Σεξουαλική υγεία

Η αγωγή με τεστοστερόνη: κλειδί για την ανδρική ζωτικότητα;

Λαμβάνοντας υπόψη τη θεραπεία τεστοστερόνης για να σας βοηθήσει να αισθάνονται νεότεροι και πιο έντονη όπως την ηλικία σας; γνωρίζουν τους κινδύνους πριν κάνετε την απόφασή σας.

Οι δυνατότητες της θεραπείας τεστοστερόνης είναι δελεαστικός - αυξήσει τη μυϊκή μάζα σας, να ακονίσετε τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας, την ενίσχυση της λίμπιντο σας, και να βελτιώσουν το επίπεδο της ενέργειάς σας. Δεδομένου ότι γερνάτε, η θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί να ακούγεται σαν το απόλυτο αντιγηραντική φόρμουλα. Ωστόσο, τα οφέλη για την υγεία της θεραπείας τεστοστερόνης για την σχετιζόμενη με την ηλικία μείωση της τεστοστερόνης δεν είναι τόσο σαφής όσο μπορεί να φαίνεται. Μάθετε τι είναι γνωστό - και δεν είναι γνωστό - για τη θεραπεία τεστοστερόνης για τη φυσιολογική γήρανση.

Τι είναι η τεστοστερόνη;

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται κυρίως στους όρχεις. Η τεστοστερόνη βοηθά στη διατήρηση των ανδρών:

 • Οστική πυκνότητα
 • Κατανομή του λίπους
 • Η μυϊκή δύναμη και μάζα
 • Παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • Σεξουαλική ορμή
 • Παραγωγή σπέρματος

Υπογοναδισμός είναι μια νόσος στην οποία ο οργανισμός αδυνατεί να παράγει φυσιολογικές ποσότητες τεστοστερόνης οφείλεται σε ένα πρόβλημα με τους όρχεις ή την υπόφυση που ελέγχει τους όρχεις. Η τεστοστερόνη θεραπεία υποκατάστασης μπορεί να βελτιώσει τα σημεία και τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης σε αυτούς τους άνδρες. Οι γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσει τεστοστερόνης, όπως ενέσεις, χάπια, τα μπαλώματα ή τζελ.

Τι συμβαίνει με τα επίπεδα τεστοστερόνης με την ηλικία;

Κορυφές τεστοστερόνης κατά την εφηβεία και την πρώιμη ενήλικη ζωή. Δεδομένου ότι γερνάτε, το επίπεδο τεστοστερόνης σας μειώνεται σταδιακά - τυπικά περίπου 1 τοις εκατό το χρόνο μετά την ηλικία των 30. Είναι σημαντικό να προσδιοριστεί σε ηλικιωμένους άνδρες, εάν ένα χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης είναι απλά οφείλεται στη μείωση της φυσιολογικής γήρανσης ή αν οφείλεται σε μια ασθένεια (υπογοναδισμός).

Μήπως ένα φυσικό μειώνεται το επίπεδο τεστοστερόνης προκαλεί τα σημεία και τα συμπτώματα της γήρανσης;

Όχι απαραίτητα. Οι άνδρες μπορούν να βιώσουν πολλά σημάδια και συμπτώματα, καθώς γερνούν, και μερικοί μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, λιγότερες αυθόρμητες στύσεις -. Όπως κατά τη διάρκεια του ύπνου - και στειρότητα.
 • Αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου. Μερικές φορές η χαμηλή τεστοστερόνη προκαλεί αϋπνία ή άλλες διαταραχές ύπνου.
 • Φυσικές αλλαγές. Διάφορες φυσικές αλλαγές είναι δυνατές, συμπεριλαμβανομένης της αύξηση του σωματικού λίπους, μειωμένη μυϊκή μάζα και δύναμη, και μειωμένη οστική πυκνότητα. Πρησμένα ή τρυφερά στήθη (γυναικομαστία) και η απώλεια μαλλιών είναι δυνατόν. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε εξάψεις και να έχουν λιγότερη ενέργεια από ό, τι στο παρελθόν.
 • Συναισθηματικές αλλαγές. Χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κινήτρων ή αυτοπεποίθηση. Μπορεί να αισθάνεστε λυπημένος ή κατάθλιψη, ή έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης ή να θυμόμαστε τα πράγματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα από αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Άλλοι μπορεί να προκληθεί από διάφορους υποκείμενους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων παρενέργειες φαρμάκων, τα προβλήματα του θυρεοειδούς, κατάθλιψη και υπερβολική χρήση αλκοόλ. Μια εξέταση αίματος είναι ο μόνος τρόπος για να διαγνώσει ένα χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης.

Βλέπε επίσης

Η αγωγή με τεστοστερόνη: κλειδί για την ανδρική ζωτικότητα;

Μπορεί η θεραπεία τεστοστερόνης προώθηση της νεολαίας και τη ζωτικότητα;

Η αγωγή με τεστοστερόνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιστροφή των επιπτώσεων της υπογοναδισμού, αλλά είναι ασαφές εάν η θεραπεία τεστοστερόνης θα έχει κανένα όφελος για τους ηλικιωμένους άνδρες που είναι κατά τα άλλα υγιείς.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι άνδρες πιστεύουν ότι η λήψη φαρμάκων τεστοστερόνης μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται νεότεροι και πιο έντονη, καθώς γερνούν, λίγες ακριβείς μελέτες έχουν εξετάσει τη θεραπεία τεστοστερόνης στους άνδρες που έχουν υγιή επίπεδα τεστοστερόνης - και μερικές μικρές μελέτες έχουν αποκαλύψει ανάμεικτα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη υγιών ανδρών που πήραν φάρμακα τεστοστερόνης αυξημένη μυϊκή μάζα, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει δύναμη.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της θεραπείας τεστοστερόνης για την κανονική γήρανση;

Θεραπεία με τεστοστερόνη έχει διάφορους κινδύνους. Για παράδειγμα, η θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί:

 • Συμβολή στην άπνοια κατά τον ύπνο - μια δυνητικά σοβαρή διαταραχή του ύπνου κατά την οποία αναπνοή σταματά επανειλημμένα και ξεκινά
 • Να προκαλέσει το σώμα σας να κάνει πάρα πολλά ερυθρά αιμοσφαίρια (πολυκυτταραιμία), η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων
 • Αιτία ακμή ή άλλες δερματικές αντιδράσεις
 • Τόνωση noncancerous ανάπτυξη του προστάτη (καλοήθης υπερπλασία του προστάτη) και πιθανόν την τόνωση της ανάπτυξης των υφιστάμενων καρκίνου του προστάτη
 • Μεγέθυνση στήθους
 • Περιορίστε την παραγωγή σπέρματος ή να προκαλέσουν συρρίκνωση των όρχεων

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τη θεραπεία τεστοστερόνης;

Αν αναρωτιέστε αν η θεραπεία τεστοστερόνης μπορεί να είναι σωστή για σας, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη. Μια ιατρική κατάσταση που οδηγεί σε μια ασυνήθιστη μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να είναι ένας λόγος για να λάβει συμπληρωματικό τεστοστερόνης. Ωστόσο, η θεραπεία της φυσιολογικής γήρανσης με τη θεραπεία με τεστοστερόνη δεν είναι σκόπιμο.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία