Έλεγχος γεννήσεων

Βασικά τον έλεγχο των γεννήσεων

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο των γεννήσεων, έχετε πολλές επιλογές - από το φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό και over-the-counter προϊόντα ελέγχου των γεννήσεων με τη συνταγή αντισυλληπτικών ή αποστείρωση.

Για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια γέννηση μέθοδος ελέγχου θα ήταν καλύτερο για σας, σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας, προσωπικές προτιμήσεις και την κατάσταση της υγείας. Πώς νιώθεις για τον προγραμματισμό για το σεξ; Τοποθέτηση συσκευών ελέγχου των γεννήσεων στο σώμα σας; Λαμβάνοντας ένα χάπι την ίδια ώρα κάθε μέρα ή την παρακολούθηση γόνιμες ημέρες σας; Μόνιμα λήγει την ικανότητα να συλλάβει ή να τεκνοποιήσουν;

Είναι επίσης σημαντικό να κάνει μια ειλικρινή εκτίμηση για τον εαυτό σας, το σύντροφό σας και τη σχέση σας. Μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες ελέγχου των γεννήσεων, αν έχετε συχνά σεξ ή δεν είστε σε μια μονογαμική σχέση. Στην ιδανική περίπτωση, εσείς και ο σύντροφός σας θα συζητήσει τις επιλογές και να καταλήξουν σε αμοιβαία επωφελή απόφαση.

Βλέπε επίσης

Τα αντισυλληπτικά χάπια

Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι ένα κοινό είδος αντισύλληψης. Εάν σκέφτεστε να κάνετε λήψη των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων, μπορεί να έχετε περισσότερες επιλογές από ό, τι θα σκεφτόσαστε.

Θα ξεκινήσουν από την επιλογή είτε χάπια ελέγχου των γεννήσεων ή συνδυασμός minipills. Εάν επιλέξετε τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων συνδυασμό, θα έχετε μια άλλη επιλογή - συμβατικές συσκευασίες ή συνεχούς χορήγησης. Με τα συμβατικά αντισυλληπτικά χάπια, θα έχετε μια περίοδο κάθε μήνα. Με συνεχείς χάπια ελέγχου των γεννήσεων δόσης, μπορεί να έχετε μια περίοδο μόνο τέσσερις φορές το χρόνο ή την εξάλειψη της περιόδου σας εντελώς.

Φυσικά, κάθε είδος χάπι ελέγχου των γεννήσεων έχει τη δική τους κινδύνους και τα οφέλη της. Κατανοήστε τα βασικά, τότε το έργο με το παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να καθορίσει το καλύτερο χάπι ελέγχου των γεννήσεων για εσάς.

Βλέπε επίσης

Άλλες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων

Όταν σκέφτεστε τις επιλογές ελέγχου των γεννήσεων, τι έρχεται στο μυαλό; Τα αντισυλληπτικά χάπια είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά δεν σταματούν εκεί. Άλλες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων αφθονούν - και η επιλογή είναι δική σας.

Αν χρειάζεστε τον έλεγχο των γεννήσεων μόνο περιστασιακά, over-the-counter αρσενικά ή θηλυκά προφυλακτικά μπορεί να είναι κατάλληλες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων. Προφυλακτικά παρέχει επίσης προστασία έναντι των σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων. Το αντισυλληπτικό σφουγγάρι είναι μια άλλη επιλογή που είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή. Αν είστε ανησυχεί περισσότερο για την αποτελεσματικότητα, αντισυλληπτικά συνταγή - όπως αντισυλληπτικών ενέσεων, κολπικό δακτύλιο ή μια ενδομήτρια συσκευή - θα μπορούσε να είναι καλύτερες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων.

Όπως θα εξετάσει τις επιλογές σας τη γέννηση του ελέγχου, να είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνατότητες. Εξοικειωθείτε με το πώς διαφορετικά είδη των εργασιών ελέγχου των γεννήσεων, καθώς και οι κίνδυνοι και τα οφέλη από συγκεκριμένες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων.

