Σεξουαλική υγεία

Σεξουαλική υγεία και γήρανση: κρατήσετε το πάθος ζωντανό

Η σεξουαλική συναισθήματα δεν εξαφανίζονται όπως την ηλικία σας. Εδώ είναι πώς να κρατήσει τη φλόγα που καίει.

Η σεξουαλική υγεία είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Και η επιθυμία για οικειότητα είναι διαχρονικό. Ενώ το σεξ μπορεί να μην είναι η ίδια όπως ήταν στη δεκαετία του '20 σας, μπορεί ακόμα να είναι σαν την εκπλήρωση όσο ποτέ. Ανακαλύψτε ποιες πτυχές της σεξουαλικής υγείας είναι πιθανό να αλλάξουν, όπως την ηλικία σας - και πώς εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να προσαρμοστεί.

Επικοινωνία είναι το κλειδί

Για να διατηρηθεί μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, να μιλήσετε με το σύντροφό σας. Θέστε κατά μέρος το χρόνο για να είναι αισθησιακό και σεξουαλικό μαζί. Όταν ξοδεύετε οικεία χρόνο με το σύντροφό σας, μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με την ερωτική επαφή. Βοηθήσει το σύντροφό σας να καταλάβει τι θέλετε από αυτόν ή αυτήν. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το τι είστε βιώνει σωματικά και συναισθηματικά.

Σεξουαλική υγεία και το ασφαλές σεξ

Άνθρωποι όλων των ηλικιών θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να πρακτική ασφαλές σεξ. Εάν έχετε σεξουαλική επαφή με ένα νέο ή διαφορετικό εταίρο, χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό. Επίσης, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με άλλους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Αν είστε σε μια μακροχρόνια μονογαμική σχέση και να έχετε και τα δύο βρέθηκαν αρνητικά για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις, τότε μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία του. Μέχρι να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, όμως, χρησιμοποιείτε προφυλακτικό όταν κάνεις σεξ.

Γήρανση και τη σεξουαλική υγεία των ανδρών

Η τεστοστερόνη διαδραματίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη σεξουαλική εμπειρία ενός ανθρώπου. Τα επίπεδα τεστοστερόνης αιχμής στο τέλος της εφηβείας και στη συνέχεια θα μειωθεί σταδιακά. Οι περισσότεροι άνδρες παρατηρήσετε μια διαφορά στη σεξουαλική ανταπόκρισή τους από την ηλικία των 60 έως 65 ετών. Το πέος μπορεί να αργήσουν να γίνουν όρθια, και οι στύσεις μπορεί να μην είναι τόσο σταθερή. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να επιτύχουν την πλήρη διέγερση και να έχουν οργασμό και εκσπερμάτισης εμπειρίες. Η στυτική δυσλειτουργία γίνεται επίσης πιο συχνές. Πολλά φάρμακα είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν τους άνδρες να επιτύχουν ή να διατηρήσουν επαρκή στύση για σεξουαλική δραστηριότητα.

Σεξουαλική υγεία Γήρανση και γυναικών

Δεδομένου ότι η εμμηνόπαυση προσέγγιση των γυναικών, των οιστρογόνων μείωση των επιπέδων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κολπική ξηρότητα και πιο αργή σεξουαλική διέγερση. Οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν συναισθηματικές αλλαγές, όπως καλά. Ενώ μερικές γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο χωρίς να ανησυχείτε για την εγκυμοσύνη, φυσικά, οι αλλαγές στο σχήμα του σώματος και το μέγεθος μπορεί να προκαλέσει τους άλλους να αισθάνονται λιγότερο σεξουαλικά επιθυμητό.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία και γήρανση: κρατήσετε το πάθος ζωντανό

Ιατρικές καταστάσεις και τη σεξουαλική υγεία

Κάθε κατάσταση που επηρεάζει τη γενική σας υγεία και ευεξία μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλική υγεία σας. Ασθένειες που αφορούν το καρδιαγγειακό σύστημα, υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, ορμονικά προβλήματα, κατάθλιψη ή άγχος - και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτών των όρων - μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για να είναι σεξουαλικά ενεργοί. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να γίνει ξύπνησε, όπως ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, οποιαδήποτε χειρουργική διαδικασία που επηρεάζει τη λεκάνη σας και το κεντρικό νευρικό σας σύστημα θα έχει μια προσωρινή - αλλά συχνά σημαντικές - επίδραση στη σεξουαλική ανταπόκριση σας. Το σώμα, όμως, είναι ανθεκτική. Λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο για να επουλωθούν και μερικές πολύ προσοχή, μπορείτε να γίνετε σεξουαλικά ανταποκρίνεται και πάλι.

