Tween και την υγεία των εφήβων

Teen κάπνισμα: 10 τρόποι για να κρατήσει τους εφήβους χωρίς καπνό

Θέλετε να αποτρέψει έφηβος το κάπνισμα; καταλαβαίνω γιατί οι έφηβοι καπνίζουν και πώς να μιλήσω με έφηβος σας σχετικά με τα τσιγάρα.

Teen κάπνισμα μπορεί να ξεκινήσει αθώα, αλλά μπορεί να γίνει ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι ενήλικες καπνιστές αρχίζουν το κάπνισμα ως έφηβοι. Το καλύτερο στοίχημά σας; Βοηθήστε έφηβος σας να αποφεύγουν τη λήψη ότι η πρώτη ρουφηξιά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βοηθήσει στην πρόληψη των εφήβων καπνιστών.

1. Δώστε το καλό παράδειγμα

Teen κάπνισμα είναι πιο συχνή μεταξύ των εφήβων των οποίων οι γονείς καπνίζουν. Αν δεν καπνίζετε, να το κρατήσει επάνω. Εάν καπνίζετε, σταματήστε - τώρα. Όσο νωρίτερα σταματήσετε το κάπνισμα, τόσο λιγότερο πιθανό έφηβος σας είναι να γίνει ένας καπνιστής. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να σταματήσουν το κάπνισμα.

Εν τω μεταξύ, δεν καπνίζει στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στο μπροστινό μέρος του εφήβου σας, και δεν αφήνουν τσιγάρα όταν έφηβος σας μπορεί να τους βρει. Εξηγήστε στο έφηβος σας πώς είστε δυσαρεστημένοι με το κάπνισμα σας, πόσο δύσκολο είναι να σταματήσουν και ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε μέχρι να σταματήσουν το κάπνισμα για το καλό.

2. Κατανόηση της έλξης

Teen κάπνισμα μπορεί να είναι μια μορφή της εξέγερσης ή ένας τρόπος για να ταιριάζει με μια συγκεκριμένη ομάδα των φίλων. Μερικοί έφηβοι αρχίζουν το κάπνισμα για να ελέγξουν το βάρος τους. Άλλοι καπνίζουν να αισθάνονται δροσερό ή ανεξάρτητες.

Ρωτήστε έφηβος σας πώς αυτός ή αυτή αισθάνεται για το κάπνισμα και αν κάποιος από τους φίλους καπνό του εφήβου σας. Χειροκροτήστε καλές επιλογές του εφήβου σας, και να μιλήσουμε για τις συνέπειες των κακών επιλογών. Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με έφηβος σας για το πώς οι καπνοβιομηχανίες προσπαθούν να επηρεάσουν τις ιδέες για το κάπνισμα - όπως μέσω διαφημίσεων ή την τοποθέτηση προϊόντων σε ταινίες που δημιουργούν την αντίληψη ότι το κάπνισμα είναι λαμπερό και πιο διαδεδομένη από ό, τι είναι πραγματικά.

3. Πείτε όχι στο εφήβων καπνιστών

Μπορεί να αισθανθείτε σαν έφηβος σας δεν ακούσει μια λέξη που λέτε, αλλά λένε ότι ούτως ή άλλως. Πείτε έφηβος σας ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται. Αποδοκιμασία σας θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό, τι νομίζετε. Οι έφηβοι των οποίων οι γονείς που τις πιο αυστηρές περιορισμούς στο κάπνισμα έχουν την τάση να καπνίζουν λιγότερο από ό, τι οι έφηβοι των οποίων οι γονείς δεν θέτουν όρια καπνίσματος. Το ίδιο ισχύει και για τους εφήβους που αισθάνονται κοντά στους γονείς τους.

4. Έκκληση προς ματαιοδοξία του εφήβου σας

Το κάπνισμα δεν είναι λαμπερό. Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι το κάπνισμα είναι βρώμικο και δύσοσμο. Κάπνισμα σας δίνει κακή αναπνοή και τις ρυτίδες. Το κάπνισμα κάνει τα ρούχα σας και η μυρωδιά των μαλλιών, και τελικά τα δόντια σας κίτρινα. Το κάπνισμα μπορεί να σας αφήσει με ένα χρόνιο βήχα και λιγότερη ενέργεια για τον αθλητισμό και άλλες ευχάριστες δραστηριότητες.

