Εργασίας και την παράδοση, φροντίδα μετά τον τοκετό

Στάδια εργασίας: μωρό, ήρθε η ώρα!

Η εργασία είναι μια φυσική διαδικασία. Εδώ είναι τι να περιμένουμε κατά τη διάρκεια των τριών σταδίων της εργασίας - και πώς να προωθήσει την άνεση με την πρόοδο της εργασίας.

Εργασίας κάθε γυναίκας είναι μοναδική, ακόμα και από μία εγκυμοσύνη στην επόμενη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εργασία είναι πάνω σε ένα θέμα ωρών. Σε άλλες περιπτώσεις, η εργασία ελέγχει τη φυσική και συναισθηματική αντοχή της μητέρας.

Δεν θα ξέρετε πώς εργασίας σας θα ξεδιπλωθεί μέχρι να συμβεί. Μπορείτε να ετοιμάσετε, όμως, με την κατανόηση την τυπική ακολουθία των γεγονότων.

Στάδιο 1: αρχές του εργατικού δυναμικού και των ενεργητικών

Το πρώτο στάδιο του τοκετού συμβαίνει όταν ο τράχηλος ανοίγει (διαστέλλεται) και λεπταίνει out (σβήνει) να επιτρέψει το μωρό να κινείται στο κανάλι γέννησης. Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα τρία στάδια της εργασίας. Είναι στην πραγματικότητα χωρίζεται σε δύο φάσεις των δικών της - αρχές του εργατικού δυναμικού και των ενεργητικών.

Πρόωρη εργασίας
Κατά τη διάρκεια της αρχές του εργατικού δυναμικού, του τραχήλου της μήτρας σας θα αρχίσει να διαστέλλονται. Θα αισθανθείτε ήπιες συσπάσεις κατά τη διάρκεια της αρχές του εργατικού δυναμικού. Θα διαρκέσουν τυπικά 30 έως 90 δευτερόλεπτα και να έρθουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κοντά στο τέλος της πρόωρης εργασίας, οι συσπάσεις σας θα είναι πιθανώς να είναι μικρότερη των πέντε λεπτών.

Δεδομένου ότι ο τράχηλός σας αρχίζει να ανοίγει, μπορείτε να παρατηρήσετε ένα καφέ ή αίμα-χρωματισμένης απαλλαγή από τον κόλπο σας. Αυτό είναι πιθανόν το βούλωμα βλέννας που εμποδίζει άνοιγμα του τραχήλου, επίσης γνωστή ως αιματηρή show.

Πόσο καιρό διαρκεί: Πρόωρη εργασία είναι απρόβλεπτη. Για πρώτη φορά μητέρες, η μέση διάρκεια της πρόωρης εργασίας είναι έξι έως 12 ώρες. Είναι συχνά πολύ μικρότερη για τις μεταγενέστερες παραδόσεις.

Τι μπορείτε να κάνετε: Μέχρι τις συστολές σας αυξάνουν σε συχνότητα και ένταση, είναι στο χέρι σας. Για πολλές γυναίκες, η πρόωρη εργασία δεν είναι ιδιαίτερα άβολα. Μπορεί να αισθανθείτε σαν να κάνει δουλειές του σπιτιού, να κάνετε μια βόλτα ή βλέποντας μια ταινία - ή ίσως απλά να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Για την προώθηση της άνεσης κατά τη διάρκεια της πρόωρης εργασίας:

 • Πάρτε μια μπανιέρα ή ντους
 • Ακούστε χαλαρωτική μουσική
 • Έχουν ένα απαλό μασάζ
 • Δοκιμάστε αργή, βαθιά αναπνοή ή τεχνικές χαλάρωσης που διδάσκονται στην τάξη τον τοκετό
 • Αλλαγή θέσεων
 • Πιείτε υγρά
 • Φάτε ελαφριά, υγιεινά σνακ
 • Εφαρμόστε παγοκύστες ή θερμότητα στο κάτω μέρος της πλάτης σας

Οι ενεργητικές
Τώρα ήρθε η ώρα για το πραγματικό έργο να ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια του ενεργού εργατικού δυναμικού, του τραχήλου της μήτρας σας θα διαστέλλονται έως 10 εκατοστά (cm). Συσπάσεις σας θα γίνει ισχυρότερη, πλέον, πιο κοντά μεταξύ τους και τακτικές. Τα πόδια σας μπορεί να κράμπες, και ίσως αισθάνεστε ναυτία. Μπορεί να αισθάνεστε διακοπή νερού σας - αν δεν έχει ήδη. Μπορεί να αισθάνεστε αυξανόμενη πίεση στην πλάτη σας, καθώς και. Αν δεν έχετε επικεφαλής στην εργασία σας και εγκατάσταση παράδοση ακόμα, τώρα είναι η ώρα.

