Την υγεία των ανδρών

Τα θέματα υγείας για τους γκέι άνδρες: πρόληψη πρώτη

Κατανόηση σημαντικά θέματα υγείας για τους γκέι άνδρες - από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις στην κατάθλιψη - και να πάρετε συμβουλές για την αναδοχή του για την υγεία σας.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ορισμένα κινδύνους για την υγεία. Ομοφυλόφιλοι άνδρες και οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων ανησυχιών για την υγεία, ωστόσο. Αν και οι επιμέρους κίνδυνοι σας διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες πέρα ​​από τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας και τις πρακτικές - συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού ιστορικού και την ηλικία - είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα κοινά ζητήματα υγείας για τους γκέι άνδρες και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να παραμείνουν υγιείς.

Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV, τον ιό που προκαλεί το AIDS, καθώς και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων γονόρροια, χλαμύδια και σύφιλη.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις:

 • Πάρτε δοκιμαστεί και έχουν σύντροφο σας δοκιμάζεται. Δεν έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, εκτός αν είστε βέβαιοι εσείς και ο σύντροφός σας δεν έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV ή άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. Η δοκιμή είναι σημαντικό γιατί πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι αν έχουν μολυνθεί, και άλλοι μπορεί να μην είναι ειλικρινείς για την υγεία τους.
 • Χρησιμοποιήστε ένα προφυλακτικό ή άλλη προστασία Χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό λατέξ ή πολυουρεθάνη κάθε φορά που κάνεις σεξ -. Ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωκτικό σεξ, αλλά ιδανικά κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ, καθώς και. Χρησιμοποιείτε μόνο με βάση το νερό λιπαντικά, όχι βαζελίνη, λοσιόν χέρι, κρύα κρέμα ή λάδια. Λιπαντικά που μπορεί να αποδυναμώσει τα προφυλακτικά από λάτεξ και να τους αναγκάσει να σπάσει. Μην μοιράζεστε ερωτικά παιχνίδια, και να τους κρατήσει ασφαλείς με την προστασία τους με ένα προφυλακτικό και τον καθαρισμό τους πριν και μετά από κάθε χρήση.
 • Να είναι μονογαμικά. Ένας άλλος αξιόπιστος τρόπος για την αποφυγή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων είναι να μείνετε σε μια μακροχρόνια αμοιβαία μονογαμική σχέση με έναν σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί.
 • Εξετάστε το φάρμακο Truvada. Τον Ιούλιο του 2012, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου Truvada να μειώσει τον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων μολύνσεων HIV σε άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Truvada χρησιμοποιείται επίσης ως θεραπεία του HIV, μαζί με άλλα φάρμακα.

  Όταν χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης HIV, Truvada είναι κατάλληλη μόνο εάν ο γιατρός σας είναι βέβαιο ότι δεν έχετε ήδη ένα ιό HIV ή της ηπατίτιδας Β λοίμωξη. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά, όπως ακριβώς προβλέπεται. Και αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με άλλες στρατηγικές πρόληψης, όπως η χρήση προφυλακτικών κάθε φορά που κάνεις σεξ.

  Το Truvada δεν είναι για όλους. Αν σας ενδιαφέρει Truvada, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη και αν είναι σωστό για εσάς.

 • Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και μην χρησιμοποιείτε φάρμακα. Εάν είστε κάτω από την επιρροή, έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβουν τη σεξουαλική τους κινδύνους. Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τα ενέσιμα ναρκωτικά, δεν μοιράζεστε τις βελόνες.
 • Γνωρίστε τους κινδύνους που σχετίζονται με τη σεξουαλική χώρους. Σεξουαλική χώρους, όπως λουτρά, τα μέρη σεξ και το Διαδίκτυο μπορεί να διευκολύνει πολλαπλές σεξουαλικές συνεργασίες και ανώνυμες σεξουαλικές επαφές, καθώς και μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικών συμπεριφορών.
 • Πάρτε εμβολιαστεί. Εμβολιασμοί μπορεί να σας προστατεύσει από την ηπατίτιδα Α και ηπατίτιδα Β, σοβαρές λοιμώξεις του ήπατος που μπορεί να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής.
 • Παραμένουν σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει θεραπεία για το HIV / AIDS και πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και του έρπητα των γεννητικών οργάνων. Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν υγιείς είναι να προστατεύσει τον εαυτό σας.

Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη

Ομοφυλόφιλοι άνδρες και οι άνδρες που έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους. Επιπλέον, η νεολαία, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και απόπειρα αυτοκτονίας. Συμβολή παράγοντες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την κοινωνική αποξένωση, τις διακρίσεις, την απόρριψη από τους αγαπημένους, την κακοποίηση και τη βία. Το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο σοβαρή για τους άνδρες που προσπαθούν να κρύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και όσους στερούνται κοινωνικής στήριξης.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά και την καθοδική πορεία της συναισθηματικά, συμπεριφορικά, την υγεία, ακόμα και νομικά και οικονομικά προβλήματα. Αν νομίζετε ότι μπορεί να είναι καταθλιπτικοί, μιλήστε με το γιατρό σας ή να ζητήσετε βοήθεια από έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας. Εάν είστε απρόθυμοι να αναζητήσουν θεραπεία, εμπιστευθεί σε έναν έμπιστο φίλο ή αγαπημένου προσώπου. Αισθήματά σου μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση να πάρει τη θεραπεία.

