Την υγεία των ανδρών

Υγεία του πέους: τον εντοπισμό και την πρόληψη των προβλημάτων

Την υγεία του πέους περιλαμβάνει περισσότερα από στύσεις. Μάθετε ό, τι επηρεάζει την υγεία του πέους, τα πιο κοινά προβλήματα του πέους και στρατηγικές για την προαγωγή της υγείας του πέους.

Την υγεία του πέους είναι ένα σημαντικό μέρος της υγείας των ανδρών - και αυτό πηγαίνει πέρα ​​από την ικανότητά σας να πάρει και να κρατήσει μια στύση, εκσπερματώνει και να αναπαραχθούν.

Προβλήματα του πέους μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης κατάσταση της υγείας. Συνεχίζεται θέματα υγείας που επηρεάζουν το πέος σας μπορεί επίσης να επηρεάσει άλλους τομείς της ζωής σας, που προκαλούν στρες ή προβλήματα σχέσεων και βλάπτουν την αυτοπεποίθησή σας. Γνωρίστε τα σημεία και τα συμπτώματα του πέους προβλήματα και τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την υγεία του πέους σας.

Τι επηρεάζει την υγεία του πέους;

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του πέους - κάποια τροποποιήσιμο και κάποιες όχι. Για παράδειγμα:

 • Σεξ χωρίς προφυλάξεις. Μπορείτε να σύμβαση ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα εάν έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.
 • Καρδιακή νόσο και διαβήτη περιορισμένη ροή αίματος που προκαλείται από διαβήτη και αθηροσκλήρωση -. Σκλήρυνση των αρτηριών - μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία.
 • Ορισμένα φάρμακα και θεραπείες. Ορισμένα φάρμακα και θεραπείες μπορεί να επηρεάσει την υγεία του πέους σας. Για παράδειγμα, η χειρουργική αφαίρεση του αδένα του προστάτη (ριζική προστατεκτομή) και τον περιβάλλοντα ιστό ως θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη θα μπορούσε να προκαλέσει ακράτεια ούρων και στυτική δυσλειτουργία.
 • Κάπνισμα. Το κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.
 • Τα επίπεδα ορμόνης. Ανισορροπίες ορμόνη, όπως ανεπάρκεια τεστοστερόνης ή πάρα πολύ της ορμόνης προλακτίνης, έχουν συνδεθεί με στυτική δυσλειτουργία.
 • Ψυχολογικά προβλήματα. Κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει μια απώλεια της λίμπιντο. Ομοίως, εάν έχετε ένα πρόβλημα στύσης, ίσως να ανησυχούν ότι αυτό θα συμβεί και πάλι - που προκαλούν άγχος ή κατάθλιψη. Αυτό μπορεί να περιπλέξει το πρόβλημα και να οδηγήσει σε ανικανότητα. Τραύμα - όπως η κακοποίηση των παιδιών - μπορεί να οδηγήσει σε πόνο που συνδέεται με το φύλο.
 • Νευρολογικές παθήσεις. Stroke, το νωτιαίο μυελό και την πλάτη τους τραυματισμούς, σκλήρυνση κατά πλάκας και η άνοια μπορεί να επηρεάσει τη μεταφορά των νευρικών ερεθισμάτων από τον εγκέφαλο στο πέος, προκαλώντας στυτική δυσλειτουργία.
 • Να πάρει τα μεγαλύτερα. Επίπεδα τεστοστερόνης φθίνουν κανονικά όπως την ηλικία σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος, μια ανάγκη για περισσότερη διέγερση για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί στύση, μια λιγότερο ισχυρή εκσπερμάτωση και την ανάγκη για περισσότερο χρόνο προτού μπορείτε να επιτύχετε μια άλλη στύση.
 • Piercings. Ένα τρύπημα του πέους μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος.
 • Επιθετική ή ακροβατικό σεξ ή τον αυνανισμό. Αν το πέος σας είναι λυγισμένο ξαφνικά ή βίαια, ενώ όρθια, το τραύμα μπορεί να προκαλέσει κάταγμα πέους. Κατάγματα πέους είναι σπάνιες.

Ποια είναι τα πιο κοινά προβλήματα του πέους;

Οι όροι που μπορούν να επηρεάσουν το πέος σας περιλαμβάνουν:

 • Ανέγερση ή προβλήματα εκσπερμάτισης. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την ανικανότητα να πάρει και να κρατήσει μια επιχείρηση στύση αρκετό για σεξ (στυτική δυσλειτουργία) ή, σπάνια, μια επίμονη και συνήθως επώδυνη στύση που δεν προκαλείται από τη σεξουαλική διέγερση ή διέγερση (πριαπισμό). Άλλες ανησυχίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την ανικανότητα εκσπερμάτωσης, πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, επώδυνη εκσπερμάτωση και την παλίνδρομη εκσπερμάτωση, όταν το σπέρμα εισέρχεται στην κύστη αντί να αναδύεται μέσα από το πέος.
 • Σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Διάφορα σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις μπορεί να επηρεάσει το πέος, όπως κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, η βλεννόρροια, τα χλαμύδια, η σύφιλη και έρπητα των γεννητικών οργάνων. Κοινά σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν επώδυνη ούρηση, απαλλαγή του πέους, και πληγές ή φουσκάλες στο πέος ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.
 • Προβλήματα με την ακροποσθία. Μια κατάσταση γνωστή ως φίμωση συμβαίνει όταν η ακροποσθία σε περιτομή πέος δεν μπορεί να ανασυρθεί από το κεφάλι του πέους. Paraphimosis συμβαίνει όταν η ακροποσθία δεν μπορεί να επιστρέψει στην κανονική της θέση αφού ανασυρθεί.
 • Άλλες ασθένειες και συνθήκες. Μια μόλυνση ζύμης μπορεί να προκαλέσει ένα κοκκινωπό εξάνθημα και άσπρα μπαλώματα στο πέος. Φλεγμονή της κεφαλής του πέους (balanitis) μπορεί να προκαλέσει πόνο και φάουλ απαλλαγή. Νόσο του Peyronie, μια χρόνια κατάσταση που περιλαμβάνει την ανάπτυξη των ανώμαλων ουλώδους ιστού στους ιστούς στο εσωτερικό του πέους, μπορεί να οδηγήσει σε κάμψη ή επώδυνες στύσεις. Καρκίνο του πέους - η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ως μια κυψέλη για την ακροποσθία, το κεφάλι ή το σώμα του πέους και στη συνέχεια να γίνει ένα κονδύλωμα αυξητικού ότι οι απορρίψεις υδαρής πύον - είναι επίσης μια σπάνια πιθανότητα.

Βλέπε επίσης

Υγεία του πέους: τον εντοπισμό και την πρόληψη των προβλημάτων

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα του πέους προβλήματα;

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατό, αν έχετε:

 • Αλλαγές στον τρόπο που εκσπερματώνουν
 • Αιμορραγία κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτωση
 • Κονδυλωμάτων, χτυπήματα, βλάβες ή εξάνθημα στο πέος σας ή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων σας
 • Ένας σοβαρά λυγισμένα ή καμπυλότητα του πέους που προκαλεί πόνο ή παρεμβαίνει με τη σεξουαλική δραστηριότητα
 • Ένα αίσθημα καύσου κατά την ούρηση
 • Απαλλαγή από το πέος σας
 • Έντονος πόνος μετά από τραύμα στο πέος σας

Τι μπορώ να κάνω για να κρατήσει το πέος μου υγιείς;

Μπορείτε να λάβει μέτρα για να προστατεύσει την υγεία του πέους σας και τη γενική υγεία. Για παράδειγμα:

 • Να είστε σεξουαλικά υπεύθυνος. Χρησιμοποιούν προφυλακτικά ή να διατηρήσουν μια αμοιβαία μονογαμική σχέση με έναν εταίρο ο οποίος είναι ήδη δοκιμαστεί και είναι δωρεάν από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
 • Πάρτε εμβολιαστεί. Εάν είστε 26 ετών ή νεότεροι, να εξετάσει το ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), εμβόλιο για να βοηθήσει στην πρόληψη των γεννητικών κονδυλωμάτων.
 • Μείνετε σωματικά δραστήριοι. Μέτρια σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.
 • Πρακτική καλή υγιεινή. Εάν δεν είστε περιτομή, καθαρίζετε τακτικά κάτω ακροποσθία σας με σαπούνι και νερό.
 • Γνωρίστε τα φάρμακά σας. Συζητήστε τη χρήση φαρμάκων και τις πιθανές παρενέργειες με το γιατρό σας.
 • Δώστε προσοχή στην ψυχική υγεία σας. Αναζητούν θεραπεία για την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές παθήσεις.
 • Σταματήστε το κάπνισμα και να περιορίσουν την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε Εάν καπνίζετε, κάνουν το πρώτο βήμα και να αποφασίσει να σταματήσουν το κάπνισμα -. Τότε ρωτήστε το γιατρό σας για βοήθεια.
 • Η τακτική χρήση. Συχνό σεξ ή σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη στυτική λειτουργία.

Θυμηθείτε, ορισμένα προβλήματα πέος δεν μπορεί να προληφθεί. Ωστόσο, συνήθως εξετάζει το πέος σας μπορεί να σας δώσει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση της κατάστασης του πέους σας και να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις αλλαγές. Τακτικές εξετάσεις μπορεί επίσης να συμβάλει στη διασφάλιση ότι τα προβλήματα που επηρεάζουν το πέος σας διαγνωστεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Αν και μπορείτε να το βρείτε δύσκολο να συζητήσουμε τα προβλήματα που επηρεάζουν το πέος σας με το γιατρό σας, μην αφήσετε την αμηχανία σας αποτρέψει από την αναδοχή του για την υγεία σας.

Βλέπε επίσης