Τα εμφυτεύματα πέους

Ορισμός

Τα εμφυτεύματα πέους είναι συσκευές που τοποθετούνται στο εσωτερικό του πέους για να επιτρέψει σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) για να πάρετε μια στύση. Τα εμφυτεύματα πέους συνήθως συνιστάται μετά από άλλες θεραπείες για αποτύχει ED.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι του πέους εμφυτεύματα, ημίσκληρο και φουσκωτά. Κάθε είδος του πέους εμφύτευμα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο και έχει διάφορα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Η τοποθέτηση του πέους εμφυτευμάτων απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Πριν από την επιλογή του πέους εμφυτεύματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τι χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών κινδύνων, τις επιπλοκές και ιατρική παρακολούθηση.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Για τους περισσότερους άνδρες, στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με φάρμακα ή τη χρήση μιας αντλίας πέους (διάταξη κενού συστολή). Θα μπορούσε να εξετάσει εμφυτεύματα πέους, αν δεν είναι υποψήφιος για άλλες θεραπείες ή δεν μπορείτε να πάρετε μια στύση επαρκή για σεξουαλική δραστηριότητα με τη χρήση άλλων μεθόδων.

Εμφυτεύματα πέους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία σοβαρών περιπτώσεων μια κατάσταση που προκαλεί ουλές μέσα στο πέος, που οδηγεί σε καμπυλωτό, επώδυνες στύσεις (νόσος Peyronie).

Τα εμφυτεύματα πέους δεν είναι για όλους. Ο γιατρός σας μπορεί να προειδοποιούν ενάντια εμφυτεύματα πέους, εάν έχετε:

 • ED αυτό είναι περιστασιακή, το αποτέλεσμα μια σύγκρουση στη σχέση ή δυνητικά αναστρέψιμη
 • Μια μόλυνση, όπως μια πνευμονική λοίμωξη ή λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος
 • Δερματίτιδα, πληγές ή βλάβες του δέρματος στο πέος ή το όσχεο σας

Λάβετε υπόψη ότι ενώ πέους εμφυτεύματα επιτρέπουν στους άνδρες να πάρετε μια στύση, να μην αυξήσει τη σεξουαλική επιθυμία ή αίσθηση. Οι περισσότεροι εμφυτεύματα πέους, επίσης, δεν θα κάνει το πέος σας κάποιο ευρύτερο από ό, τι είναι φυσικά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Στην πραγματικότητα, κάθετο πέος σας μπορεί να είναι ελαφρώς μικρότερη από ό, τι χρησιμοποιείται για να είναι.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Οι κίνδυνοι του πέους χειρουργική εμφυτευμάτων περιλαμβάνουν:

 • Λοίμωξη. Όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, η μόλυνση είναι μια δυνατότητα. Ίσως να είναι σε αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης, αν έχετε μια κάκωση νωτιαίου μυελού ή του διαβήτη. Οι άνδρες που χρειάζονται περαιτέρω χειρουργική επέμβαση για να ρυθμίσετε ή να αντικαταστήσει ένα εμφύτευμα (χειρουργική επέμβαση αναθεώρησης) είναι επίσης σε υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης.
 • Προβλήματα Εμφυτευμάτων. Νέα πέους σχεδίων εμφυτευμάτων είναι αξιόπιστα, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις τα εμφυτεύματα ενδέχεται να προκληθεί δυσλειτουργία. Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για την αφαίρεση, επισκευάσει ή να αντικαταστήσει ένα σπασμένο εμφυτεύματος.
 • Εσωτερική διάβρωση ή πρόσφυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα εμφύτευμα μπορεί να κολλήσει στο δέρμα του πέους στο εσωτερικό ή να φορέσει μακριά το δέρμα από το εσωτερικό του πέους. Σπάνια, ένα εμφύτευμα σπάζει μέσω του δέρματος. Τα προβλήματα αυτά συνδέονται μερικές φορές με μια μόλυνση.

