Βασική θερμοκρασία του σώματος για το φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό

Ορισμός

Η βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος είναι ένα είδος φυσικού οικογενειακού προγραμματισμού, που ονομάζεται επίσης τη γονιμότητα της ευαισθητοποίησης-με βάση τις μεθόδους.

Βασική θερμοκρασία του σώματος σας είναι η θερμοκρασία σας όταν είστε πλήρως σε κατάσταση ηρεμίας. Ωορρηξία μπορεί να προκαλέσει μια ελαφρά αύξηση στη βασική θερμοκρασία του σώματος. Θα είναι πιο γόνιμο κατά τη διάρκεια των δύο έως τρεις ημέρες πριν από την άνοδο της θερμοκρασίας. Με την παρακολούθηση βασική θερμοκρασία του σώματός σας κάθε μέρα, ίσως να είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα ωορρηξία. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πότε είστε πιο πιθανό να συλλάβουν.

Αν είστε ελπίζοντας να πάρει έγκυος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος για να καθορίσει τις καλύτερες ημέρες για να κάνουν σεξ. Ομοίως, αν είστε ελπίζοντας να αποφύγουν την εγκυμοσύνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος για να καθορίσει ποια ημέρες για να αποφευχθεί η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Βασική θερμοκρασία του σώματος για το φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό. Πάρτε βασική θερμοκρασία του σώματός σας κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι.
Βασική θερμοκρασία του σώματος για το φυσικό οικογενειακό προγραμματισμό. Πάρτε βασική θερμοκρασία του σώματός σας κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Βασική θερμοκρασία του σώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει τη γονιμότητα για να σας βοηθήσει να μετρήσετε τις καλύτερες ημέρες για να έχουν ή να αποφύγει το σεξ χωρίς προφυλάξεις. Παρακολούθηση βασική θερμοκρασία του σώματός σας είτε για τη γονιμότητα ή αντισύλληψη είναι φθηνή και δεν έχει παρενέργειες. Μερικές γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος για θρησκευτικούς λόγους.

Η βασική μέθοδος της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση της εγκυμοσύνης. Μετά την ωορρηξία, μια αύξηση στη βασική θερμοκρασία του σώματος που διαρκεί για 18 ή περισσότερες ημέρες μπορεί να είναι ένας πρώιμος δείκτης της εγκυμοσύνης.

Η βασική μέθοδος της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να συνδυάζεται με μία άλλη μέθοδο του φυσικού οικογενειακού προγραμματισμού, όπως η αυχενική μέθοδο βλέννας. Αυτός ο συνδυασμός είναι μερικές φορές αναφέρεται ως η symptothermal μέθοδο.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Χρησιμοποιώντας τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος για την προώθηση της γονιμότητας δεν θέτουν κανένα κίνδυνο.

Ομοίως, με τη βασική μέθοδο της θερμοκρασίας του σώματος για τον έλεγχο των γεννήσεων δεν δημιουργεί κανένα άμεσο κίνδυνο, αλλά δεν προσφέρει προστασία από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Επιπλέον, είναι ένα από τα λιγότερο αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους οικογενειακού προγραμματισμού. Υπολογίζεται ότι 25 από 100 γυναίκες που χρησιμοποιούν βασική θερμοκρασία του σώματος συν άλλα γονιμότητας ευαισθητοποίησης με βάση τη μέθοδο, όπως η μέθοδος του τραχήλου της μήτρας βλέννας, θα μείνουν έγκυες κατά το πρώτο έτος κανονικής χρήσης.

Χρησιμοποιώντας τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος για τον έλεγχο των γεννήσεων απαιτεί κίνητρο και επιμέλεια. Αν δεν θέλετε να συλλάβουν, εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να αποφεύγουν το σεξ ή να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο αντισύλληψης κατά τη διάρκεια γόνιμες μέρες σας κάθε μήνα.

Λάβετε υπόψη ότι η βασική θερμοκρασία του σώματός σας μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως οι εξής:

 • Ασθένεια
 • Στρες
 • Δουλειά με βάρδιες
 • Interrupted κύκλους ύπνου ή oversleeping
 • Η κατανάλωση αλκοόλ
 • Ταξίδια και του χρόνου οι διαφορές ζώνη
 • Γυναικολογικές διαταραχές
 • Ορισμένα φάρμακα

Μερικές γυναίκες, επίσης ωορρηξία χωρίς μια σαφή αύξηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Παρακολούθηση βασική θερμοκρασία του σώματός σας δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος για τον έλεγχο των γεννήσεων, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πρώτα εάν:

 • Μπορείτε έδωσε πρόσφατα γεννήσει ή να σταματήσει τη λήψη των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων ή άλλα ορμονικά αντισυλληπτικά
 • Είσαι θηλασμός
 • Είσαι πλησιάζουν την εμμηνόπαυση

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Για να χρησιμοποιήσετε τη βασική μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος:

 • Πάρτε βασική θερμοκρασία του σώματός σας κάθε πρωί πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Χρησιμοποιήστε ένα ψηφιακό θερμόμετρο στόματος ή ένα ειδικά σχεδιασμένο για μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τουλάχιστον έξι ώρες χωρίς διακοπή του ύπνου κάθε νύχτα για να εξασφαλιστεί μια ακριβή ανάγνωση. Μπορείτε να σκεφτείτε τη λήψη της θερμοκρασίας κόλπο ή το ορθό, αν έχετε προβλήματα με τον καθορισμό ενός προτύπου ή αλλαγή στη βασική θερμοκρασία του σώματός σας. Για πιο ακριβή αποτελέσματα, λαμβάνει πάντα τη θερμοκρασία σας χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο.
 • Χαράσσεται ενδείξεις θερμοκρασίας σε χαρτί. Καταγράψτε καθημερινά βασική θερμοκρασία του σώματός σας και να αναζητήσει μια τάση να εμφανίζονται. Βασική θερμοκρασία του σώματος σας μπορεί να αυξήσει ελαφρώς - συνήθως λιγότερο από 1 βαθμό - πότε έχετε ωορρηξία. Μπορείτε να αναλάβει την ωορρηξία έχει συμβεί όταν η ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία παραμένει σταθερή για τρεις ή περισσότερες ημέρες.
 • Σχέδιο σεξ προσεκτικά κατά τη διάρκεια γόνιμες μέρες. Είσαι πιο εύφορο κατά τη διάρκεια των δύο έως τρεις ημέρες πριν από την βασική θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται, αλλά το σπέρμα μπορεί να ζήσει έως και πέντε ημέρες στην αναπαραγωγική σας οδό. Αν είστε ελπίζοντας να πάρει έγκυος, αυτή είναι η στιγμή για να κάνουν σεξ. Αν είστε ελπίζοντας να αποφύγουν την εγκυμοσύνη, το σεξ χωρίς προφυλάξεις είναι εκτός ορίων από την έναρξη της περιόδου σας μέχρι τρεις έως τέσσερις ημέρες μετά τη βασική θερμοκρασία του σώματός σας αυξάνεται - κάθε μήνα.

Βλέπε επίσης