Αντλία πέους

Ορισμός

Μια αντλία πέους είναι μία από τις λίγες επιλογές θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία, η ανικανότητα να πάρει ή να διατηρήσει μια στύση επαρκή για σεξουαλική επαφή. Μια αντλία πέος αποτελείται από ένα πλαστικό σωλήνα που να ταιριάζει πάνω από το πέος, με το χέρι ή με μπαταρίες αντλία που συνδέονται με το σωλήνα, και μια μπάντα που ταιριάζει γύρω από τη βάση του πέους όταν είναι όρθια (δακτύλιο συστολή). Μια αντλία πέους είναι μερικές φορές ονομάζεται μια αντλία κενού ή μια συσκευή κενού συστολή.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα κοινό πρόβλημα, ειδικά μετά από χειρουργική επέμβαση στον προστάτη και σε ηλικιωμένους άνδρες. Του στόματος φάρμακα περιλαμβάνουν sildenafil (Viagra, Revatio), vardenafil (Levitra, Staxyn) και tadalafil (Cialis, Adcirca). Άλλες θεραπείες στυτικής δυσλειτουργίας περιλαμβάνουν φάρμακα που εισάγονται από την άκρη του πέους σας μέσα στο σωλήνα μέσα που μεταφέρει τα ούρα και το σπέρμα (ουρήθρα), πλάνα κάνετε την ένεση στο πέος σας (πέους ενέσεις), και τοποθετείται χειρουργικά εμφυτεύματα πέους. Μια αντλία πέος μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αν αυτές οι θεραπείες να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, δεν λειτουργούν ή δεν είναι ασφαλές για σας.

Αντλίες πέους μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας για διάφορους λόγους:

 • Αντλίες πέους είναι αποτελεσματικά. Με την πρακτική και την ορθή χρήση, η πλειοψηφία των ανδρών μπορούν να πάρουν μια στύση επαρκή για σεξουαλική επαφή.
 • Αντλίες πέους ενέχουν μικρότερο κίνδυνο από άλλες θεραπείες. Ο κίνδυνος των παρενεργειών και επιπλοκών είναι χαμηλότερο από ό, τι με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
 • Το συνολικό κόστος είναι χαμηλότερο. Μετά την αρχική αγορά, χρησιμοποιώντας μια αντλία πέος κοστίζει λιγότερο από ό, τι οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.
 • Αντλίες πέους είναι μη επεμβατική. Δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση, την εισαγωγή φαρμάκων στην άκρη του πέους ή του πέους ενέσεις.
 • Αντλίες πέους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλες θεραπείες. Μια αντλία πέος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φάρμακα ή εμφυτεύματα. Για ορισμένους άνδρες, ένας συνδυασμός της στυτικής δυσλειτουργίας θεραπείες λειτουργεί καλύτερα.
 • Χρησιμοποιώντας μια αντλία πέος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσει τη στυτική λειτουργία μετά από ορισμένες διαδικασίες. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας μια αντλία πέος μπορεί να βοηθήσει να αποκαταστήσει την ικανότητά σας να πάρετε μια φυσική στύση μετά την επέμβαση προστάτη ή ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη.
 • Αντλίες πέους μπορεί να αντιμετωπίσει σεξουαλική συνέπειες της ορισμένες προϋποθέσεις υγείας. Σε ορισμένους άνδρες με ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας, όπως ο διαβήτης, μια αντλία πέος μπορεί να βοηθήσει να ανακτήσει ή να διατηρήσει τη φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία. Εάν έχετε νόσο του Peyronie, μια διαταραχή που προκαλεί λυγισμένα στύσεις, χρησιμοποιώντας μια αντλία πέος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μήκος και την περίμετρο του πέους σας.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Αν και αντλίες πέους είναι ασφαλές για τους περισσότερους άνδρες, υπάρχουν κάποιοι πιθανοί κίνδυνοι:

 • Είσαι σε αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα - Παραδείγματα περιλαμβάνουν την βαρφαρίνη (Coumadin), η κλοπιδογρέλη (Plavix), και κάποια over-the-counter αναλγητικά όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin, κ.ά.), ή ναπροξένη.
 • Μια αντλία πέος δεν μπορεί να είναι ασφαλής, εάν έχετε δρεπανοκυτταρική αναιμία ή κάποια άλλη διαταραχή του αίματος που σας κάνει επιρρεπείς σε θρόμβους αίματος ή αιμορραγία.

Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με όλες τις συνθήκες για την υγεία σας και τυχόν φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών συμπληρωμάτων. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων.

Παρενέργειες
Οι παρενέργειες από τη χρήση μιας αντλίας πέους μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Εντοπίσουμε μεγέθους κόκκινες κουκκίδες που προκαλείται από αιμορραγία κάτω από την επιφάνεια του δέρματος του πέους (πετέχεια).
 • Μούδιασμα, ψυχρότητα ή μπλε χρώμα δέρματος, όταν η μπάντα στένωση είναι στη θέση τους.
 • Ο πόνος ή μώλωπες. Γνωρίζοντας πώς να χρησιμοποιούν το πέος αντλία σωστά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τραυματισμό στο πέος σας.
 • Αίσθημα παγιδευτεί σπέρματος. Μπορεί να αισθανθείτε σαν το σπέρμα σας είναι παγιδευμένος όταν εκσπερματώνουν ή εκσπερμάτιση μπορεί να είναι επώδυνη. Ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν δαχτυλίδια συστολή με μια μικρή διακοπή που μπορεί να βοηθήσει με αυτό.

Αντλίες πέους έχουν κάποια άλλα πιθανά μειονεκτήματα:

 • Αφύσικο-αίσθηση στύση. Αντλίες πέους μπορεί να προκαλέσει στύση που δεν αισθάνονται φυσική ή αυθόρμητη. Μπορεί να έχουν έλλειψη σταθερότητας στη βάση του πέους, η οποία μπορεί να επιτρέψει το πέος να περιστρέφεται ή να περιστρέφεται περισσότερο από ό, τι θα ήταν με μια φυσική στύση.
 • Αμηχανία. Χρήση μιας αντλίας πέους απαιτεί υπομονή και κατανόηση από εσάς και το σύντροφό σας. Μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να γίνει άνετα με τη συσκευή.
 • Εγχειρίδιο απαιτείται συντονισμός. Αντλίες πέους απαιτούν τη χρήση των χεριών και των δακτύλων για να λειτουργήσει, το οποίο μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για μερικούς άνδρες και τους συνεργάτες τους.
 • Μπορεί να χρειαστεί να ξυρίσετε. Ίσως χρειαστεί να ξυρίσει ηβική τρίχα σας στη βάση του πέους σας, έτσι ώστε η αντλία να πάρετε μια καλή σφραγίδα.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Όταν δείτε το γιατρό σας σχετικά με τη στυτική δυσλειτουργία, είναι έτοιμη να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με την υγεία σας και τα συμπτώματά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η στυτική δυσλειτουργία έχει μια υποκείμενη αιτία που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορεί να χρειαστεί να δείτε ένα γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία του ουροποιητικού και αναπαραγωγικού συστήματος (ουρολόγο).

Για να καθοριστεί αν μια αντλία πέους είναι μια καλή θεραπευτική επιλογή για σας, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει σχετικά με:

 • Οι ασθένειες που έχετε τώρα ή είχατε στο παρελθόν.
 • Τυχόν τραυματισμούς ή χειρουργικές επεμβάσεις είχατε, ιδίως εκείνες που αφορούν πέους, των όρχεων ή του προστάτη σας.
 • Τι φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων και των φυτικών συμπληρωμάτων.
 • Τι στυτικής δυσλειτουργίας θεραπείες έχετε δοκιμάσει και το πόσο καλά λειτούργησε.