5. Κάντε τα μαθηματικά

Το κάπνισμα είναι ακριβό. Βοήθεια έφηβος σας υπολογίσει το εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή ετήσιο κόστος του καπνίσματος ένα πακέτο την ημέρα. Μπορείτε να συγκρίνετε το κόστος του καπνίσματος με εκείνη των ηλεκτρονικών συσκευών, ρούχα ή άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης έφηβος.

Βλέπε επίσης

Teen κάπνισμα: 10 τρόποι για να κρατήσει τους εφήβους χωρίς καπνό

6. Αναμείνετε πίεση από ομοτίμους

Οι φίλοι που καπνίζουν μπορεί να είναι πειστική, αλλά μπορείτε να δώσετε έφηβος σας τα εργαλεία που αυτός ή αυτή πρέπει να αρνηθεί τα τσιγάρα. Προετοιμάστε το πώς να χειρίζονται δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο λέει, "Όχι, ευχαριστώ, δεν καπνίζω». Η πιο έφηβος σας πρακτικές αυτή τη βασική άρνηση, το πιο πιθανό αυτός ή αυτή θα πουν όχι κατά τη στιγμή της αλήθειας.

7. Πάρτε τον εθισμό στα σοβαρά

Οι περισσότεροι έφηβοι πιστεύουν ότι περιστασιακά το κάπνισμα δεν θα τους αναγκάσει να εθιστεί και ότι, εάν γίνουν συστηματικοί καπνιστές, μπορούν να σταματήσουν το κάπνισμα οποιαδήποτε στιγμή θέλουν. Έφηβοι, ωστόσο, μπορεί να εθιστεί με διαλείπουσα και σχετικά χαμηλά επίπεδα του καπνίσματος. Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι οι περισσότεροι ενήλικες καπνιστές αρχίζουν οι έφηβοι. Μόλις είστε γαντζώθηκε, είναι δύσκολο να σταματήσουν το κάπνισμα.

8. Προβλέψτε το μέλλον

Οι έφηβοι έχουν την τάση να υποθέσουμε ότι άσχημα πράγματα συμβαίνουν μόνο σε άλλους ανθρώπους. Οι περισσότεροι έφηβοι πιστεύουν καρκίνο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια συμβαίνουν μόνο στην αφηρημένη. Χρησιμοποιήστε τους αγαπημένους, τους φίλους, τους γείτονες ή προσωπικότητες που έχουν πάει άρρωστος πραγματική ζωή παραδείγματα.

9. Σκεφτείτε πέρα ​​από τα τσιγάρα

Άκαπνων προϊόντων καπνού, τσιγάρων σκελίδα (kreteks) και καραμέλα αρωματισμένα τσιγάρα (bidis) μερικές φορές συγχέεται με λιγότερο επιβλαβή ή εθιστικά από τα παραδοσιακά τσιγάρα. Έφηβοι, επίσης, συχνά πιστεύουν ότι σωλήνα νερού (ναργιλές) το κάπνισμα είναι ασφαλής. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Kreteks, bidis και ναργιλέ μεταφέρει όλα κινδύνους για την υγεία. Μην αφήσετε έφηβος σας να ξεγελαστούν.

10. Πάρτε μέρος

Πάρτε δραστικά μέτρα εναντίον εφήβων καπνιστών. Συμμετέχουν στην τοπική και σχολείου υπό την αιγίδα εκστρατείες πρόληψης του καπνίσματος. Στήριξη των προσπαθειών για να κάνουν δημόσιους χώρους χωρίς καπνό και να αυξήσει τους φόρους για τα προϊόντα καπνού. Οι ενέργειές σας μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τις πιθανότητες ότι η έφηβος σας θα γίνει ένας καπνιστής.

Tween και την υγεία των εφήβων. Teen κάπνισμα: 10 τρόποι για να κρατήσει τους εφήβους χωρίς καπνό.
Tween και την υγεία των εφήβων. Teen κάπνισμα: 10 τρόποι για να κρατήσει τους εφήβους χωρίς καπνό.

Αν έφηβος σας έχει ήδη ξεκινήσει το κάπνισμα, αποφύγετε τις απειλές και τα τελεσίγραφα. Αντ 'αυτού, μάθετε γιατί έφηβος σας είναι το κάπνισμα - και να συζητήσουν τρόπους για να βοηθήσει έφηβος σας σταματήσουν. Η αποφυγή ή η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έφηβος σας μπορεί να κάνει για μια διάρκεια ζωής της καλής υγείας.

Βλέπε επίσης