Tween και την υγεία των εφήβων

Teen κατάχρηση ναρκωτικών: να βοηθήσει έφηβος σας να αποφύγουν τα ναρκωτικά

Teen κατάχρηση ναρκωτικών μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη ζωή του εφήβου σας. Μάθετε πώς για να βοηθήσει έφηβος σας να κάνουν υγιεινές επιλογές και να αποφευχθεί η κατάχρηση ναρκωτικών.

Έφηβοι οι οποίοι πειραματίζονται με τα ναρκωτικά θέσει την υγεία και την ασφάλειά τους σε κίνδυνο. Μπορείτε να βοηθήσει στην πρόληψη έφηβος κατάχρηση ναρκωτικών μιλώντας με έφηβος σας σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης ναρκωτικών και τη σημασία της κάνοντας υγιεινές επιλογές.

Γιατί οι έφηβοι κατάχρηση ναρκωτικών

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην Teen κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, από την ανασφάλεια στην επιθυμία για κοινωνική αποδοχή. Έφηβοι συχνά αισθάνονται άφθαρτος και δεν θα μπορούσε να εξετάσει τις συνέπειες των πράξεών τους, με αποτέλεσμα να λάβει επικίνδυνες κινδύνους - όπως η κατάχρηση νόμιμων ή παράνομων ναρκωτικών.

Κοινή παράγοντες κινδύνου για Teen κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών περιλαμβάνουν:

 • Ένα οικογενειακό ιστορικό κατάχρησης ουσιών
 • Μια ψυχική ή συμπεριφορική κατάσταση της υγείας, όπως η διαταραχή της κατάθλιψης, του άγχους ή Προσοχής (ADHD)
 • Πρόωρη επιθετική ή παρορμητική συμπεριφορά
 • Μια ιστορία από τραυματικά γεγονότα, όπως το βιώνει ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή να πέσει θύμα κακοποίησης
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση ή φτωχές κοινωνικές δεξιότητες αντιμετώπισης
 • Αισθήματα κοινωνική απόρριψη
 • Έλλειψη ανατροφή από τους γονείς ή φροντιστές
 • Σχολική αποτυχία
 • Οι σχέσεις με τους συνομηλίκους που κάνουν κατάχρηση των ναρκωτικών
 • Διαθεσιμότητας των ναρκωτικών ή πεποιθήσεων ότι η χρήση ναρκωτικών είναι ΟΚ

Λάβετε υπόψη ότι οι παράγοντες κινδύνου έφηβος σας μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Εξετάσει το ενδεχόμενο αναθεώρησης τους μία φορά το χρόνο, όπως γύρω από τα γενέθλια του εφήβου σας.

Συνέπειες των εφήβων κατάχρησης ναρκωτικών

Οι αρνητικές συνέπειες των εφήβων κατάχρηση ναρκωτικών μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • . Μειωμένη οδήγηση Οδήγηση υπό την επήρεια κάποιου ναρκωτικού μπορεί να βλάψει κινητικές δεξιότητες του οδηγού, τον χρόνο αντίδρασης και την κρίση - τη θέση του οδηγού, του ή της επιβάτες, και τους άλλους στο δρόμο σε κίνδυνο.
 • Η σεξουαλική δραστηριότητα. Έφηβοι οι οποίοι κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών είναι πιο πιθανό να έχουν κακή απόφαση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρογραμμάτιστη και μη ασφαλή σεξουαλική επαφή.
 • Εξάρτηση από τα ναρκωτικά. Έφηβοι οι οποίοι κάνουν κατάχρηση ναρκωτικών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών χρήση ναρκωτικών αργότερα στη ζωή.
 • Προβλήματα συγκέντρωσης. Χρήση των ναρκωτικών, όπως η μαριχουάνα, μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη ενός εφήβου, τα κίνητρα και την ικανότητα να μάθουν.
 • Σοβαρά προβλήματα υγείας. Ecstasy μπορεί να προκαλέσει βλάβη του ήπατος και της καρδιακής ανεπάρκειας. Υψηλές δόσεις ή η χρόνια χρήση μεθαμφεταμίνης μπορεί να προκαλέσει ψυχωτική συμπεριφορά. Η χρόνια χρήση εισπνεόμενων ουσιών μπορεί να βλάψει την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι και τα νεφρά. Κατάχρηση συνταγή ή over-the-counter φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αναπνευστική δυσχέρεια και σπασμούς.

