Σεξουαλική υγεία

Έφηβοι και σεξ: προστασία της σεξουαλικής υγείας του εφήβου σας

Έφηβοι και σεξ μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο συνδυασμό. Μάθετε πώς μπορείτε να μιλήσετε με έφηβος σας σχετικά με την αποχή και την αντισύλληψη.

Λίγοι οι γονείς θέλουν να αντιμετωπίσουν την ιδέα ότι οι έφηβοι τους είναι σεξ - αλλά η έρευνα δείχνει ότι πολλοί έφηβοι είναι σεξουαλικά ενεργοί από το γυμνάσιο, ενδεχομένως θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ενδεχόμενης εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Όταν πρόκειται για την εφηβική ηλικία και το φύλο, το κλειδί είναι να συζητήσει τη σημασία της αντισύλληψης πριν αρχίσει η σεξουαλική δραστηριότητα.

Προώθηση της αποχής

Κατά το πρώτο άνοιγμα το θέμα των εφήβων και το σεξ, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να μιλήσουμε για την αποχή. Είτε θέλετε να αισθάνεστε έντονα ότι το σεξ πριν το γάμο είναι λάθος ή απλά θέλετε έφηβος σας για να αναβάλει σεξ μέχρι αυτός ή αυτή είναι πιο ώριμη, να εξηγήσει τα συναισθήματά σας για να σας έφηβος. Αν μοιράζεστε τους λόγους πίσω από τις πεποιθήσεις σας, έφηβος σας μπορεί να είναι πιο πιθανό να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν τις αξίες σας.

Επίσης, ρωτήστε έφηβος σας για να σκεφτεί για τη δική του αξίες και ελπίδες για το μέλλον - και να εξετάσει το πώς το φύλο μπορεί να τους επηρεάσει. Εξηγήστε ότι οι έφηβοι και το σεξ μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο συνδυασμό. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αποφευχθεί εφήβων εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων, όπως χλαμύδια, η γονόρροια, των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο έρπης και HIV, είναι η πρακτική της αποχής από το σεξ - από του στόματος, του κόλπου και του πρωκτού. Αποχή Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε έφηβος σας κάποια συναισθηματικό στρες, αν του ή της σχέση τελειώνει. Υπενθυμίστε έφηβος σας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι nonsexual αυτός ή αυτή μπορεί να δείξει τα συναισθήματα για κάποιον.

Συζητώντας τις επιλογές ελέγχου των γεννήσεων

Κατανόηση των μεθόδων ελέγχου των γεννήσεων είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής για όλους. Είτε έφηβος σας αποφασίσει να κάνει σεξ ή περιμένετε, βεβαιωθείτε ότι έφηβος σας ξέρει πώς να αποφύγουν την εγκυμοσύνη και προστατεύσει τον εαυτό του ή τον εαυτό της από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Συζητήστε με την εφηβική σας:

  • Προφυλακτικά. Συνεπή και ορθή χρήση των προφυλακτικών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για σεξουαλικά ενεργοί έφηβοι για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Προφυλακτικά επίσης να βοηθήσει την πρόληψη της εγκυμοσύνης. Βεβαιωθείτε ότι ο έφηβος κατανοεί τη σημασία της πάντα χρήση προφυλακτικού κατά τη σεξουαλική επαφή.
  • Συνταγογραφούμενα ελέγχου των γεννήσεων Διάφορα αντισυλληπτικά συνταγή -. Όπως τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων συνδυασμός, το αντισυλληπτικό επίθεμα (Ortho Evra), κολπικό δακτύλιο (NuvaRing) και αντισυλληπτικό ένεση (Depo-Provera) - μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης εφήβων. Έφηβος σας θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό για να πάρετε μια συνταγή για αυτά τα είδη των αντισυλληπτικών. Εξηγήστε στο έφηβος σας ότι ο γιατρός θα εξετάσει το ιατρικό ιστορικό της, διεξάγει μια γυναικολογική εξέταση, και να πάει πέρα ​​από τους κινδύνους και τα οφέλη των διαφόρων τύπων του ελέγχου των γεννήσεων. Για παράδειγμα, Depo-Provera δεν συνιστάται για τους νέους εφήβους, επειδή αυτό μπορεί να επηρεάσει την οστική μάζα. Βεβαιωθείτε ότι έφηβος σας καταλαβαίνει ότι η συνταγή έλεγχο των γεννήσεων δεν είναι μια αντικατάσταση για προφυλακτικά. Συνταγογραφούμενα ελέγχου των γεννήσεων βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, αλλά δεν προσφέρει προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
  • Επείγουσα αντισύλληψη. Εξηγήστε στο έφηβος σας ότι είναι πάντα μια καλή ιδέα για να πάρουν μια απόφαση για τον έλεγχο των γεννήσεων πριν το σεξ. Ωστόσο, η επείγουσα αντισύλληψη - όπως το χάπι της επόμενης ημέρας (Ella, Plan B One-Step ή επόμενη επιλογή) - μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, αν έφηβος σας δεν προγραμματίζουν το μέλλον ή αντισύλληψης αποτύχει. Plan B One-Step είναι διαθέσιμες over-the-counter χωρίς ιατρική συνταγή. Επόμενη επιλογή είναι διαθέσιμες over-the-counter για τις γυναίκες ηλικίας 17 ετών και άνω. Ella είναι διαθέσιμη μόνο με συνταγή από τον γιατρό σας ή τον επαγγελματία υγείας. Βεβαιωθείτε ότι έφηβος σας καταλαβαίνει ότι η επείγουσα αντισύλληψη πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις, και μέσα σε 120 ώρες για να είναι αποτελεσματική.
  • Φυσικό οικογενειακού προγραμματισμού. Εάν η χρήση αντισύλληψης έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες σας, θα μπορούσε να εξετάσει μιλώντας σε έφηβος σας για το φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό, το οποίο περιλαμβάνει την αποχή από το σεξ κατά τη διάρκεια της πιο γόνιμες μέρες μιας γυναίκας. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι φυσικές μεθόδους οικογενειακού προγραμματισμού δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο συνταγή έλεγχο των γεννήσεων και δεν προσφέρουν προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Επιπλέον, η αποτελεσματική χρήση των φυσικών μεθόδων οικογενειακού προγραμματισμού απαιτεί επιμέλεια και τον σχεδιασμό - και έφηβος σεξ είναι συχνά απρογραμμάτιστη. Teen κορίτσια, επίσης, έχουν συνήθως ακανόνιστη έμμηνο κύκλο, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί σημάδια γονιμότητας.

