Vasectomy: μια αποτελεσματική μορφή της ανδρικής αντισύλληψης

Ορισμός

Η αγγειεκτομή είναι μία μορφή της ανδρικής αντισύλληψης που κόβει την παροχή των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα σας. Είναι γίνεται με την κοπή και τη σφράγιση τους σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα. Αγγειεκτομή έχει χαμηλό κίνδυνο προβλημάτων και συνήθως μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικά ιατρεία με τοπική αναισθησία.

Πριν πάρει ένα vasectomy, ωστόσο, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να τεκνοποιήσουν στο μέλλον. Αγγειεκτομή θεωρείται μια μόνιμη μορφή της ανδρικής αντισύλληψης.

Αγγειεκτομή δεν προσφέρει καμία προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Vasectomy: μια αποτελεσματική μορφή της ανδρικής αντισύλληψης. Επηρεάζουν τη σεξουαλική απόδοσή σας.
Vasectomy: μια αποτελεσματική μορφή της ανδρικής αντισύλληψης. Επηρεάζουν τη σεξουαλική απόδοσή σας.

Αγγειεκτομή είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή για τον έλεγχο των γεννήσεων για τους άνδρες που είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν.

 • Αγγειεκτομή είναι σχεδόν 100 τοις εκατό αποτελεσματικό στην πρόληψη της εγκυμοσύνης.
 • Αγγειεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση εξωτερικών ασθενών με χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών ή παρενεργειών.
 • Το κόστος ενός vasectomy είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της γυναικεία στείρωση (απολίνωση σαλπίγγων) ή το μακροπρόθεσμο κόστος των φαρμάκων ελέγχου των γεννήσεων για τις γυναίκες.
 • Δεν θα πρέπει να λάβουν μέτρα για τον έλεγχο των γεννήσεων πριν από το φύλο, όπως η τοποθέτηση σε ένα προφυλακτικό.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Μια πιθανή ανησυχία με vasectomy είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε αργότερα το μυαλό σας για την επιθυμία να τεκνοποιήσουν. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι δυνατό να αντιστραφεί αγγειεκτομή σας, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα λειτουργήσει. Χειρουργική επέμβαση αντιστροφή είναι πιο περίπλοκη από ό, εκτομή του σπερματικού πόρου, μπορεί να είναι ακριβό και αναποτελεσματικό για πολλούς άνδρες. Προτού να πάρετε ένα vasectomy, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να τεκνοποιήσουν στο μέλλον.

Για τους περισσότερους άνδρες, ένα vasectomy δεν προκαλεί καμία αισθητή παρενέργειες και σοβαρές επιπλοκές είναι σπάνιες.

Μόνιμη βλάβη στα σεξουαλικά όργανα. Αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.
Μόνιμη βλάβη στα σεξουαλικά όργανα. Αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου.

Παρενέργειες αμέσως μετά την επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Αιμορραγία ή ένας θρόμβος αίματος (αιμάτωμα) μέσα στο όσχεο
 • Αίμα στο σπέρμα σας
 • Μώλωπες του οσχέου
 • Λοίμωξη του τόπου χειρουργικής
 • Ήπιο πόνο ή δυσφορία
 • Πρήξιμο

Καθυστέρηση επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ο χρόνιος πόνος (σπάνια)
 • Συσσώρευση υγρού στον όρχι, η οποία μπορεί να προκαλέσει ένα θαμπό πόνο που επιδεινώνεται με την εκσπερμάτιση
 • Φλεγμονή που προκαλείται από διαρροή σπέρματος (κοκκίωμα)
 • Εγκυμοσύνη, σε περίπτωση που vasectomy σας αποτύχει (σπάνια)

Αβάσιμες ανησυχίες
Πολλοί άνδρες ανησυχούν ότι ένα vasectomy θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα - αλλά οι φόβοι αυτοί είναι αβάσιμοι. Για παράδειγμα, ένα vasectomy δεν θα:

 • Επηρεάζουν τη σεξουαλική απόδοσή σας. Μία αγγειεκτομή δεν θα επηρεάσει σεξουαλική ορμή σας ή τον ανδρισμό σας με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός από σας εμποδίζει από το να αποκτήσουν παιδί.
 • Μόνιμη βλάβη στα σεξουαλικά όργανα. Υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος ότι οι όρχεις σου, το πέος ή σε άλλα μέρη του αναπαραγωγικού συστήματος σας θα τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.
 • Αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ορισμένες ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή σχέση μεταξύ εκτομή του σπερματικού πόρου και του προστάτη και του καρκίνου των όρχεων και στο παρελθόν, δεν υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση.
 • Να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Όπως και με τους φόβους του καρκίνου, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ εκτομή του σπερματικού πόρου και καρδιακά προβλήματα.
 • Να προκαλέσει έντονο πόνο. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο μικρές και τραβώντας ή τραβάει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και έντονο πόνο είναι σπάνια. Ομοίως, μετά την επέμβαση μπορεί να έχετε κάποιο πόνο, αλλά για τους περισσότερους άνδρες αυτό είναι ήσσονος σημασίας και πηγαίνει μακριά μετά από μερικές ημέρες.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μερικά φάρμακα της οικογένειας ή γενικούς γιατρούς πρακτική κάνουν περιτομές, αλλά οι περισσότεροι έχουν γίνει από τους γιατρούς που ειδικεύονται στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα (ουρολόγους).

Μιλώντας με το γιατρό σας
Η απόφαση να πάρετε ένα vasectomy μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση, δεδομένου ότι δεν θα είναι σε θέση να τεκνοποιήσουν στο μέλλον. Πριν κάνετε ένα vasectomy, ο γιατρός σας θα θέλει να συναντηθεί με σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή μορφή ελέγχου των γεννήσεων για εσάς.

Κατά την πρώτη συνάντηση (Συμβουλευτική επίσκεψη) είναι έτοιμος να συζητήσει:

 • Η κατανόησή σας ότι η εκτομή του σπερματικού πόρου είναι μόνιμο, και ότι δεν είναι μια καλή επιλογή, αν υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα ίσως να θέλετε να τεκνοποιήσουν στο μέλλον
 • Είτε έχετε παιδιά και το πώς αισθάνεται ο σύντροφός σας για την απόφαση, αν είστε σε μια σχέση
 • Άλλες μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων στη διάθεσή σας
 • Τι εκτομή του σπερματικού πόρου χειρουργική επέμβαση και αποκατάσταση περιλαμβάνει, και τις πιθανές επιπλοκές

Πριν την επέμβαση
Ο γιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για το πώς να προετοιμαστούν. Μπορεί να χρειαστεί να:

 • Σταματήστε να παίρνετε ασπιρίνη ή άλλα αντιπηκτικά φάρμακα αρκετές ημέρες πριν από την εγχείρηση. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την βαρφαρίνη (Coumadin), ηπαρίνη και ασπιρίνη και άλλα over-the-counter παυσίπονα όπως η ιβουπροφένη (Advil, Motrin, κ.ά.).
 • Η ημέρα της επέμβασης, χρησιμοποιείτε ψαλίδι για να κόψει τα μαλλιά γύρω από την περιοχή χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, μπάνιο ή ντους, να είστε βέβαιος να πλύνει περιοχή των γεννητικών οργάνων σας πολύ καλά.
 • Φέρτε ένα ζευγάρι εσώρουχα tightfitting ή ένα αθλητικό υποστηρικτής για να φορέσει μετά τη διαδικασία για να υποστηρίξει το όσχεο και την ελαχιστοποίηση οίδημα.
 • Κανονίστε μια βόλτα στο σπίτι για να αποφύγετε την κίνηση και την πίεση στην περιοχή χειρουργική επέμβαση που προκαλείται από την οδήγηση.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Μία αγγειεκτομή γίνεται συνήθως στο γραφείο ενός γιατρού ή κέντρο χειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία, που σημαίνει ότι θα είναι ξύπνιος και να έχουν το φάρμακο σε ναρκωμένο η περιοχή χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης
Χειρουργική εκτομή του σπερματικού πόρου συνήθως διαρκεί περίπου 15 έως 20 λεπτά. Για να εκτελέσετε ένα vasectomy, ο γιατρός σας θα ακολουθήσει πιθανόν αυτά τα βήματα:

 • Ναρκωμένο η περιοχή χειρουργική επέμβαση από την έγχυση ενός τοπικού αναισθητικού στο δέρμα του οσχέου σας με μια μικρή βελόνα.
 • Κάντε μια μικρή τομή (τομή) στο πάνω μέρος του οσχέου σας, όταν η περιοχή χειρουργική επέμβαση είναι μουδιασμένος. Ή με το "no-νυστέρι" τεχνική, κάνει μια μικρή οπή στο όσχεο αντί για μια τομή.
 • Εντοπίστε τον σωλήνα που μεταφέρει το σπέρμα από το όρχι σας (σπερματικού πόρου).
 • Αποσύρουν μέρος του σπερματικού πόρου, μέσω της τομής ή διάτρηση.
 • Κόψτε τα σπερματικά αγγεία όπου έχει τραβηχτεί έξω από το όσχεο.
 • Σφραγίστε τα σπερματικά αγγεία δένοντας, με τη χρήση θερμότητας (καυτηριασμό) ή χειρουργικά κλιπ. Στη συνέχεια, ο γιατρός σας θα σας επιστρέψει τα άκρα του σπερματικού πόρου στο όσχεο.
 • Βελονιά μέχρι την τομή στην περιοχή της χειρουργικής επέμβασης. Ράμματα δεν είναι απαραίτητες εάν ο γιατρός σας έχει χρησιμοποιήσει το μη νυστέρι τεχνική.

Μετά την επέμβαση
Μετά από ένα vasectomy, θα έχετε κάποια μώλωπες, οίδημα και πόνο. Παίρνει συνήθως καλύτερα μέσα σε λίγες ημέρες. Ο γιατρός σας θα σας δώσει οδηγίες για την ανάκαμψη. Ο γιατρός σας μπορεί να σας πει να:

 • Καλέστε αμέσως εάν έχετε συμπτώματα λοίμωξης, όπως το αίμα που στάζει από το σημείο της εγχείρησης? Σε θερμοκρασία άνω των 100,4 F (38 ° C), ή επιδείνωση πόνο ή πρήξιμο.
 • Υποστήριξη όσχεο σας με έναν επίδεσμο και εσώρουχα tightfitting για τουλάχιστον 48 ώρες μετά την εκτομή του σπερματικού πόρου σας.
 • Εφαρμόστε παγοκύστες στο όσχεο για τις πρώτες δύο ημέρες.
 • Περιορίζουν τη δραστηριότητά μετά την επέμβαση. Θα πρέπει να ξεκουραστεί για 24 ώρες μετά την επέμβαση. Μπορείτε να το κάνετε πιθανώς λυχνία δραστηριότητας μετά από δύο ή τρεις ημέρες, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν τα αθλήματα, ανύψωσης και βαριά δουλειά για μια εβδομάδα ή έτσι. Η υπερβολή θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο ή αιμορραγία μέσα στο όσχεο.
 • Απέχουν από το μπάνιο ή το κολύμπι για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Αποφύγετε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα για μια εβδομάδα ή έτσι. Αν το κάνετε εκσπερμάτωση, μπορεί να αισθανθείτε πόνο ή παρατηρήσετε αίμα στο σπέρμα σας. Εάν έχετε σεξουαλική επαφή, χρησιμοποιήστε μια άλλη μορφή ελέγχου των γεννήσεων έως ότου ο γιατρός σας επιβεβαιώνει ότι το σπέρμα δεν είναι πλέον παρόντες στο σπέρμα σας.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Ένα vasectomy δεν παρέχουν άμεση προστασία κατά την εγκυμοσύνη. Χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική μορφή ελέγχου των γεννήσεων έως ότου ο γιατρός σας επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σπερματοζωάρια στο σπέρμα σας. Πριν από έχοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τρεις μήνες ή περισσότερο και εκσπερμάτωση 20 ή περισσότερες φορές για να καθαρίσετε κάθε σπέρμα από το σπέρμα σας.

Οι περισσότεροι γιατροί κάνουν και μετά τη χειρουργική επέμβαση ελέγχου τρεις μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να είναι σίγουροι ότι δεν υπάρχει σπέρμα είναι παρόντες. Θα πρέπει να δώσει στον γιατρό σας δείγματα σπέρματος για να εξετάσει. Για να παραχθεί ένα δείγμα σπέρματος, ο γιατρός σας θα σας κάνει να αυνανίζονται και να εκσπερματώνουν μέσα σε ένα δοχείο. Το σπέρμα σας είναι συνέχεια εξετάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο για να δούμε αν το σπέρμα είναι παρόντες.

Αγγειεκτομή είναι μια αποτελεσματική μορφή ελέγχου των γεννήσεων, αλλά δεν θα σας προστατεύσει ή την σύντροφό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, όπως τα χλαμύδια ή HIV / AIDS. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικά, αν δεν είστε σε μια δεσμευμένη σχέση - ακόμα κι όταν έχετε ένα vasectomy.

Βλέπε επίσης