Σεξουαλική υγεία

Senior σεξ: συμβουλές για τους ηλικιωμένους άνδρες

Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσουν μια υγιή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή όπως σας μεγαλώνουν.

Senior σεξ δεν είναι το ίδιο όπως ήταν στη δεκαετία του '20 σας - αλλά μπορεί ακόμα να είναι ικανοποιητική. Σε αντίθεση με κοινούς μύθους σχετικά με τη σεξουαλικότητα και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, σεξουαλικού ενδιαφέροντος δεν είναι μόνο για τους νέους. Πολλοί ηλικιωμένοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη σεξουαλικότητά τους στην ηλικία των 80 και πέρα. Μια υγιής σεξουαλική ζωή δεν είναι μόνο εκπλήρωση, αλλά είναι επίσης καλό για άλλες πτυχές της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής υγείας σας και την αυτοεκτίμηση.

Senior σεξ: Τι αλλάζει Καθώς οι άνδρες γερνούν;

Δεδομένου ότι τα άτομα ηλικίας, η τεστοστερόνη μείωση των επιπέδων και οι αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία είναι κοινά. Αυτές οι φυσιολογικές αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Η ανάγκη για περισσότερα ερεθίσματα για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί στύση και τον οργασμό
  • Μικρότερες οργασμούς
  • Λιγότερο ισχυρές εκσπερμάτιση και λιγότερο σπέρμα εκσπερμάτωση
  • Μεγαλύτερος χρόνος που απαιτείται για να επιτευχθεί μια άλλη στύση μετά την εκσπερμάτωση

Μπορεί να αισθανθείτε κάποια ανησυχία σχετικά με αυτές τις αλλαγές, αλλά να θυμάστε ότι δεν πρέπει να τελειώσει την απόλαυση του σεξ. Η προσαρμογή στην αλλαγή στο σώμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει τη σεξουαλική ρουτίνα σας να περιλαμβάνει περισσότερα ερεθίσματα για να γίνει ξύπνησε.

Senior προβλήματα σεξ και την υγεία

Η υγεία σας μπορεί επίσης να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή σας και τη σεξουαλική απόδοση. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είναι σε κακή κατάσταση υγείας ή έχει μια χρόνια κατάσταση της υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις ή η αρθρίτιδα, το φύλο και την οικειότητα γίνει πιο δύσκολο. Ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις και πολλά φάρμακα, όπως φάρμακα πίεσης του αίματος, αντιισταμινικά, αντικαταθλιπτικά και αναστολείς οξέος φαρμάκων, μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία.

Αλλά μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να πειραματιστείτε με τρόπους για να προσαρμοστούν στους περιορισμούς σας. Για παράδειγμα, αν είστε ανησυχούν για σεξ μετά από μια καρδιακή προσβολή, μιλήστε με το γιατρό σας για τις ανησυχίες σας. Αν αρθρίτιδα πόνος είναι ένα πρόβλημα, δοκιμάστε διαφορετικές σεξουαλικές θέσεις ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη θερμότητα για να ανακουφίσει τις αρθρώσεις, πριν ή μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα. Μείνετε θετικά και να επικεντρωθεί σε τρόπους για να είναι σεξουαλικά και οικεία που εργάζονται για εσάς και το σύντροφό σας.

Βλέπε επίσης

Senior σεξ: συμβουλές για τους ηλικιωμένους άνδρες

Senior σεξ και συναισθηματικά ζητήματα

Σε οποιαδήποτε ηλικία, τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλικότητά σας. Πολλά μεγάλα ζευγάρια αναφέρουν μεγαλύτερη ικανοποίηση με τη σεξουαλική ζωή τους, επειδή έχουν λιγότερες περισπασμούς, περισσότερο χρόνο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, και δεν ανησυχεί για την εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας αισθάνονται τόνισε από προβλήματα υγείας, οικονομικές ανησυχίες και άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η κατάθλιψη μπορεί να μειώσει την επιθυμία σας και το ενδιαφέρον για το σεξ. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είναι καταθλιπτικοί, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν σύμβουλο.

Senior συμβουλές σεξ

Σεξ μπορεί να μην είναι το ίδιο για εσάς ή το σύντροφό σας όπως ήταν όταν και οι δύο ήταν νεότεροι. Όμως, το σεξ και την οικειότητα μπορεί να συνεχίσει να είναι μια ανταμείβοντας μέρος της ζωής σας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη διατήρηση ενός υγιούς και απολαυστική σεξουαλική ζωή:

  • Συζητήστε με το σύντροφό σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσουμε για το σεξ αν μεγάλωσε βλέποντας την ως ένα θέμα ταμπού. Αλλά μιλάμε ανοιχτά με το σύντροφό σας σχετικά με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις ανησυχίες σας μπορεί να σας βοηθήσει και να απολαύσετε το σεξ και την οικειότητα περισσότερο.
  • Επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις και φάρμακα που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή. Αν έχετε πρόβλημα διατήρησης της στύσης ή οργασμού, ρωτήστε το γιατρό σας για τα φάρμακα ή άλλες θεραπείες για τα προβλήματα αυτά.
  • Αναπτύξτε το δικό σας ορισμό του σεξ. Συνουσία είναι μόνο ένας τρόπος για να έχουν την εκπλήρωση σεξ. Το άγγιγμα, φιλιά και άλλα οικεία σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητική τόσο για εσάς και το σύντροφό σας. Συνειδητοποιήστε ότι όπως την ηλικία σας, αυτό είναι φυσιολογικό για εσάς και το σύντροφό σας να έχει διαφορετικές σεξουαλικές ικανότητες και ανάγκες. Να ανοίξει την εξεύρεση νέων τρόπων για να απολαύσετε τη σεξουαλική επαφή και την οικειότητα.
  • Προσαρμόστε τη ρουτίνα σας. Απλές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Αλλάξτε την ώρα της ημέρας, όταν κάνεις σεξ σε μια στιγμή που έχετε την περισσότερη ενέργεια. Δοκιμάστε το πρωί - όταν είστε ανανεωμένοι από τον ύπνο μιας καλής νύχτας - και όχι στο τέλος της μια κουραστική μέρα. Επειδή ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για εσάς ή το σύντροφό σας να γίνει ξύπνησε, να λάβει περισσότερο χρόνο για να θέσει το στάδιο για το ειδύλλιο. Δοκιμάστε μια νέα σεξουαλική στάση ή να εξερευνήσουν άλλους νέους τρόπους σύνδεσης ρομαντικά και σεξουαλικά.
  • Μην τα παρατάτε στον ρομαντισμό Αν έχετε χάσει το σύντροφό σας, μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ξεκινώντας μια άλλη σχέση -. Αλλά η κοινωνικοποίηση είναι καλά αξίζει τον κόπο για πολλούς ηλικιωμένους και μόνο. Κανείς δεν ξεπερνά την ανάγκη για συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα. Εάν ξεκινήσετε μια οικεία σχέση με ένα νέο συνεργάτη, να είστε βέβαιος για την πρακτική ασφαλές σεξ. Πολλοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας δεν γνωρίζουν ότι εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, όπως το AIDS.

Και ένα τελευταίο κομμάτι των συμβουλών για τη διατήρηση ενός υγιή σεξουαλική ζωή: Πάρτε την καλή φροντίδα του εαυτού σας. Να τρώτε υγιεινά, να παραμείνουν ενεργοί, μην πίνετε πολύ αλκοόλ, και μην καπνίζετε ή να χρησιμοποιείτε παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Και να είστε βέβαιος να δείτε το γιατρό σας τακτικά, ειδικά αν έχετε χρόνια προβλήματα υγείας ή να λάβει συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Βλέπε επίσης

Σεξουαλική υγεία