Μην εκπλαγείτε εάν ο αρχικός ενθουσιασμός σας πέφτει καθώς προχωρεί η εργασία σας και ο πόνος εντείνεται. Μην αισθάνεστε ότι είστε σταματήσει, αν σας ρωτήσω για το φάρμακο πόνου ή αναισθησία. Ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να κάνετε την καλύτερη επιλογή για εσάς και το μωρό σας. Θυμηθείτε, είστε ο μόνος που μπορεί να κρίνει την ανάγκη σας για την ανακούφιση από τον πόνο.

Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Στάδια εργασίας: μωρό, ήρθε η ώρα!
Εργασίας και την παράδοση, τη φροντίδα μετά τον τοκετό. Στάδια εργασίας: μωρό, ήρθε η ώρα!

Πόσο καιρό διαρκεί: Ενεργητικές συχνά διαρκεί έως και οκτώ ώρες. Για μερικές γυναίκες, ενεργητικές διαρκεί ώρες περισσότερο. Για άλλους - ειδικά εκείνοι που είχαν ένα προηγούμενο κολπικό τοκετό - ενεργό εργατικό δυναμικό είναι πολύ μικρότερο.

Τι μπορείτε να κάνετε: Κοιτάξτε στον προπονητή της εργασίας σας και την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης για την ενθάρρυνση και υποστήριξη. Δοκιμάστε την αναπνοή και τεχνικές χαλάρωσης για την καταπολέμηση της αυξανόμενης δυσφορίας σας. Χρησιμοποιήστε ό, τι μάθατε στην κατηγορία τοκετού ή να ζητήσει από ομάδα υγειονομικής περίθαλψής σας για τις προτάσεις.

Για την προώθηση της άνεσης κατά τη διάρκεια του ενεργού εργατικού δυναμικού:

 • Αλλαγή θέσεων
 • Roll σε μια μεγάλη μπάλα από καουτσούκ (γέννα μπάλα)
 • Πάρτε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους
 • Κάντε μια βόλτα, να σταματήσει να αναπνέει μέσα από τις συστολές
 • Έχουν ένα απαλό μασάζ μεταξύ των συσπάσεων

Το LST μέρος του ενεργού εργατικού δυναμικού - που συχνά αναφέρεται ως μεταβατικό στάδιο - μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονη. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να πιέσει, αλλά δεν είστε πλήρως διεσταλμένες, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσει πίσω. Ώθηση πολύ σύντομα θα μπορούσε να προκαλέσει τράχηλο της μήτρας σας να πρηστεί, το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει την παράδοση. Pant ή χτύπημα το δρόμο σας μέσα από τις συστολές.

Στάδιο 2: η γέννηση του μωρού σας

Ήρθε η ώρα! Θα παραδώσει το μωρό σας κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου της εργασίας.

Πόσο καιρό διαρκεί: Μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι μερικές ώρες ή περισσότερο για να ωθήσει το μωρό σας στον κόσμο. Παίρνει συχνά πλέον για πρώτη φορά μητέρες και τις γυναίκες που είχα έναν επισκληρίδιο.

Τι μπορείτε να κάνετε: Push! Ίσως να ενθαρρύνονται να πιέσει με κάθε συστολή για να επιταχύνει τη διαδικασία. Ή θα μπορούσε να πάρει πιο αργά, αφήνοντας τη φύση να κάνει τη δουλειά μέχρι να αισθανθείτε την ανάγκη να πιέσει.

