Στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία: nonoral θεραπείες

Προφορική φάρμακα δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Γνωρίστε το πλήρες φάσμα των θεραπευτικών επιλογών και πώς λειτουργούν.

Αν έχετε στυτική δυσλειτουργία και δεν μπορεί να λάβει ορισμένα φάρμακα από το στόμα, έχετε και άλλες επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που εγχέεται ή τοποθετείται στο πέος, πέος αντλίες, και τοποθετείται χειρουργικά εμφυτεύματα πέους.

Κατανοήστε γιατί μπορείτε να επιλέξετε ένα nonoral θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία και πώς αυτά τα διαφορετικά θεραπείες εργασία.

Όταν από του στόματος φάρμακα μπορεί να μην είναι ασφαλής

Δεν είναι όλοι οι άνδρες μπορούν να λάβουν με ασφάλεια στυτική δυσλειτουργία φάρμακα από το στόμα, όπως η σιλδεναφίλη (Viagra), vardenafil (Levitra, Staxyn) και η ταδαλαφίλη (Cialis). Φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να μην λειτουργεί ή μπορεί να είναι επικίνδυνο αν:

 • Πάρτε φάρμακα νιτρικών - συνταγογραφούνται συχνά για πόνο στο στήθος (στηθάγχη) - όπως η νιτρογλυκερίνη (Nitro-Dur, Nitrostat, κ.ά.), μονονιτρική ισοσορβίδη (Monoket) ή δινιτρική ισοσορβίδη (Dilatrate-SR, Isordil)
 • Πάρτε αραίωσης του αίματος (αντιπηκτικό) φάρμακα, άλφα αποκλειστές, αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της κατάσχεσης ή αντιαρρυθμικά φάρμακα για την καρδιά
 • Έχετε καρδιακή νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια
 • Έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο
 • Έχετε ανεξέλεγκτη χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση) ή μη-ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)
 • Έχετε προβλήματα στα μάτια, όπως η μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, ή οικογενειακό ιστορικό ορισμένα προβλήματα στα μάτια
 • Έχετε σοβαρή ηπατική νόσο
 • Νεφρική νόσο που απαιτεί αιμοκάθαρση

Μερικοί άνδρες μπορεί επίσης να επιλέξουν μια άλλη επιλογή θεραπείας για την αποφυγή των παρενεργειών που προκαλούνται από ορισμένα φάρμακα από το στόμα.

Άλλοι τύποι των φαρμάκων

Nonoral φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνουν:

 • Alprostadil αυτο-ένεση. Με τη μέθοδο αυτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή βελόνα για την ένεση alprostadil (Caverject, Edex) ή ένα συνδυασμό των φαρμάκων που περιλαμβάνει alprostadil στην πλευρά του πέους σας. Κάθε ένεση παράγει γενικά μια στύση που διαρκεί περίπου μία ώρα. Επειδή η χρησιμοποιημένη βελόνα είναι πολύ λεπτή, ο πόνος από το σημείο της ένεσης είναι συνήθως μικρής κλίμακας. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν την αιμορραγία από την ένεση, παρατεταμένη στύση και το σχηματισμό του σαν ουλή (ινώδη) του ιστού στο σημείο της ένεσης.
 • Alprostadil υπόθετο πέος. Alprostadil ενδοουρηθρικής (Muse) θεραπεία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ένα μικρό alprostadil υπόθετο στο πέος σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό applicator για να εισάγετε το υπόθετο μέσα στο σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα από την κύστη σας (η ουρήθρα). Η στύση ξεκινά συνήθως μέσα σε 10 λεπτά και διαρκεί μεταξύ 30 και 60 λεπτών. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο και μικρή αιμορραγία στην ουρήθρα.
 • Σκευάσματα υποκατάστασης τεστοστερόνης. Μερικοί άντρες έχουν στυτική δυσλειτουργία που προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης. Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης μπορεί να συνιστάται. Η τεστοστερόνη θεραπεία υποκατάστασης μπορεί να παραδοθεί μέσω ένεσης, patch, τζελ, των ούλων και θράσος (στοματική κοιλότητα), ή από του στόματος φαρμακευτική αγωγή. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τις πιθανές παρενέργειες.

