Αντιστροφή της βαζεκτομής: χειρουργική επέμβαση για να αναιρέσετε ένα vasectomy

Ορισμός

Αντιστροφή της βαζεκτομής είναι η χειρουργική επέμβαση για να αναιρέσετε ένα vasectomy. Θα επανασυνδέει τους σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα από τους όρχεις στο σπέρμα. Μετά την επιτυχή αντιστροφή της βαζεκτομής, το σπέρμα είναι και πάλι παρών στο σπέρμα και μπορεί να είστε σε θέση να πάρετε το συνεργάτη σας έγκυες.

Αναφέρθηκαν τα ποσοστά εγκυμοσύνης μετά από σειρά αντιστροφή της βαζεκτομής 40 με 90 τοις εκατό. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το αν μια αντιστροφή είναι επιτυχής, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του εκτομή του σπερματικού πόρου που είχε, και την εμπειρία του γιατρού να κάνει τη χειρουργική επέμβαση αντιστροφή.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Οι άνδρες αποφασίζουν να έχουν μια αντιστροφή vasectomy για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ενός παιδιού οικονομικών, εάν συνάψει νέο γάμο ή βελτιωμένη καθιστά εφικτό να μεγαλώσει ένα παιδί. Ένας μικρός αριθμός των ανδρών να έχουν μια αντιστροφή vasectomy για τη θεραπεία του πόνου των όρχεων που μπορεί να συνδέεται με την αγγειεκτομή.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Σχεδόν όλοι οι περιτομές μπορεί να αντιστραφεί. Ωστόσο, αυτό δεν εγγυάται την επιτυχία στη σύλληψη ενός παιδιού. Αντιστροφή της βαζεκτομής μπορεί να επιχειρηθεί έστω και αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αρχική vasectomy - αλλά όσο περισσότερο είναι ήδη, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ότι η αντιστροφή θα λειτουργήσει.

Αντιστροφή της βαζεκτομής σπάνια οδηγεί σε σοβαρές επιπλοκές. Οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:

 • Αιμορραγία μέσα στο όσχεο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια συλλογή του αίματος (αιμάτωμα) που προκαλεί επώδυνη διόγκωση. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο αιματώματος ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού σας για να ξεκουραστούν μετά από χειρουργική επέμβαση. Ρωτήστε το γιατρό σας αν θα πρέπει να αποφευχθεί η ασπιρίνη ή άλλα είδη αντιπηκτικά φάρμακα πριν και μετά την επέμβαση.
 • Λοίμωξη στο σημείο της χειρουργικής επέμβασης. Αυτό δεν είναι κοινά, αλλά είναι ένας κίνδυνος με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.
 • Κοκκίωμα σπέρμα. Σπέρμα διαρροή στο όσχεο μπορεί να ωθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να σχηματίσουν μια φλεγμονή μάζας ονομάζεται κοκκίωμα σπέρμα. Τα κοκκιώματα μπορεί να συμβεί μετά από χειρουργική επέμβαση και μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι μια αντιστροφή vasectomy δεν ήταν επιτυχής.
 • Ο χρόνιος πόνος. Μια μειοψηφία των ανδρών έχουν πόνο στην περιοχή των όρχεων (οσχέου πόνο) μετά την αντιστροφή της βαζεκτομής.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Κατά την εξέταση αντιστροφή της βαζεκτομής, εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε:

 • Αντιστροφή της βαζεκτομής μπορεί να είναι ακριβό, και την ασφάλιση υγείας σας δεν μπορεί να το καλύψει. Μάθετε περισσότερα για το κόστος μπροστά από το χρόνο.
 • Αντιστροφές αγγειεκτομή είναι γενικά πιο επιτυχής όταν τελειώσετε με έναν χειρούργο ο οποίος χρησιμοποιεί ένα χειρουργικό μικροσκόπιο (μικροχειρουργική τεχνική).
 • Η διαδικασία είναι πιο επιτυχής όταν εκτελείται από έναν χειρούργο που έχει κάνει τη διαδικασία πολλές φορές.