Θεραπεία μιας λοίμωξης
Λοιμώξεις μετά από χειρουργική επέμβαση στο πέος εμφύτευμα συμβαίνουν συνήθως κατά τις πρώτες εβδομάδες ή έξι μήνες έως δύο χρόνια αργότερα. Πρόωρη λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν διόγκωση του οσχέου, πύον συσσώρευση και πυρετό. Αργότερα λοιμώξεις μπορεί να περιλαμβάνει επίμονη ή επαναλαμβανόμενη μακροχρόνια πόνο. Χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του εμφυτεύματος είναι πιθανόν απαραίτητη για τη θεραπεία της λοίμωξης. Αντικατάσταση του πέους εμφύτευμα μπορεί να είναι περίπλοκη και μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση ιστού ουλής και μείωση το μήκος του πέους.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Αρχικά, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας ή έναν ουρολόγο για εμφυτεύματα πέους. Κατά την επίσκεψή σας, ο γιατρός σας είναι πιθανό να:

 • Εξετάστε το ιατρικό ιστορικό σας. Να είστε έτοιμοι να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις τρέχουσες και προηγούμενες ιατρικές καταστάσεις, ειδικά την εμπειρία σας με στυτική δυσλειτουργία. Συζήτηση σχετικά με τα φάρμακα που παίρνετε ή έχετε πάρει πρόσφατα, καθώς και τυχόν χειρουργικές επεμβάσεις που είχατε.
 • Κάνετε μια φυσική εξέταση. Για να βεβαιωθείτε ότι τα εμφυτεύματα πέους είναι οι καλύτερες επιλογές για σας, ο γιατρός σας θα κάνει μια φυσική εξέταση, συμπεριλαμβανομένης μιας πλήρους ουρολογικές εξετάσεις. Ο γιατρός σας θα επιβεβαιωθεί η παρουσία και η φύση των ΕΔ, και βεβαιωθείτε ότι οι ΕΔ σας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο. Αυτός ή αυτή θα πρέπει επίσης να προσπαθήσει να προσδιορίσει αν υπάρχει κάποιος λόγος που πέους χειρουργική εμφυτευμάτων είναι πιθανό να προκαλέσει επιπλοκές. Ο γιατρός σας θα εξετάσει επίσης την ικανότητά σας να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας, δεδομένου ότι ορισμένες πέους εμφυτεύματα απαιτούν μεγαλύτερη επιδεξιότητα από τους άλλους.
 • Συζητήστε τις προσδοκίες σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει ποια είναι η διαδικασία περιλαμβάνει και το είδος του πέους εμφύτευμα που σας ταιριάζει καλύτερα. Ο γιατρός σας θα σας εξηγήσει τα οφέλη και τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών επιπλοκών. Στην ιδανική περίπτωση, θα περιλαμβάνει το σύντροφό σας στη συζήτηση με το γιατρό σας.

Τύποι του πέους εμφυτεύματα
Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι του πέους εμφυτευμάτων:

