Έλεγχος γεννήσεων

Η καθυστέρηση της περιόδου σας με χάπια ελέγχου των γεννήσεων

Εάν παίρνετε τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, ίσως να μην χρειαστεί να έχουν μια μηνιαία περίοδο. Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το χάπι για να έχουν περισσότερο έλεγχο επί του κύκλου σας.

Είστε ενδιαφέρονται να έχουν λιγότερες περιόδους; Είναι δυνατόν με τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Μάθετε πώς μπορείτε και να πάρετε απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων για να καθυστερήσει ή να αποτρέψει περιόδους.

Πώς λειτουργεί;

Τα παραδοσιακά χάπια ελέγχου των γεννήσεων σχεδιασμένο ώστε να μιμείται ένα φυσικό εμμηνορροϊκό κύκλο. Ένα παραδοσιακό πακέτο χάπι περιέχει 28 χάπια, αλλά μόνο 21 είναι ενεργά - που περιέχουν ορμόνες για να καταστείλει τη γονιμότητά σας. Τα άλλα επτά χάπια είναι ανενεργά. Η αιμορραγία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα λάβουν τα ανενεργά χάπια είναι αιμορραγία απόσυρσης, το οποίο μοιάζει με ένα χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η απάντηση του σώματός σας για να σταματήσει τις ορμόνες. Αν παραλείψετε τα ανενεργά χάπια και να αρχίσει μια νέα συσκευασία των ενεργών χάπια αμέσως, δεν θα έχετε αυτή την αιμορραγία απόσυρσης.

Η αιμορραγία που συμβαίνει, ενώ έχετε λάβει τα ανενεργά χάπια δεν είναι το ίδιο με μια κανονική περίοδο. Ούτε είναι η αιμορραγία αναγκαίες για την υγεία. Αυτό είναι καλή είδηση, αν παίρνετε τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων και θέλουν περισσότερο έλεγχο πάνω από τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας, είτε για προσωπικούς ή ιατρικούς λόγους.

Ποια είναι τα οφέλη από την καθυστέρηση της περιόδου σας;

Η καθυστέρηση της περιόδου σας μπορεί να θεραπεύσει ή να αποτρέψει διάφορα εμμηνόρροιας συμπτώματα. Θα μπορούσε να αξίζει να εξεταστεί εάν έχετε:

 • Η σωματική ή πνευματική αναπηρία που καθιστά δύσκολη τη χρήση σερβιετών ή ταμπόν
 • Μια κατάσταση επιδεινώθηκε κατά την έμμηνο ρύση, όπως η ενδομητρίωση, αναιμία, άσθμα, ημικρανίες ή επιληψία
 • Ευαισθησία στο στήθος, φούσκωμα ή εναλλαγές της διάθεσης σε επτά έως 10 ημέρες πριν από την περίοδό σας
 • Πονοκέφαλοι ή άλλα έμμηνο συμπτώματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα λάβουν ανενεργά χάπια ελέγχου των γεννήσεων
 • Βαριά, παρατεταμένη, συχνή ή η επώδυνη περίοδος

Επιπλέον, εμμηνορροϊκή αιμορραγία είναι μερικές φορές απλά άβολο. Μπορεί να θέλετε να αναβάλει την περίοδο σας μέχρι μετά από μια σημαντική εξέταση, αθλητικό γεγονός, διακοπές ή ειδική περίσταση, όπως το γάμο ή μήνα του μέλιτος σας. Η καθυστέρηση της περιόδου σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα προϊόντα υγιεινής ή παυσίπονα.