Βλέπε επίσης

Φυσικό οικογενειακού προγραμματισμού

Φυσικό οικογενειακού προγραμματισμού μπορεί να είναι μια ελκυστική επιλογή για τον έλεγχο των γεννήσεων, αν δεν μπορούν ή επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν άλλα αντισυλληπτικά.

Δημοφιλή είδη του φυσικού οικογενειακού προγραμματισμού περιλαμβάνουν τη μέθοδο ρυθμού, της τραχηλικής βλέννας και η μέθοδος με την βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους του φυσικού οικογενειακού προγραμματισμού για να προβλέψει πότε θα ωορρηξία - και όταν χρειάζεται να αποφύγει το σεξ χωρίς προφυλάξεις, αν δεν θέλετε να συλλάβουν. Ένας άλλος τύπος φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό είναι απόσυρσης, στην οποία ο άνθρωπος αποσύρει το πέος του από τον κόλπο πριν από την εκσπερμάτιση για την πρόληψη της εγκυμοσύνης.

Φυσικό οικογενειακού προγραμματισμού απαιτεί κίνητρο, την εργατικότητα και τον αυτοέλεγχο. Φυσικό οικογενειακού προγραμματισμού δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο άλλοι τύποι ελέγχου των γεννήσεων, αλλά είναι ανέξοδη και δεν έχει παρενέργειες.

Βλέπε επίσης

Αποστείρωση

Εάν είστε βέβαιοι ότι δεν θέλετε να μείνετε έγκυος - ή ο πατέρας ενός παιδιού - σε οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον, μπορείτε να εξετάσετε την αποστείρωση.

Για τους άνδρες, vasectomy είναι η μόνη επιλογή για την αποστείρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής απλή χειρουργική επέμβαση, οι σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα στο σπέρμα κόβεται και σφραγίζεται. Μετά από μια επιτυχημένη εκτομή του σπερματικού πόρου, ένας άνθρωπος δεν είναι σε θέση να τεκνοποιήσουν.

Ο έλεγχος των γεννήσεων. Άλλες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων.
Ο έλεγχος των γεννήσεων. Άλλες επιλογές ελέγχου των γεννήσεων.

Οι γυναίκες μπορεί να είναι σε θέση να επιλέξετε από διάφορες επιλογές αποστείρωσης, όπως απολίνωση σαλπίγγων - μια χειρουργική διαδικασία - και το Essure και Adiana συστήματα, τα οποία να δεσμεύσουν μόνιμα τις σάλπιγγες.

Η στείρωση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων. Η απόφαση να ακολουθήσει αποστείρωση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ωστόσο. Αν αναστροφή μερικές φορές είναι δυνατόν μετά εκτομή του σπερματικού πόρου ή απολίνωση σαλπίγγων, αποστείρωση οποιουδήποτε τύπου θεωρείται οριστική.

Βλέπε επίσης

Η επείγουσα αντισύλληψη

Η επείγουσα αντισύλληψη βοηθά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης μετά από σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Η επείγουσα αντισύλληψη δεν προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στη θέση της ρουτίνας ελέγχου των γεννήσεων - αλλά είναι μια επιλογή, αν είχατε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, μέθοδο αντισύλληψης απέτυχε ή χάσατε ένα χάπι ελέγχου των γεννήσεων.

Για να είναι αποτελεσματική, επείγουσα αντισύλληψη πρέπει να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν συντομότερα μετά την σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη. Στις ΗΠΑ, δύο τύποι της επείγουσας αντισύλληψης είναι διαθέσιμα: τα χάπια και τα ενδομήτρια συσκευή (IUD).

Τα χάπια επείγουσα αντισύλληψη, επίσης γνωστό ως το χάπι μετά. Τρεις μάρκες - επόμενη επιλογή, Plan B One-Step και Ella - είναι διαθέσιμα. Χάπια Η επείγουσα αντισύλληψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και πέντε ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. Ωστόσο, τα χάπια είναι πιο αποτελεσματική όσο πιο γρήγορα μπορείτε να πάρετε.

Μια άλλη επιλογή είναι ένας χαλκός IUD. Το σήμα είναι ParaGard. Για την πρόληψη της εγκυμοσύνης, η IUD πρέπει να εισαχθεί εντός πέντε ημερών μετά την σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.

Βλέπε επίσης