Ο γιατρός σας θα κάνει πιθανώς μια φυσική εξέταση, η οποία συνήθως περιλαμβάνει τον έλεγχο των γεννητικών οργάνων σας και να αισθάνεστε το σφυγμό σας στις αρτηρίες σε διάφορα μέρη του σώματός σας (περιφερικών αρτηριών). Ο γιατρός σας μπορεί να εκτελέσει μια δακτυλική εξέταση (DRE) για να ελέγξετε τον προστάτη σας. Κατά τη διάρκεια μιας δακτυλική εξέταση, ο γιατρός σας θα εισαγάγετε απαλά ένα λιπαντικό, γάντια δάχτυλο στον πρωκτό σας να αισθανθεί την επιφάνεια του προστάτη.

Εάν η αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ήδη γνωστός όταν βλέπετε το γιατρό σας, το ραντεβού σας μπορεί να είναι λιγότερο συμμετέχουν.

Επιλέγοντας μια αντλία πέος
Μερικές αντλίες πέους είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή, αλλά και μιλήστε με το γιατρό σας πριν από την αγορά ένα. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ή να συνταγογραφήσει ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ταιριάζει στις ανάγκες σας και ότι είναι φτιαγμένο από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Αντλίες πέους διαθέσιμα στο διαδίκτυο, σε περιοδικά και διαφημίσεις σεξ μπορεί να μην είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Βεβαιωθείτε ότι ανεξάρτητα από το μοντέλο της αντλίας πέους που χρησιμοποιείτε έχει ένα κενό περιοριστή, η οποία διατηρεί την πίεση από να πάρει πάρα πολύ υψηλό και τραυματίζει το πέος σας.

Πέος αντλίες για τη διεύρυνση πέους
Πολλές διαφημίσεις στα περιοδικά και στις αντλίες πέους Internet της αγοράς με τον ισχυρισμό ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν το μέγεθος του πέους, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι εργάζονται για το σκοπό αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας μια αντλία πέος μπορεί να βοηθήσει το πέος σας να διατηρήσει το φυσικό μέγεθος και το σχήμα του μετά από χειρουργική επέμβαση ή αν έχετε νόσο του Peyronie. Αλλά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει μια αντλία πέος ειδικά για να διευρύνει το πέος μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Χρησιμοποιώντας μια αντλία πέος απαιτεί μερικά απλά βήματα:

 1. Κατ 'αρχάς, τοποθετείτε το πλαστικό σωλήνα πάνω από το πέος σας.
 2. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια χειροκίνητη αντλία ή ηλεκτρική αντλία που συνδέονται με το σωλήνα για να δημιουργήσει ένα κενό μέσα στο σωλήνα και τραβήξτε το αίμα στο πέος.
 3. Μόλις έχετε στύση, θα γλιστρήσει ένα δαχτυλίδι συστολή ελαστικό γύρω από τη βάση του πέους σας. Αυτό σας βοηθά να διατηρηθεί η στύση κατά τη διατήρηση του αίματος μέσα στο πέος.
 4. Μπορείτε στη συνέχεια αφαιρέστε τη συσκευή κενού.
 5. Η στύση διαρκεί συνήθως αρκετό καιρό για να κάνουν σεξ.

Θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα περίπου δύο με τρία λεπτά για να πάρετε μια στύση μόλις έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Μην αφήνετε το δαχτυλίδι ένταση στο χώρο για πάνω από 30 λεπτά - κόβοντας τη ροή του αίματος για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να τραυματίσει το πέος σας.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Χρησιμοποιώντας μια αντλία πέους δεν θα θεραπεύσει τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μια επιχείρηση στύση αρκετό για να έχετε σεξουαλική επαφή. Μπορεί να χρειαστεί να συνδυάσει τη χρήση ενός πέους αντλία με άλλες θεραπείες, όπως η λήψη φαρμάκων στυτική δυσλειτουργία.

Βλέπε επίσης