Όταν πιέζετε, μην κρατάτε την ένταση στο πρόσωπό σας. Φέρει τα κάτω και να επικεντρωθεί στην επέκταση όπου μετράει. Πειραματιστείτε με διαφορετικές θέσεις, μέχρι να βρείτε αυτό που αισθάνεται καλύτερα. Μπορείτε να πιέσει, ενώ οκλαδόν, κάθισμα ή γονάτισμα - ακόμη και στα χέρια και τα γόνατά σας.

Σε κάποιο σημείο, μπορεί να σας ζητηθεί να ωθήσει πιο ήπια - ή και καθόλου. Επιβράδυνση δίνει κολπική το χρόνο σας για να τεντώσει τους ιστούς και όχι δάκρυ. Για να μείνετε κίνητρα, μπορείτε να ζητήσετε να αισθάνονται το κεφάλι του μωρού ανάμεσα στα πόδια σας ή να δείτε σε έναν καθρέφτη.

Μετά το κεφάλι του μωρού σας έχει παραδοθεί, του ή της αεραγωγού θα πρέπει να καθαριστεί και παροχέα υπηρεσιών υγείας σας θα βεβαιωθείτε ότι ο ομφάλιος λώρος είναι ελεύθερη. Το υπόλοιπο σώμα του μωρού σας, θα ακολουθήσει σύντομα.

Βλέπε επίσης

Στάδια εργασίας: μωρό, ήρθε η ώρα!

Στάδιο 3: παράδοση του πλακούντα

Αφού γεννηθεί το μωρό σας, θα αισθανθείτε πιθανώς μια μεγάλη αίσθηση ανακούφισης. Μπορεί να κρατήσει το μωρό στην αγκαλιά σας ή στην κοιλιά σας. Αγαπάμε τη στιγμή. Αλλά πολλά εξακολουθεί να συμβαίνει. Κατά το τρίτο στάδιο του τοκετού, ο γιατρός σας θα παραδώσει τον πλακούντα και βεβαιωθείτε ότι η αιμορραγία σας είναι υπό έλεγχο.

Πόσο καιρό διαρκεί: Ο πλακούντας είναι συνήθως παραδίδονται σε περίπου πέντε λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να πάρει έως και 30 λεπτά.

Τι μπορείτε να κάνετε: Χαλαρώστε! Μέχρι τώρα η εστίασή σας έχει πιθανότητες μετατοπιστεί στο μωρό σας. Ίσως να αγνοούν τι συμβαίνει γύρω σας. Αν θέλετε, προσπαθήστε να θηλάσετε το μωρό σας.

Θα συνεχίσουν να έχουν ήπιες συσπάσεις. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε ρίγη ή αστάθεια. Ο γιατρός σας μπορεί να μασάζ κάτω μέρος της κοιλιάς σας για να ενθαρρύνει τη μήτρα σας να συστέλλεται και να αποβάλει τον πλακούντα. Μπορεί να σας ζητηθεί να πιέσει για μια ακόμη φορά να παραδώσει τον πλακούντα, η οποία συνήθως έρχεται με ένα μικρό ξέσπασμα του αίματος.

Ο γιατρός σας θα εξετάσει τον πλακούντα για να βεβαιωθείτε ότι είναι άθικτη. Τυχόν απομένοντα θραύσματα πρέπει να αφαιρεθεί από τη μήτρα για την πρόληψη της αιμορραγίας και τη μόλυνση. Αν σας ενδιαφέρει, ζητήστε να δείτε τον πλακούντα.

Ο γιατρός σας θα καθορίσει αν θα πρέπει να έχετε ράμματα ή άλλες εργασίες επισκευής. Αν το κάνετε, θα λάβετε μια ένεση του τοπικού αναισθητικού στην περιοχή που είναι ραμμένο, εάν δεν είναι ήδη μουδιασμένος. Μπορεί επίσης να δοθεί φαρμακευτική αγωγή για να ενθαρρύνει τις συστολές της μήτρας και την ελαχιστοποίηση της αιμορραγίας.

Τώρα τι;

Απολαύστε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή με το μωρό σας. Η προετοιμασία σας, τον πόνο και την προσπάθεια που έχουν εξοφληθεί. Απολαύστε το θαύμα της γέννησης.

Βλέπε επίσης