγότερο επώδυνη, αλλά μπορεί να εμφανίσουν παρενέργειες - όπως υπνηλία, ναυτία ή φαγούρα. Με ορισμένα φάρμακα, μπορεί να περιορίζεται σε κρεβάτι ή σε μια συγκεκριμένη θέση, και την ουροδόχο κύστη σας μπορεί να χρειαστεί να αδειάσει από έναν καθετήρα. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν το μωρό σας, πάρα πολύ. Εάν δοθεί συστηματική αναλγητικά λίγο πριν από την παράδοση, για παράδειγμα, το νεογέννητό σας θα μπορούσε να αντιμετωπίσετε προσωρινά αναπνευστικά προβλήματα ή να επιβραδυνθεί αντανακλαστικά.

Βλέπε επίσης

Πόνο της εργασίας: ζυγίζουν τις επιλογές σας για την ανακούφιση

Να περιμένετε το απροσδόκητο

Εργασίας και την παράδοση είναι απρόβλεπτες. Πόνο της εργασίας μπορεί να είναι πιο έντονη από ό, τι αναμενόταν, ή θα μπορούσε να βλάψει με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα κι αν έχετε ένα σχέδιο για τη διαχείριση του πόνου εργασίας, μπορεί να αποφασίσετε να αλλάξετε καθώς προχωρά εργασίας - ή τα ειδικά χαρακτηριστικά της εργασίας σας μπορεί να σας ζητήσει παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να προτείνουν μια επιλογή ανακούφιση από τον πόνο που δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο σας. Λάβετε υπόψη ότι η γέννηση δεν είναι μια δοκιμή της αντοχής. Δεν θα έχει αποτύχει αν σας ρωτήσω για την ανακούφιση του πόνου.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Τα περισσότερα μπορείτε να μάθετε σχετικά με τις επιλογές για τη διαχείριση του πόνου εργασίας, τόσο πιο έτοιμοι θα είναι να χειριστεί εργασίας - όμως ξεδιπλώνεται.

Πράγματα που εξετάζουν προτού να επιλέξετε

Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Πόνο της εργασίας: ζυγίζουν τις επιλογές σας για την ανακούφιση.
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Πόνο της εργασίας: ζυγίζουν τις επιλογές σας για την ανακούφιση.

Έτσι ποια είναι η κατώτατη γραμμή για τη διαχείριση του πόνου εργασίας; Σκεφτείτε τι απευθύνεται σε σας πιό πολύ, και να ζητήσει από τον γιατρό σας τις εξής ερωτήσεις:

 • Τι εμπλέκονται στην μέθοδο;
 • Πώς θα με επηρεάσει; Θα είμαι σε θέση να περπατήσει, ή θα ήθελα να περιορίζεται στο κρεβάτι;
 • Πώς θα επηρεάσει το μωρό μου;
 • Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες;
 • Πόσο γρήγορα θα λειτουργήσει;
 • Πόσο θα κρατήσει η ανακούφιση από τον πόνο τελευταία;
 • Μπορώ να το συνδυάσετε με άλλες μεθόδους ανακούφισης από τον πόνο;
 • Όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι η μέθοδος που διατίθενται;
 • Τι γίνεται αν δεν λειτουργεί;
 • Θα θυμάμαι πάντα;
 • Θα είμαι σε θέση να θηλάσετε το μωρό μου μετά τον τοκετό;

Συζητήστε με το σύντροφό της εργασίας σας σχετικά με το σχέδιο σας για την ανακούφιση από τον πόνο πριν πάτε στην εργασία. Αναθεώρηση του σχεδίου σας με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας όταν φτάσετε στο κέντρο νοσοκομείο ή τη γέννα για να γεννήσει. Θυμηθείτε, είστε ελεύθεροι να ζητούν ανακούφιση από τον πόνο σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Εμπιστευθείτε ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές σας ως εργασία σας εξελίσσεται - και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας για να κάνετε τις επιλογές σας όταν πρόκειται για τη διαχείριση του πόνου.

Βλέπε επίσης