Όταν επιλέγετε ένα γιατρό, μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς πολλές ανατροπές vasectomy ο γιατρός έχει κάνει, το είδος των τεχνικών που χρησιμοποιούνται και πόσο συχνά οι ανατροπές vasectomy έχουν οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Επίσης, ρωτήστε σχετικά με τους κινδύνους και τις πιθανές επιπλοκές της διαδικασίας.

Πριν την επέμβαση
Πριν την επέμβαση αντιστροφή της βαζεκτομής, ο γιατρός σας πιθανόν να θέλουν να:

 • Πάρτε την ιστορία σας και να εκτελέσει μια φυσική εξέταση. Ο γιατρός σας θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανησυχίες για την υγεία που θα μπορούσε να περιπλέξει τη χειρουργική επέμβαση.
 • Ελέγξτε για να δείτε αν μπορείτε να παράγουν υγιή σπερματοζωάρια. Για τους περισσότερους άνδρες, έχοντας πάρει μια έγκυος γυναίκα πριν είναι επαρκής απόδειξη. Εάν ο γιατρός σας δεν είναι σίγουρος αν είστε παράγουν υγιή σπερματοζωάρια, μπορεί να χρειαστείτε μια βιοψία όρχεως. Σε αυτή τη δοκιμή, μια βελόνα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση υγρού από τους όρχεις σας για να ελέγξετε για το σπέρμα.
 • Επιβεβαιώστε ότι ο σύντροφός σας μπορεί να έχει ένα παιδί. Ο γιατρός σας θα θέλουν να δουν αν ο σύντροφός σας έχει οποιαδήποτε προβλήματα γονιμότητας, ειδικά αν δεν είχε ποτέ ένα παιδί ή είναι ηλικίας άνω των 35 ετών. Αυτό μπορεί να απαιτεί γυναικολογική εξέταση και άλλες δοκιμές.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν πριν από την επέμβαση. Ο γιατρός σας θα σας ζητήσει πιθανότατα να:

 • Σταματήστε να παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα. Δύο εβδομάδες πριν από την αντιστροφή της βαζεκτομής, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει να μην λάβει παυσίπονα όπως η ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB, κ.ά.), επειδή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σταματήσετε να παίρνετε άλλα φάρμακα.
 • Φέρτε ένα αθλητικό υποστηρικτής για να φορέσει μετά από χειρουργική επέμβαση. Αυτό θα υποστηρίξει όσχεο σας και κρατήστε επιδέσμους στη θέση του.
 • Κανονίστε για κάποιον να σας μεταφέρει στο σπίτι μετά την επέμβαση. Επέμβαση διαρκεί συνήθως περίπου δύο έως τέσσερις ώρες. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να συνέλθουν από την αναισθησία. Ρωτήστε το γιατρό σας, όταν μπορείτε να περιμένετε για να πάει στο σπίτι μετά την επέμβαση.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Οι γιατροί συνήθως εκτελούν ανατροπές vasectomy σε ένα κέντρο χειρουργική επέμβαση ή το νοσοκομείο. Η διαδικασία αυτή συνήθως γίνεται σε μια βάση εξωτερικών ασθενών - χωρίς διανυκτέρευση.

Ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει γενικά αναισθητικά για να σας κάνει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ή ο χειρουργός σας μπορεί να σας δώσει ένα αναισθητικό που σας κρατά από το αίσθημα του πόνου, αλλά δεν σας βάλει για ύπνο - όπως επισκληρίδιο, το νωτιαίο μυελό ή τοπική αναισθησία.

