Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την Εβδομάδα

Ανάπαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: να πάρει τα γεγονότα

Ανάπαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μερικές φορές που προβλέπονται για να βοηθήσει στην πρόληψη των επιπλοκών. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για ξεκούραση στο κρεβάτι, από τις παρενέργειες για να κάνει το καλύτερο από αυτό.

Όταν είστε έγκυος, μια συνταγή για να μείνει στο κρεβάτι για μέρες ή εβδομάδες μπορεί να φαίνεται σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα. Μπορείτε να χαλαρώσετε, ενώ κάποιος άλλος χειρίζεται τις δουλειές. Στην πραγματικότητα, όμως, ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί να μην είναι σε θέση να πάω στη δουλειά, ψωνίσουν ή να συναντήσετε φίλους για μια ταινία. Αν είστε σε πλήρη ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να μην είναι καν σε θέση να πλημμυρίσει ή να φάτε κάθεται.

Ξεκούραση στο κρεβάτι δεν είναι μια δοκιμασμένη θεραπεία για την πρόληψη των επιπλοκών της εγκυμοσύνης ή πρόωρου τοκετού. Ακόμα, ξεκούραση στο κρεβάτι είναι μερικές φορές που προβλέπονται ως εγγύηση. Κατανοήστε τις επιπλοκές που μπορεί να κάνει ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητο και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

Όταν η ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συνιστάται

Ανάπαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον πλακούντα και μπορεί να αυξήσει ελαφρώς το βάρος γέννησης ενός μωρού. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια περίοδο ανάπαυσης κρεβάτι σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν έχετε:

 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση
 • Κολπική αιμορραγία ή προβλήματα με τον πλακούντα
 • Μια αναρμόδιος τράχηλος - μια κατάσταση κατά την οποία ο τράχηλος είναι πιθανό να ανοίξει (διαστέλλονται) πρόωρα
 • Συσπάσεις ή άλλα σημεία ή συμπτώματα του πρόωρου τοκετού
 • Ένα δίδυμο ή πολύδυμη κύηση
 • Σημάδια, συμπτώματα ή τα αποτελέσματα των δοκιμών που αφορούν τα προβλήματα της ανάπτυξης με το μωρό

Ποια ξεκούραση στο κρεβάτι σημαίνει

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σημαίνει απλά μειώνοντας το επίπεδο δραστηριότητάς σας για ένα χρονικό διάστημα. Ίσως να είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν από το σπίτι, εφ 'όσον μπορείτε να αποφύγετε την ανύψωση τα παιδιά και να κάνει βαριές δουλειές του σπιτιού. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της εργασίας σας, ίσως ακόμη και να είναι σε θέση να συνεχίσουν να εργάζονται.

Σε άλλες περιπτώσεις, τις κατευθυντήριες γραμμές ξεκούραση στο κρεβάτι είναι αυστηρότεροι. Ίσως χρειαστεί να παραμείνει σε μια συνεδρίαση ή επικλινή θέση τις περισσότερες φορές, μόνο να πάρει μέχρι να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ή το ντους. Ίσως να μην επιτρέπεται να εργαστούν ή να κάνετε ακόμη και το φως δουλειές του σπιτιού μέχρι το μωρό γεννιέται.

Εάν ο γιατρός σας συνταγογραφεί συνολική ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να χρειαστεί να βρίσκονται στο πλευρό σας ανά πάσα στιγμή - ακόμη και όταν τρώτε. Προσωπική υγιεινή μπορεί να περιορίζεται σε σφουγγάρι λουτρά και μια πάπια. Αυτό το είδος της ξεκούραση στο κρεβάτι μπορεί να απαιτούν εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Βλέπε επίσης

Ανάπαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: να πάρει τα γεγονότα

Κατανοήστε παρενέργειες ξεκούραση στο κρεβάτι

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Βοήθεια μεγαλύτερα παιδιά προσαρμοστεί.
Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα. Βοήθεια μεγαλύτερα παιδιά προσαρμοστεί.

Όταν είστε στο υπόλοιπο κρεβατιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πόνο στις αρθρώσεις και πόνους των μυών είναι πιθανό. Ξεκούραση στο κρεβάτι μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, ιδιαίτερα στις φλέβες στα πόδια σας. Μειωμένη οστική μάζα μπορεί να είναι μια ανησυχία, όπως καλά.

Συναισθηματικά, ίσως νιώσετε περιορίζεται ή να απομονωθεί. Αλλαγές στη διάθεση, την ενοχή, το άγχος και η κατάθλιψη είναι κοινά - και ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνονται το ίδιο. Φροντίδα των παιδιών είναι συχνά μια πηγή άγχους, και τα παιδιά σας μπορεί να αισθάνονται φοβισμένοι ή σύγχυση. Εάν δεν είστε σε θέση να εργαστούν, τα οικονομικά μπορεί να γίνει μια ανησυχία, καθώς και.

Μετά τον τοκετό, οι επιπτώσεις των μυϊκών και καρδιαγγειακών deconditioning μπορεί να καθυστερήσει - επιβράδυνση ικανότητά σας να πάρετε πίσω στις συνηθισμένες σας δραστηριότητες.

Γνωρίστε τους κανόνες

Εάν ο γιατρός σας συνιστά ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ρωτήστε την αφθονία των ερωτήσεων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους κανόνες.