Βλέπε επίσης

Στυτική δυσλειτουργία: nonoral θεραπείες

Αντλίες πέους, χειρουργική και εμφυτεύματα

Αν τα φάρμακα δεν είναι αποτελεσματικά ή κατάλληλα για την περίπτωσή σας, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια διαφορετική μεταχείριση. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν:

 • Αντλίες πέους. Μια αντλία πέους (διάταξη κενού στύση) είναι ένα κοίλο σωλήνα με το χέρι-powered ή με μπαταρίες αντλίας. Ο σωλήνας τοποθετείται πάνω από το πέος σας, και στη συνέχεια, η αντλία χρησιμοποιείται για να αναρροφά τον αέρα στο εσωτερικό του σωλήνα. Αυτό δημιουργεί ένα κενό που τραβά αίμα στο πέος σας. Μόλις πάρετε μια στύση, θα γλιστρήσει ένα δαχτυλίδι ένταση γύρω από τη βάση του πέους σας να κρατήσει στο αίμα και να το διατηρήσει σταθερή. Μπορείτε στη συνέχεια αφαιρέστε τη συσκευή κενού. Η στύση διαρκεί συνήθως αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για ένα ζευγάρι να κάνει σεξ. Μπορείτε να καταργήσετε το δακτύλιο σύσφιξης μετά τη συνουσία. Μώλωπες του πέους είναι μια πιθανή παρενέργεια, και την εκσπερμάτωση μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρή. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ή να συνταγογραφήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
 • Εμφυτεύματα πέους. Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την τοποθέτηση χειρουργικά συσκευές σε αμφότερες τις πλευρές του πέους. Αυτά τα εμφυτεύματα αποτελούνται από είτε φουσκωτό ή ημιάκαμπτο ράβδους. Τα φουσκωτά συσκευές σας επιτρέπουν να ελέγχετε πότε και πόσο καιρό έχετε στύση. Οι ημιάκαμπτο ράβδοι κρατήσει σταθερή πέος σας, αλλά εύκαμπτο. Αυτή η θεραπεία είναι συνήθως δεν συνιστάται έως ότου άλλες μέθοδοι έχουν δοκιμαστεί πρώτα. Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχει ένας κίνδυνος επιπλοκών, όπως λοίμωξη.
 • Αίμα χειρουργική επέμβαση πλοίου. Σπάνια, παρεμποδίζεται αιμοφόρα αγγεία μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, η χειρουργική επιδιόρθωση είναι απαραίτητη.

Ψυχολογική υποστήριξη

Εάν η στυτική δυσλειτουργία σας προκαλείται από το στρες, άγχος ή κατάθλιψη - ή η κατάσταση δημιουργεί στρες και την ένταση της σχέσης - ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ότι εσείς, ή εσείς και ο σύντροφός σας, επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο ή σύμβουλο.

Στυτική δυσλειτουργία - δεν αγνοούν την υποκείμενη αιτία

Να πάρει την κατάλληλη θεραπεία για την υποκείμενη αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία και τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας. Οι όροι που μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν στυτικής δυσλειτουργίας περιλαμβάνουν:

 • Καρδιακή νόσο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η στυτική δυσλειτουργία είναι το πρώτο σημάδι των καρδιακών προβλημάτων.
 • Ο διαβήτης. Την πάροδο του χρόνου, ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να πάρει ή να διατηρήσει στύση.
 • Ψυχολογικά θέματα. Κατάθλιψη και το άγχος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των σεξουαλικά προβλήματα.
 • Η παχυσαρκία. Όντας παχύσαρκο αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα και την απώλεια βάρους μπορεί να βελτιώσει τη γενική υγεία σας και τη σεξουαλική λειτουργία.
 • Χαμηλή τεστοστερόνη. Οι άνδρες που έχουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης (υπογοναδισμός) μπορεί να χρειαστεί θεραπεία αντικατάστασης τεστοστερόνης για να αυξήσει την κίνηση φύλων και τη σεξουαλική απόδοση.
 • Επιλογές στον τρόπο ζωής. Ανθυγιεινές συνήθειες, όπως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, τη χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών και δεν είναι σωματικά δραστήριοι μπορεί να προκαλέσει ή να συμβάλει στην στυτική δυσλειτουργία.

Αν έχετε στυτική δυσλειτουργία, δεν είστε μόνοι - και έχετε πολλές επιλογές επεξεργασίας. Εργασία με το γιατρό σας για να βρείτε ποια θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα για σας.

Βλέπε επίσης