Αντιστροφή της βαζεκτομής είναι πιο δύσκολο από ό, τι vasectomy. Απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις. Οι γιατροί μπορεί να εκτελέσει αυτή τη χειρουργική επέμβαση σε έναν από τους δύο τρόπους:

 • Vasovasostomy (vas-o-vay-ZOS-tuh-me). Με τη διαδικασία αυτή, ο χειρουργός ράβει μαζί πίσω τα κομμένα άκρα των σωλήνων που μεταφέρουν το σπέρμα (vas deferentia).
 • Vasoepididymostomy (vas-o-ep-IH-Did-IH-MOS-tuh-me). Αυτή η χειρουργική επέμβαση αποδίδει τα σπερματικά αγγεία απευθείας στο μικρό όργανο στο πίσω μέρος του κάθε όρχι που κρατά το σπέρμα (επιδιδυμίτιδα). Μια vasoepididymostomy είναι πιο περίπλοκη από ό, τι ένα vasovasostomy και γενικά επιλέγεται αν ένας vasovasostomy δεν μπορεί να γίνει ή δεν είναι πιθανό να λειτουργήσει.

Πιθανώς δεν θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποια τεχνική είναι απαραίτητη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο χειρουργός αποφασίσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας η οποία τεχνική θα λειτουργήσει καλύτερα. Μερικές φορές, ένας συνδυασμός των δύο χειρουργικές τεχνικές είναι αναγκαία - μια vasovasostomy στη μία πλευρά και ένα vasoepididymostomy αφετέρου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ο γιατρός σας θα κάνει μια μικρή τομή (τομή) στην κάτω πλευρά του οσχέου. Αυτό θα εκθέσει τον όρχι και ελευθερώστε τον από τους περιβάλλοντες ιστούς. Στη συνέχεια, ο γιατρός θα μειώσει ανοιχτό το σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα (σπερματικού πόρου) και να εξετάσει το εσωτερικό υγρό. Όταν το σπέρμα είναι παρόντα στο ρευστό, τα άκρα των σπερματικών πόρων μπορεί να συνδεθεί με την αποκατάσταση της διόδου για το σπέρμα.

Αν το υγρό είναι παχύ ή αλοιφής, ή εάν δεν περιέχει κανένα σπέρμα ή μερική σπέρματος, ο ουλώδης ιστός μπορεί να μπλοκάρει τη ροή του σπέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός σας μπορεί να επιλέξει να εκτελέσει μια vasoepididymostomy.

Μετά την επέμβαση
Αμέσως μετά την επέμβαση, ο γιατρός σας θα καλύψει τις τομές με επιδέσμους. Θα τεθεί σε μια αθλητική υποστηρικτής να κρατήσει επιδέσμους στη θέση του και να ασκήσει πίεση για να μειώσει τη διόγκωση και την κίνηση όριο.

Μπορεί να είναι επώδυνο για αρκετές ημέρες. Εάν ο γιατρός σας τοποθετεί επιδέσμους μετά την επέμβαση, ρωτήστε όταν είναι εντάξει για να τους πάρει μακριά. Οποιεσδήποτε ράμματα θα διαλυθεί σε επτά έως 10 ημέρες.

Μετά την επιστροφή σας στο σπίτι, να είναι εύκολο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα χρησιμοποιώντας ένα πακέτο πάγου στο όσχεο σας θα βοηθήσει να μειωθεί το πρήξιμο. Καθώς η επίδραση του αναισθητικού, μπορεί να έχετε κάποιο πόνο και κράμπες. Για τους περισσότερους άνδρες, ο πόνος δεν είναι σοβαρές και καλυτερεύει μετά από μερικές ημέρες έως μία εβδομάδα.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να σας δώσει τις ακόλουθες οδηγίες:

 • Φορέστε ένα αθλητικό υποστηρικτής για αρκετές εβδομάδες, ανά πάσα στιγμή, εκτός από όταν κάνετε ντους. Μετά από αυτό, θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν κατά τη διάρκεια της άσκησης.
 • Για τις δύο πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση, αποφύγετε οτιδήποτε που μπορεί να πάρει το site χειρουργική επέμβαση υγρό, όπως το μπάνιο ή το κολύμπι.
 • Απέχουν από τον αθλητισμό και την άρση βαρών για δύο με τρεις εβδομάδες.
 • Αν έχετε μια δουλειά γραφείου, θα πρέπει πιθανώς να είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία λίγες ημέρες μετά την επέμβαση. Εάν εκτελέσετε σωματική εργασία ή να έχουν μια δουλειά που απαιτεί πολύ περπάτημα ή η οδήγηση, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πότε είναι ασφαλές να επιστρέψουν στην εργασία τους.
 • Δεν έχετε σεξουαλική επαφή ή εκσπερμάτιση μέχρι ο γιατρός σας λέει ότι είναι ΟΚ. Οι περισσότεροι άνδρες πρέπει να απέχουν από το σεξ για δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Κατάψυξη σπέρματος
Εάν ο γιατρός σας βρίσκει το σπέρμα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, μπορείτε να επιλέξετε να έχουν κάποια κατεψυγμένα σε περίπτωση αντιστροφή της βαζεκτομής σας δεν λειτουργεί (κρυοσυντήρηση). Εάν δεν είστε σε θέση να τεκνοποιήσουν μέσω της σεξουαλικής επαφής, κατεψυγμένο σπέρμα σας μπορεί να χορηγείται με ένεση απευθείας στο ωάριο της συντρόφου σας. Αυτό είναι το είδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης ονομάζεται ενδοωαριακή έγχυση σπερματοζωαρίου (ICSI).

Συζητήστε με το γιατρό σας για το αν η δέσμευση του σπέρματος μπορεί να είναι μια επιλογή για σας. Ρωτήστε για τα πιθανά οφέλη και το κόστος της διαδικασίας. Δεν είναι πάντα διαθέσιμες, και οι γιατροί έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά της.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Περίπου έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση, ο γιατρός σας θα εξετάσει το σπέρμα σας κάτω από ένα μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί αν η επέμβαση ήταν επιτυχής. Για να συλλέξει ένα δείγμα σπέρματος, ο γιατρός σας θα σας κάνει να αυνανίζονται και να εκσπερματώνουν μέσα σε ένα δοχείο.

Ο γιατρός σας μπορεί να θέλετε να ελέγξετε το σπέρμα σας κάθε δύο με τρεις μήνες. Αν δεν μπορείτε να πάρετε το συνεργάτη σας έγκυες, τον έλεγχο του σπέρματος σας για το σπέρμα είναι ο μόνος τρόπος για να πει εάν αντιστροφή της βαζεκτομής σας ήταν μια επιτυχία.

Όταν μια αντιστροφή vasectomy είναι επιτυχής, το σπέρμα που συνήθως εμφανίζονται στο σπέρμα μετά από μερικούς μήνες, αλλά μπορεί μερικές φορές να πάρει ένα έτος ή και περισσότερο. Αντιστροφή της βαζεκτομής οδηγεί σε εγκυμοσύνη στο ήμισυ περίπου των ζευγαριών εντός δύο ετών.

Εάν η αντιστροφή της βαζεκτομής δεν λειτουργεί
Αντιστροφές αγγειεκτομή μερικές φορές αποτυγχάνουν εάν υπάρχει απόφραξη σπέρματος που δεν αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ή εάν ένα φράξιμο αναπτύσσεται κάποια στιγμή μετά την επέμβαση. Μερικοί άνδρες έχουν μια δεύτερη προσπάθεια χειρουργική επέμβαση αντιστροφή της βαζεκτομής, αν η διαδικασία δεν λειτουργήσει την πρώτη φορά.

Μπορεί επίσης να είναι σε θέση να τεκνοποιήσουν με εξωσωματική γονιμοποίηση χρησιμοποιώντας κατεψυγμένο σπέρμα ανακτάται κατά τη διάρκεια της αντιστροφής vasectomy σας. Εάν δεν έχετε το σπέρμα κατεψυγμένο ή κατεψυγμένο σπέρμα σας δεν είναι βιώσιμο, εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να είναι ακόμα δυνατή με τη χρήση σπέρματος προέρχονται απευθείας από όρχι σας με μια βελόνα.

Βλέπε επίσης