 • Φουσκωτά εμφυτεύματα. Φουσκωτά συσκευές, ο πιο κοινός τύπος του πέους εμφυτεύματος που χρησιμοποιείται, μπορεί να διογκωθεί για να δημιουργήσετε μια ανέγερση και ξεφουσκώνει σε άλλους χρόνους. Τριών τεμαχίων φουσκωτά εμφυτεύματα χρησιμοποιούν ένα υγρό γεμάτο δοχείο εμφυτεύεται κάτω από το κοιλιακό τοίχωμα, μία αντλία και μία βαλβίδα απελευθέρωσης τοποθετείται μέσα στο όσχεο, και δύο φουσκωτά κυλίνδρους στο εσωτερικό του πέους. Για να επιτύχουν μια στύση, που αντλεί το υγρό από τη δεξαμενή στους κυλίνδρους. Στη συνέχεια, θα απελευθερώσει τη βαλβίδα μέσα στο όσχεο για την αποστράγγιση του υγρού πίσω στη δεξαμενή. Οι δύο τεμαχίων μοντέλο λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, αλλά το δοχείο υγρού είναι μέρος της αντλίας εμφυτεύεται στο όσχεο.
 • Ημιάκαμπτο ράβδους. Ημιάκαμπτο συσκευές είναι πάντα σταθερή. Το πέος μπορεί να καμφθεί μακριά από το σώμα για σεξουαλική δραστηριότητα και προς το σώμα για την απόκρυψη. Μια τοποθετείται πέους εμφύτευμα είναι ένα ημιάκαμπτο συσκευή με μια κεντρική σειρά τμημάτων που συγκρατούνται μεταξύ τους με ένα ελατήριο σε κάθε άκρο. Μπορεί να διατηρήσει ανοδικές και καθοδικές θέσεις καλύτερα από άλλα ημιάκαμπτο ράβδοι μπορούν.

Άλλα ειδικά σχέδια μπορούν να προσφέρουν αυξημένο μήκος ή να χωρέσει μια σύντομη πέος. Μερικά φουσκωτά εμφυτεύματα πέους είναι επίσης διαθέσιμα με αντιβιοτικό επιστρώσεις, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Συγκρίνοντας τύπων εμφυτευμάτων
Όταν επιλέγετε το είδος του πέους εμφύτευμα είναι σωστό για σας, σκεφτείτε τις προσωπικές σας προτιμήσεις και το ιατρικό ιστορικό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ένα είδος του σχεδιασμού πάνω από ένα άλλο που βασίζεται σε παράγοντες όπως η ηλικία σας, τον κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και των υγειονομικών συνθηκών, τραυματισμούς ή ιατρικές θεραπείες που είχατε στο παρελθόν.

Τύπο του εμφυτεύματος Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Τρεις-κομμάτι φουσκωτό
 • Δημιουργεί την πιο φυσική, άκαμπτη στύση
 • Παρέχει πλαδαρότητα ξεφούσκωτα
 • Απαιτεί την πιο εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση από οποιοδήποτε εμφύτευμα
 • Έχει περισσότερα τμήματα που θα μπορούσαν δυσλειτουργία από ό, τι οποιαδήποτε άλλη εμφύτευμα
 • Απαιτεί μια δεξαμενή μέσα στην κοιλιά
Δύο-κομμάτι φουσκωτό
 • Απαιτεί μια λιγότερο περίπλοκη χειρουργική επέμβαση από ό, τι η τριών τεμαχίων εμφύτευμα
 • Παρέχει πλαδαρότητα ξεφούσκωτα
 • Ο αποπληθωρισμός απαιτεί λιγότερη επιδεξιότητα από ό, τι ένα τριών τεμαχίων εμφύτευμα
 • Απαιτεί πιο εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση από ό, τι κάνει ένα ημιάκαμπτο εμφύτευμα
 • Είναι μηχανικά πιο περίπλοκη από ό, τι είναι ένα ημιάκαμπτο εμφύτευμα
 • Παρέχει λιγότερο στύσεις από ό, τι ένα τριών τεμαχίων εμφύτευμα
Ημιάκαμπτο ράβδο
 • Είναι εύκολο να εμφυτεύσει χειρουργικά
 • Έχει μια μικρή πιθανότητα δυσλειτουργίας λόγω του μικρού αριθμού των τμημάτων
 • Είναι εύκολο στη χρήση για τα άτομα με περιορισμένη διανοητική ή χειρωνακτική επιδεξιότητα
 • Τα αποτελέσματα σε ένα πέος που είναι πάντα ελαφρώς άκαμπτο
 • Ασκεί συνεχή πίεση στο εσωτερικό του πέους, η οποία μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό
 • Μπορεί να είναι δύσκολο να κρύψει κάτω από τα ρούχα

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Πέους χειρουργική εμφυτευμάτων γίνεται συνήθως σε ένα κέντρο χειρουργική επέμβαση ή νοσοκομείο. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει φάρμακα για να κάνουν τις αισθήσεις σας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης (γενική αναισθησία) ή φάρμακα που μπλοκάρει τον πόνο στο κάτω μέρος του σώματός σας (ραχιαία αναισθησία).

