Την υγεία των ανδρών

Άνδρας εμμηνόπαυση: μύθος ή πραγματικότητα;

Γήρανση σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές στους άνδρες - μερικές φορές ονομάζεται ανδρική εμμηνόπαυση - είναι διαφορετικές από εκείνες των γυναικών. Κατανοήστε τα σημάδια, συμπτώματα και επιλογές θεραπείας.

Ορμονικές αλλαγές είναι ένα φυσικό μέρος της γήρανσης. Σε αντίθεση με την πιο δραματική αναπαραγωγική βουτιά ορμόνη που παρουσιάζεται στις γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση, όμως, οι αλλαγές σεξουαλικών ορμονών σε άνδρες εμφανίζονται σταδιακά - σε μια περίοδο πολλών ετών. Εδώ είναι τι να περιμένουμε και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Απομυθοποιώντας το αρσενικό μύθο εμμηνόπαυση

Την υγεία των ανδρών. Αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία.
Την υγεία των ανδρών. Αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία.

Ο όρος «ανδρική εμμηνόπαυση» χρησιμοποιείται μερικές φορές για να περιγράψει μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης ή μια μείωση της βιοδιαθεσιμότητας της τεστοστερόνης που σχετίζονται με τη γήρανση. Θηλυκά εμμηνόπαυση και λεγόμενα ανδρική εμμηνόπαυση είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις, ωστόσο. Στις γυναίκες, η ωορρηξία και τελειώνει παραγωγή ορμονών πέφτει κατά ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Στους άνδρες, την παραγωγή ορμονών και τη βιοδιαθεσιμότητα της τεστοστερόνης μειώνεται με βραδύτερους ρυθμούς. Τα αποτελέσματα - όπως αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία, το επίπεδο ενέργειας ή διάθεσης - τείνουν να είναι λεπτές και μπορεί να περάσει απαρατήρητη για χρόνια.

Έτσι τι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναφερθώ στα λεγόμενα ανδρική εμμηνόπαυση; Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο «ανδρόπαυση» για να περιγράψει τη γήρανση που σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές στους άνδρες. Άλλοι όροι για τις λεγόμενες ανδρική εμμηνόπαυση περιλαμβάνουν ανεπάρκεια τεστοστερόνης, ανδρογόνων ανεπάρκεια της γήρανσης αρσενικών και όψιμη έναρξη υπογοναδισμό.

Κατανόηση ανδρικές ορμόνες την πάροδο του χρόνου

Τα επίπεδα τεστοστερόνης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των ανδρών. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ηλικιωμένοι άνδρες τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ό, τι κάνουν νεότερους άνδρες. Τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται σταδιακά όλη την ενήλικη ζωή - περίπου 1 τοις εκατό το χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών κατά μέσο όρο. Με περίπου την ηλικία των 70, η μείωση του επιπέδου της τεστοστερόνης ενός άνδρα μπορεί να είναι όσο το 50 τοις εκατό.

Βλέπε επίσης

Άνδρας εμμηνόπαυση: μύθος ή πραγματικότητα;

Αναγνωρίζοντας τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης

Μερικοί άνδρες έχουν χαμηλότερη από το φυσιολογικό επίπεδο τεστοστερόνης, χωρίς σημεία ή συμπτώματα. Για άλλους, η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να προκαλέσει:

  • . Αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, λιγότερες αυθόρμητες στύσεις - όπως κατά τη διάρκεια του ύπνου - και στειρότητα. Όρχεις σας μπορεί να γίνει μικρότερο, καθώς και.
  • Αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου. Μερικές φορές η χαμηλή τεστοστερόνη προκαλεί διαταραχές του ύπνου, όπως η αϋπνία, ή αυξημένη υπνηλία.
  • . Οι φυσικές μεταβολές διάφορες φυσικές αλλαγές είναι δυνατές, όπως η αύξηση του σωματικού λίπους? Πυκνότητα και μειωμένη οστική? Μειωμένο μυϊκό όγκο, τη δύναμη και την αντοχή. Πρησμένα ή τρυφερά στήθη (γυναικομαστία) και η απώλεια των τριχών του σώματος είναι δυνατόν. Σπάνια, μπορεί να αντιμετωπίσετε εξάψεις και να έχουν λιγότερη ενέργεια.
  • Συναισθηματικές αλλαγές. Χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κινήτρων ή αυτοπεποίθηση. Μπορεί να αισθάνεστε λυπημένος ή κατάθλιψη, ή έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης ή να θυμόμαστε τα πράγματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα από αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Άλλοι μπορεί να προκληθεί από διάφορους υποκείμενους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων παρενέργειες φαρμάκων, τα προβλήματα του θυρεοειδούς, κατάθλιψη και υπερβολική χρήση αλκοόλ. Μια εξέταση αίματος είναι ο μόνος τρόπος για να διαγνώσει ένα χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης ή μια μείωση της βιοδιαθεσιμότητας της τεστοστερόνης.

Αίσθημα καλύτερό σας

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε ένα χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να αξιολογήσει πιθανές αιτίες για τα σημεία και τα συμπτώματα σας και να εξηγήσει τις επιλογές θεραπείας. Δεν μπορεί να ενισχύσει την φυσική παραγωγή τεστοστερόνης σας, αλλά αυτά τα βήματα μπορεί να βοηθήσουν:

  • Να είστε ειλικρινείς με τον γιατρό εργασίας σας με το γιατρό σας για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει ή να συμβάλει σε σημεία και τα συμπτώματα σας. - Από ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία και άλλα σεξουαλικά θέματα.
  • Κάντε υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής. Φάτε μια υγιεινή διατροφή και να περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής θα σας βοηθήσει να διατηρήσει τη δύναμή σας, την ενέργεια και τη μυϊκή μάζα. Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τη διάθεσή σας και να προωθήσετε καλύτερο ύπνο.
  • Ζητήστε βοήθεια εάν αισθάνεστε κάτω. Κατάθλιψη στους άνδρες δεν σημαίνει πάντα έχουν τα μπλουζ. Μπορεί να έχουν κατάθλιψη αν αισθάνεστε οξύθυμοι, απομονώνεται και ανακαλούνται. Άλλα συμπτώματα της κατάθλιψης συχνή στους άνδρες περιλαμβάνουν εργάζονται υπερβολικά, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, χρήση παράνομων ναρκωτικών ή αναζητούν συγκινήσεις από τις επικίνδυνες δραστηριότητες.
  • Να είστε επιφυλακτικοί με τα βοτανικά συμπληρώματα. Βοτανικά συμπληρώματα δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό για τη γήρανση που σχετίζονται με χαμηλή τεστοστερόνη. Κάποια συμπληρώματα μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο. Η μακροχρόνια χρήση της DHEA, για παράδειγμα, δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Αντιμετώπιση της γήρανσης που σχετίζονται με χαμηλή τεστοστερόνη με τη θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης είναι αμφιλεγόμενη. Για μερικούς άνδρες, η θεραπεία τεστοστερόνης ανακουφίζει από τα ενοχλητικά σημάδια και τα συμπτώματα της ανεπάρκειας τεστοστερόνης. Για άλλους, όμως - κυρίως ηλικιωμένων ανδρών - τα οφέλη δεν είναι σαφείς. Οι κίνδυνοι είναι μια ανησυχία, όπως καλά. Η τεστοστερόνη θεραπεία υποκατάστασης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη ή άλλα προβλήματα υγείας. Αν αναρωτιέστε αν ενέσεις τεστοστερόνης ή άλλες θεραπείες τεστοστερόνης μπορεί να είναι σωστή για σας, συνεργαστείτε με το γιατρό σας για να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά.

Βλέπε επίσης