Tween και την υγεία των εφήβων

Εφηβική εγκυμοσύνη: να εξετάσει τις επιλογές

Εφηβική εγκυμοσύνη μπορεί να έχει μια βαθιά επίδραση στη ζωή ενός εφήβου. Βοηθήστε την κόρη σας να κατανοήσουν τις επιλογές, τους κινδύνους για την υγεία και προκλήσεις.

Εφηβική εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια από τις πιο δύσκολες εμπειρίες μια έφηβη αντιμετωπίζει ποτέ. Κατανοήστε πώς να υποστηρίξει την κόρη σας, όπως αυτή αντιμετωπίζει τις συνέπειες της εφηβικής εγκυμοσύνης.

Παροχή υποστήριξης

Η εγκυμοσύνη στην εφηβεία είναι συχνά μια κρίση για μια νεαρή κοπέλα και την οικογένειά της, καθώς και ο πατέρας του παιδιού και της οικογένειάς του. Κοινή αντιδράσεις περιλαμβάνουν θυμό, ενοχή και την άρνηση. Έφηβος σας μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε το άγχος, φόβο, σοκ και την κατάθλιψη. Συζήτηση στην κόρη σου για το τι είναι συναίσθημα και οι επιλογές μπροστά. Έχει ανάγκη από την αγάπη σας, την καθοδήγηση και υποστήριξη τώρα περισσότερο από ποτέ.

Συζητήστε τις επιλογές

Μια έγκυος έφηβος - μαζί με τους γονείς της, ο πατέρας του μωρού και οι γονείς του - έχει μια ποικιλία από επιλογές για να εξετάσει:

  • Κρατήστε το μωρό. Πολλές έγκυες έφηβοι κρατήσουν τα μωρά τους. Κάποιοι παντρευτεί τον πατέρα του μωρού και να αυξήσει το μωρό μαζί. Άλλοι βασίζονται στη στήριξη της οικογένειας να αυξήσει το μωρό. Τελειώνοντας το σχολείο και να πάρει μια καλή δουλειά μπορεί να είναι δύσκολο για έναν έφηβο γονέα, όμως. Αν η κόρη σας είναι να σκεφτόμαστε τη διατήρηση το μωρό, να βεβαιωθείτε ότι κατανοεί τις προκλήσεις και τις ευθύνες.
  • Δώστε το μωρό για υιοθεσία. Ορισμένες έγκυες έφηβοι επιλέγουν να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Αν η κόρη σας εξετάζει την έγκριση, την βοηθήσει να εξερευνήσετε τα διάφορα είδη των υιοθεσιών. Επίσης συζητήσουν τη συναισθηματική επίδραση της δίνει ένα μωρό για υιοθεσία.
  • Τέλος την εγκυμοσύνη. Ορισμένες έγκυες έφηβοι επιλέξετε να τερματίσετε την εγκυμοσύνη τους. Αν η κόρη σας εξετάζει την άμβλωση, να συζητήσουν τους κινδύνους και τις συναισθηματικές συνέπειες. Λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα κράτη απαιτούν γονική ειδοποίηση για μια νόμιμη άμβλωση.
Tween και την υγεία των εφήβων. Δώστε το μωρό για υιοθεσία.
Tween και την υγεία των εφήβων. Δώστε το μωρό για υιοθεσία.

Εκτός από την ομιλία σας, να ενθαρρύνει την κόρη σας για να μιλήσουμε για τις επιλογές με το παροχέα υπηρεσιών υγείας της ή σε κάποιον ειδικό στην παροχή συμβουλών εγκυμοσύνης.

Βλέπε επίσης

Εφηβική εγκυμοσύνη: να εξετάσει τις επιλογές

Κατανοήστε τους κινδύνους για την υγεία

Οι έγκυες έφηβοι και τα μωρά τους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για προβλήματα υγείας από ό, τι είναι οι έγκυες γυναίκες που είναι μεγάλα. Οι πιο συχνές επιπλοκές για τις έγκυες εφήβους - ιδιαίτερα οι νεότεροι από την ηλικία 15 και όσοι δεν λαμβάνουν προγεννητική φροντίδα - περιλαμβάνει ένα χαμηλό επίπεδο του σιδήρου στο αίμα (αναιμία) και πρόωρο τοκετό. Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι οι έγκυες έφηβοι μπορεί να είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος, καθώς και.

Τα μωρά που γεννιούνται από μητέρες έφηβος έχουν περισσότερες πιθανότητες να γεννηθούν πρόωρα και έχουν χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση.

Προώθηση κατάλληλη προγεννητική φροντίδα

Μια έγκυος έφηβος μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητές της να έχουν ένα υγιές μωρό με τη λήψη καλή φροντίδα του εαυτού της. Αν η κόρη σας αποφασίσει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, την ενθάρρυνση της να:

  • Ζητήστε προγεννητική φροντίδα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τακτική προγεννητική επισκέψεις μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό της κόρης σας φροντίδα παρακολούθηση της υγείας της κόρης σας και την υγεία του μωρού.
  • . Να ελεγχθεί για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα - όπως γονόρροια, χλαμύδια και σύφιλη - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής, πρόωρου τοκετού, χαμηλού βάρους γέννησης, γενετικές ανωμαλίες και άλλες επιπλοκές της κύησης. Αν έφηβος σας έχει μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, η θεραπεία είναι απαραίτητη.
  • Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κόρη σας θα χρειαστεί περισσότερο φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μια καθημερινή προγεννητική βιταμίνη μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε τα κενά. Επιπλέον, η κόρη σας μπορεί να χρειάζεται επιπλέον ασβέστιο και φώσφορο, επειδή το δικό οστά της εξακολουθούν να αυξάνονται.
  • Μείνετε σωματικά δραστήριοι. Τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει ή ακόμα και να αποτρέψει την ταλαιπωρία, να ενισχύσει το επίπεδο της ενέργειας του εφήβου σας και να βελτιώσει τη γενική υγεία της. Επίσης, μπορεί να τη βοηθήσει να προετοιμαστεί για την εργασία και τον τοκετό, αυξάνοντας την αντοχή της και τη μυϊκή δύναμη. Ενθαρρύνετε την κόρη σας για να πάρετε OK παροχέα υπηρεσιών υγείας της περίθαλψης πριν από την έναρξη ή συνέχιση ενός προγράμματος άσκησης, ειδικά αν έχει μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση.
  • Η αύξηση του βάρους με σύνεση Κερδίζοντας το σωστό ποσό του βάρους μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του μωρού -. Και να το καταστήσει ευκολότερο για έφηβος σας να χάσετε τα επιπλέον κιλά μετά τον τοκετό. Η αύξηση του σωματικού βάρους από 25 έως 35 λίρες (περίπου 11 έως 16 κιλά) είναι συχνά συνιστάται για τις γυναίκες που έχουν ένα υγιές βάρος πριν από την εγκυμοσύνη. Έγκυος έφηβοι μπορεί να χρειαστεί να κερδίσουν περισσότερο βάρος. Ενθαρρύνετε την κόρη σας να εργαστείτε με το παροχέα υπηρεσιών υγείας της για να καθορίσει τι είναι σωστό γι 'αυτήν.
  • Αποφύγετε επικίνδυνες ουσίες. Αλκοόλ, καπνού, μαριχουάνα και άλλων παράνομων ναρκωτικών είναι εκτός ορίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει ένα αναπτυσσόμενο μωρό. Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, τα προβλήματα με τον πλακούντα και το χαμηλό βάρος κατά τη γέννηση - και τα ναρκωτικά έφηβος σας παίρνει μπορεί να περάσει από αυτήν στο μωρό της, μερικές φορές με καταστροφικά αποτελέσματα. Ακόμη συνταγή και over-the-counter φάρμακα που αξίζουν προσοχή. Υπενθυμίστε κόρη σας να καταργήσετε οποιαδήποτε φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής με το φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης της μπροστά από το χρόνο.
  • Πάρτε τις κατηγορίες τοκετού. Αυτές οι κατηγορίες μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία κόρη σας για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό και να είσαι γονιός.

Αν η κόρη σας δεν έχει τα οικονομικά ή τη μεταφορά απαιτείται για την απόκτηση προγεννητική φροντίδα - ή χρειάζεται βοήθεια για τη συνεχή εκπαίδευση της - ένας εργαζόμενος σύμβουλος ή κοινωνική μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει.

Προετοιμασία για το μέλλον

Η εγκυμοσύνη στην εφηβεία συχνά έχει αρνητικές επιπτώσεις για το μέλλον ενός εφήβου. Teen μητέρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποφοιτήσουν από το λύκειο και να παρευρεθεί στο κολλέγιο, είναι πιο πιθανό να ζουν σε συνθήκες φτώχειας και αντιμετωπίζουν κίνδυνο ενδοοικογενειακής βίας. Teen πατέρες τείνουν να τελειώσει λιγότερα χρόνια του σχολείου από ό, τι τα μεγαλύτερα πατέρες. Είναι επίσης λιγότερο πιθανό να κερδίσει μια βιωτή των μισθών και κρατήστε μια σταθερή δουλειά. Επιπλέον, τα παιδιά των εφήβων γονείς είναι πιο πιθανό να έχουν την υγεία και γνωστικές προϋποθέσεις και είναι πιο πιθανό να παραμεληθεί ή κακοποιηθεί. Τα κορίτσια που γεννήθηκαν από γονείς εφήβων είναι πιο πιθανό να βιώσουν οι ίδιοι εφηβική εγκυμοσύνη.

Αν η κόρη σας αποφασίσει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις κατά μέτωπον. Συζητήστε τους στόχους της για το μέλλον και πώς θα μπορούσε να πάει για την επίτευξή τους ως γονέα. Ψάξτε για ειδικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν έγκυες έφηβοι παραμένουν στο σχολείο ή πλήρη εργασία φυσικά από το σπίτι. Ενθαρρύνετε την κόρη σας να λάβει μαθήματα ανατροφή των παιδιών και να τη βοηθήσει να προετοιμαστεί για να στηρίξει οικονομικά και να μεγαλώσει ένα παιδί.

Όποια και αν είναι η επιλογή της κόρης σας κάνει, είναι εκεί για όσο το δυνατόν περισσότερο της. Αγάπη και την υποστήριξή σας, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της με την εγκυμοσύνη και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Βλέπε επίσης