Μιλώντας για Teen κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών

Μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσω έφηβος σας για την κατάχρηση ναρκωτικών. Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα άνετο χρόνο και τη ρύθμιση όταν είστε απίθανο να διακοπεί. Εάν είστε ανήσυχοι, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με εφήβων σας. Μπορεί επίσης να εξετάσει μοιράζονται την ευθύνη με άλλο ανατροφή των ενηλίκων στη ζωή του εφήβου σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να μιλάμε με έφηβος σας για τα ναρκωτικά:

 • Ρωτήστε τις απόψεις του εφήβου σας. Αποφύγετε τις μεγάλες, βαρετές ομιλίες. Αντ 'αυτού, να ακούσουν τις απόψεις του εφήβου σας και τις ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών. Παρατηρήστε λεκτική απαντήσεις έφηβος σας για να δείτε πώς αυτός ή αυτή αισθάνεται για το θέμα. Ενθαρρύνετε έφηβος σας να μιλήσετε με δηλώσεις, αντί των ερωτήσεων. Για παράδειγμα, λέγοντας: «Είμαι περίεργος για την άποψή σας» θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα από ό, τι "Τι σκέφτεσαι;"
 • Συζητήστε λόγοι για να μην της κατάχρησης ναρκωτικών. Αποφύγετε τακτικές εκφοβισμού. Δώστε έμφαση πως η χρήση ναρκωτικών μπορεί να επηρεάσει σημαντικά πράγματα για να έφηβος σας - όπως τα αθλητικά, την οδήγηση, την υγεία και την εμφάνιση. Εξηγήστε ότι ακόμη και ένας έφηβος μπορεί να αναπτύξει ένα πρόβλημα με τα ναρκωτικά.
 • Εξετάστε μηνύματα των μέσων ενημέρωσης. Ορισμένα τηλεοπτικά προγράμματα, ταινίες, ιστοσελίδες ή τα τραγούδια λάμψης και κύρους ή ευτελίζουν τη χρήση ναρκωτικών. Συζήτηση σχετικά με το τι έφηβος σας έχει δει ή ακούσει.
 • Συζητήσουν τρόπους για να αντισταθεί πίεση των συνομηλίκων. Brainstorm με έφηβος σας για το πώς να χαμηλώσουμε τις προσφορές των ναρκωτικών.
 • Να είστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη δική σας χρήση ναρκωτικών. Σκεφτείτε μπροστά για το πώς θα ανταποκριθούμε, αν έφηβος σας ρωτά για δική σας χρήση ναρκωτικών. Εάν επιλέξετε να μην κάνουν χρήση ναρκωτικών, να εξηγήσει γιατί. Εάν κάνατε χρήση ναρκωτικών, μοιραστείτε ποια είναι η εμπειρία σας δίδαξε.

Μην φοβάστε ότι το να μιλάμε για την κατάχρηση ναρκωτικών θα φυτέψει ιδέες στο κεφάλι του εφήβου σας. Συζητήσεις σχετικά με τα ναρκωτικά δεν θα δελεάσει έφηβος σας να δοκιμάσουν ναρκωτικά. Αντ 'αυτού, μιλάμε για την κατάχρηση ναρκωτικών επιτρέπει έφηβος σας γνωρίζουμε τις απόψεις σας και να καταλάβετε τι περιμένετε από αυτόν ή αυτήν.

Βλέπε επίσης

Teen κατάχρηση ναρκωτικών: να βοηθήσει έφηβος σας να αποφύγουν τα ναρκωτικά

Άλλες στρατηγικές πρόληψης

Εκτός μιλάμε για έφηβος σας, να εξετάσει άλλες στρατηγικές για την πρόληψη Teen κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών:

