Στυτική δυσλειτουργία

Στυτική δυσλειτουργία: Ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων;

Η ίδια διαδικασία που δημιουργεί καρδιακές παθήσεις μπορεί επίσης να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, μόνο νωρίτερα.

Στυτική δυσλειτουργία - δυσκολία στο να διατηρήσουν μια στύση επαρκή για σεξ - μπορεί να είναι ένα σημάδι έγκαιρης προειδοποίησης των καρδιακών προβλημάτων. Η κατανόηση των συνδέσεων μεταξύ των δύο μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τη θεραπεία πριν από καρδιακά προβλήματα γίνουν σοβαρά. Ομοίως, εάν έχετε καρδιακή νόσο, να πάρει τη σωστή θεραπεία μπορεί να βοηθήσει με τη στυτική δυσλειτουργία.

Φραγμένες αρτηρίες: όπου στυτική δυσλειτουργία και τις καρδιακές παθήσεις πληρούν

Αθηροσκλήρωση (ATH-ur-o-skluh-ROE-sis) - μερικές φορές ονομάζεται σκλήρυνση των αρτηριών - είναι η συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες του σώματός σας. Οι μικρότερες αρτηρίες του σώματος, όπως στο πέος, είναι το πρώτο για να πάρει συνδεθεί επάνω. Το πλάκας μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος, κάνοντας μια ανέγερση δύσκολη. Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια προειδοποίηση για να ψάξουν για αθηροσκλήρωση σε μεγάλες αρτηρίες που τροφοδοτούν την καρδιά σας και άλλα όργανα και να λάβουν μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε. Η αθηροσκλήρωση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο των άλλων προβλημάτων, όπως ανεύρυσμα, εγκεφαλικό επεισόδιο και περιφερική αρτηριοπάθεια.

Βλέπε επίσης

Στυτική δυσλειτουργία: Ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων;

Ορισμένοι άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο

Εκτός μοιράζονται μια κοινή διαδικασία της νόσου, στυτική δυσλειτουργία και τις καρδιακές παθήσεις μοιράζονται επίσης πολλοί παράγοντες κινδύνου. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου αυξάνουν την πιθανότητα ότι η στυτική δυσλειτουργία σας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι της υποκείμενης αθηροσκλήρωσης και καρδιακών παθήσεων:

  • Έχοντας διαβήτη. Οι άνδρες που πάσχουν από διαβήτη διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, οι καρδιακές παθήσεις και άλλα προβλήματα που προκαλούνται από την περιορισμένη ροή αίματος.
  • Έχοντας υψηλή χοληστερόλη. Ένα υψηλό επίπεδο της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL ή «κακή») χοληστερόλης μπορεί να οδηγήσει σε αρτηριοσκλήρυνση.
  • Το να είσαι καπνιστής. Κάπνισμα τσιγάρων αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης. Επίσης, επηρεάζει άμεσα την ικανότητά σας να πάρετε μια στύση.
  • Έχοντας υψηλή αρτηριακή πίεση. Την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αρτηριακή πίεση βλάπτει την επένδυση των αρτηριών σας και να επιταχύνει τη διαδικασία της αθηροσκλήρωσης.
  • Έχοντας ένα μέλος της οικογένειας με τις καρδιακές παθήσεις. Είναι πιο πιθανό στυτική δυσλειτουργία σας θα μπορούσε να συνδεθεί με τις καρδιακές παθήσεις, αν έχετε ένα συγγενή πρώτου βαθμού, όπως ένα αδελφό ή γονέα που είχαν καρδιακή νόσο σε νεαρή ηλικία.
  • Η ηλικία σας. Η νεότερη είστε, τόσο πιο πιθανό ότι η στυτική δυσλειτουργία σηματοδοτεί τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Οι άνδρες ηλικίας κάτω των 50 διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο. Στους άνδρες ηλικίας άνω των 70, η στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ λιγότερο πιθανό να είναι ένα σημάδι των καρδιακών παθήσεων.
  • Το υπερβολικό βάρος. Όντας υπέρβαρο ή παχύσαρκο αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων και η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε αθηροσκλήρωση και για άλλους λόγους.
  • . Καταθλιπτικοί Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η κατάθλιψη σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα να έχουν προβλήματα με την καρδιά - και στυτική δυσλειτουργία.

Θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία που προκαλείται από καρδιακή νόσο

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι ίσως να είναι σε κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η άσκηση, αλλαγή της διατροφής σας ή την απώλεια βάρους μπορεί να είναι αρκετό για να βοηθήσει να κρατήσει την καρδιά σας υγιή - και να βελτιώσει την ικανότητά σας να έχετε στύση. Εάν έχετε περισσότερες σοβαρές ενδείξεις και συμπτώματα της καρδιακής νόσου, μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω εξετάσεις ή θεραπεία. Αν έχετε τόσο στυτική δυσλειτουργία και τις καρδιακές παθήσεις, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές θεραπείας για τη στυτική δυσλειτουργία. Εάν παίρνετε ορισμένα φάρμακα για την καρδιά, ειδικά τα νιτρικά άλατα, δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσει πολλά από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Βλέπε επίσης