Ο γιατρός σας θα σας δώσει IV αντιβιοτικά για να βοηθήσει στην πρόληψη της λοίμωξης. Το site χειρουργική επέμβαση θα πρέπει επίσης να ξυρίζεται αμέσως πριν από την χειρουργική επέμβαση για να μειωθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης
Μια σωλήνα (καθετήρα) θα μπορούσε να εισαχθεί μέσα στην κύστη σας μέσω πέος σας για τη συλλογή ούρων σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο χειρουργός σας θα κάνει μια τομή κάτω από το κεφάλι του πέους, στη βάση του πέους ή στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Στη συνέχεια, ο χειρουργός σας θα τεντώσει το σπογγώδη ιστό του πέους, που θα έπρεπε κανονικά να γεμίζουν με αίμα κατά τη διάρκεια της στύσης. Αυτός ο ιστός στο εσωτερικό κάθε μία από τις δύο κοίλων θαλάμων ονομάζεται σηραγγώδη σώματα.

Ο χειρουργός σας θα επιλέξετε το σωστό μέγεθος του εμφυτεύματος και τοποθετήστε τους κυλίνδρους εμφύτευμα στο εσωτερικό του πέους. Όλα τα μεγέθη προσαρμοσμένες στις ακριβείς μετρήσεις του σώματός σας.

Εάν ο γιατρός σας έχει εμφύτευση δύο τεμαχίων φουσκωτό συσκευή, μια αντλία και βαλβίδα τοποθετούνται μέσα στο όσχεο. Για ένα τριών τεμαχίων της συσκευής, ο γιατρός σας θα εμφύτευμα επίσης ένα δοχείο υγρού κάτω από το κοιλιακό τοίχωμα, μέσα από μια εσωτερική τομή.

Όταν η συσκευή βρίσκεται στη θέση του, ο χειρουργός σας θα ράψουν οι τομές κλειστά. Πέους χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης διαρκεί συνήθως 45 λεπτά έως μία ώρα.

Μετά την επέμβαση
Μετά από χειρουργική επέμβαση στο πέος εμφύτευμα, τότε μάλλον θα πρέπει να παίρνουν φάρμακα για να διευκολύνει τον πόνο μετά την επέμβαση. Ήπιος πόνος μπορεί να διαρκέσει για αρκετές εβδομάδες. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να λάβει αντιβιοτικά για την πρόληψη της λοίμωξης για μία εβδομάδα. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει κρατώντας το πέος σας επάνω στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας και με κατεύθυνση προς τον αφαλό σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης για την πρόληψη κάτω καμπυλότητα.

Ο γιατρός σας θα παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πότε μπορείτε να επαναλάβει τις συνήθεις δραστηριότητες. Οι περισσότεροι άνδρες μπορούν να επιστρέψουν έντονη σωματική δραστηριότητα και τη σεξουαλική δραστηριότητα περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση. Σε αυτό το σημείο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πλήρη φούσκωμα και ξεφούσκωμα φουσκωτά πέους εμφυτεύματα δύο φορές την ημέρα για να σας δώσει την πρακτική χρήση τους και να τεντώσει την περιοχή γύρω από τους κυλίνδρους.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Παρόλο πέους εμφυτεύματα είναι η πιο επεμβατικές και λιγότερο συχνά επιλέγεται θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, οι περισσότεροι άνδρες και οι συνεργάτες ικανοποίησή τους έκθεση με τις συσκευές.

Βλέπε επίσης