 • Γνωρίστε τις δραστηριότητες του εφήβου σας. Δώστε προσοχή στην τύχη του εφήβου σας. Μάθετε τι ενηλίκων εποπτεία των δραστηριοτήτων έφηβος σας ενδιαφέρει και να τον προτρέψω να συμμετάσχουν.
 • Καθιέρωση κανόνων και τις συνέπειες. Κάνει σαφές ότι δεν θα ανεχθεί κατάχρηση ναρκωτικών. Κανόνες μπορεί να περιλαμβάνουν αφήνοντας ένα μέρος όπου ναρκωτικών συμβαίνει και δεν οδήγηση σε ένα αυτοκίνητο με οδηγό που είναι ήδη κάνουν χρήση ναρκωτικών. Συμφωνώ σχετικά με τις συνέπειες της παράβασης των κανόνων μπροστά από το χρόνο - και να τις επιβάλλουν με συνέπεια.
 • Γνωρίστε τους φίλους του εφήβου σας. Εάν τα ναρκωτικά φίλους κακοποίηση του εφήβου σας, έφηβος σας μπορεί να αισθάνονται πίεση για να πειραματιστούν, πάρα πολύ. Γνωρίστε τους φίλους του εφήβου σας και τους γονείς τους.
 • Κρατήστε ένα μάτι για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα Πάρτε μια απογραφή όλων των συνταγών και over-the-counter φάρμακα στο σπίτι σας και να τους κρατήσει έξω από εύκολα προσιτές θέσεις -. Όπως το γραφείο ιατρικής. Αν έφηβος σας χρειάζεται να λάβει συνταγογραφούμενα φάρμακα κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών, θα πρέπει να καταργηθεί από την νοσοκόμα του σχολείου.
 • Παροχή υποστήριξης. Προσφορά έπαινο και την ενθάρρυνση, όταν έφηβος σας καταφέρνει, είτε στο σχολείο ή στο σπίτι. Ένα ισχυρό δεσμό μεταξύ σας και έφηβος σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη έφηβος σας από την κατάχρηση ναρκωτικών.
 • Δώστε το καλό παράδειγμα. Μην κατάχρηση εαυτό ναρκωτικά.

Αναγνωρίζοντας τα προειδοποιητικά σημάδια της Teen κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών

Να είστε ενήμεροι των πιθανών κόκκινες σημαίες, όπως:

 • Ξαφνική ή ακραία αλλαγή φίλους, οι διατροφικές συνήθειες, συνήθειες ύπνου, φυσική εμφάνιση, το συντονισμό ή σχολική επίδοση
 • Απώλεια ενδιαφέροντος για χόμπι ή οικογενειακές δραστηριότητες
 • Εχθρικό ή μη συνεργάσιμοι στάση
 • Η μυστικότητα σχετικά με τις ενέργειες ή τα υπάρχοντά
 • Κλοπή χρημάτων ή μια ανεξήγητη ανάγκη για χρήματα
 • Ιατρική δοχεία, παρά την έλλειψη ασθένειας ή σύνεργα χρήσης ναρκωτικών στο δωμάτιο του εφήβου σας
 • Μια ασυνήθιστη χημική ή οσμή ιατρικής έφηβος σας ή στο δωμάτιο του εφήβου σας

Αναζητώντας βοήθεια για Teen κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών

Εάν υποψιάζεστε ότι η έφηβος σας κάνει κατάχρηση ναρκωτικών, μιλήστε με αυτόν ή αυτήν. Αποφύγετε τις κατηγορίες. Αντ 'αυτού, ρωτήστε έφηβος σας τι συμβαίνει στην ζωή του και να τον ενθαρρύνει ή για να είμαι ειλικρινής.

Tween και την υγεία των εφήβων. Προβλήματα συγκέντρωσης.
Tween και την υγεία των εφήβων. Προβλήματα συγκέντρωσης.

Αν έφηβος σας παραδέχεται ότι κάνουν κατάχρηση φαρμάκων, να τον αφήσει ή της γνωρίζουν ότι είσαι απογοητευμένος. Επιβολή τις συνέπειες που έχετε καθιερώσει και να εξηγήσει στους τρόπους έφηβος σας ότι αυτός ή αυτή μπορεί να βοηθήσει να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη σας, όπως η βελτίωση βαθμούς.

Αν νομίζετε ότι έφηβος σας εμπλέκεται σε σημαντική χρήση των φαρμάκων, επικοινωνήστε με την υγεία γιατρό, δικηγόρο ή άλλο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης που ειδικεύεται σε προβλήματα ναρκωτικών.

Θυμηθείτε, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να μιλάμε για έφηβος σας για την κατάχρηση ναρκωτικών. Οι συνομιλίες που έχουμε σήμερα μπορεί να βοηθήσει έφηβος σας να κάνουν υγιεινές επιλογές στο μέλλον.

Βλέπε επίσης