 • Timing. Γιατί χρειάζομαι ξεκούραση στο κρεβάτι; Πότε θα ξεκινήσει; Θα είναι οι περιορισμοί πρέπει να αρθούν και όταν τα συμπτώματά μου βελτίωση;
 • Θέση. Είναι εντάξει να καθίσει επάνω; Για πόσο καιρό; Μπορώ να ανεβείτε τις σκάλες; Όταν ξαπλώνω, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη θέση; Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσει στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων;
 • Προσωπική υγιεινή. Είναι εντάξει να σηκωθεί για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, πάρτε ένα ντους ή να πλύνετε τα μαλλιά μου;
 • Δραστηριότητα. Είναι εντάξει για να φάει το δείπνο στο τραπέζι; Μπορώ να διπλώσετε πλυντήριο ή να κάνουν άλλες δουλειές φως; Μπορώ να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο; Είναι εντάξει να κάνει ήπιες διατάσεις ή άλλα είδη άσκησης;
 • Sex. Είναι εντάξει να κάνετε σεξ; Τι γίνεται με το στοματικό σεξ; Αυνανισμός; Οργασμοί;

Κάνοντας το καλύτερο από αυτό

Να θυμάστε ότι κάθε μέρα ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας φέρνει μια ημέρα πιό κοντά στην παράδοση. Εν τω μεταξύ, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές:

 • Πάρτε διοργανώνεται Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα χρειάζεστε είναι μέσα στις δυνατότητές -. Όπως ένα κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, ένα ψυγείο γεμάτο με νερό και υγιεινά σνακ, ιστούς, lip balm, σκουπίζει το χέρι, το τηλεχειριστήριο, βιβλία και περιοδικά, γράφοντας υλικό, και επιπλέον μαξιλάρια και κουβέρτες.
 • Χτυπάμε την πλήξη. Email, κείμενο ή γράφουν γράμματα στους φίλους σας. Οργανώστε τις φωτογραφίες ή να ξεκινήσετε ένα λεύκωμα. Knit το μωρό ένα πουλόβερ. Διαβάστε το δρόμο σας μέσα από τη λίστα των μπεστ σέλερ. Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης για την εργασία. Σχέδιο εβδομαδιαίο μενού και τους καταλόγους παντοπωλείων. Ισορροπήστε το καρνέ επιταγών, να πληρώσει τους λογαριασμούς και να ενημερώσετε τον οικογενειακό προϋπολογισμό σας. Κατάστημα για το μωρό σε απευθείας σύνδεση προϊόντα.
 • Μείνετε εύκαμπτος. Εάν ο γιατρός σας εγκρίνει, να αναιρέσει χρόνο για το τέντωμα ή άλλες ήπιες ασκήσεις.
 • . Δεχθεί βοήθεια όταν τους φίλους και τους αγαπημένους σας ρωτήσω τι μπορούν να κάνουν, να προετοιμαστεί με έναν κατάλογο συγκεκριμένων εργασιών - το κούρεμα του γκαζόν, τα ψώνια, να συνδέσουν το παχνί, τον καθαρισμό του μπάνιου, λαμβάνοντας τα παιδιά στο πάρκο ή απλά κρατώντας σας εταιρεία.
 • Βοήθεια μεγαλύτερα παιδιά προσαρμογή Εάν έχετε άλλα παιδιά, να παρέχουν σταθερό όσο μπορείτε -. Είτε πρόκειται για ένα κανονικό baby sitter του το πρωί, μια αγαπημένη θεία για να τους πάρει από το σχολείο ή το Σαββατοκύριακο επισκέψεις από τους παππούδες. Υπενθυμίστε τους ότι θα πρέπει να μείνετε στο κρεβάτι, ώστε το μωρό θα είναι υγιές, όταν αυτός ή αυτή γεννιέται. Να ήσυχο δραστηριότητες μαζί, όπως η ανάγνωση βιβλίων, χρωστικές ή βλέποντας ταινίες.
 • Ζητήστε υποστήριξη. Μερικές μέρες θα είναι καλύτερα από άλλα. Για να βοηθήσει να διατηρήσει μια θετική στάση, συνδεθείτε με άλλες μητέρες-να-να για την ανάπαυση κρεβάτι. Έλεγχος για τις ομάδες υποστήριξης, πίνακες ανακοινώσεων και τα chat rooms στο διαδίκτυο.
 • Αναμείνετε συναισθηματικές προκλήσεις. Μοιραστείτε τους φόβους, τις ελπίδες και τις ανησυχίες σας με το σύντροφό σας. Ας αμοιβαία εξαερισμού, αν χρειάζεται. Αν το σεξ δεν επιτρέπεται, να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να διατηρήσουν την οικειότητα. Πάρτε το χρόνο να φιλήσει, αγκαλιά και χάδι.

Εάν η απομόνωση ή την απογοήτευση των ξεκούραση στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι περισσότερο από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή ψυχικής παροχής υγείας για πρόσθετη υποστήριξη. Θυμηθείτε, ξεκούραση στο κρεβάτι δεν θα διαρκέσει για πάντα. Έμφαση στην διατήρηση της υγείας και την ημέρα που θα είστε σε θέση να κρατήσει το μωρό σας στην αγκαλιά σας.

Βλέπε επίσης

Εβδομάδα εγκυμοσύνης μέχρι την εβδομάδα