Φάρμακα και σεξουαλική υγεία

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να εμποδίσει την σεξουαλική ανταπόκριση σας, όπως η επιθυμία σας για σεξ και την ικανότητα του σώματός σας να γίνει ξύπνησε ή να έχει οργασμό. Εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλικές παρενέργειες από ένα φάρμακο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μπορεί να είναι δυνατό να μεταβείτε σε ένα διαφορετικό φάρμακο με λιγότερες σεξουαλικές παρενέργειες. Εάν παίρνετε διάφορα φάρμακα, καθένα από τα οποία μπορεί να έχουν διαφορετική επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία σας, δοκιμάστε διαφορετικό το είδος της σεξουαλικής δραστηριότητας που ασκούν και πώς μπορείτε να την προσεγγίσουμε.

Όταν κάποιος συνεργάτης αρρωσταίνει

Αν είστε άρρωστος, τη σεξουαλικότητά σας μπορεί να υιοθετήσει προσωρινά μια πίσω κάθισμα για άλλες ανάγκες. Πόνος, δυσφορία, φάρμακα ή ανησυχία μπορεί να επισκιάσει τη σεξουαλική επιθυμία σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μιλάμε με το σύντροφό σας για άλλους τρόπους για να είναι κοντά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αν είστε ο φροντιστής, οι απαιτήσεις της φροντίδας για το σύντροφό σας μπορεί να πάρει έναν φόρο για σεξουαλική σας επιθυμία. Βρείτε έναν τρόπο να αναιρέσει το ρόλο φροντιστή από καιρό σε καιρό, και είναι ένας εταίρος αντί - ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε ασφαλείς με το σύντροφό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε μια αμοιβαία ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Η ενασχόληση με τις διαφορές στην επιθυμία

Οι διαφορές στις λίμπιντο είναι κοινά μεταξύ ζευγάρια όλων των ηλικιών. Τα ζευγάρια μπορούν να κολλήσει σε ένα μοτίβο, όπου ένα άτομο ξεκινά την επαφή, ενώ το άλλο αποφεύγει. Εάν μπορείτε να αποφύγετε κυρίως σεξ, θεωρούν την ανάληψη κάποιας δέσμευσης. Αν ξεκινήσει συνήθως σεξ, να προσπαθήσετε να μιλήσετε με το σύντροφό σας για το τι χρειάζεται.

Εάν ανησυχείτε για πληγώνει τα αισθήματα του συντρόφου σας, μιλούν για την εμπειρία σας χρησιμοποιώντας το "I" δηλώσεις - όπως «Νομίζω ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται καλύτερα όταν...." Με τη σειρά τους, προσπαθούν να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Μαζί μπορείτε να βρείτε τρόπους για να φιλοξενήσει τόσο τις ανάγκες σας.

Κοιτώντας όχι προς τα εμπρός πίσω

Πολλά ζευγάρια θέλουν να ξέρουν πώς να πάρει πίσω με τη σεξουαλική διέγερση και τα επίπεδα δραστηριότητας που γνώρισε στη δεκαετία του '20, '30 και αρχές του '40. Αντ 'αυτού, να βρουν τρόπους για τη βελτιστοποίηση της απόκρισης του σώματός σας για τη σεξουαλική εμπειρία τώρα. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι είναι ικανοποιητική και αμοιβαίως αποδεκτή.

Πολλά βιβλία είναι διαθέσιμα για το πώς να διατηρήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή καθώς γερνάτε. Επιπλέον, πολλά ζευγάρια βρίσκουν διαβούλευση με έναν ειδικό χρήσιμη. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν χρήσιμες υποδείξεις ή να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία