Tween και την υγεία των εφήβων

Teen γραπτών μηνυμάτων: να βοηθήσει έφηβος σας να αποφύγει τους κινδύνους

Ανησυχώντας για έφηβος γραπτών μηνυμάτων; για την πρόληψη προβλημάτων, την παρακολούθηση γραπτών μηνυμάτων συνήθειες του εφήβου σας. Επίσης, καθορίζονται - και να επιβάλει - κατάλληλα όρια.

Για πολλούς εφήβους, μηνυμάτων κειμένου έχει γίνει ένα ουσιαστικό τρόπο να επικοινωνούν. Η έλλειψη ωριμότητας μπορεί να πάρει έφηβος σας σε μπελάδες όταν γραπτών μηνυμάτων, όμως.

Βοηθήστε έφηβος σας να καταλάβει - και να αποφύγει - οι κίνδυνοι που συνδέονται με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων.

Μην αφήνετε γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση

Γραπτά μηνύματα κατά την οδήγηση είναι ασφαλής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Στην πραγματικότητα, μερικές έρευνες δείχνουν ότι γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση είναι περισσότερο από 20 φορές πιο επικίνδυνη η οδήγηση μόνο.

Χειρότερες ακόμα, γραπτών μηνυμάτων μπορεί να είναι μια ακόμα μεγαλύτερη απειλή για την εφηβική τους οδηγούς ό, τι για τους ηλικιωμένους οδηγούς, δεδομένου ότι οι νεότεροι οδηγοί είναι λιγότερο πιθανό να σταματήσει γραπτών μηνυμάτων, όταν αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση οδήγησης.

Ξεκινήστε μιλώντας με έφηβος σας για τις συνέπειες των γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση, όπως είναι δυνητικά σοβαρά - ή ακόμα και θανατηφόρα - ατυχήματα. Μιλώντας δεν είναι αρκετά, όμως.

Ορίστε σαφείς κανόνες και τις συνέπειες για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων και την οδήγηση. Εξηγήστε του ότι γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση δεν επιτρέπεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες - και ότι τα προνόμια οδήγησης και το τηλέφωνο θα πρέπει να ανακληθεί, εάν έφηβος κείμενα σας κατά την οδήγηση.

Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση είναι παράνομη σε πολλές χώρες.

Για να βοηθήσει έφηβος σας αντισταθεί στον πειρασμό κατά την οδήγηση, μπορεί να προτείνει την αποθήκευση του τηλεφώνου από την εύκολη πρόσβαση στο αυτοκίνητο - όπως στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ή κρυμμένο σε ένα πορτοφόλι ή την τσάντα. Επίσης, σκεφτείτε apps ή άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας που απενεργοποιούν γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση.

Κρατήστε γραπτών μηνυμάτων από σύγκρουση με τον ύπνο

Γραπτά μηνύματα μετά την στροφή από τα φώτα ή να πάτε για ύπνο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μιας καλής νύχτας - ειδικά αν τα μηνύματα είναι αγχωτικές ή συναισθηματικές. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως η απώλεια του ύπνου, δυσκολία στον ύπνο, η κακή ποιότητα του ύπνου και την ημερήσια υπνηλία.

Εργασία με έφηβος σας για να διαπιστωθεί λογικές ώρες για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων - όπως δεν texting μετά τις 10 μ.μ. στις νύχτες του σχολείου. Για να επιβάλει τον κανόνα, μπορείτε να κρατήσετε το τηλέφωνό του εφήβου σας από του ή το δωμάτιό της τη νύχτα.

Να είστε ειλικρινείς σχετικά sexting

Sexting αναφέρεται σε αποστολή ενός μηνύματος κειμένου με σεξουαλικό περιεχόμενο ή σεξουαλικό εικόνα, συμπεριλαμβανομένων γυμνές φωτογραφίες ή εικόνες των ανθρώπων φιλιά ή συμμετοχή σε άλλες σεξουαλικές πράξεις.

Ακόμη και αν sexting φαίνεται να είναι ο κανόνας μεταξύ συμμαθητές του εφήβου σας, να εξηγεί τις συναισθηματικές συνέπειες του sexting εφήβων σας. Sexting μπορεί να είναι δυσάρεστη για τον αποστολέα - ειδικά αν αυτός ή αυτή έχει πιεστεί σε αυτό - καθώς και του δέκτη.

Οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της sexting θέματα, πάρα πολύ. Μια εικόνα ή ένα μήνυμα που προορίζεται για ένα άτομο μπορεί να προωθηθεί σε μια ολόκληρη λίστα επαφών ανά πάσα στιγμή - και όταν είναι σε κυκλοφορία, δεν υπάρχει τρόπος για να το ελέγξει. Μια φωτογραφία ή ένα μήνυμα θα μπορούσε να επανεμφανιστεί χρόνια αργότερα, υπό άλλες συνθήκες, ενδεχομένως προκαλεί μεγάλη αμηχανία ή ακόμα και προβλήματα με την εργασία ή το σχολείο.

Αν και οι νόμοι και ο βαθμός εκτέλεσης μπορεί να διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, βεβαιωθείτε ότι έφηβος σας καταλαβαίνει ότι η κατοχή των σεξουαλικών εικόνων του ανηλίκου θεωρείται έγκλημα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχείου της αστυνομίας, η αναστολή από το σχολείο ή νομική δράση.

Κατώτατη γραμμή: Εάν δεν θα είναι άνετα μοιράζονται τη φωτογραφία ή το μήνυμα με ολόκληρο τον κόσμο, δεν το στείλετε.

Βλέπε επίσης

Teen γραπτών μηνυμάτων: να βοηθήσει έφηβος σας να αποφύγει τους κινδύνους

Να είστε ενήμεροι για cyberbullying

Tween και την υγεία των εφήβων. Teen γραπτών μηνυμάτων: να βοηθήσει έφηβος σας να αποφύγουν τους κινδύνους.
Tween και την υγεία των εφήβων. Teen γραπτών μηνυμάτων: να βοηθήσει έφηβος σας να αποφύγουν τους κινδύνους.

Cyberbullying αναφέρεται στην αποστολή παρενοχλεί κειμένων, e-mail ή άμεσα μηνύματα, καθώς και την απόσπαση εκφοβιστικό ή απειλητικό περιεχόμενο στις ιστοσελίδες ή blogs.

Φυσικά, η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο μπορεί να κάνει ένας έφηβος αισθάνονται ανασφαλείς και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σχολικές απουσίες ή άλλα προβλήματα. Θα μπορούσε ακόμη και να είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην εφηβική αυτοκτονία.

Ενθαρρύνετε έφηβος σας για να σας μιλήσω ή άλλο έμπιστο ενήλικα, αν αυτός ή αυτή λαμβάνει ενοχλητικά μηνύματα κειμένου. Μπορεί επίσης να προτείνει την απόρριψη κείμενα από άγνωστους αριθμούς.

Από την άλλη πλευρά, βεβαιωθείτε ότι έφηβος σας καταλαβαίνει ότι δεν είναι αποδεκτή η διάδοση φημών ή κάποιος νταής μέσω γραπτών μηνυμάτων. Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι κάθε μήνυμα κειμένου που αυτός ή αυτή στέλνει μπορούν να προωθηθούν σε κανέναν άλλο, γι 'αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε καλή κρίση σε κάθε μήνυμα.

Ενεργός να παρακολουθούν τα μηνύματά του εφήβου σας

Καθίστε κάτω με έφηβος σας και να κοιτάξετε μέσα του ή μηνύματα κειμένου της κατά καιρούς - ή αφήστε έφηβος σας γνωρίζουμε ότι θα ελέγχει περιοδικά το τηλέφωνο για το περιεχόμενο. Μπορεί επίσης να εξετάσει τα αρχεία του τηλεφώνου για να δούμε πότε και πόσο συχνά έφηβος σας είναι η αποστολή και λήψη κειμένων.

Ως έφηβος σας μεγαλώνει και εμπλέκεται με μια ευρύτερη ποικιλία των ανθρώπων - μερικοί από τους οποίους μπορεί να ενδιαφέρονται για ακατάλληλα μηνύματα ή επαφή - που γίνεται ακόμα πιο σημαντική για την παρακολούθηση του ή της μηνύματα.

Επιβολή συνέπειες

Αν έφηβος σας δεν είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τους κανόνες και τις προσδοκίες που έχετε ορίσει - ή είστε ανησυχούν ότι γραπτών μηνυμάτων είναι να παρεμβαίνει με τα μαθήματά του εφήβου σας ή άλλες ευθύνες - να αναλάβουν δράση.

Οι επιλογές;

Αφαιρέστε την ικανότητα του εφήβου σας σε ένα κείμενο ή να στείλετε φωτογραφίες μέσω του ή της τηλέφωνο - ή απλώς να πάρετε το τηλέφωνο μακριά.

Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι έχουν ένα τηλέφωνο είναι ένα προνόμιο και όχι δικαίωμα. Πρόληψη δυνητικά σοβαρές συνέπειες υπερτερεί τυχόν θυμό έφηβος σας είναι πιθανό να εκφράσουν.

Βλέπε επίσης