Ο χρόνιος πόνος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλικότητα

Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να έχει μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση παρά του χρόνιου πόνου σας.

Οι άνθρωποι χρειάζονται τη σωματική και συναισθηματική οικειότητα σχεδόν όσο χρειάζεται τροφή και καταφύγιο. Σεξουαλικότητα βοηθά εκπληρώσει τη ζωτική ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Είναι ένα φυσικό και υγιές μέρος της ζωής, καθώς και μια σημαντική πτυχή της ταυτότητάς σας ως πρόσωπο. Αλλά όταν ο χρόνιος πόνος εισβάλλει ζωή σας, τις απολαύσεις της σεξουαλικότητας συχνά εξαφανίζονται. Εδώ είναι βοήθεια για το πώς να επανασυνδεθεί με τη σεξουαλικότητά σας, παρά το χρόνιο πόνο.

Συζητήστε με το γιατρό σας

Μερικές φορές ο πόνος είναι η άμεση αιτία των σεξουαλικών προβλημάτων. Μπορείτε απλά να βλάψει πάρα πολύ για σεξ. Ρύθμιση φάρμακο πόνου σας μπορεί να είναι η λύση. Εάν ο πόνος σας είναι τόσο σοβαρή ώστε σεξ φαίνεται από την ερώτηση, μιλήστε με το γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα του φαρμάκου σας ή να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό ή ισχυρότερο σχέδιο ελέγχου του πόνου.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικά προβλήματα. Ορισμένα φάρμακα μειώνουν σεξουαλική ορμή (λίμπιντο) ή αναστέλλουν τη σεξουαλική λειτουργία, προκαλώντας αλλαγές στο νευρικό σας σύστημα. Φάρμακα μπορεί επίσης να επηρεάσει τη ροή του αίματος και ορμόνες - δύο σημαντικούς παράγοντες στη σεξουαλική απόκριση. Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων που φαίνεται να επηρεάζει τη σεξουαλικότητά σας. Ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να προτείνει ένα εναλλακτικό φάρμακο ή να προσαρμόσει τη δόση του τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή σας.

Εξετάστε τα συναισθήματά σας

Για να έχετε καλό σεξ, θα πρέπει να αισθάνονται καλά για τον εαυτό σας. Έτσι, ξεκινούν με την εξέταση τα συναισθήματά σας. Εάν ο πόνος σας έχει μείνει σωματικά σημάδια, άνεργοι ή αδυνατούν να συμβάλουν στην δουλειές του σπιτιού, την αυτοπεποίθησή σας θα μπορούσε να είναι τόσο κακοποιημένες που αισθάνεστε ότι είναι ελκυστική και ανεπιθύμητες για το σύντροφό σας. Η συνειδητοποίηση ότι η σωματική και συναισθηματική απόσταση σας πληγώνει το σύντροφό σας μπορεί να προσθέσει στο άγχος, το φόβο σας, την ενοχή και αγανάκτηση.

Το στρες μπορεί επίσης να επιδεινώσει υποκείμενες δυσκολίες στη σχέση σας. Ακόμα και ισχυρές σχέσεις μπορεί να προσβληθεί από ιατρικά προβλήματα ή χρόνιο πόνο. Έχοντας επίγνωση των συναισθηματικών συγκρούσεων και τι προκαλεί είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την ενίσχυση της σχέσης σας με το σύντροφό σας. Συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει.

Συζητήστε με το σύντροφό σας

Το επόμενο βήμα στην ανάκτηση σεξουαλικότητά σας είναι να μιλήσετε με το σύντροφό σας για τα συναισθήματά σας. Στην αρχή, αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μιλώντας με κάθε άλλο πλήρως ντυμένος, στο τραπέζι της κουζίνας ή σε άλλη ουδέτερη ρύθμιση. Το σεξ μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσουμε για. Ξεκινήστε προτάσεις σας με, "I", όχι με "σας." Για παράδειγμα, «αισθάνομαι αγάπη και φροντίδα για το πότε θα με κρατήσει κοντά," είναι πιο πιθανό να καλέσει το διάλογο παρά, "Ποτέ δεν με αγγίζουν πια."

Αυτή είναι η στιγμή για τους δυο σας να μιλήσουμε για τους φόβους και τις επιθυμίες σας. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ο σύντροφός σας έχει σταματήσει να σας αγγίζει γιατί αυτός ή αυτή έχει χάσει το ενδιαφέρον, ή βρίσκει ανεπιθύμητη. Αντ 'αυτού, ο συνεργάτης σας μπορεί να φοβούνται ότι θα σας προκαλέσει περισσότερο σωματικό πόνο.

Αναζωπύρωση τη σπίθα

Αφιερώστε χρόνο ακριβώς να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο και πάλι. Κάθε ένας από εσάς μπορεί να κάνει τα μικρά πράγματα που θα κάνει ο άλλος αισθάνεται αγαπούσε. Αποκατάσταση συναισθηματική οικειότητα σας θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα - φυσική οικειότητα.

Ξεκινήστε την επανασύνδεση φυσικά με μια εξερεύνηση των φορέων του άλλου που αποφεύγει τα γεννητικά όργανα εξ ολοκλήρου (αισθησιακής εστίασης). Ο στόχος δεν είναι οργασμός. Αντ 'αυτού, θα μαθαίνετε περισσότερα για το τι αισθάνεται καλά για εσάς και το σύντροφό σας.

Να είστε δημιουργικοί

Η σεξουαλική επαφή είναι απλά ένας τρόπος για να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για την ανθρώπινη εγγύτητα. Οικειότητα μπορεί να εκφράζεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

  • Touch. Εξερευνώντας το σώμα του συντρόφου σας μέσω της αφής είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εκφράσουν τη σεξουαλική συναισθήματα σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κρατώντας τα χέρια, αγκαλιές, χάδια, χαϊδεύοντας, μασάζ και φιλιά. Πατήστε σε οποιαδήποτε μορφή αυξάνει τα συναισθήματα οικειότητας.
  • Αυτο-διέγερση. Αυνανισμός είναι μια φυσιολογική και υγιή τρόπο να εκπληρώσει τις σεξουαλικές ανάγκες σας. Ένας εταίρος μπορεί να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του αυνανισμού αμοιβαία σεξουαλική δραστηριότητα, αν ο άλλος εταίρος δεν είναι σε θέση να είναι πολύ δραστήρια.
  • Στοματικό σεξ. Μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση ή συμπλήρωμα των παραδοσιακών επαφή.
  • Διαφορετικές θέσεις. Ξαπλώστε δίπλα-δίπλα, να γονατίσει ή να καθίσει. Ψάξτε στη βιβλιοθήκη ή το βιβλιοπωλείο σας για έναν οδηγό που περιγράφει και απεικονίζει διαφορετικούς τρόπους για να έχει σεξουαλική επαφή. Εάν είστε στενοχωρημένοι για να πάρει αυτό το είδος του βιβλίου σε τοπικό επίπεδο, δοκιμάστε ένα σε απευθείας σύνδεση λιανοπωλητή βιβλίο.
  • Δονητές και λιπαντικά. Ένας δονητής μπορεί να προσθέσει ευχαρίστηση χωρίς φυσική άσκηση. Εάν η έλλειψη των φυσικών λίπανση είναι ένα πρόβλημα, over-the-counter λιπαντικά μπορεί να αποτρέψει τον πόνο που συνδέεται με την κολπική ξηρότητα.

Σχέδιο μπροστά

Οικειότητα μπορεί να είναι πιο ικανοποιητική, αν σκοπεύετε για αυτό εκ των προτέρων. Κάνετε μια ημερομηνία με το σύντροφό σας, επιλέγοντας μια ώρα της ημέρας, όταν έχετε περισσότερη ενέργεια και το λιγότερο πόνο.

Πάρτε το φάρμακο πόνου σας καλά εκ των προτέρων, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητά της θα κορυφωθεί όταν τη χρειάζεστε. Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε και να αποφευχθεί η χρήση καπνού σε οποιαδήποτε μορφή. Το αλκοόλ και ο καπνός μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική λειτουργία.

Δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Προσπαθήστε να μείνετε χαλαροί και να κρατήσει την αίσθηση του χιούμορ. Focus σχετικά με το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Αν συναντήσετε εμπόδια, προσπαθήστε να μην γίνει αποθαρρύνονται ή να επικεντρώνεται στις αρνητικές - να συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Αξίζει τον κόπο

Οικειότητα μπορεί πραγματικά να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Είναι τα φυσικά παυσίπονα του σώματος, που ονομάζονται ενδορφίνες, που απελευθερώνονται κατά αφής και σεξ. Και η εγγύτητα αισθάνεστε κατά την ερωτική επαφή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ισχυρή και σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν με χρόνιο πόνο σας.

Βλέπε επίσης