Ανησυχίες image Διεύθυνση σώματος

Φιλικό στους άνδρες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα εικόνα του σώματος και τις διατροφικές διαταραχές, όπως η ανορεξία και η νευρική βουλιμία, είναι κατ 'ευθείαν από τους ομολόγους τους. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες να ταυτιστούν με την πολιτιστική αξία που αποδίδεται σε μια ιδανική - αλλά συχνά ανέφικτο - την εικόνα του σώματος. Φιλικό στους άνδρες μπορεί επίσης να είναι πιο πιθανό να δείτε το σώμα τους ως σεξουαλικά αντικείμενα, που μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και την κακή εικόνα του σώματος.

Αν είστε αγωνίζονται με τις ανησυχίες εικόνα του σώματος ή μια διατροφική διαταραχή, ζητήστε βοήθεια. Συζητήστε με το γιατρό σας ή έναν φορέα παροχής ψυχικής υγείας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας.

Βλέπε επίσης

Τα θέματα υγείας για τους γκέι άνδρες: πρόληψη πρώτη

Ζητήστε βοήθεια για την κατάχρηση ουσιών

Ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ανδρών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι μοναδικοί παράγοντες κινδύνου για την κατάχρηση ουσιών, όπως:

 • Στηριζόμενη σε μπαρ και κλαμπ για την κοινωνικοποίηση και την αμοιβαία υποστήριξη
 • Στρες που σχετίζονται με περνώντας ως ένα ετεροφυλόφιλο ή βγαίνει
 • Τραύμα λόγω εκφοβισμού, βίας, κακοποίησης ή αυτο-κακοποίησης
 • Επιπτώσεις του σεξισμού και των διακρίσεων

Εάν έχετε μια ανησυχία κατάχρηση ουσιών, να θυμάστε ότι η βοήθεια είναι διαθέσιμη. Τοπική λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών υγείας, ψυχικής υγείας ή κοινοτικά κέντρα συχνά παρέχουν θεραπευτική ουσία κατάχρησης. Οργανισμοί όπως η ομοφυλοφιλική και λεσβιακή Ιατρικός Σύλλογος, επίσης, μπορεί να παρέχει τις παραπομπές.

Αναγνωρίστε την ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε μια οικεία σχέση. Προειδοποιητικές πινακίδες ειδικά σε γκέι άνδρες μπορεί να περιλαμβάνουν έναν εταίρο ο οποίος:

 • Απειλεί να πείτε στους φίλους, τους αγαπημένους, τους συναδέλφους ή μέλη της κοινότητας σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου
 • Σας λέει ότι οι αρχές δεν θα βοηθήσει ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών πρόσωπο
 • Σας λέει ότι αφήνει τη σχέση σημαίνει ότι είστε παραδέχεται ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι αποκλίνουσα
 • Σας λέει ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή ότι οι άνδρες είναι φυσικά βίαια
Την υγεία των ανδρών. Πάρτε δοκιμαστεί και έχουν το σύντροφό σας δοκιμάζεται.
Την υγεία των ανδρών. Πάρτε δοκιμαστεί και έχουν το σύντροφό σας δοκιμάζεται.

Μένοντας σε μια καταχρηστική σχέση μπορεί να σας αφήσει κατάθλιψη, άγχος ή απελπισία. Αν δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας, ίσως να είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν βοήθεια μετά από μια επίθεση. Παρόλα αυτά, ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο κύκλος της ενδοοικογενειακής βίας είναι να ληφθούν μέτρα - όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Εάν είστε ένας στόχος της ενδοοικογενειακής βίας, πείτε σε κάποιον σχετικά με την κατάχρηση, είτε πρόκειται για ένα φίλο, αγαπημένο πρόσωπο, φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ή άλλων στενή επαφή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να καλέσει ένα ενδοοικογενειακής βίας hotline και τη δημιουργία ενός σχεδίου για να αφήσετε υβριστής σας.

Κάντε συνήθη συστήματα υγειονομικής περίθαλψης αποτελεί προτεραιότητα

Μην αφήσετε το φόβο της ομοφοβίας και του στίγματος που συνδέεται με την ομοφυλοφιλία σας αποτρέψει από το να ζητήσουν ρουτίνα φροντίδας υγείας. Αντ 'αυτού, να αναλάβει την ευθύνη της υγείας σας. Ψάξτε για ένα γιατρό ο οποίος σας βάζει άνετα. Προσδιορίστε τον εαυτό σας ως ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους, και να ρωτήσω σχετικά ελέγχων ρουτίνας συνιστάται για τους άνδρες στην ηλικιακή σας ομάδα - όπως η αρτηριακή πίεση και οι μετρήσεις χοληστερόλης και προβολές του προστάτη, των όρχεων και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Εάν δεν είστε σε μια μακροχρόνια, αμοιβαία μονογαμική σχέση, το πρόγραμμα τακτικών ελέγχων για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Μοιραστείτε οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες για την υγεία που μπορεί να έχετε με το γιατρό σας, καθώς και. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία συμβάλει στην προώθηση μακροπρόθεσμη υγεία.

Μπορείτε να πάρετε και την καρδιά σε ένα σχέδιο παρουσίασε τον Ιούνιο του 2011 από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων που παρακολουθεί την υγεία και τις εμπειρίες των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ. Η συλλογή των πληροφοριών αυτών αναμένεται να συμβάλει αντιμετωπίσει τις μοναδικές ανάγκες υγείας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ κοινότητας.

Βλέπε επίσης