Είναι ασφαλές για όλες τις γυναίκες να καθυστερήσουν την έμμηνο ρύση;

Εάν ο γιατρός σας λέει ότι είναι εντάξει για σας να πάρετε τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, αυτό είναι πιθανώς ασφαλές να τα χρησιμοποιήσετε για να καθυστερήσετε την περίοδό σας. Δεν είναι όλοι οι γιατροί πιστεύουν ότι είναι μια καλή ιδέα να καθυστερήσει την έμμηνο ρύση, όμως. Ακόμη και εκείνοι που υποστηρίζουν την επιλογή μπορεί να μην το αναφέρω αν σας φέρει μέχρι το θέμα. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την καθυστέρηση της περιόδου σας, ίσως χρειαστεί να πάρει το προβάδισμα. Ρωτήστε το γιατρό σας ποια επιλογή θα μπορούσε να λειτουργήσει για σας.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα για την καθυστέρηση της περιόδου σας;

Θεαματική αιμορραγία - αιμορραγία ή κηλίδες αίματος μεταξύ των περιόδων - είναι κοινή όταν χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά χάπια για να καθυστερήσει ή να αποτρέψει περιόδους, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες. Αιμορραγία Θεαματική μειώνει τυπικά την πάροδο του χρόνου, όμως, καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο νέο σχήμα.

Ο έλεγχος των γεννήσεων. Συνεχίστε να παίρνετε τα χάπια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ο έλεγχος των γεννήσεων. Συνεχίστε να παίρνετε τα χάπια σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ένα άλλο μειονέκτημα των συνήθως καθυστέρηση της περιόδου σας είναι ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πει εάν είστε έγκυος. Αν έχετε πρωινή ναυτία, ευαισθησία στο στήθος ή ασυνήθιστη κόπωση, κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι ή να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Βλέπε επίσης

Η καθυστέρηση της περιόδου σας με χάπια ελέγχου των γεννήσεων

Τι μπορεί να γίνει για την αιμορραγία;

Θεαματική αιμορραγία συνήθως μειώνεται με το χρόνο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ:

 • Μείνετε με το χρονοδιάγραμμα. Λείπει ένα χάπι κάνει επανάσταση αιμορραγία πιο πιθανό.
 • Συνεχίστε να παίρνετε τα χάπια σύμφωνα με τις οδηγίες. Αιμορραγία Θεαματική δεν είναι ένα σημάδι ότι το χάπι δεν λειτουργεί. Εάν σταματήσετε να παίρνετε αυτό, υπάρχει κίνδυνος απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη.
 • Track αιμορραγία σε ένα ημερολόγιο ή το ημερολόγιο. Τυπικά, η προσεκτική παρακολούθηση προσφέρει διαβεβαίωση ότι αιμορραγία μειώνεται.
 • Ρωτήστε το γιατρό σας για τη λήψη μια σύντομη χάπι χωρίς διακοπή. Εάν έχετε λάβει ενεργά χάπια για τουλάχιστον 21 ημέρες, ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει τη διακοπή για τρεις ημέρες για να επιτρέψει αιμορραγία που μοιάζει με ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να λάβει τα χάπια και πάλι για τουλάχιστον 21 ημέρες.
 • Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αιμορραγία από ό, τι οι γυναίκες που δεν καπνίζουν.

Αν αυτές οι προτάσεις δεν βοηθούν ή η αιμορραγία γίνεται βαριά ή διαρκεί περισσότερο από επτά ημέρες στη σειρά, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Υπάρχουν χάπια ελέγχου των γεννήσεων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να επιμηκύνει το χρόνο μεταξύ των περιόδων;

Ναι. Αυτά αναφέρονται ως συνεχή ή εκτεταμένη κύκλου χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Το ακόλουθο είναι σήμερα διαθέσιμα στις ΗΠΑ:

 • . Seasonale, Jolessa και quasense Με αυτό το σχήμα, θα λάβουν ενεργά χάπια συνεχώς επί 84 ημέρες - ή 12 εβδομάδες - ακολουθούμενη από μία εβδομάδα από ανενεργά χάπια. Η περίοδός σας εμφανίζεται κατά την εβδομάδα 13, περίπου μία φορά κάθε τρεις μήνες.
 • . Seasonique και camrese Με αυτό το σχήμα, θα λάβουν ενεργά χάπια για 84 ημέρες - ή 12 εβδομάδες - ακολουθούμενη από μία εβδομάδα από τα χάπια περιέχουν ένα πολύ χαμηλή δόση οιστρογόνου. Η περίοδός σας εμφανίζεται κατά την εβδομάδα 13, περίπου μία φορά κάθε τρεις μήνες. Η λήψη χαμηλής δόσης χάπια οιστρογόνου αντί ανενεργά χάπια βοηθά στη μείωση της αιμορραγίας, φούσκωμα και άλλες παρενέργειες που συνδέεται μερικές φορές με μια ορμόνη διάστημα χωρίς.
 • Lybrel. Αυτό το χάπι περιέχει χαμηλές δόσεις τόσο της προγεστερόνης και των οιστρογόνων και έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνονται συνεχώς για ένα έτος. Δεν υπάρχουν διαλείμματα για την αυξητική χωρίς διαστήματα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες.

Μπορείτε να καθυστερήσετε την περίοδό σας με τα παραδοσιακά χάπια ελέγχου των γεννήσεων;

Είναι δυνατόν να καθυστερήσουν ή να εμποδίσουν την περίοδό σας με συνεχή χρήση οποιουδήποτε χάπι ελέγχου των γεννήσεων. Αυτό σημαίνει παρακάμπτοντας τα χάπια placebo και ξεκινώντας αμέσως σε ένα νέο πακέτο. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με μονοφασικά χάπια, τα οποία έχουν την ίδια ποσότητα των ορμονών σε κάθε χάπι.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα πρόγραμμα, όπως τα ακόλουθα:

 • Πάρτε ενεργό χάπια 6 εβδομάδες σε μια σειρά. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο πακέτα χάπι. Πάρτε τα ενεργά χάπια από το πρώτο πακέτο, πετάξτε τα υπόλοιπα ανενεργά χάπια, και στη συνέχεια να λάβει τα ενεργά χάπια από το δεύτερο πακέτο. Μην πάρετε ένα διάλειμμα μεταξύ των πακέτων.
 • Πάρτε τα ανενεργά χάπια από το δεύτερο πακέτο. Όταν έχετε πάρει τα ενεργά χάπια από το δεύτερο πακέτο, θα έχετε λάβει έξι εβδομάδων από ενεργό χάπια. Πάρτε τα ανενεργά χάπια από το δεύτερο πακέτο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επτά. Αυτό είναι όταν θα έχετε την περίοδό σας. Για να μειώσετε τα συμπτώματα στέρησης και απρογραμμάτιστες αιμορραγία, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη λήψη ανενεργά χάπια μόνο για τρεις ή τέσσερις ημέρες αντί για την πλήρη επτά ημέρες.

Αν δεν έχετε απρόβλεπτη αιμορραγία ή άλλες σημαντικές παρενέργειες, ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει να πάρετε τα ενεργά χάπια συνεχώς για εννέα εβδομάδες τον επόμενο κύκλο και 12 εβδομάδες στον κύκλο μετά από αυτό.

Είναι καλύτερα να καθυστερήσετε την περίοδό σας με 28 ημερών χάπια ελέγχου των γεννήσεων ή με συνεχή ή εκτεταμένη κύκλου χάπια;

Η επιλογή του χαπιού ελέγχου των γεννήσεων είναι στο χέρι σας και ο γιατρός σας. Να θυμάστε ότι μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματα στέρησης και έκτακτες αιμορραγία από τη λήψη ανενεργά χάπια μόνο για τρεις ή τέσσερις ημέρες αντί των επτά ολόκληρες ημέρες ή και αντικαθιστώντας ανενεργά χάπια με χαμηλή δόση χάπια οιστρογόνων.

Βλέπε επίσης

Έλεγχος γεννήσεων