Μην φοβάστε ότι μιλάμε για έφηβος σας σχετικά με την αντισύλληψη θα ενθαρρύνει το άτομό του να κάνουν σεξ. Έφηβος σας είναι πιθανό περίεργος για το σεξ και την αντισύλληψη, εάν ή όχι θα θέσει επί τάπητος το θέμα. Με το να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς, μπορείτε να βοηθήσετε έφηβος σας κάνουν συνειδητές αποφάσεις και να ενεργούν πιο υπεύθυνα, όταν αυτός ή αυτή αποφασίζει να κάνει σεξ - αν είναι τώρα ή και χρόνια στο μέλλον.

Αν έχετε πρόβλημα να μιλάμε για έφηβος σας σχετικά με την αντισύλληψη, ρωτήστε το γιατρό του εφήβου σας για βοήθεια. Αυτός ή αυτή μπορεί να προσφέρει συμβουλές για το πώς να μιλήσω με έφηβος σας και με ακρίβεια απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την αντισύλληψη.

Βλέπε επίσης

Έφηβοι και σεξ: προστασία της σεξουαλικής υγείας του εφήβου σας

Η ενθάρρυνση της υπεύθυνης συμπεριφοράς

Teens μπορεί να μην έχουν την ωριμότητα να σωστά και με συνέπεια τη χρήση ορισμένων τύπων αντισύλληψης. Αν η κόρη σας είναι να σκεφτόμαστε σχετικά με τη χρήση συνταγογραφούμενων έλεγχο των γεννήσεων, σιγουρευτείτε ότι θεωρεί τη συχνότητα της χρήσης και την ευκολία πριν από την επιλογή μιας μεθόδου. Για παράδειγμα, τα χάπια ελέγχου γεννήσεων συνδυασμός πρέπει να ληφθούν κατά την ίδια ώρα κάθε μέρα, ενώ NuvaRing φοριέται για τρεις εβδομάδες σε ένα χρόνο. Όποια και αν είναι γέννηση μέθοδος ελέγχου έφηβος σας επιλέγει, να εξηγήσει τη σημασία της διατήρησης για τα ραντεβού του γιατρού και πώς να κάνει τον έλεγχο των γεννήσεων χρησιμοποιούν ένα μέρος της ρουτίνας της - όπως με τη λήψη καθημερινά γέννηση συνδυασμό χάπι της έλεγχο όταν βουρτσίζει τα δόντια της. Βεβαιωθείτε ότι ο έφηβος ξέρει τι να κάνει αν παραλείψει μία δόση ή υποπτεύεται ότι μπορεί να είστε έγκυος.

Αν έφηβος σας είναι το ενδεχόμενο να γίνει σεξουαλικά ενεργοί, θα μπορούσε επίσης να παρέχουν πρακτικές συμβουλές - όπως η διατήρηση προφυλακτικά σε ένα πορτοφόλι ή την τσάντα σας. Εξηγήστε στο έφηβος σας ότι η χρήση αλκοόλ και άλλων ναρκωτικών μπορεί να επηρεάσει του ή την κρίση και αυξάνουν τον κίνδυνο της αναθέτουσας μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη μόλυνση.

Η κατώτατη γραμμή

Μιλώντας για το σεξ και την αντισύλληψη με έφηβος σας δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, η καθοδήγηση μπορεί να σας βοηθήσει έφηβος σας κάνουν συνειδητές επιλογές που βοηθούν στην προστασία του ή της σεξουαλικής υγείας.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία