Σεξουαλική υγεία

Σεξουαλική βασικά για την υγεία

Η σεξουαλικότητα είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Αγάπη, αγάπη και οικειότητα όλα παίζουν ρόλο σε υγιείς σχέσεις από την παιδική ηλικία μέχρι τα γηρατειά.

Θα ακούσετε συχνά για τη σημασία της σωματικής υγείας, ψυχικής υγείας και την πνευματική υγεία, αλλά και αυτοπεποίθηση για τη σεξουαλική υγεία σας είναι επίσης πολύ σημαντικό. Η επίτευξη της σεξουαλικής υγείας επιτρέπει:

  • Υγιείς σχέσεις
  • Προγραμματισμένες εγκυμοσύνες
  • Αποφυγή της νόσου

Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με όλες τις πτυχές της σεξουαλικής υγείας και τι χρειάζεται για να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ομοίως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους παράγοντες που μπορεί να περιπλέξει τη σεξουαλική υγεία σας. Μην αφήσετε την αμηχανία σας κρατήσει από την ανατροφή ανησυχίες ή ερωτήσεις του γιατρού σας ή άλλων παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Βλέπε επίσης

STD πρόληψης

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) είναι λοιμώξεις που αποκτήθηκαν με τη σεξουαλική επαφή. Μπορείτε να πάρετε ένα ΣΜΝ, έχοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις με έναν εταίρο ο οποίος έχει μολυνθεί. Δεν μπορείτε πάντα να πει αν κάποιος έχει μολυνθεί, ωστόσο, επειδή πολλά ΣΜΝ δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Στην πραγματικότητα, ένα άτομο μπορεί να έχει ένα ΣΜΝ χωρίς να το γνωρίζουν.

Γι 'αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την πρόληψη STD. Αν είστε σεξουαλικά ενεργοί, το καλύτερο στοίχημά σας για την πρόληψη STD είναι να έχουν μόνο ένα ερωτικό σύντροφο που δεν έχει κανένα ΣΜΝ και ο οποίος έχει σεξουαλική επαφή μόνο με εσάς. Εάν δεν είστε σε μια αποκλειστική σχέση, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας ακόμα με την εκμάθηση για και με συνέπεια την άσκηση πρόληψης STD, όπως η χρήση προφυλακτικών.

Βλέπε επίσης

Τη σεξουαλική υγεία των γυναικών

Τη σεξουαλική υγεία των γυναικών είναι μια σημαντική πτυχή της υγείας των γυναικών, αν προσπαθείτε να την πρόληψη της εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων ή είστε ανησυχούν για την χαμηλή σεξουαλική ορμή ή σεξουαλικά προβλήματα υγείας άλλων γυναικών.

Μάθετε πώς να επιτευχθεί μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση, και ξέρουν πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Δεδομένου ότι γερνάτε, να κατανοήσει τα κοινά αλλαγές στη σεξουαλική υγεία των γυναικών - και πώς να διατηρήσουν μια υγιή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή σε οποιαδήποτε ηλικία.

Βλέπε επίσης

Τη σεξουαλική υγεία των ανδρών

Τη σεξουαλική υγεία των ανδρών είναι μια σημαντική πτυχή της υγείας των ανδρών, αν προσπαθείτε να την πρόληψη της εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων ή είστε ανησυχούν για τη στυτική δυσλειτουργία ή σεξουαλικά προβλήματα υγείας άλλων ανδρών.

Για ορισμένους άνδρες, οι ανησυχίες για το μέγεθος του πέους κορυφή του καταλόγου των σεξουαλικών ανησυχίες για την υγεία τους. Ωστόσο, είστε πιθανώς πιο φυσιολογικό από ό, τι νομίζετε - και το πέος διεύρυνση προϊόντα και διαδικασίες δεν είναι πιθανό να είναι αποτελεσματική.

Δεδομένου ότι γερνάτε, να κατανοήσει τα κοινά αλλαγές στη σεξουαλική υγεία των ανδρών - και πώς να διατηρήσουν μια υγιή και ευχάριστη σεξουαλική ζωή σε οποιαδήποτε ηλικία.

Βλέπε επίσης

Sex και τη γήρανση

Είναι το σεξ και τη γήρανση, όπως το λάδι και το νερό; Όχι! Πολλοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας επιθυμούν και να απολαμβάνουν μια ενεργή σεξουαλική ζωή. Και ένα ενεργό ενδιαφέρον για το σεξ, καθώς και την ικανοποίηση με τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας, συνδέεται θετικά με την υγεία στη μετέπειτα ζωή. Γι 'αυτό μην αφήνετε κανέναν να σας πει ότι το σεξ είναι μόνο για τους νέους.

Φυσικά, υπάρχουν μερικές προκλήσεις, όταν πρόκειται για σεξ και τη γήρανση. Οι φυσικές μεταβολές, ασθένεια, αναπηρία και ορισμένα φάρμακα μπορούν να κάνουν σεξ προκλητική ή δύσκολο να απολαύσετε. Ωστόσο, πολλοί πόροι είναι διαθέσιμοι σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Μην φοβάστε να φέρει τις ανησυχίες με το γιατρό σας ή άλλο φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Και να θυμάστε, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πάρτε προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Βλέπε επίσης

Μιλώντας στα παιδιά για το σεξ

Παιδιά και σεξουαλικότητα - αυτά τα λόγια ο φόβος απεργία στις καρδιές πολλών γονέων. Αλλά μιλάμε στα παιδιά για το σεξ είναι ένα σημαντικό μέρος της γονικής μέριμνας. Τα παιδιά και οι έφηβοι χρειάζονται την καθοδήγησή σας για να τους βοηθήσει να κάνουν υγιεινές και κατάλληλες αποφάσεις για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Όταν πρόκειται να μιλάμε στα παιδιά για το σεξ, δεν υπάρχει σενάριο σετ. Και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν χρειάζεται να είναι μια ενιαία πω-όλα συζήτησης. Αντ 'αυτού, ψάξτε για τις καθημερινές ευκαιρίες και αφήστε το παιδί σας να ρυθμίσετε το ρυθμό με του ή τις ερωτήσεις της. Παρέχουν μόνο τις πληροφορίες ότι το παιδί σας ζητά και είναι σε θέση να κατανοήσουν. Καθώς το παιδί σας ωριμάζει και ζητά περισσότερες λεπτομερείς ερωτήσεις, θα μπορεί να παρέχει περισσότερο λεπτομερείς απαντήσεις.

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άβολα όταν μιλούν στα παιδιά για το σεξ. Αλλά να θυμάστε ότι, παρέχοντας ακριβείς και ανοικτής επικοινωνίας, θα αυξήσει τις πιθανότητες ότι το παιδί σας θα καταλάβει τις αξίες σας και να κάνει τις κατάλληλες επιλογές για το σεξ.

Βλέπε επίσης