Την υγεία των ανδρών

Την υγεία των ανδρών: εμποδίζει τα κορυφαία απειλές

Πολλές από τις κύριες αιτίες θανάτου μεταξύ των ανδρών μπορεί να προληφθεί. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να ζήσετε μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή.

Ξέρετε τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των ανδρών; Ο κατάλογος είναι εκπληκτικά μικρό. Οι κορυφαίες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενήλικων ανδρών στις ΗΠΑ είναι οι καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνο και χρόνιες παθήσεις του κατώτερου αναπνευστικής νόσου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα καλά νέα είναι ότι μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αυτών των κοινών δολοφόνων.

Ξεκινήστε εξετάζοντας τον τρόπο ζωής σας

Πάρτε την ευθύνη της υγείας σας κάνοντας υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής. Για παράδειγμα:

  • Μην καπνίζετε. Εάν καπνίζετε ή να χρησιμοποιείτε άλλα προϊόντα καπνού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγουν την έκθεση σε παθητικό κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η έκθεση σε χημικές ουσίες (όπως στο χώρο εργασίας).
  • Φάτε μια υγιεινή διατροφή. Επιλέξτε τα λαχανικά, τα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα και άπαχο πηγές πρωτεϊνών, όπως τα ψάρια. Περιορίστε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο.
  • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος Χάνοντας τα περιττά κιλά -. Και κρατώντας τους μακριά - μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, καθώς και διάφορες μορφές καρκίνου.
  • Να κινείται. Περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας. Ξέρετε ότι η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου; Επιλέξτε αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε, από το μπάσκετ σε ζωηρό περπάτημα.
  • Περιορίστε το αλκοόλ. Εάν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, το κάνουν μόνο στη μετριοπάθεια. Για τους άνδρες, αυτό σημαίνει ότι έως δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών και νεότεροι και ένα ποτό την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας άνω των 65 ετών. Ο κίνδυνος των διαφόρων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του ήπατος, φαίνεται να αυξάνεται με την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και το χρονικό διάστημα που έχετε πιει τακτικά. Πάρα πολύ αλκοόλ μπορεί να αυξήσει επίσης την αρτηριακή σας πίεση.
  • Διαχειριστείτε το άγχος Αν αισθάνεστε συνεχώς στην άκρη ή κάτω από την επίθεση, συνήθειες του τρόπου ζωής σας μπορεί να υποφέρει -. Και έτσι μπορεί να το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πάρτε μέτρα για τη μείωση του στρες - ή να μάθουν να ασχοληθεί με το άγχος σε υγιείς τρόπους.

Σταματήστε να αποφευχθεί το γιατρό

Μην περιμένετε να επισκεφτείτε το γιατρό μέχρι να είναι κάτι σοβαρό λάθος. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για την πρόληψη των προβλημάτων υγείας. Να είστε βέβαιος να ακολουθήσει τις συστάσεις θεραπεία ο γιατρός σας αν έχετε προβλήματα υγείας, όπως η υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη. Επίσης, φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με το πότε θα πρέπει να έχετε προβολές του καρκίνου και άλλες αξιολογήσεις υγείας.

Βλέπε επίσης

Την υγεία των ανδρών: εμποδίζει τα κορυφαία απειλές

Τι άλλο σας βάζει σε κίνδυνο;

Την υγεία των ανδρών. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.
Την υγεία των ανδρών. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος.

Μια άλλη συχνή αιτία θανάτου μεταξύ των ανδρών είναι τα ατυχήματα αυτοκινήτων. Για να είστε ασφαλείς στο δρόμο, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική. Φοράτε τη ζώνη ασφαλείας. Ακολουθήστε το όριο ταχύτητας. Μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, και μην οδηγείτε ενώ υπνηλία.

Η αυτοκτονία αποτελεί κίνδυνο για την υγεία άλλο κορυφαίους ανδρών. Ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία στους άνδρες είναι η κατάθλιψη. Αν έχετε σημεία και συμπτώματα της κατάθλιψης - όπως τα συναισθήματα της θλίψης ή δυστυχία και απώλεια ενδιαφέροντος για τις συνήθεις δραστηριότητες - συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη. Αν είστε ενδεχόμενο αυτοκτονίας, έκκληση για επείγουσα ιατρική βοήθεια ή να πάτε στο πλησιέστερο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η κατώτατη γραμμή

Η κατανόηση των κινδύνων για την υγεία είναι ένα πράγμα. Ανάληψη δράσης για τη μείωση των κινδύνων σας είναι μια άλλη. Ξεκινήστε με υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής - μια υγιεινή διατροφή, την διαμονή τους σωματικά δραστήριοι, διακοπή του καπνίσματος και να πάρει συνιστώμενη προβολές για την υγεία. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερη από ό, τι θα μάθω ποτέ.

Βλέπε επίσης